kendimi aşmam lazım

Senin yapın bu,sakin ve uyumlusun. Bu pısırıklık değil ki canım. Bir gün öyle damarına basar ki sen bile kendini tanıyamazsın. Bu sefer sen herkülleşirsin o senden korkar. Tabii bunun olmasını beklersen ohooo. Bir an önce zıttına gidecek şeyler yap mesela gürültü yapınca hemen kesme , gelsin uyarsın yine devam et, her dediğini anında yapma itiraz et,ya da hayır de ya da geciktir. Böyle böyle ipleri eline alırsın :7:

Senin yapın bu,sakin ve uyumlusun. Bu pısırıklık değil ki canım. Bir gün öyle damarına basar ki sen bile kendini tanıyamazsın. Bu sefer sen herkülleşirsin o senden korkar. Tabii bunun olmasını beklersen ohooo. Bir an önce zıttına gidecek şeyler yap mesela gürültü yapınca hemen kesme , gelsin uyarsın yine devam et, her dediğini anında yapma itiraz et,ya da hayır de ya da geciktir. Böyle böyle ipleri eline alırsın :7:

aynen ya çok uyumluyum. herşeye hemen tamam derim.hiç fikir öne atmam.off niye böyleyim ki ben :S o bukdar dobrayken . şansa bak onun gibi biriyle oda arkadaşı oldum =(

içine kapanıksın biraz daha ilk adımları atmayı dene.sana emretmesine izin verme bu hoşuna gitmiyorsa. o başka işi yaparken sen başka iş yap boş gözükmezsen iş buyuramaz. haklı oldugunda da susma hayatta hep ezmeye çalışırlar biraz çatlak olmak lazım bu konuda.

aslında öyle emretmiyo rica ediyo ama bu ricalar çok sık oluyo. bende tamam diyorum kuzu kuzu.o an kendimi boğasım geliyo

Öncelikle imkan varsa o kızdan kurtul, belli ki iyi bir kız değil senin bu durumunu kullanıyor çünkü. Sonra da kaliteli bir yaşam için istemediğin şeylere itiraz etmeyi öğrenmeye çalış. Bir kere başarırsan devamı gelir merak etme:34:

Anan mı baban mı ne gebeliğin var sanki
Resmen özgüvenini kendi elinle yok edersin böyle olursan
Çöpü atmasını söylemen, temizlik konusunda o demeden sen desen ya da pazartesi sen yap cuma o yapsın temizliği
Çöp sırası as mutfağa çöpün olduğu duvara.
Falan da falan
Azıcık kendini göstermezsen tamamen yok olursun

Öncelikle imkan varsa o kızdan kurtul, belli ki iyi bir kız değil senin bu durumunu kullanıyor çünkü. Sonra da kaliteli bir yaşam için istemediğin şeylere itiraz etmeyi öğrenmeye çalış. Bir kere başarırsan devamı gelir merak etme:34:

malesef bu dönemde onunla birlikte olmak zorundayım. sözleşme gereği oda değişteremem =( of zaman hiç geçmiyo onla

Anan mı baban mı ne gebeliğin var sanki
Resmen özgüvenini kendi elinle yok edersin böyle olursan
Çöpü atmasını söylemen, temizlik konusunda o demeden sen desen ya da pazartesi sen yap cuma o yapsın temizliği
Çöp sırası as mutfağa çöpün olduğu duvara.
Falan da falan
Azıcık kendini göstermezsen tamamen yok olursun

biliyorum ama bunları ona söylerken şu titreme kızarma durumlarından nasıl kurtlcam. ona bişey söylerken sanki başbakanla konuşuyomuş gibi heecanlanıyorum ya bu çok aptalca =(

Kızar , titre nolcak . Atamam işim var derse her zaman ben mi atıcam yahu dersin nolcak . O yurtta başka arkadaşların var mı mesela bu kızdan başka ?

Canim ya , ben cok üzülürüm böyle iyi niyetli insanlar suistimal edilince.
Kendim dobrayim hic lafimi esirgemem, bazen biraz altan almaya calisirim veya dobraligimi arka planda birakmaya calisirim , ama o an bile hemen iyi niyetim ve sakinlgiim suistimal edildigini fark ederim, ozaman derim ki yok canim sen dobrasin dobraligina devam et bosver......
iyi insan ol iyi niyet sergile ama sende hissettigini söyle ve göster.
O sana cöp at deyince , sende deki ohhh sira cokdan sende gecti bile, sen hic bikmadin bana cöp at demekden de...
Bi süre sen at , sonra siraya koyalim de.

Hatda bir kac gün atma bakalim kendiliginden atacakmi?
Atmayip birsey söylerse lafi yapisdir.
Bu cöp sirf benimmi de bana söyleyip duruyorsun de,
veya
boynumun borcumu bu cöp hep bana yaptirmaya calisiyorsun de...
Ben aptal degilim hersey uyum gösteriyorsam benim insanligimdan o , ama hersey biryere kadar, de.

Fatura falan gibi seyleride üstüne alma sakin ne ortak ise ortak ödensin vs.

