Kendimi bomboş hissediyorum.

Tweety26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
808
14
98
Ankara
Merhaba hanımlar. Biraz uzun olacak ama bunlar sadece elim ağrıyana kadar yazabildiklerim. Paylaşmak istedim. Bilmiyorum bu ne kadar normal ne kadar değil. Ne ara bu hale geldim ? Niye bu hale geldim ? Boş hissediyorum kendimi.
Bu sene üniversiteye başlayacağım. 18 yılım boş geçmiş gibi. Tüm hayatım boş. Elimdekiler boş. Dışarda geçen bir hayat var. Ama boşum işte. Ne şu kapıdan çıkıp arkadaşlarımla vakit geçiresim ne de başka bir şey yapasım var. Sürekli üşeniyorum. Sürekli bahaneler üretiyorum kendime.
Küçük şeylere kızıyorum. Yüzümdeki tek sivilceyle kavga ediyorum. Her şey yolundaymış gibi bi sen eksiktin diyorum. Geçmesi için türlü şeyler deneyip geçmediğini görünce canımı sıkıyorum. Ne işe yararım ben diye düşünüyorum.
Arkadaşlarım hep bir yerde birileriyle. Bense hiç bir şey yapmak istemiyorum. Üniversiteye hazırlık sürecinde hiç ilişki düşünmedim mesela. Olmazdı. Aklım karışırdı. Dikkatim dağılırdı. Şimdi baktım etrafıma insanlar mutlu. 4-5 yıldır çıkıyorlar. Rahatlar. Dostlar. Arkadaşlar. Sevgililer. Beraberler. Mutlular.
Bunu bir yana bıraktım. Arkadaşlarımla görüşmemişim. Aramamışlar. Aramamışım. Heyecanla anlatacağım hiç bir şeyim kalmamış. Kurslara katılmışlar. Yeni arkadaşlıklar edinmişler. Kendimi kapatmışım sadece ders ders ders demişim. Uzaklaşmışım.
Hala da suçlu hissediyorum. Her an elime bi matematik kitabı almam gerekirmiş gibi. Iyi bir universite kazanmışım, neden tıp yazmamışım ?
Tatilde tek yaptığım şey denize girmek olmuş. Kollarımı alerji basmış. Kendime güvenim kalmamış. Kendimce fazla(!) olan 5 kiloya takmışım.
Tüm zevklerim kaybolmuş. 1 senede aldığım, giydiğim, taktığım hiçbir şey ben değil. Bana göre değil. Önceden kafam dağılsın diye tırnaklarımla uğraşırdım. Kimbilir ne zamandır oje sürmüyorum.
Önceden maç izlerdim mesela. Bağırırdım çağırırdım. Gülerdim. Şimdi gördüğüm anda kapatıyorum. Ara ara açıp o penaltıydı bir kere diyip geri kapatıyorum. Ama ruhsuzca. Içimde o heyecan olmadan.
Herkes üniversite heyecanıyla alışverişe çıkmış. Ben sadece dolaba bakıp şu yamuk katlanmış diyorum.
Elimde telefon sürekli aynı yerde sayıp duruyorum. Başka yapacak bir şey bulamıyorum. Içimdeki gençlik coşkusunu kaybetmişim. Boş kalmışım ben.
Her şeyim bomboş kalmış...

Son düzenleme:
Dur yahu, bu neyin geç kalınmışlığı!

Üniversiten başlasın sen o zaman hayatı, arkadaşlığı, aktiviteleri görürsün.

Canını sıkma, madem bende şu şu geç kalınmışlıklar var diyorsun o zaman onları dikkate al. Yeni hayatında, çevrende bundan sonra istediğin gibi davran, başka geç kalınmışlıklara yol açma.

Daha dur bakalım ... Yolun başındasın ... En güzel en dolu yaşındasın ...
Sadece biraz sıkılmışsın...
Geçecek merak etme ... Yeni bir ortama girdiğinde okulun başladığında başını kaşıyacak zaman bulamayacaksın

Şuan üniversiteye ilk yerleştiğim ana dönmek isterdim hayatımın o zaman anlamı varmış.

Hele bir git başla ben yaşamıyormuşum diyeceksin :) Hatta dolaba bakmaya bile zamanın olmayacak saatler yetmeyecek

Şimdi şikayetcisin ama sen doğru olanı yapmışsın :)
Hele bir başla okuluna bak bakalım hayatın nasıl dolu dolu gececek.. Sadece birazcık sabır .

Resmen kendimi 50 yaşında emekli olmuş, çocuklarını evlendirmeyi bekleyen biri gibi hissediyorum :) Içim sıkılıyor.

Son düzenleme:
Canım sanırım odtü kazanmıştın sen değil mi ? :) Bir kere bu bile bomboş olmadığınının, seni bomba gibi bir senenin beklediğinin bir kanıtı.. Ben de bu sene kazandım üniversite, benim de hiç arkadaşım yok sayılır, hatta en yakın arkadaşım(sözde) olan insanın nereyi kazandığını bile bilmiyorum,aradım açmadı Bir erkek arkadasım bir de cok yakın kuzenim var işte onlar yetiyor. İlişki hiç düşünmedim demişsin, üniversitede seni mutlu eden bir ilişkin olur bence bunun için üzülme :)

Bomboşum diyorsun, bak en fazla 1 ay sonra dönüp bu lafına gülersin üniversite başlayınca :))

