Kendime verdiğim sözü tutamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda dostlarım var.Çevrem geniştir.
Yıllara varan dostlukların var.
Oturup kalkarız.
Ne demek dost tutmuşsunuz.Anlamadan infaz etmeyin.
siz evinize biri girer girmez rahatsızlığını mı soylersiniz.
Cidden çok kiriciydi.Bin pişman oldum gittiğime.
Hani önüme bir çay koysa sohbet anında söylese amenna.
Ama yaptığı hiç hoş degildi
Tam tersine anlıyorum. Çünkü gerçekten yardıma ihtiyacı olmayan yetişkin kadına dadilik yapıyorsunuz. Sırf arkadaşınız olsun diye. İyilik dediğiniz şey ihtiyaç sahibine yapılır, siz erişkin bir kadını çocuk gibi eylemissiniz niye?
Onun durumu zaten klasik. Kör gözü açılınca ilk iş bastonunu atarmış. Çocuksu, aşağılık duyguları olan bir tip.
İlişkiniz çok ergence. Sizinki de yardım değil kendinize yakın arkadaş olsun diye yapılmış hamleler.

Olmadığımı nerden biliyorsunuz peki?
Siz koca insan olarak bu yorumumu yaptınız.
Tamam o halde.

Bana neden saldırdığınızı anlamadım. İçinizdeki bu hissi sosyal gönüllülük projelerine aktarın demişim.
Ben koca insanım evet, elimden gelen iyiliği yaparım kim olursa olsun. Ancak sonrasında beklemediğim tavrı görürsem ben onu yaptım bunu yaptım demem. Ben Allah rızası için yaparım çünkü. Kimseyi darlamam hadi hadi diye.
Çok garipsiniz

Bana neden saldırdığınızı anlamadım. İçinizdeki bu hissi sosyal gönüllülük projelerine aktarın demişim.
Ben koca insanım evet, elimden gelen iyiliği yaparım kim olursa olsun. Ancak sonrasında beklemediğim tavrı görürsem ben onu yaptım bunu yaptım demem. Ben Allah rızası için yaparım çünkü. Kimseyi darlamam hadi hadi diye.
Çok garipsiniz
3 cümle kurdum.Hic birisinde saldıri yok ama siz attığınız mesajı tekrar okuyun isterseniz.
Bu arada kimseyi darlamadim ayrıca sana şunu bunu yaptım diye uzunca mesaj destan yazan da karşi tataftı bunuda belirtmek isterim Bende aynı şekilde Alalh rızası için yaparım.Kirildigim nokta eve girer girmez beni kovar gibu davranması asla tölere edilemezdi.

Çok verip yeterince alamazsanız hayal kırıklığına uğrarsınız, bence biraz zamana bırakın ilişkileri, ilerlerse ilerler.

Ailenize odaklanın, işinize odaklanın, günümüzde herkesin sorumlulukları fazla kimse arkadaşlık için gereğinden fazla çaba harcamak istemiyor-ben dahil- yüzeysel arkadaşlıklar kuruyor.

Bu gerçeği kabullenip ona göre hareket etmek lazım. Çok muhabbet tez ayrılık getirir.

Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Sizden yardım istedi mi bu insanlar. Tamam ilk bir iki gün yardımcı olun, soru sorarlarsa bilgi verin de sonra bırakın peşlerini. Her an her gün darladınız gibi geldi bana. Önceleri kibarlıktan kırmak istememekten dolayı bir şey dememişlerdir ama bıktırmış olabilir misiniz? Çocuğunuz hediye almış kadına, ne alaka?
Kimseyi gereğinden fazla rahatsız etmem.
Size göre "gereği" ne kadar? Herkes aynı ülkenin insanı. Üniversite mezunu olmuş insanlar, ben şimdi en ücra köye bile gitsem iki günde hallederim işimi. Siz biraz gereksiz vazife edinmişsiniz bu alt kata yeni gelen kişilere yardım etmeyi. Dozunda bıraksaydınız keşke. Başkalarıyla tanışınca bana soğuk davrandı diyorsunuz da hep sizle mi takılsın? Çevre edinmesinin, yeni dostluklar kurmasının nesi kötü? Başkasıyla plan yaparken kahve içmeye giderken dur Renkli_Mother'a ayıp olur, ilk gün o vardı mı desin?

