Kendimi beğenmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boğazı kesince veriyosun kiloları, bu ara sabahları poğaça ve izmir bombasına dadandım, direkt 4 kilo aldım bi süre daha yiyim sonra yemicem:işsiz:
Oyy İzmir bombası mıı? Aman diyim, bi ara her gün yiyordum onu, bir de onun full çikolatalı ‘kurbiş’ versiyonu var, o daha da felaket 🙈 kesinlikle uzak durmakta fayda var, belki kırk yılın başı bir tanecik ☺

Konu sahibine gelince evet kilolar biz kadınların en büyük derdi, kafaya taktığımız en büyük şeylerden biri. Ama öyle abartılacak bir kilon yok inan, ben abur cuburu ve tatlıyı kesince hemen veriyorum mesela. Çünkü beni aldıran onlar. Kendi bünyeni en iyi sen bilirsin, sana kilo aldıran ne varsa onları azalt. Tamamen vazgeç demiyorum ama azalt ve hareketi fazlalaştır. Gece de yemiyorsan zaten sorun yok verirsin gençsin daha merak etme ☺

Oyy İzmir bombası mıı? Aman diyim, bi ara her gün yiyordum onu, bir de onun full çikolatalı ‘kurbiş’ versiyonu var, o daha da felaket 🙈 kesinlikle uzak durmakta fayda var, belki kırk yılın başı bir tanecik ☺

Konu sahibine gelince evet kilolar biz kadınların en büyük derdi, kafaya taktığımız en büyük şeylerden biri. Ama öyle abartılacak bir kilon yok inan, ben abur cuburu ve tatlıyı kesince hemen veriyorum mesela. Çünkü beni aldıran onlar. Kendi bünyeni en iyi sen bilirsin, sana kilo aldıran ne varsa onları azalt. Tamamen vazgeç demiyorum ama azalt ve hareketi fazlalaştır. Gece de yemiyorsan zaten sorun yok verirsin gençsin daha merak etme ☺
Bıkana kadar yemeyi düşünüyorum sonra zaten bırakırım kış geliyo zaten, enerji yapar:dondurma:

Bıkana kadar yemeyi düşünüyorum sonra zaten bırakırım kış geliyo zaten, enerji yapar:dondurma:
Kızlar canımı çektirdiniz bi bomba mı yesek hep beraber:KK70:

Doguma kadar bende def gibi gerilmiştim. Alyansım parmagıma olmuyordu ama şişkinlikten degıl kılodan dolayı
Kendıme de cıddı derece de guvenırım ozguvenım de tavandır. Ama o donem aynays bakmayı bırak kendıme cants bıle almıyordum. Ayy kucucuk canta bende cuzdan gıbı oldu yok ben araba kadar oldum dıye kendıme hep asagıya cektım. Dogurunca ısler rayına oturdu. En azından sen kısasın. Ben 179um bıde dusunsene gercekten kapı gıbı duruyorum enıne boyuna. 90küsür kıloyla doguma gırdım. Hep agladım bu kılo yapıstı artık gıtmeyecek dıye. Sımdı 60kusur kılodayım. Umugumu tuttum spor yaptım ve o zayıflama taytını gıydım. Amacıma ulastım derken tekrar hamıle kaldım. Ya ben ne yapayım sımdı. Döndük başa🤦‍♀️
Bence 5kılo versenız bıle sızde baya farkeder.

Kendinizi bedeninizin şekline göre iyi hissetmek çok riskli bir yatirim bence .
Beden çok hassastır , sadece kilo degil mesele . Bugün bacağınızı kaybedebilirsiniz , yüzünüz yanabilir .
Dünya da binlerce örneği oluyor her gün .
Bu riskli yatırımı bir kadın olarak desteklemiyorum .
Siz destekliyorsanız kolay gelsin.

O başka bu başka, kaybedilen bacagi yeniden oluşturamayiz, başimiza gelecek kazalara birsey yapamayiz ama kilo sizin anlattiklarinizla alakasiz, kiloyu aliriz da veririz de yani degistirebilecegimiz birşey.

