kendimi bildim bileli ateistim

eceivoshkova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2015
18
5
29
merhaba arkadaşlar
ben müslüman olan fakat ibadetlerini tam olarak yerine getirmeyen bir ailenin içinde büyüdüm. 19 yasımdayım su an. küçükken her yaz aile isteğiyle kuran kursuna giderdim. ama o günleri düşünüyorum da ben o zaman bile kendime itiraf etmesem de pek inanmıyordum kuran okumaya namaz kızlamaya. kendi beynımde bu bilmediğim dili niye öğreniyorum niye bize anlamadıgımız şeyleri okutuyorlar diye sorardım. sonra liseye geçtiğimde kendi dinimi arastırmaya başladım kuran çevirilerini okuyup dini sitelere gireiyordum. kafamda dinle ilgili çok fazla çelişki vardı ve bu çelişkilerin cevapları beni hiç tatmin etmiyordu. daha sonraları ateizmi araştırmaya başladım ve tam olarak ''ben buyum işte!'' dedim. sanki düşüncelerimi dinlemişler de ateizmi oluışturmuşlar gibiydi. bir nevi kendimi bulmuştum. bu süre zarfında ben dinden ayrılmışken babam tam tersine dine bağlanmıştı sürekli namaz kılıp ibadet ediyordu. bu beni hiç ilgilendirmez sonuçta ben dinlere saygılı bir insanım sadece inanmıyorum herkes özgür. fakat babam böyle düşünmüyor sürekli bana laf sokuyor. aileme itiraf etmedim hiçbir zaman ama onlar neyin ne olduğunu biliyorlar. annem ve kuzenlerim ateist olup olmadığımı soruyolar babam deseniz her fırsatta bana iğreneleyici laflar söylüyor. geçen gün arabada bağırarak ''bari hristiyan ol dinsizlik en kötü şey şerefsizlik yapma '' dedi. gözlerim doldu inanır mısınız? o an ağlayasım geldi. beni bu şekilde kabul etmiyor ve bu benim kalbimi yaralıyor. her fırsatta bana gönderme yapıyor. üzülmesin diye de baba sen eskiden ibadet ediyor muydun ben de etmiyorum işte ama inanıyorum diyorum. çok sıkıldım bu durumdan artık. arkadaşlarım da bilmiyor ateist oldugumu öyle düşüncelerini söylemekten korkak bir ezik gibi yaşıyorum. bir konu olduğunda haykırmak istiyorum senin dediğin gibi değil o diye ama yapamıyorum susup kalıyorum.

inanıp inanmadığınızı sorgulamak ne ailenin ne de buradakilerin haddine. zaten çok yargılayıcı yorum gelecek ve muhtemelen konu kapanacak. bu senin özelin sana kalmış bir şey, tek tavsiyem oku, araştır nihai kararını öyle ver. her dini araştır, ateizmi araştır. körü körüne bir yargıya varma tek tavsiyem bu. sevgiler :)

