• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi ben bile anlamadım

teşekkür ederim a.s
piskolga bi kere gittim ama kadın benle hiç ilgilenmedi parasını aldı sonra tıınnnn. güya beni arıyacakmış ben gelicekmişim
2 seanstan sonra ne bi telefon nede bişe
bizimkilerde unuttular öylece kaldı iyi bi piskoloğa gitmeyi düşünmeye başladım bende bu işin böyle sürerse kendimin zararlı cıkacağını anladım
mahalledekiler bile biz insanmı yiyoruz neden konuşmuyo falan demeye başlamışlar annemle bu yüzden kavga bile ettim. çok teşekkür ederim ilgilendiniz için kaydirigubbakcemile5

Şansına kötü doktora denk gelmişsin, İstanbul gibi bir yerde çok iyi doktorlar var hem artık SGK ile anlaşmalı yerlerde..Daha önceki mesajımda yazdığım gibi kesin olmasada sende soyal fobi var gibi..netten araştır benzer şeyleriniz var..ayrıca uzman yardımı kesin al canım..

kendini kasma ortama girdiğin zaman bi defa ön yargıları sil kafandan o kişiler hayatın boyunca olucak çünkü ve canım kimin ne dediğini takarsan hep yalnız kalırsın ve pasif bi hayat sürersin çünkü sen çok düzgün konuşsan bile her zaman yargılayan ve burun kıvıran insanlar olucaktır bunun sebepleri kişiye göre değişir kimisi kıskançlıktan,kiminin egosu vardır kimisi sırf insanları üzmek kırmak için bile negatif eleştiriler yapabilir geç olmadan kendine gelmelisin bence sosyal ortamlarda sende kendini bi birey olduğunun farkına var ne düşünüosan söylersem ne derleri düşünmeden söyle yoksa asosyal bi hayat seni bekler valla aşmalısın bunları tavsiyem kendine özgüvenin olsun güven ve dimdik çatır çatır konuş valla a.s

Önceleri ben de senin gibiydim. Ama git gide düzeldim. Özellikle kendi başıma sorumluluklar almak zorunda kaldığım yıllarda... Bankaya gitmeye bile çekinirdim. ya yapamazsam ya yanlış bişey yaparsam diye korkardım. birilerine bişey sormaya çok çekinirdim.
Ama sonra ailemden ayrı başka bi şehirde üniversite kazandım. birden bütün hayat sorumluluğu üzerime kaldı. bir de tanımadıgım bir şehir sonuçta. işlerimi halletmek zorundaydım, yavaş yavaş alıştım.. önceden birine bişey sormak için 40 kere düşünen ben şimdi afedersiniz deyip rahatca sorabiliyorum.

Ama yaşın daha çok gençmiş o yuzden şanslısın yani; bu durumu üzerinden atmak için önünde uzun bi zamanın var...

Bi de rezil olucam diye korkuyorum demişsin. Rezil olcagını düşündüğün insanların senden bi farkı olmadıgını düşün. onlar senden üstün ya da farklı diiller ki onlara rezil olasın... böyle düşündüğünde zaten rahatlarsın ve ağzından yanlış bişey çıkmaz...

İşin içinde yapının etkisi var bence de, bir de en önemli nedeni bence başkalarını fazla önemsemekten geliyor. Kimse senden daha değerli ve üstün değil. Eğer bir ortamda susuyorsan, susuyorum diye eğreti hissetme kendini rahat ol, konuşman gerekiyorsada konuş çekinme, merak etme başkaları senden daha önemli şeyler konuşmuyor, boş konuşan o kadar çok insan var ki. Biraz daha ortamlara girmek, yavaş yavaş seni açabilir. Bunla beraber yardım almanda iyi olur.
En önemlisi kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle davran ve başkaları acaba benle ilgili ne düşünüyor diye kendini yeme.