Aaa kolum bacagim olmasa ne yapacaktim diyip kendini salma kafasi benlik degil. Kaldi ki bacagini kaybeden, yüzü yanan insanlar dahi güzel hissetmek için birseyler yapiyorlar. Nasilsa bacagim yok, nasilsa yuzum yandi bosssver demiyor hepsi. :)

Ama boyum kısa olduğu için kötü görünüyor. Bugün başladım yürüyüşe ama nebliyim sanki hiç veremicem git gide kilo alıcam gibi belki içinde olduğum ruh halinden böyle karamsarım
Oncelikle yediklerini azalt. Ben 1.65 boyundayim 63 kg olmusum. Dedim duzeni ele alayim. Makarna kizartma ekmek princ hamur ve tatlilari çıkarttım. Evde günde yarim saat leslie yapıyorum. Yada muzik acip dans ediyorum. 3 haftada 2 kg vermisim. Emzirmesem istahim kapali olsa dahada veririm. Sen kafanda zayiflicam de yemene dikkat et yuruyus yap hareket halinde ol verirsin emin ol

Valla bende keyifle yemek yiyenlerdenim.
Gece yemeğini çok seviyorum bırakamıyorumda.
Kilo alma zaten gece yiyip yatmaktan kaynaklı.
Amann atın ölümü arpadan olsun :)

Merhaba hanımlar sorunum kendimle bu aralar okulla olan sıkıntılar sebebiyle iyice kilo aldım boyum 1.58 kilom 69 ne yapıcam nasıl zauıflıcam bilmiyorum sanki hiç kilo veremem hiç güzel olamam gibi geliyor kendimi görmek bile istemiyorum
Verilemeyecek ciddi bir kilon yok bence 2 3 ayda toparlarsın sıkı diyetle boyuna gore 55 50 kilo super bir goruntu olur ama bi 10 kilo bile versen cok guzel hissedersin

Kilo verememek diye bir şey yok yeryüzünde. Hiç veremeyecekmişsin gibi geliyormuş ya, bilimsel olarak mümkün değil. Yediklerine dikkat edersen, spor yaparsan, bir hormonal bozukluğun, hastalığın yoksa, gayet de verirsin kilolarını. Yürüyüş güzel ama yerinde olsam günde yarım saatimi iyice bir ter atacak kadar spora ayırırım. Hayatımın 3 döneminde feci kilo aldım. Biri ergenliğimde kortizonla aldığım 16 kiloydu ve ilaçla alındığı için vermesi gerçekten zordu. Daha ileri ki yaşlarımda da 2 gebeliğim oldu, 25'er kilo aldım. Üç kere kilo verme maratonuna girdim yani ve verdim. İradeli davranırsan sen de yaparsın. İrade aç kalmak demek değil ama. Diyetisyen yardımı al, kontrolsüz yeme, sağlıklı beslenmeye alış, hareket et. İnsanın kendini olduğu gibi sevmesi fikrine ben de katılıyorum ama bunu değiştiremeyeceğimiz durumlar için geçerli görüyorum. Değiştirebileceğimiz durumlar için insanın kendini olduğu gibi kabul etmesi yerine daha mutlu hissedeceği şey için uğraşması daha güzeldir.

Fazla kilon yok yazanları böyleee 😱 okudum. Benim boyum 1.55 46 kilo olacağım dye ödüm kopuyor 🤦🏻‍♀️ Arkadaşım acilen kilo vermelisin nasıl motive olursun bilmiyorum ama hem sağlığın hem kendini iyi hissedebilmen için. Ayrıca boyu kaç olursa olsun bir bayana 60 kilodan fazlası yakışmaz olmaz yani almayın kilo. Ben hiç hoşlanmıyorum kilodan 😬