merhaba arkadaşlar
ben müslüman olan fakat ibadetlerini tam olarak yerine getirmeyen bir ailenin içinde büyüdüm. 19 yasımdayım su an. küçükken her yaz aile isteğiyle kuran kursuna giderdim. ama o günleri düşünüyorum da ben o zaman bile kendime itiraf etmesem de pek inanmıyordum kuran okumaya namaz kızlamaya. kendi beynımde bu bilmediğim dili niye öğreniyorum niye bize anlamadıgımız şeyleri okutuyorlar diye sorardım. sonra liseye geçtiğimde kendi dinimi arastırmaya başladım kuran çevirilerini okuyup dini sitelere gireiyordum. kafamda dinle ilgili çok fazla çelişki vardı ve bu çelişkilerin cevapları beni hiç tatmin etmiyordu. daha sonraları ateizmi araştırmaya başladım ve tam olarak ''ben buyum işte!'' dedim. sanki düşüncelerimi dinlemişler de ateizmi oluışturmuşlar gibiydi. bir nevi kendimi bulmuştum. bu süre zarfında ben dinden ayrılmışken babam tam tersine dine bağlanmıştı sürekli namaz kılıp ibadet ediyordu. bu beni hiç ilgilendirmez sonuçta ben dinlere saygılı bir insanım sadece inanmıyorum herkes özgür. fakat babam böyle düşünmüyor sürekli bana laf sokuyor. aileme itiraf etmedim hiçbir zaman ama onlar neyin ne olduğunu biliyorlar. annem ve kuzenlerim ateist olup olmadığımı soruyolar babam deseniz her fırsatta bana iğreneleyici laflar söylüyor. geçen gün arabada bağırarak ''bari hristiyan ol dinsizlik en kötü şey şerefsizlik yapma '' dedi. gözlerim doldu inanır mısınız? o an ağlayasım geldi. beni bu şekilde kabul etmiyor ve bu benim kalbimi yaralıyor. her fırsatta bana gönderme yapıyor. üzülmesin diye de baba sen eskiden ibadet ediyor muydun ben de etmiyorum işte ama inanıyorum diyorum. çok sıkıldım bu durumdan artık. arkadaşlarım da bilmiyor ateist oldugumu öyle düşüncelerini söylemekten korkak bir ezik gibi yaşıyorum. bir konu olduğunda haykırmak istiyorum senin dediğin gibi değil o diye ama yapamıyorum susup kalıyorum.
şekerim sen çok yanlış gelmişsin ateistlik bu değil ki :KK14:

arkadaşlar sadece ateist olduğumu dile getirdim amacım tartışma yaratmak değil. herkesin dini kendine. benim sorunum tam da bu. sürekli yaratıkmışım gözüyle bakılıyor olması inanmak zorunda değilim sadece biraz saygı istiyorum onu da ailemden bulamıyorum. gidip her şeyi açıklayıp evet inanmıyorum beni böyle kabul edin desem rahatlasam mı ? belki kendimi açıklarsam biraz olsun anlayış gösterip beni böyle kabul ederler. benim tek derdim olduğum gibi sevilmek ve yargılanmadan yaşamak evde huzurum yok uzun süredir.

İnanıp ibadetlerini yerine getirmeyen ateist olmuyor ki.Ben mi yanlış biliyorum:110: Allah hidayet versin,inş. kalbiniz doğruya ulaşır

arkadaşlar sadece ateist olduğumu dile getirdim amacım tartışma yaratmak değil. herkesin dini kendine. benim sorunum tam da bu. sürekli yaratıkmışım gözüyle bakılıyor olması inanmak zorunda değilim sadece biraz saygı istiyorum onu da ailemden bulamıyorum. gidip her şeyi açıklayıp evet inanmıyorum beni böyle kabul edin desem rahatlasam mı ? belki kendimi açıklarsam biraz olsun anlayış gösterip beni böyle kabul ederler. benim tek derdim olduğum gibi sevilmek ve yargılanmadan yaşamak evde huzurum yok uzun süredir.

hoş karşılancağını düşünmüyorum .
evlerden ırak ...

hır gür çıkar muhtemelen ama en azından ne olduğunu bilirler bence söyle açık açık

ne diyelim şimdi sana?! yanlış yoldasın dersem dinleyecek misin.
Babana da yazık,adam zamanında tam yapamamışsa ibadetini, pişman olmuş , elinden geleni yapıyor.Sende onun evladısın ,bile bile Ataist ol sonrada Yan mı desin.
Baba olarak uyaracak tabii.Yok ağlayacakmışsın ,gözlerin dolmuş.ne yapacak ailen, onlara çok üzüldüm.Amerikan filmlerinde ki gibi destek bekliyorsun,ama ailen normal müslüman bir ailenin vereceği tepkiyi veriyor.
doğru yolu bulursun inşaallah , ama ailene imtihan olacaksın gibi görünüyor.Üzme onları

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

İnanıp ibadetlerini yerine getirmeyen ateist olmuyor ki.Ben mi yanlış biliyorum:110: Allah hidayet versin,inş. kalbiniz doğruya ulaşır
ben de biliyorum. babam üzülmesin ve laf sokup durmasın diye '' inanıyorum ama ibadetlerimi yerine getirmiyorum'' diyorum yani sırf laf söylemesin diye yoksa inandıgım falan yok

X