Çevremde hep yardımsever olarak tanınırım.2 çocuğum var mesleğimden dolayı doğuda yaşıyorum minik bir ilçe.Uzun yıllardır burdayım.
Sosyal olmayı seviyorum insanlara yardım etmenin verdiği mutluluğuda ayrı seviyorum.
Bundan birkaç yıl önce mesai arkadaşlarıma gereğinden fazla gösterdiğim iyi niyetten dolayı çok yıpranmış çok zor zamanlar atlatmıştım.Çok şükür tayin olup gittiler ve ben ondan sonra kimseye bu kadar iyi niyetli olmayacağım diye kendime söz verdim fakat bu sözümü tutmadığım için yine benzer şeyker yaşadım.Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Çocuklarımda çok sevdi.Kısa zaman çok şey sığdırdık.Evde ne piştiyse hergün verdim.İlçeye yeni geldiği için çevremle tanıştırdım herşeyine koştum.
hep bana iyiki varsın derdi,en büyük şansım derdi
Sonra zamanla çevre edindi ve bana soğuk davranmaya başladı.
Bende bir akşam musaitsen çayını içmeye geleceğim dedim.
Musaitim büyür dedim
Evine sadece 1 çocugunla gittim.
Bir kahve içip kalkalacaktım.
Kapıyı yüzü asık açtı.Çok yorgunum dedimE dedim keşke söyleseydin inmezdım dedim.
Zaten geçen gün okuldan geldim senin çocuklar kosturuyordu evde rahatsız oldum dedi.
Ama çok soğuk söyledi bunu.Daha eve geleli 2 dakika bile olmamıştı.Dedim gündüz vakti oluyor bazen.Bende elimden gelen dikkati gösteriyorum zaten 8 de uyuyorlar.7 24 hoplamiuorlar ki dedim.Binada yalıtım yok eski,bunu biliyorsun.Zincir vuramam ki çocuklara dedim.Bu binaya gelirken söylenmiş üstte 2 çocuklu var diye bilerek girmiş,(binada 3 daire daha boştu)
Bunca zaman hiç rahatsız olduğunu söylemezdi aksine çok seviyorum çocuklari,seslerinden ne olacak derdi.
Neyse ben öyle diyince evet ama tahammülüm azaldı artık diyimce,bende kızımı aldım evime çıktım.Seni daha fazla rahatsız etmeyelim dedim
Hayır otur falan desede çok ısrarcı olmadı.Eve çıktım inanılmaz kırıldım.Mesaj attım.
Çok kırıldım,evine gelmiştim,her şartta her koşulda seni ağırladık,bir gün yüzümü asmadım.Bin pişman oldum geldiğine dedim.Ama bu bahane bence dedim

oda bunda bir ayıp yok rahatsizligimi dile getirdim dedi.Konu uzadida uzadı.
en son ipler koptu.
sonra ben 1 gün sonr ona yapıcı bir mesaj attım.Sana sırtımı dönmedim,ne olursa olsun burdayım dedim
oda bende öyle ama artık eskisi gibi olamaz dedi.
kızımın aldığı hediyeyi kapıma koymuş.
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
Neyse 2 aydır konuşmuyoruz.
Oda okuldan başka hocalarla samimi oldu.
sorun yon ama burun buruna altlı üstlü oturmak,işyerinde aynı ortamda çalışmak beni oldukça geriyor.
hep en sinirimi bozan şey ile sınanıyorum.
Sabrediyorum 1 ay sonra okul kapanacak herkes kendi yoluna bakacak.
Ama ben kendime kızıyorum.Daha buraya yazamadigim neler yapmıştım ona.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
Demek herşey tutunana kadarmış diyorum şimdi.
Kullanıldığımı hissediyorum.
Size içimi dökmek istedim.
Yorumlarınızı merak ediyorum.sevgiler❤️
Benim de bir komşu vardi herşeyi bende öğrendi basit bir olayda herşeyi silip attı ha üzülüyormuşum hayır herkes kendine yakışanı yapar