Ben de senin gibiyim sabah_güneşi ...Aslında daha çok sen benim 17-18 yaşlarımdaki halime benziyorsun.Şimdi biraz daha açıldım,en azından eskisi gibi eve kapanmıyorum ama yakındığın dertlerin hepsi bende de var.Ben de hep nedenini düşündüm.Neden herkesi önemsiyorum neden onların bana verdikleri değer kendi kendime verdiğim değerden daha önemli benim için? Olabilir ,herkesin içinde rezil olabilirim,cümle kuramayabilirim onlar bana güldüklerinde benden ne eksilecek?
Sanırım bunun altında özgüven eksikliği ve herkes tarafından beğenilme,sevilme isteği yatıyor... fisfisfis
Hangi ortama girersem gireyim çok samimi olmadığım insanların yanında sus pus oluyorum.10 kişinin 9undan duyduğum sözler de aynı oluyor."Bugün hiç sesini duyamadık.""Sohbetine de doyum olmuyor.""Seni biraz açalım biz...." kaydirigubbakcemile4

Bizi biz yapan yaşadıklarımızsa
duygularımızı şekillendiren de yaşadıklarımızdır.
neden aynı olay da bir kişi güvenli hissederken diğeri güvensiz hissedebiliyor kendini.. yaşadıkları farklı çünki..
çekirdekten kendinden emin yetiştirilmeyen kişilerin kendinden emin olamamaları , güvensiz olmaları çok normal
yaşadıkları bunu gerektiriyor çünki, duygusal refleks denebilir galiba.
öncelikle neden güvensizsin.. bunun bulunması gerekir
kelimeleri yanlış söylersen, rezil olursan ne olur, bunun sende oluşturduğu hissi bilmen,bulman gerekir
sonra o hissin sende bıraktığını.
içgörü kazanıldıkça kendin ile başedebilir, neyi neden yaptığını bilebilir , kendini,duygularını davranışlarını yönlendirebilirsin
kendini anlayamaman da bundan olabilir, içgörüsüzlükten. kendini anlarsan başedemediklerinin altından da kalkabilirsin üstesinden de gelebilirsin
tek başına yapamayabilirsin, teknik bilgilere ihtiyacın olabilir
uzman şart gibi.

senin yaşında çok sevdiği binlerce öğrencisi olmuş biri olarak fikrim şudur kiiiiiiiiiiiii :) ,

1- bu duygu ve düşüncelerinin büyük çoğunluğu yaşından kaynaklanıyor, hepsiiii geçecek emin ol.

2- kendini ve hayatı çooook ciddiye almış olmalısın... bak dünyada milyarlarcaa insan var, herkes ne kadar da saçmalayarak, yalpalayarak hayatı anlamaya, bir yer edinmeye çabalıyor.

bence, farklı dünya kültürlerini tanımalı, bakış açını genişletmelisin, okumalı (özellikle biyografi ve mizah), yazmalı, düşünmelisin... kendine süre vermelisin. bu süre bir ay da olabilir, bir yıl da. acelesi yok.

eve kapanmak da bir ihtiyaçtır, herkesin sürekli gezip sosyal ilişkiler içinde olması şart değil. elbette bunlara da ihtiyacımız var ama, ben neden eve kapanıyorum dedikçe kendini "anormal" biri olarak görmeye başlarsın.

hayat sen ve diğer herkesten oluşmuyor, "biz insanlar"dan oluşuyor..

hayatla ve kendinle ilgili algılarını doyurduğunda zaten çok daha rahat biri olarak hissedecek ve bu hislerine göre davranacaksın.

sevgilerrrrr... a.s. laelaelaelaelae

Son düzenleme:
Cnm en iyisi bulunduğun yerdeki RAM'a gitmen. Okulunuzdaki rehberlik öğretmenine söyle ve seni oraya yönlendirsin ve bunu yaparkende acele et çünkü okullar kapanınca orasıda kapanabilir. 1 haftan var. Geçmiş olsun. a.s.

okulda çok sevdiğim çok tatlı bir kız var. o da senin gibi. sosyofobiymiş bu. mesela metrobüste cam kenarına oturunca yanındakine afedersiniz geçebilir miyim diyemiyormuş ve son durağa kadar gidiyormuş. topluluk içinde konuşamıyormuş falan. psikoloğa gidiyor ilaç kullanıyor ve şuan gayet iyi. ben hiç öyle bir rahatsızlığı olduğunu farketmemiştim kendisi anlattı. bence sen de psikolojik destek alıp kolayca kurtulabilirsin bu durumdan;)

sosyal fobin olabilir canım.uzmandan yardım al.aslında bir çok insanda senin duygularından bir parça var.ama,herkes senin kadar büyük bir cesaretle itiraf edemiyor bile.

geçenlerde bir söz okumuştum tam olarak hatırlayamıyorum ama,şöyleydi galiba:''çevrenizde otuz iki dişini gösterecek kadar gülenler,içi en çok kan ağlayanlardır'' diye.

aynı sorun 2 sene önceye kadar bendede vardı benmkide çocukluktan gelen bişeydi bunu kurslara katılarak atlattım kendimi bi temponun içine soktum ve sonuç mükemmel şuan çok mutluyum her ortama girebiliyorum daha mutluyum fikirleimi açıkça söyleyebiliyorum ama evde oturmak konusuna gelince misafirlikmiş komşuymuş biri gelsin felan sevmiyorum ama konuşmak konusunda sıkıntım kalmadı toplulukta bulunmalısın açılırsın canım :lepi:

Canım benim, istersen, üzerine gidersen halledilmeyecek bir durum değil. Burada da okuyorsundur insanlar ne problemler atlatıyorlar değil mi..

