kendimi aptal gibi hissediyorum :(

mrs20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
16
0
36
Denizli
kizlar bende biraz salaklik var. bu duruma takdim. Sazanlik mi desem yeteri kadar uyanik degilmiyim desem bilmiyorum. en cok kizdigim sey zekama laf atilmasidir. en cok korkdugum sey salak durumuna düsmekdir. Ve cogu zamanlarda kendimi salak gibi hissediyorum. Okulda disarda veya baska biyerde. Sanki son 1-2 senedir mantikli düsünemiyorum. Konusunca misal bos konusuyormus gibi hissediyorum. Sonradan düsününce Dinlenmeye deger bisey bulamiyorum söylediklerimde. kendimi cok yargiliyorum. Cok kararsizim. off bu durum berbat bisi :/

Ben de normalde dışa dönük,sözü dinlenen mantıklı konuşan biriyimdir ama ben de eşime karşı sanki salakmışım gibi hissediyorum bazen saçmalıyorum dilim dolanıyo ama hep onun yanında..daha bugün kahvaltıda bi sürü zırvaladım,kızıma :bal koy ceviz sür falan diyorum adını sapıtıyorum dalga geçiyor..sinir oluyorum sadece ona öyleyim psikolojik midir nedir

ilk yorum yapan arkadas teshisi koymus. bencede ozguven eksikligi. eger sacmaladigini dusunuyorsan kendini gelistirecek kitaplar dergiler, program ve filmler seyredebilirsin. boylece dunyada olan biten hakkinda daha cok fikir ve bilgi sahibi olmus olursun. soylediklerin dinlenecek hale gelir. ben zaten genel kulturu saglam biriyim diyorsan da o zaman kendine guven. her insan sacma sapan konusabilir. ama sen bence normal konusmalarini da dusunup dusunup yargiliyorsun. yapma etme yazik

siz kendinizi nasıl hissederseniz insanlar sizi öyle görür:34:

böyle hissetmeyin,bi psikolağa gidin,kişisel gelişim kitapları okuyun

secret,kuantum kitapları gibi

farkındalığınızı geliştirin

emin olun çok iyi gelecek

özgüvenle alakalı bi sorundur...
aşılabilir...
aynalarla konuşun ve kitap okuyun

ben yurddisinda yasiyorum .. bu tür türkce kitaplar bulmam imkansiz gibi birsey ama insallah türkiyeye gidince alabilirim.

bir psikologa görün. Ben senelerce aynı duyguları yaşadım.Eve kapattım kendimi.Ünivrersite okudum okul ev arası gittim geldim.Sorunıumun farkındaydım. Doktora gitmeye utandım.Asosyal yaşadım.Kendimi çirkin gereksiz beceriksiz işe yaramazhissett
im.Ne zaman düzeldin dersen sözlenip sözlümden ayrılınca dank etti kafaya.
Hayatı yaşamayınca 33 yaşıma kadar birşey görmeyince olmadı yapamadım.
Neyse gittim bir doktora hayatımı karartan bu duygular 6 ayda geçti düzeldi.Kebdimi daha iyi ve değerli becerikli hissediyorum. Kullandığım ilaç çok iyi geldi.

Keşke doktora üniversitedeyken gitseydim.Hayatı yaşamı kaçırmasaydım.sende canım yakın zamanda doktora git.
ben aynaya bile bakmadığımı farkettim senelerce ...Herbaktığımda salaksın beceriksizsin kızım diyordum.neyse geçti arada bir geliyorlar :1: onuda 2 ay ilaç kullanarak gideriyorum

Bir psikololgdan yardım alabilirsiniz biraz konuşmak iyi gelebilir belki. Ben de özgüvende bir sorununuz olduğunu düşünüyorum yani aslında ortada zekasal bir şey yokmuş gibi..

çevrenizdeki insanlara bakın birde kendinize bakın ne eksik ne fazla ona karar verin eksiğin olmadığını görüceksiniz birde şu uyanıklık lafı nedir kendini çok uyanık zandeden insanlara bakın ne yapmışlar nereye gelmişler uyanıklıkları onlara ne katmış onları tartın ve sizden farklı olmadıkların görüceksiniz herkesin bi tarzı vardır ve onu değiştirmek kolay değildir ayrıca kendinizi değiştirmeye çalıştıkçadaha çok bocalıyacaksınız o yüzden fazla kafanıza takmayın :)

kendinizi hissettiğiniz şekilde yansıtırsınız çevreye de..
neden o kadar eleştriyorsunuz ki her insanın saçmaladığı anlar vardır
eksik görüyorsanız hoşlandığınız ilginizi çeken konular hakkında bilgiler edinin
farklılaştırın kendinizi ama zekasal düşünmeyin
kendinizle barışık olun olumlu yanlarınızı düşünün onları geliştirin ;)
her insan değerlidir ve mutlaka bi konu da bile olsa beceriklidir.. bunu keşfedin

hata yapmayayam diye düşündükçe kendinizi kastıkça hata yaparsınız . eğer gercekten sorun hissediyorsanız psikologa gidin ve bol bol kitap okuyun .:34:

Back
X