Tabi hergun değil genel olarak öyle yazmışım,bekar tek yaşıyor yemek yapmakla uğraşmadım bende zaten çocuklar var diye yollardim o da çok hoşnut olurdu.
bu konuda neyi cımbızla çekerler diyordum Tebrikler 😃

Burada birbirimizi tanımadığımızdan sebep yorum yapmak için satır araları her zaman önemlidir.

Tabi hergun değil genel olarak öyle yazmışım,bekar tek yaşıyor yemek yapmakla uğraşmadım bende zaten çocuklar var diye yollardim o da çok hoşnut olurdu.
bu konuda neyi cımbızla çekerler diyordum Tebrikler 😃
"Çok nankörlük etmiş, hmm, sen iyilik etmişsin o anlamamış" falan mi demeliyiz mutlaka, ben anlamadım?
Herkes düşüncesini söylüyor işte.
Zamanla yakınlık sarmamış olabilir, kıskançlık yapıp uzaklaşmış olabilir, fazla samimiyet zamanla sıkmış olabilir, bi sürü ihtimal var.
Her gün yemek vermiş olmak sana iyilik olarak gelir, bi başkası bundan hoşlanmaz, niye cımbızla çekilmiş olsun?
Niyetin iyidir ama tavrın bi süreden sonra sarmamış olabilir, çocuklarla git gel kafası şişmiş olabilir (çocuklarım usludur, çok seviyodu falan deme lütfen, herkesin bakışı farklı), başta bi şey diyememiş de olabilir, karşı taraf ne yaşadı ne düşündü bilmiyoruz, yine söylüyorum, nankör ve kıskanç da olabilir, bazıları hayatında ilk kez insanlık görünce saçmalayabiliyor.
Hepimiz zaman zaman sorunlu, nankör insanlarla karşılaşıyoruz ama bence baştan bu kadar çabalamak hata. Bi tanımaya çalışmak, mesafeli olmak lazım. Enerjiler tutarsa zamanla o dostluk gelişiyor zaten.

Siz beni anlamamişsiniz ki ama.
Benim tek kirildigim nokta bu kadar samimiyet hatır varken evine daha girer girmez rahatsızlıklarını söylemesi.Hani önüme bir çay koyar sohbet anında tatlı tatlı söyler vallahi anlarım.Ayio değil mi? Siz evinize giren birine daha nefes almadan sizden rahatsız oluyorum mu dersiniz.Yani bunu normal geliyor artık size.
Tabiki bekar insan çevresi olacak.
Yaslarimiz yakın bu arada.
30 li yaslardayiz..
Hani özür dilemesi gereken taraf oyken birde üste çıkıp beni suçlaması cabası oldu.
Cevaplarina bakinca anliyorum ki her seye bi bahanen, aciklaman, olayi dramatize edip kendini üste çıkaran bi tavrin var. Bu tavır bile itmiş olabilir. Evet, evinde yaptığı hareket hoş değil ama belki de bıktı, sınırı sert şekilde çekmek istedi. "Ben ona çok iyilik ettim, şunu yaptım bunu yaptım" draması itici duruyor.
Çocuğu durdurmak elbette zor olabilir ama "napabilirim ki" demek karşıdaki insanı sinir ediyor, bi anlayın bunu nolur.

Yine söylüyorum, kiskanmis olabilir, kotu niyetli biri olabilir, seninle ve çocuklarınla çok içiçe olmaktan bıkmış olabilir (okul+ev), mesafe koydugu halde cocugu alip oturmaya gitmissin mesela, çok samimiyiz diye bence cok dibindeydin, ben nefret ederim mesela bundan. Bi de tam tanımadan aşırı iyilik, aşırı ilgi durumu olmuş, düzeni kurunca kafayi toplayınca mesafe koymus olabilir.
Çok iyiydik, bi sorun yoktu diyorsun, demek karşıdaki çok da kötü biri değil, biraz objektif bakmaya çalış.