İlelebet bu duygular ile kalıcaksın diye birşey yok, içini ferah tut lütfen..

Problemin varlığının farkındasın, burada paylaşman adım attığını hareketlendiğinin göstergesi..

Gidebilirsen özel terapi al, sakın ihmal etme.. Olmazsa İstanbul'da kadın sağlığı merkezleri var ücretsiz terapi hizmeti de veriyor, randevu numarası 153. Buradan sana en yakın terapi veren merkezi öğrenebilir randevu alabilirsin.
Seni rahatsız eden duyguların kaldıkça yerleşir, yerleştikçe üzerinden atmanın süresi hem uzar hem zorlaşır.. Bunu istemezsin değil mi..

Geçmiş olsun canım.. İyi gelişmelerini bizimle paylaş olur mu..

ablacığım çok tesekkür ederim beni motive ettim
az önce zaten odamda ağlarken annemle babam geldi konustuk biraz babam piskologa gitmez benim kızım delimi falan dedi.. :bbo: tartıştılar biraz moralim bozuldu annemle gizli gitmeye karar verdik.. benle ilgilendiğin için tesekkür ederim abla:1rolleyes:

Güzel kardeşim, senin yapın bu, hemen adapte olamıyorsun, kaynaşamıyorsun, topluluğua kendin giremiyorsun. Annenin babanın bunu farkedip seni yönlendirmeleri gerekirdi, kızıp bağırmaları yerine. Baktılarki kendin sokulamıyorsun arkadaş ortamına, elinden tutup (küçükken tabi) arkadaş ortamına sokmaları, arkadaşlarınla bir ortam yaratmanı sağlamaları gerekirdi.

ben kızımda öyleydi 4-5 yaşındayken kendi başına hiç giremezdi oyuna filan.Mahallede kızlar oynar buda uzaktan onları seyrederdi. Bir iki bekledim kendi girsin aralarına diye baktım olmuyor, tuttum elinden götürdüm kızların yanına. Kızlar bakın size kimi getirdim, oyun arkadaşınız çoğalsın istermisiniz, beraber çok güzel oyunlar oynayacağınıza eminim vs gibi laflarla oyuna soktum arkadaşlarıyla. Birkaç defa böyle devam etti şimdi kendisi gayette güzel girebiliyor ortamlara.

Sevgili sabah güneşi, karşındakide etten, kemikten, hepimiz gibi. Ne bir eksik ne bir fazla.yanlışların olsun önemli değil, yanlış yapıcam diye kendine telkinde bulunma. Olabilir, bundan sonra iyi olacağım diye düşün.Mesela yolda yürürken bakkala, kuaföre bilmem kime (mahallede tanıyorsundur nasıl olsa) selam ver günaydın de, iyi akşamlar de, işe böyle başla.

Anneni babanı bırak bir kenara. kendin başarabilirsin bunu.Ama sürekli kendi kendine,"ben beceriksizin tekiyim, yapamıyorum" diye düşünürsen zaten yapamazsın, başaramazsın.

babanın arkadaşına abla demişsin, nolmuş yani, ben erkek patronuma hanım demiş insanım (duymadı gerçi o ayrıkaydirigubbakcemile3 ) hatalar hepimiz için, hata yapmaktan korkma, kendine güven.
ablacım çok güzel desteklediniz beni tesekkür ederim iyiki siz varsınız yoksa ben annemlere böle sorunum oldunu söyleyemezdim beni cesaretlendirdiniz için çok tesekkür ederim Allah kızınızı ve ailenizi tüm kötülüklerden muhafaza etsin hepinize dua ediyorum :asigim:

Canım, bu yaslarda ıken bende senın gıbıydım. Eve mısafır gelır, asla karsılarına cıkmazdım. Ya da annem zorla kolumdan tutar, gotururdu. Arkadaslarımla cok gezerdık ama, nereye gırersem gıreyım suskunlugumla dıkkat cekerdım. Bunun ıyı bır sey oldugunu zannederdım ustelık. Yolda yururken oldu kı, ayagım takıldı bıraz sendeledım utancımdan kıpkırmızı olurdum, alıs-verıse gıtsem utancımdan ne alacaksam sessızce alır, hatta cogu zaman utandıgım ıcın begenmedıgım gıysıyı bıle alır, evın yolunu tutardım...

