kendimi aşmam lazım

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
pısırık olduğum için kendimden nefret ediyorum.hayatı o kadar zorlaştırıyor ki. okulda arkadaş ortamında heryerde.haklı olduğunuzu bile bile ses çıkaramamak çok zor.benim bir oda arkadaşım var ve fazlasıyla dominant lafını esirgemeyen biri.yani benim tam zıttım. kendimi onun yanında o kadar ezik hissediyorum ki. kız ne derse tamam diyorum.sanki her dediğini yapmam grekiyomus gibi geliyo. mesele temizlik yapıyoruz o bana görevler veriyor sen şunu yap istersen falan diye bende hiç itirazsız tamam diyorum. ben ona asla diyemiyorum sende şunu yap diye.mutfakta çöp birikiyor. çöpü hep ben atıyorum.ben temizliyiorum çöpün olduğu yeri genelde o belki 2 3 sefer atmıştır şimdiye kadar çöpü.ama ona gidip bu seferde sen at çöpü diyemiyorum.ters bişey söylemesinden korkuyorum.bide çok iyi laf yapıyo ağzı.ben lafın altında kalırım diye korkuyorum. şimdiye kadar bütün faturaları ben yatırdım. bigün bi faturayı artık zor zar bi şekilde ona verdim sen yatır benim işim var diye ki bunu derken bile o kadar fena oldum ki dudaklarım falan titredi kem küm ettim kızardım bütün manasız hallere girdim zor zar söyleyebildim.resmen kızdan tırsıyorum.zavallı gibi hissediyorum kendimi yanında.neyse zaten o faturayıda yatırmadı yine bana kaldı onuda ben yatırdım. mesele o arkadaşlarını falan çağırıyo sınav haftası gürültü falan yapıyolar onada ses çıkartamıyorum.bekliyorum arkadaşlarının gitmesini öyle çalışmaya başlıyorum.halbuki o ,okdar rahatki en ufak bi ses çıkarsam bile gelip söylüyo uyicam ses yapma falan diye.
ya ben bu pısırıklıktan nasıl kurtulablirim. kimseyle tartışmaya giremiyorum çok samimi olmadıklarım dışında.birine bişey söylerken çok kasılıyorum terliyorum kızarıyorum.nasıl kurtulabilirim bu durumdan. önceden benim gibi olup sonradan açılanlar var mı ?lütfen bişey söyleyin bana
bi de kızla normalde hiç muhabbetimiz yok gibi.uyuşamadık yani.o çok entel dantel.ben sıradan bi öğrenci kafesinde takılırken o bana gelip bi öğrenciye göre çok çok lüks olan mekanları anlatıyo. ben daha farklıyım ondan.bazen çok güleryüzlü davranıyo konuşuyo falan. o öyle olunca bende konuşuyorum onla.bazen çok çok suratsız.ozaman bende hiç knuşmuyorum.yani çok dengesiz davranıyo.ben nasıl davranıcağımı şaşıyıryoum o böyle yapınca.
sizce napmalıyım? onla bi araya gelince sanki biri omuzlarımdan aşağya bastıryomuş gibi hissediyorum kendimi. okdar ezik işte.

Allah Allah . Herkül müymüş o kız .
Yok şekerim sana öyle lanse etmiş ya kendini ondan kendini ezik hissediyorsundur .
Mesela ;
''Arkadaşım çöpü bugün de sen at '' dedin . Muhtemel cevapları ne olabilir sence ?

bigün artık o kadar dolarsın ki geldiğin hale sen bile şaşırırsın..kimseden lafını esirgeme, kimse babanın oğlu değil ve alttan almak zorunda diilsin..

Allah Allah . Herkül müymüş o kız .
Yok şekerim sana öyle lanse etmiş ya kendini ondan kendini ezik hissediyorsundur .
Mesela ;
''Arkadaşım çöpü bugün de sen at '' dedin . Muhtemel cevapları ne olabilir sence ?

onuda düşünüyorum. böyle böyle desem en fazla bana ne diyebilir ki falan diye . bilmiyorum ters tepki verebilir sen at gibi veya benim işim var gibi. ozaman diyecek bişey bulamicam yine tamam diyp geçicem .bunu demektense bişey dememyi tercih ediyorum =((

bigün artık o kadar dolarsın ki geldiğin hale sen bile şaşırırsın..kimseden lafını esirgeme, kimse babanın oğlu değil ve alttan almak zorunda diilsin..