Çocuk doğur onu yedirirken kendin yiyemiyosun sonuç 6 ayda 10 kilom gitti 🤭😁

Insanlar doğuştan gen hastalıkları ile doğuyorlar .
Asla bırakın güzellik standartlarını normal bie insan gibi bile görünme şansları olmuyor .
Türkiyedeki kadınların bu fiziksel kaygılarını bir türlü anlayamıyorum .
Sadece 1 hayatınız var maximum 50 60 yıl daha yaşarsınız. Böyle bomboş kaygılarla yaşamayı seçme nedeniniz nedir?
Çok güzel bir kadın olmak hayatınıza ne katacak sanıyorsunuz. Maksimum 2 ay mutluluk katar sonra her şey yöne aynı olur şimdiki gibi .
Ruhunuzla ilgilenin , zihninizi acın .
Sevin . Keyifli yaşamayı amaç edinin .
Kilo filan bomboş işler.
Ben sağlıklı beslenmeye ve spora önem veriyorum aslında ama yazdıklarınız şu bakımdan doğru özellikle kadınlar üzerinde ciddi bir baskı olduğunu düşünüyorum bu konuda. Geçen gün haberlerde denk geldim doğum sonrası karın gerdirme ameliyat sayıları oldukça artmış. İsteyen istediği ameliyatı elbette olur ama kadınlara bir güzel ve fit olma ve her koşulda fit kalma gibi bir algı oluşturuluyor. Çatlağın, selülitin olmasın, doğumdan sonra herhangi bir sarkma kalmasın vücudunda, hep bir mükemmel olmak zorundaymısız gibi baskı var kadınlar üzerinde.

Kendiyle barışık olan insanlara büyük etki etmese biraz kompleksi olan yada özgüveni düşük kadın için ciddi bir mutsuz olma sebebi oluyor bu durum. Burada kaç defa denk geldim, selülitlerim çok fazla evlenince sorun olur mu diye soran üyelere, aslı kadınlar kendi halindeyken sorun etmediği şeyleri hayatına girecek erkek yada toplum algısı yüzünden dert ediyor.

Ben sağlıklı beslenmeye ve spora önem veriyorum aslında ama yazdıklarınız şu bakımdan doğru özellikle kadınlar üzerinde ciddi bir baskı olduğunu düşünüyorum bu konuda. Geçen gün haberlerde denk geldim doğum sonrası karın gerdirme ameliyat sayıları oldukça artmış. İsteyen istediği ameliyatı elbette olur ama kadınlara bir güzel ve fit olma ve her koşulda fit kalma gibi bir algı oluşturuluyor. Çatlağın, selülitin olmasın, doğumdan sonra herhangi bir sarkma kalmasın vücudunda, hep bir mükemmel olmak zorundaymısız bir baskı var kadınlar üzerinde.

Kendiyle barışık olan insanlara büyük etki etmese biraz kompleksi olan yada özgüveni düşük kadın için ciddi bir mutsuz olma sebebi oluyor bu durum. Burada kaç defa denk geldim, selülitlerim çok fazla evlenince sorun olur mu diye soran üyelere, aslı kadınlar kendi halindeyken sorun etmediği şeyleri hayatına girecek erkek yada toplum algısı yüzünden dert ediyor.
Sağlıklı beslenme ve spor bambaşka bir şey . Elbette dikkat edin inanılmaz artı sağlar hayatınıza .
Ama son dönemde artan estetikler , yeme bozuklukları vs vs bunlar hep güzellik takıntısının sonucu . Turkiyede bu takıntı gün geçtikçe artıyor, bunun kadınları sadece bedeniyle ilgilenen başka hic bir şey yapmayan varlıklara dönüştürmek için sistematik yapildigina inanıyorum.
Kendini beğenmeyen ve güzellik takıntısı olab bir kadın sadece bedeniyle ilgili bir hayat sürüyor . Bir süre sonra kendini beğenecek hale gelse de sadece bedeni ile ilgili bir hayat sürüyor çünkü bir de o bedeni korumalı.

Ama yukarıda da yazdım beden çok hassas bir şey her an zarar görebilir. Konu salt kilo degil . Dünyanın ruhsal bazda entelektüel bazda bu derece kadınlara ihtiyacı varken, kadınların tek yaptığı kilo mu aldim burnum mu büyük bilmem ne olmaya başladı .
Dünya da yapacağımız çok iş var , kendimize katacagimiz çok şey var. Bence güzellik olayı tamamen hayattan çıkmalı. (Elbette sağlık ve hijyen konusunu kast etmiyorum)

Kilon fazla değil ama evet boyuna göre dengeli olmalı neden bukadar karamsarsın çok büyük bir sorun değil insanlar neler atlatiyorlar en büyük derdin bu olsun canım ekmeği kes spora git zaten gerisi gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X