Siz niye alt katınıza her gelene hamilik yapma derdindesiniz? Önce ben vardım, her şeyi herkesi tanıyorum sana yol göstereceğim misyonunu niye üstlendiniz? İlçeye yeni geldiyse geldi, siz olmasaydınız tanışamayacak mıydı başkalarıyla veya bakkalın çakkalın yolunu bulamayacak mıydı? Çevre edinince soğuk davranmaya başladığını siz düşünüyorsunuz. Size göre en önce ve en tepede siz olmalısınız.

Bir iki yaparsın yardım olur tamam da, evimde ne piştiyse her gün yemek götürdüm niye? Kendi yemek yapamıyor mu veya sizin her pişirdiğinizi yemek zorunda mı? Yani her akşam işten geliyorum ayağımı uzatıp dinleneceğim ama kapı çalıyor ve yer misin sever misin demeden tabak tabak yemek.

Küçük çocuğunuzun hediye vermesi ne alaka? Yani siz bayağı aile moduna girmişsiniz. Kadın ilk zamanlar yardım etmenizi hoş karşılamış minnet duymuştur ama böyle takipçi gibi devamlı tepesinde olduysanız soğumuştur.

Belki de kadın nankörün teki. Köprüyü geçene kadar iyi davranıyor veya çıkarının derdinde, bilemeyiz tanımıyoruz çünkü. Ama sizin yazdıklarınızdan ben sizi hatalı buldum.

yardımseverlik bize iyi huy diye öğretildi. yaş ilerledikçe bunun yanlış olduğunu öğrendim.

yardım istemeyen birine düzenli olarak yardım ederseniz soğukluk görürsünüz bu şaşmaz. kimse alacaklısı ile olmak istemiyor. minnet duygusu insanı rahatsız ediyor. maddi durumu kötü birine düzenli yardım edin biraz zenginleşsin ilk sileceği siz oluyorsunuz çünkü fakirliği hatırlamak istemiyor. iki arkadaşınızı evlensin diye tanıştırın evlenince sizi siliyorlar. ailede annesi babası için kendini feda eden evlat değil bencil evladın sözü geçiyor. buraya açılan konuların çoğu hep bu yüzden. ben en zor zamanlarında yardım ettim değerim bilinmedi neden neden diye insanlar kırgın. oysa çözümü basit. yardım istemeyene yardım etmeyeceksiniz.

niye çalışan bir kadına her gün yemek götürürsünüz ki sizden bunu talep etmedi. durup durup hediye de almayın. sık sık arayıp sormayın. o yaparsa siz de yaparsınız. alma verme dengesini bozan sizsiniz. o sizi ortamına sokmadı ki siz ortamına sokuyorsunuz. ver ver ver sonra tabi ki karşılık beklerseniz. neden karşılıksız tüm duygularınızı veriyorsunuz sevilmek ihtiyacınız çok mu fazla. ama incinirsiniz. hep arkadaşlarımdan aynı kazığı yiyorum diyorsanız bu huyunuz yüzündendir. kendinizi frenleyin. karşı tarafın tavrına göre iyilik yapın. iyi insan hep veren değildir. adil olandır.