alttan almak istemiyorum ki. yeri geldiğinde çatır çatır lafımı söylemek istiyorum ama böyle durumlarda tıkanıyorum kalıyorum hiç bişey diyemiyourm. tamam diyip geçiyorum. düşün artk bi faturayı sen yatır demek bile bana okdar zor gelmişyi .ne hallere girmitim onu söylerken.nasıl kurtulcam bu durumdan cazgır olmak istiyorum ben

Yani daha genl birşey olsa anlarım ama neden o kızı takıntı haline getirdiğini anlamayadım. Sen at ya da benim işim var demesi o kadar büyük bir olay değil ki :1: Hep ben atıyorum bir sıraya sokalım artık dersin ya da tek işi olan sen değilsin dersin. Ki o kadar da gözünde büyütecek bir durum değil yani belki de hiç kötü tepki vermicek:)

pisirikligina çare egzersiz yapman, tvda bir programda gormustum insanlar o egzersizleri yaptiktan sonra baya açilmisti, aklima gelenleri yaziyorum :

sokakta hergun 5 kisiye saat sormak
sonraki hafta sokakta gunde 5 kisiye resmini çekmesini rica etmek
sokakta (tabi onlar grup halindeydi ve yurt disinda oluyor) hep beraber paralel adimlarla dans etmek (koreografi)
yoldan geçen birine oylesine mrb demek
ve gucunu asmani gerektirecek davranislarda bulunmak

+ coach durusun çok onemli oldugunu ve durusumuza gore cesaretin kendiligiden gelebilecegini soylemisti

ornegin arkadasin eve gelmeden bacaklarini uzat, rahat ol, kendine guvenir sekilde bir durus edin, gelince slm falan ardindan "ben çop atmaktan sIkIldim, bundan sonra bir gun ben atayim bir gun sen" de..

sokakta, okulda mahsus insanlara saat sor, bir çiçek al ve bunu sokakta birine hediye et...

insanlarin senin için bir tehlike arz etmedigini anlar ve her basaridan sonra biraz daha açilirsin..

o neseli olunca ve sana biseyler anlatinca "sIkIldigimdan degil ama bir arkadasimi aramam lazim" de ve odana gidip arkadasini ara, ipleri eline al biraz...

burcun ne? burçtan ziyade yasadiklarinin bir payi vardir tabi...

ben koç burcuyum ve sirf lider kisiligimden dolayi burcumdan çok memnunum (tabi kesinlikle zayif insalari ezmeye kalkmam sadece ASLA kendimi ezdirmem ezmeye kalkan biri olursa da koç'tan akrepe geçiyorum galiba :9: )

Bol sans tatlim, iyi hbrlerini bekliyoruz, KK arkanda ;)

Son düzenleme:
Yani daha genl birşey olsa anlarım ama neden o kızı takıntı haline getirdiğini anlamayadım. Sen at ya da benim işim var demesi o kadar büyük bir olay değil ki :1: Hep ben atıyorum bir sıraya sokalım artık dersin ya da tek işi olan sen değilsin dersin. Ki o kadar da gözünde büyütecek bir durum değil yani belki de hiç kötü tepki vermicek:)

takıntı haline gelmesinin sebebi sürekli aynı ortamda bulunmam gerekn biri olduğu için sanırım. ayda yılda bir görsem bukdar problem yapmam aslında bu kızı

pisirikligina çare egzersiz yapman, tvda bir programda gormustum insanlar o egzersizleri yaptiktan sonra baya açilmisti, aklima gelenleri yaziyorum :

sokakta hergun 5 kisiye saat sormak
sonraki hafta sokakta gunde 5 kisiye resmini çekmesini rica etmek
sokakta (tabi onlar grup halindeydi ve yurt disinda oluyor) hep beraber paralel adimlarla dans etmek (koreografi)
yoldan geçen birine oylesine mrb demek
ve kendine gucunu asmani gerektirecek davranislarda bulunmak

+ coach durusun çok onemli oldugunu ve durusumuza gore cesaretin kendiligiden gelebilecegini soylemisti

ornegin arkadasin eve gelmeden bacaklarini uzat, rahat ol, kendine guvenir sekilde bir durus edin, gelince slm falan ardindan "ben çop atmaktan sIkIldim, bundan sonra bir gun ben atayim bir gun sen" de..

sokakta, okulda mahsus insanlara saat sor, bir çiçek al ve bunu sokakta birine hediye et...