Zamanla yolda tek sendeleyen kısı ben degılım kı, demeyı...

Bu ınsanlarla bır daha kım bılır ne zaman karsılacagım, karsılassam da benı hatırlayacaklar mı demeyı...

Bır gunaydın, merhaba sozcugunun bır cok guzellıklere sebep olabılecegını ogrendım.

Bu asamaya gelene kadar da cok cabaladım. Yanlıs cumle kurduysam herkesten once ben guldum, sendeledıysem bırı gordu mu dıye ardıma bakmadım, ılk kez karsılastıgım ınsanlara gulumsedım, kafamda kurgulamadan, o an ıcımden geldıgı gıbı konustum.

Konusma sorunum abımın benımle dalga gecmesınden kaynaklanıyordu. Fakat bır gun anneme bunu soyleyınce, 'sen bunu onemseme, o kendıne baksın' demesı benı rahatlattı. Basıt bır cumle belkı ama annemın tavrı bana guven verdı... Ve ınan su an uykuda bıle konusuyorum (: o kadar sosyallestım yanı (:

bende iyi birşey oldunu sanıyordum ama değilmiş tabi beni gülümsettiniz çok sağolun Allahta sizleri gülümsetsin. bana destek oldunuz içimi ferahlattınız Allah razı olsun

: )

sadece biraz cesaret

yapmak istediklerinin hiçbiri senin hayatını tehlikeye atan şeyler değil.

söylediğin kelimeler yanlış olsa, birileri seni yanlış anlasa bile umursama.

yanlış yapıyorsan yanlışını kabullen ama çekinme

içinden ne geçiyorsa söyle

sen sustukça kendini geri planda tuttukça bu durumun böyle devam eder

adım attıkça düzelir atlatırsın bu durumu:lepi:

çekinme kimseden, kendine güven :lepi:

ömür 3 günlük. dün konuşmadın bugün konuşmadın ne zaman konuşacaksın şu hayatta:teytey:

kendi kendine yapabilirsin bunu aklinialirimsmile

başaracağım azmettim. deniyorum çabalıyorum en azından ama çok yoruldum bu davranıslarımdan. diyorumki hadi konuscam konuscam o an geliyo konusmalıyım diyorum ama o an Düşünce Değil sadece His oluyo öle hissediyorum kaçmak istiyorum. ama yenmek için çok cabalıyorum bunda sizinde katkınız oldu Allah razı olsun :teselli:

Yapı olarak çekingensin tamam ama biraz fazla gibi ..anlattıkların bana sosyal fobi'nin işaretlerini verdi..Canım sen bir doktora görünmelisin, vakit geçirmeden..

evet konuyu açmadan önce internetten küçük çaplı bir araştırma yaptım bende öyle olduğunu düsündümden ne yapcamı bilemedim size danısmak istedim cünkü baska anlatacak kimse yok malesef. teşekkr ederimm a.s.

kendini kasma ortama girdiğin zaman bi defa ön yargıları sil kafandan o kişiler hayatın boyunca olucak çünkü ve canım kimin ne dediğini takarsan hep yalnız kalırsın ve pasif bi hayat sürersin çünkü sen çok düzgün konuşsan bile her zaman yargılayan ve burun kıvıran insanlar olucaktır bunun sebepleri kişiye göre değişir kimisi kıskançlıktan,kiminin egosu vardır kimisi sırf insanları üzmek kırmak için bile negatif eleştiriler yapabilir geç olmadan kendine gelmelisin bence sosyal ortamlarda sende kendini bi birey olduğunun farkına var ne düşünüosan söylersem ne derleri düşünmeden söyle yoksa asosyal bi hayat seni bekler valla aşmalısın bunları tavsiyem kendine özgüvenin olsun güven ve dimdik çatır çatır konuş valla a.s
benimde özgüven problemim var işte. ne zaman kendime güvendiysem başaramadım çünkü bunların altında türlü türlü sebepler yatıyor aslında. destek oldunuz için çok teşekkür ederim ablacığım dediklerinizi aklıma yazıyorum ve elimden geldiğince kendimi aşmaya kararlıyım. a.s.

Back
X