Çevremde hep yardımsever olarak tanınırım.2 çocuğum var mesleğimden dolayı doğuda yaşıyorum minik bir ilçe.Uzun yıllardır burdayım.
Sosyal olmayı seviyorum insanlara yardım etmenin verdiği mutluluğuda ayrı seviyorum.
Bundan birkaç yıl önce mesai arkadaşlarıma gereğinden fazla gösterdiğim iyi niyetten dolayı çok yıpranmış çok zor zamanlar atlatmıştım.Çok şükür tayin olup gittiler ve ben ondan sonra kimseye bu kadar iyi niyetli olmayacağım diye kendime söz verdim fakat bu sözümü tutmadığım için yine benzer şeyker yaşadım.Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Çocuklarımda çok sevdi.Kısa zaman çok şey sığdırdık.Evde ne piştiyse hergün verdim.İlçeye yeni geldiği için çevremle tanıştırdım herşeyine koştum.
Musaitim büyür dedim
Kapıyı yüzü asık açtı.Çok yorgunum dedimE dedim keşke söyleseydin inmezdım dedim.
Zaten geçen gün okuldan geldim senin çocuklar kosturuyordu evde rahatsız oldum dedi.
Ama çok soğuk söyledi bunu.Daha eve geleli 2 dakika bile olmamıştı.Dedim gündüz vakti oluyor bazen.Bende elimden gelen dikkati gösteriyorum zaten 8 de uyuyorlar.7 24 hoplamiuorlar ki dedim.Binada yalıtım yok eski,bunu biliyorsun.Zincir vuramam ki çocuklara dedim.Bu binaya gelirken söylenmiş üstte 2 çocuklu var diye bilerek girmiş,(binada 3 daire daha boştu)
Bunca zaman hiç rahatsız olduğunu söylemezdi aksine çok seviyorum çocuklari,seslerinden ne olacak derdi.
Neyse ben öyle diyince evet ama tahammülüm azaldı artık diyimce,bende kızımı aldım evime çıktım.Seni daha fazla rahatsız etmeyelim dedim
Hayır otur falan desede çok ısrarcı olmadı.Eve çıktım inanılmaz kırıldım.Mesaj attım.
Çok kırıldım,evine gelmiştim,her şartta her koşulda seni ağırladık,bir gün yüzümü asmadım.Bin pişman oldum geldiğine dedim.Ama bu bahane bence dedim

en son ipler koptu.
sonra ben 1 gün sonr ona yapıcı bir mesaj attım.Sana sırtımı dönmedim,ne olursa olsun burdayım dedim
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
sorun yon ama burun buruna altlı üstlü oturmak,işyerinde aynı ortamda çalışmak beni oldukça geriyor.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
Mesafe her zaman iyidir. Malesef o bazı insanlarda olmuyor 😒

Siz niye alt katınıza her gelene hamilik yapma derdindesiniz? Önce ben vardım, her şeyi herkesi tanıyorum sana yol göstereceğim misyonunu niye üstlendiniz? İlçeye yeni geldiyse geldi, siz olmasaydınız tanışamayacak mıydı başkalarıyla veya bakkalın çakkalın yolunu bulamayacak mıydı? Çevre edinince soğuk davranmaya başladığını siz düşünüyorsunuz. Size göre en önce ve en tepede siz olmalısınız.

Bir iki yaparsın yardım olur tamam da, evimde ne piştiyse her gün yemek götürdüm niye? Kendi yemek yapamıyor mu veya sizin her pişirdiğinizi yemek zorunda mı? Yani her akşam işten geliyorum ayağımı uzatıp dinleneceğim ama kapı çalıyor ve yer misin sever misin demeden tabak tabak yemek.

Küçük çocuğunuzun hediye vermesi ne alaka? Yani siz bayağı aile moduna girmişsiniz. Kadın ilk zamanlar yardım etmenizi hoş karşılamış minnet duymuştur ama böyle takipçi gibi devamlı tepesinde olduysanız soğumuştur.

Belki de kadın nankörün teki. Köprüyü geçene kadar iyi davranıyor veya çıkarının derdinde, bilemeyiz tanımıyoruz çünkü. Ama sizin yazdıklarınızdan ben sizi hatalı buldum.
Aynen

Musaitim büyür dedim

en son ipler koptu.
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
Sizin bazı özelliklerinize benzeyen bir komşum vardı.
Yeni yapılan bir siteye bir iki ay ara ile taşınmıştık.