insanlarin senin için bir tehlike arz etmedigini anlar ve her basaridan sonra biraz daha açilirsin..

o neseli olunca ve sana biseyler anlatinca "sIkIldigimdan degil ama bir arkadasimi aramam lazim" de ve odana gidip arkadasini ara, ipleri eline al biraz...

burcun ne? burçtan ziyade yasadiklarinin bir payi vardir tabi...

ben koç burcuyum ve sirf lider kisiligimden dolayi burcumdan çok memnunum (tabi kesinlikle zayif insalari ezmeye kalkmam sadece ASLA kendimi ezdirmem ezmeye kalkan biri olursa da koç'tan akrepe geçiyorum galiba :9: )

Bol sans tatlim, iyi hbrlerini bekliyoruz, KK arkanda ;)

saat sormak ve ya bunun gibi şeylei yapabiliyorum . insanlarla muhabbetimde az çok iyidir aslında ama ilk adım onlardan gelemeli hep.benim asıl sorunum %100 haklı olduğumu bilsem bile kimseye bişey diyememem.tartışmaktan korkuyo olmam. acaba bi kez biriyle tartışsam açılır mıyım devamı gelir mi ama bu benim için dünyanın en zor şeyi

çöpü atma da kokusundan rahatsız olur artık kendi dikkat eder belki.
sen daha önce böyle demediğin için kendini huzursuz hissediyorsun 2-3 defa dedikten sonra alışırsın normal gelmeye başlar.

saat sormak ve ya bunun gibi şeylei yapabiliyorum . insanlarla muhabbetimde az çok iyidir aslında ama ilk adım onlardan gelemeli hep.benim asıl sorunum %100 haklı olduğumu bilsem bile kimseye bişey diyememem.tartışmaktan korkuyo olmam. acaba bi kez biriyle tartışsam açılır mıyım devamı gelir mi ama bu benim için dünyanın en zor şeyi

ben senin yerinde olsam çok sey yaparim da neyse...

tartismaktan korkarsan hep ezilen sen olursun bugun ev arkadasin, yarin is arkadaslarin, sonra esin belki de sonra çocugun, çocugun evlenince de gelin ezer bakarsin !

al sana firsat yarin obur gun hayatindan çikacak ve resmen kasinan bir insan (ev arkadasin)

onun uzerinde denemeler yap bence :9:

cesaretini topla ve ev isleri konusunda tavrini koy, ornegin liste yap, senin bugun yapacaklarini o yarin, onun bugun yapacaklarini sen yarin yapacaksin, listeyi ver eline ne diyebilir ki? adil olmamis mi diyecek?

bu bir ilk oldugu için korkarim diyorsan bir arkadasini çagir eve onun yaninda yap bunu belki daha kolay olur...

sana herhangi bir haksizlik yapildiginda kesinlikle altinda kalma ilk zamanlar zorlansanda sonra kediliginden olur merak etme...

hem sunu unutma çogu kisiliksiz insan seni guçlu gorurse (oyle gorunmen yeterli) asla sana bulasmaz aksine zayif gorunursen ustune ustune gelirler..