Hersey insanin kendi elindedi, sen ne kadar müsade verirsen o okadar sana böyle davrana bilir.

1-2 haftaya degisimleri yazarsin buraya

Canim ya , ben cok üzülürüm böyle iyi niyetli insanlar suistimal edilince.
Kendim dobrayim hic lafimi esirgemem, bazen biraz altan almaya calisirim veya dobraligimi arka planda birakmaya calisirim , ama o an bile hemen iyi niyetim ve sakinlgiim suistimal edildigini fark ederim, ozaman derim ki yok canim sen dobrasin dobraligina devam et bosver......
iyi insan ol iyi niyet sergile ama sende hissettigini söyle ve göster.
O sana cöp at deyince , sende deki ohhh sira cokdan sende gecti bile, sen hic bikmadin bana cöp at demekden de...
Bi süre sen at , sonra siraya koyalim de.

Hatda bir kac gün atma bakalim kendiliginden atacakmi?
Atmayip birsey söylerse lafi yapisdir.
Bu cöp sirf benimmi de bana söyleyip duruyorsun de,
veya
boynumun borcumu bu cöp hep bana yaptirmaya calisiyorsun de...
Ben aptal degilim hersey uyum gösteriyorsam benim insanligimdan o , ama hersey biryere kadar, de.

Fatura falan gibi seyleride üstüne alma sakin ne ortak ise ortak ödensin vs.

Hersey insanin kendi elindedi, sen ne kadar müsade verirsen o okadar sana böyle davrana bilir.

1-2 haftaya degisimleri yazarsin buraya

haklısın keisnlikle. en yakın arkadaşlarım bile iyi niyetimi kullanırken oda arkdaşımın kullanması çok normal. kendimi değiştirmeye çalışıcam bu dönem . umarım başarabilrirm ve güzel şeyler olur

Şimdi herseye evet demış bı ınsan olarak Bir kere hayır deyınce kotu olursunuz benden demesı :15:

Arkadasınızın size davrandıgı sekılde Aynı usturupla arkadasınıza davranıslarında degısıklık olsun.. Reddettıgı zaman sızınde hakkınız oldugunu bılın gozlemleyın.Aksı taktırde ustunuze bır hısımla saldırırsa kendısıne aynı davranısları sergıledıgını onune serersın.Bişey deme şansı kalmaz...

Bende hayır dıyemeyen bı ınsanımdır.Herkeslere yardımcı olacagım aman kırılmasın Aman uzulmesın dıye kasmaktan kendımı yıpratırdım.Zamanla yasadıgım kotu bı olaydan sorna Hayır dıyecegım dıye kendıme kural edındım.Tuttum kendıme olan sozumu..Yaparsınız ayrıca bu psıkolojık durum tıtreme falan zamanla gececektır.:14: Hıc zorlamayın kendınızı.. Bos bı zamanınızda Hayır dıye tekrar edın yuksek sesle.. Bısey soyleyecegınız zaman once ıcınızden soyleyın sonra cat dıye karsınızdakının yuzune net bır ses tonuyla..:38:

Şimdi herseye evet demış bı ınsan olarak Bir kere hayır deyınce kotu olursunuz benden demesı :15:

Arkadasınızın size davrandıgı sekılde Aynı usturupla arkadasınıza davranıslarında degısıklık olsun.. Reddettıgı zaman sızınde hakkınız oldugunu bılın gozlemleyın.Aksı taktırde ustunuze bır hısımla saldırırsa kendısıne aynı davranısları sergıledıgını onune serersın.Bişey deme şansı kalmaz...

Bende hayır dıyemeyen bı ınsanımdır.Herkeslere yardımcı olacagım aman kırılmasın Aman uzulmesın dıye kasmaktan kendımı yıpratırdım.Zamanla yasadıgım kotu bı olaydan sorna Hayır dıyecegım dıye kendıme kural edındım.Tuttum kendıme olan sozumu..Yaparsınız ayrıca bu psıkolojık durum tıtreme falan zamanla gececektır.:14: Hıc zorlamayın kendınızı.. Bos bı zamanınızda Hayır dıye tekrar edın yuksek sesle.. Bısey soyleyecegınız zaman once ıcınızden soyleyın sonra cat dıye karsınızdakının yuzune net bır ses tonuyla..:38:

kız dediğim gibi laf ebesi nasıl kendimi haklı çıkartırım bilmiyorum =(

senin ondan ne eksiğin var sen de yapıstırırsın cevabı :) seni böyle gördükçe üste çıkmaya devam eder.. arkadasların dediği gibi de ev arkadasına böyleysen, ilerde çocuğun, kocan, k.validen de seni ezmeye çalısır.

kelime dağarcıgını gelistirmek için de bol bol kitap oku canım. böylelikle hem cümle kurma yeteneğin gelisir daha rahat konusursun hem de o kızın konustuğu senin anlamadıgın kelimeleri anlarsın.. özellikle kişisel gelişim kitapları öneririm. kendine güvenin için de etkili olacaktır..

bu arada gelişmeleri buraya yazarsan sevinirim, takipteyiz canım :):21:

Son düzenleme:
Back
X