Kendisi çok iyi, zarar gelmeyecek bir durumda bir insandı, fakat bazen öyle bunalıyordum ki anlatamam.
Bahsettiğiniz gibi tabaklar gönderiyordu, fakat ben çok fazla hamur işi yapmadığım için tabağı tekrar boş göndermeme stresi yaşıyordum, ne koysam vs diye.
Kendimi zamanla geri çektikçe üzerime daha fazla geliyordu, değersizlik hissi olduğunu düşünüyordum.
Ben uzaklaştıkça değersizlik hissediyor, değerli hissetmek için üzerime daha çok geliyordu. Bahsettiğim gibi asla kötü bir insan değildi.
Birde ben bu tarz alan/sınır bilmeyen insanlardan inanılmaz irrite oluyorum. Karşı tarafta saygı uyandırmıyorlar.

Kendinize komşu,arkadaş,yakın uzak çevrenize kadar bir sınır belirlemelisiniz.
İyi bir insansınız diye kimse sizin iyi niyetiniz altında ezilmek zorunda değil.

Tabak göndererek siz iyi hissediyorsunuz ama karşınızdaki kişi size ne göndersem diye stres hissediyor olabilir.
İçten içe size karşı dolmuş, sınırlarını zorlamışsınız.
Özellikle çalışan kadınlarda kafa dinleme istediği biraz daha ağır basıyor.
Evime gittiğimde kafa dinlemek, çocuğumla ilgilenmek dışında kimseye tahammülüm olmuyor.
Yalnız kalmaya ihtiyaç duyuyorum.
Arkadaşınız muhtemelen epey yorulmuş. Faydalı olabilmesi için yaşadıklarımı yazmak istedim.

Evlatlarımız hariç eşlerimiz dahil hayatımızda olan insanlarla alma-verme dengesini kurmak ve korumak zorundayız.
Özel hayatımda da iş ortamında da
‘fazla samimiyet tez ayrılık getirir’ sözünden şaşmam.
Çok şükür insan ilişkilerinde de fazla sıkıntı yaşamıyorum.
Büyük konuşmaktan Allaha sığınırım.

Bir insan benzer sıkıntıları tekrar tekrar yaşıyorsa önce kendisini sorgulamalı diye düşünüyorum.

Komşunuzun evinden kırgın çıkmışsınız niye tekrar mesaj gönderdiniz?
Hadi o kızgınlık ve kırgınlıkla bunu yaptınız, ertesi gün niye yapıcı bir mesaj daha gönderdiniz?
Buradan bakınca tutarlı ve saygın bir tavır gibi görünmüyor.

Kendini biraz geri çeken, her şeye müdahil olmayan, bir duruşu olan insanlar daha fazla saygı görüyor diye düşünüyorum.

O
Hayır hayır sabah akşam gitmedim nasıl böyle anlaşılıyor hayret.Tam tersi sabah akşam bende olan kendisiydi:)
Çocuklar iş hayatı yeterince yoğun bir hayatın var zaten yıllardır burdayım çevrem geniş.Dostlarim var oturup kalktigim plan yaptığım.
ben hiç bir zaman müsait değilim demedim.Hep kapımı açtım.Ama kırk yılda bir çocuğumla gitmişim.Daha nefes almadan insan rahatsızlıklarını söyler.
Esas kırıcı ayıp olan buydu.
Hani guleryuzlu söylese neyse.

Kaç yaşındayım ilk defa birinin evinden kovulmuş gibi hissettim ve hiç haketmemistim.
O zaman farklı durum demekki sizi çevre edinene kadar kullanmış. O kadar hukukunuz varsa eğer en son yaptığı çok ayıp. En azında rahatsızlığını daha mütevazi bir şekilde söyleyebilirdi.

yüz verme aptala zaman geçsin yanaşmaya başlar yüz verdikçe tepenize çıkar güler yhüz göstermeyin mesela toplulukta sohbet ediyorsunuz istememe elektriğini verin gitsin istemediğinizide diğer arkadaşlara söyleyin ama neden söylemeyin

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Hatanın büyüğü sizde aslında. İnsanları tanımadan belirli bir süzgeçten geçirmeden kapılarınızı bu kadar açar herseylerine bu kadar kosturursaniz sonrasında böyle hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olur. Mesafeli olmak her zaman iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X