Son düzenleme:
pısırık olduğum için kendimden nefret ediyorum.hayatı o kadar zorlaştırıyor ki. okulda arkadaş ortamında heryerde.haklı olduğunuzu bile bile ses çıkaramamak çok zor.benim bir oda arkadaşım var ve fazlasıyla dominant lafını esirgemeyen biri.yani benim tam zıttım. kendimi onun yanında o kadar ezik hissediyorum ki. kız ne derse tamam diyorum.sanki her dediğini yapmam grekiyomus gibi geliyo. mesele temizlik yapıyoruz o bana görevler veriyor sen şunu yap istersen falan diye bende hiç itirazsız tamam diyorum. ben ona asla diyemiyorum sende şunu yap diye.mutfakta çöp birikiyor. çöpü hep ben atıyorum.ben temizliyiorum çöpün olduğu yeri genelde o belki 2 3 sefer atmıştır şimdiye kadar çöpü.ama ona gidip bu seferde sen at çöpü diyemiyorum.ters bişey söylemesinden korkuyorum.bide çok iyi laf yapıyo ağzı.ben lafın altında kalırım diye korkuyorum. şimdiye kadar bütün faturaları ben yatırdım. bigün bi faturayı artık zor zar bi şekilde ona verdim sen yatır benim işim var diye ki bunu derken bile o kadar fena oldum ki dudaklarım falan titredi kem küm ettim kızardım bütün manasız hallere girdim zor zar söyleyebildim.resmen kızdan tırsıyorum.zavallı gibi hissediyorum kendimi yanında.neyse zaten o faturayıda yatırmadı yine bana kaldı onuda ben yatırdım. mesele o arkadaşlarını falan çağırıyo sınav haftası gürültü falan yapıyolar onada ses çıkartamıyorum.bekliyorum arkadaşlarının gitmesini öyle çalışmaya başlıyorum.halbuki o ,okdar rahatki en ufak bi ses çıkarsam bile gelip söylüyo uyicam ses yapma falan diye.
ya ben bu pısırıklıktan nasıl kurtulablirim. kimseyle tartışmaya giremiyorum çok samimi olmadıklarım dışında.birine bişey söylerken çok kasılıyorum terliyorum kızarıyorum.nasıl kurtulabilirim bu durumdan. önceden benim gibi olup sonradan açılanlar var mı ?lütfen bişey söyleyin bana
bi de kızla normalde hiç muhabbetimiz yok gibi.uyuşamadık yani.o çok entel dantel.ben sıradan bi öğrenci kafesinde takılırken o bana gelip bi öğrenciye göre çok çok lüks olan mekanları anlatıyo. ben daha farklıyım ondan.bazen çok güleryüzlü davranıyo konuşuyo falan. o öyle olunca bende konuşuyorum onla.bazen çok çok suratsız.ozaman bende hiç knuşmuyorum.yani çok dengesiz davranıyo.ben nasıl davranıcağımı şaşıyıryoum o böyle yapınca.
sizce napmalıyım? onla bi araya gelince sanki biri omuzlarımdan aşağya bastıryomuş gibi hissediyorum kendimi. okdar ezik işte.

Ah tatlım ya kıyamam sana :) yaşını bilmiyorum ama sonra geçer onlar merak etme canım. Senin kadar olmasamda bende öyleydim biraz. Annem, babam çok korunaklı yetiştirdi bizi ve fazlasıyla kibar... :) Üniversitedeyken ben böyle kibarcık, garibim kimseyi kırmayım, üzmeyim, aman ayıp olmasın diye möhöm möhöm kıvranıyorum baktım kimse iyi niyetimi görmüyor beni ezik belledi ben de düzene uydum mecburen. Başka bir arkadaşın dediği gibi öyle bir dolarsın ki bigün patlarsın sonunda. Rahat ol canım iki lafı bir araya getiremeyen erkekten bozma, öküz ruhlu kızlardan neyin eksik sen de güven kendine. Ama bu masum, iyi niyetli halini de yitirme olurmu. Sana tavsiyem oda arkadaşını değiştir, özel yurttasın sanırım dimi? Konuş yurt yetkilisiyle yanında rahat edebileceğin biriyle kalmanı sağlasınlar, rahatça ders çalış.

canım oda senin benm gibi bi insan yani... onlar senin pasifliğini anladıkları iiçin öylee sesleri yükseliO.. sende onlar nasıLsa öyle oL nevar bunda? baktın olmadı anlaşamadın ters tepkiler oLdu çık baska eve geÇ. yurda geç nebiliyim. Bi insan nasıl bukadar susabilir herşeye tamam diyebilir ya. kim ki o ? senden ne fazlası var? boşver sende kim nasılsa ona göre davran

canım oda senin benm gibi bi insan yani... onlar senin pasifliğini anladıkları iiçin öylee sesleri yükseliO.. sende onlar nasıLsa öyle oL nevar bunda? baktın olmadı anlaşamadın ters tepkiler oLdu çık baska eve geÇ. yurda geç nebiliyim. Bi insan nasıl bukadar susabilir herşeye tamam diyebilir ya. kim ki o ? senden ne fazlası var? boşver sende kim nasılsa ona göre davran

evet o da benim gibi insan ama kızla bi muhabbet ediyoruz allahım öyle bi konuşması var ki televizyonda böyle bilgi veren pogramlar olur ya ordaki sunucular gibi.bişeyler anlatıyo söylediklerinin yarısını anlamıyorum. hiç duymadığım kelimeler falan.bende komplekse giriyorum.rahat edemiyorum kzıın yanında ve ezik gibi hissediyorum kendimi.bi de kız benden 2 yaş küçük.o kdar şeyi nerden nasıl öğrenmiş anlamıyorum.