Sınava hazırlık sürecinden sonra bunları hissetmen normal çünkü gerçekten bir nevi dünya ile ilişkin kesiliyor.
Asıl yaşam üniversitede başlar. Lisede dostluklar falan başka denir ama ben üniversitede dostuluğun ayrı olduğunu gördüm.
Şu an boşluktasın takma bunları kafana okul açılınca ben nasıl bu konuyu açmışım dersin

daha yaşınız kaç durun bakalım bu sizin en güzel günleriniz doyasıya yaşamaya bakın.bazen ailelere kızıyorum bukadar çocuklara çalış çalık diye yüklendikleri için insan derte çalışacak eğlenecekte hiç kimse robot değildir bizim ruhumuz duygularımız var
yoksa ben yanlışmı düşünüyorum kı :26:

Canım hatrladım seni.ODTÜ'ye bir başla. Hazırlık oku gör bak neler olacak. Ne arkadaşların olacak nası eğleneceksin inanamazsın. Ama önce hazırlık oku. Zaten artık boşver lise arkadaşlıklarını. Üniversitedeedindiklerin daha kalıcı olacak. Hiç sıkma canını güzelim. Bana gelip haklıymışsın dersin 1 2 aya

Son düzenleme:
hımm üşengeçlik oblomov vakası
üniversitenin ilk yılları bende böyleydim sonra çok fazla sosyal oldum sonra ünv bitince tekrar asosyal oldum şu an senin hissettiklerini dönem dönem hissediyorum sevgilimden başka arkadaşım yok gibi geliyo offf öle yani

tüm hayatın öss olunca kazandn ve boşlukta hissediyorsun çok normal hedefe ulaşınca yaşadığın şaşkınlık bu. Biraz zaman ver kendini üni kapısından girdğin ana hayatın gayet yoğun ve eğleceli geçecek. Şu an zorla da olsa hazırlığını yap kıyafet vs

Odtü kadar aktivitelerle dolu başka bi okul yoktur herhalde

Sınav sonrası böyle bunalmalar normaldir. Okula başlayıp bi ortama girince hepsi geçicek.

Hangi bölümdesin bu arada?

cnm lise sondan snra bende aynı senn gbydm .bir tane arkadaşm yoktu herkes devam edıyo ben durmuştum sankı.sureklı evde otrydm sureklı ağlıyodum falan sonra universiteye başlayınca anlıycaksn herşey o kadr farklı olucak kı kafanı meşgul edıcek o kadr şey olucak kı yenı arkadaşlıklar yenı dostluklar lıseyı unuttrucak sana .şu an lsıeden bana kalan tek bı arkadşm yok ama unıversıte hayatm o kadr guzel geçtı kı seneye mezun oluyorum inan istemıyorum mezun olmayı.canını sıkma sakın bi dönemeçten geçiyosun herşey bıtıcek.

Beni anlatmışsın resmenBende üniversiteye gidicem ama içimde heyecan istek hiçbişey yok solmuş bi çiçek gibiyim bu yaşta

Canımcım sen boşluğa düşmüşsün,sınavdı yerleşmeydi derken hepsi bitince..şimdi çok güzel günler seni bekliyo,üniversite liseden kat kat güzel eğlenceli anlamlıdır..hele odtü de çok daha aktivite arkadaş bol bol olacaktır....değişir bu bakış açın karamsarlığın gider canım..

Okurken kendimi hissettim resmen beni anlatmis dedim kendi kendime, bende bu sene üniversiteye baslacagim yogun bir hazirlik doneminden sonra birden o tempolu surec bitince boslukta hissediyo insan kendini ama zamanla gececegine inaniyorum

Inşallah. Çünkü birileri yaşam enerjimi sömürmüş gibi :))

Ben de öyle olmasını umuyorum üniversitede. Bakalım sonraki konum ne olur.

Aslında doğru düşünüyorsunuz ama eğitim sistemimizin getirisi bu maalesef.

Hazırlık düşünüyorum, evet. Umarım güzel arkadaşlıklarım olur

Ben asosyalliğin dibine vurdum galiba

Evet bugun anne zoruyla dışarı çıkıp biraz nefes aldım. Insanlar hala varmış

Odtü kadar aktivitelerle dolu başka bi okul yoktur herhalde

Sınav sonrası böyle bunalmalar normaldir. Okula başlayıp bi ortama girince hepsi geçicek.

Hangi bölümdesin bu arada?

Elektrik Elektronik Müh.

Her şeyin güzel olacağını düşünmek istiyorum.

Beni anlatmışsın resmenBende üniversiteye gidicem ama içimde heyecan istek hiçbişey yok solmuş bi çiçek gibiyim bu yaşta

Teşekkur ederiim :))
Okurken kendimi hissettim resmen beni anlatmis dedim kendi kendime, bende bu sene üniversiteye baslacagim yogun bir hazirlik doneminden sonra birden o tempolu surec bitince boslukta hissediyo insan kendini ama zamanla gececegine inaniyorum

Hepimiz için en güzeli, en hayırlısı olsun.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Ne kadar iyi geliyorlar anlatamam.

cnm o içindeki boşluk normaldir çünkü hep hedeflerin vardı hedefine ulaştınn o yüzden umutsuzz umursamazz bi tavır olması gayet normall ama üniv.e bi başlaa düzelirr tabi ilk 2-3 hafta yine zor geçerr alışma dönemi yeni ortam falan sonrada keşkee bitmesee dersinnn :) bekle ve görrr

Kazandığın okul ve bölüm harika tabii ki de orayı kazanmak için bir sürü şeyden feragat etmen gerekiyordu ve ettin amacına da ulaştın şimdi boşluktasın yakında geçecek merak etme. Tebrik ederim bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…