Ah tatlım ya kıyamam sana :) yaşını bilmiyorum ama sonra geçer onlar merak etme canım. Senin kadar olmasamda bende öyleydim biraz. Annem, babam çok korunaklı yetiştirdi bizi ve fazlasıyla kibar... :) Üniversitedeyken ben böyle kibarcık, garibim kimseyi kırmayım, üzmeyim, aman ayıp olmasın diye möhöm möhöm kıvranıyorum baktım kimse iyi niyetimi görmüyor beni ezik belledi ben de düzene uydum mecburen. Başka bir arkadaşın dediği gibi öyle bir dolarsın ki bigün patlarsın sonunda. Rahat ol canım iki lafı bir araya getiremeyen erkekten bozma, öküz ruhlu kızlardan neyin eksik sen de güven kendine. Ama bu masum, iyi niyetli halini de yitirme olurmu. Sana tavsiyem oda arkadaşını değiştir, özel yurttasın sanırım dimi? Konuş yurt yetkilisiyle yanında rahat edebileceğin biriyle kalmanı sağlasınlar, rahatça ders çalış.

malesef benimmde ailem çok korumacıdır. çocukluğumda bi arkadaşımla tartışsam haklı bile olsam olsun kızım boşver alttan al derdi hep.hiç haklısın savun kendini demezdi.aman kırma incitme olsun hep böyle şeyler söylerdi halada öyle .bende böyle pısırık bişey oldum sonunda

Valla ben onu bilmem de bir söz vardır, ona çok inanırım. Cesaretli değilsen bile cesaretli görün derler. E tabi sen bunu kendine uyarlayabilirsin.
Hayatında öncelikle iyi niyet-kötü niyet ayırımını yapmayayla başla. İnsanların çoğu malesef ki kötü niyetli davranabiliyor. Belli ki sende temiz kalplisin, anlıyorsun niyetleri.
Bir gün cesaretli olmayı dene. Bak bakalım neler değişiyor. Emin ol bir kere öyle davrandın mı devamı gelir, Özgüven gibi birşey sonuçta.

Canım ben okurken benimde bi ev arkım vardı öle ğstümde hüküm sürmeye kalkıştı ama hizaya soktum. Sen ses çıkarmadığon için seni kullanıyo belli. Fatura yatırma konusunda git odasına faturayı as altınada not düş bugğn işim var sen yatırır musın diye. Bir iki gün bekle sor yatırmışmıydın diye yatırmadıysa artık iyi niyetin suistimal edilmiş demektir. Deki bundan sonra böyle çöpü sırayla atıyoruz de. Temizlik işlerinde belli görevleriniz olsun. Ben evde kaldığım zaman süpürğr silerdim. Arkadaşım banyoyu çamaşır suyuyla yıkar kurulardı . Mutfağı beraber hallederdik. Gelmezse çağırırdım. Bitek yemekleri ben yapardım. Sizde öle bi düzen oluşturun. Kirayı beraber yatırmaya giderdik zorla sürüklerdim. Ama öle güleryüzle bazen şakayla karışık hadi uyuşuk der ikna ederdim. Sende hem kararlı hemde sempatik bir kpnuşmayla halledebilirsin. Hakkını savunduğunu görsün ezdirmeyeceğini görsün hır gür çıkarmadan azar azar ayar verebilirsin. Bi süre sonra oda lafını sana geçiremeyeceğini anlayıp düzen kendiliğinden oturacaktır. Yapabilirsin canım ya o kim ki senin gibi bi öğrenci işte dövücek mi seni . Baktın olmuyo ev arkadaşını değiştir tatlım derslere böle kafada veremezsin.

En büyük adım olan farkına varmak kısmını halletmişsin. Geriye sadece istediğin gibi davranmak kalıyor. İlk zamanlar zorlanacaksın ancak daha sonralar çok zor olmadığını öğreneceksin. Sabırlı olmayı da unutma. Böyle şeyler kısa zamanda gerçekleşmez. Kolay gelsin ne diyeyim ki

içine kapanıksın biraz daha ilk adımları atmayı dene.sana emretmesine izin verme bu hoşuna gitmiyorsa. o başka işi yaparken sen başka iş yap boş gözükmezsen iş buyuramaz. haklı oldugunda da susma hayatta hep ezmeye çalışırlar biraz çatlak olmak lazım bu konuda.

Back
X