Egoyla ne alakasi var ya? Ozel zevklere hobilere vakit ayirmak anormal, kendini ev isine adamak mi normal?
Bu nasıl bi yorum, hobileri olan, yaşamayı, kendini seven kadın mı egolu oluyor. Bence tam tersi bir hayatı kabullenen kadın ezik ve silik oluyor. Sanırım siz bu guruba girdiğiniz için rahatsız etti sizi konu sahibinin evlilik öncesindeki kıskanılası yaşam tarzı.
neyi niye yazdığımı bilmeden yazdığım yorum üzerine kendinizce kritik yapıyorsunuz.
sizleri hiç ilgilendirmemesine rağmen o bahsettiğiniz silik gruptan olmadığımı belirtmek durumunda kalıyorum.
benim temizlkti, yemekti, çocuktu vs sorunum yok. yani kıskanacak hiçbir şeyim yok.
kadının erkek egemenliği altına girmesine de sonuna kadar karşıyım.
bir kadının asli vazifesinin bir adamın karısı olup o'na yemek pişirip çamaşırını yıkamak olmadığını da defalarca söylemişimdir.
"egonuzun çıkıntılı yerlerini evlilik törpülemiş" sözünden kastım hobileri ya da kendine zaman ayırması değil (ki aklı başında hemen her kadın yapar bunu) "Evlenmeden önce gerçekten güzel ve karizmatik biriydim", "Yani kendime has bir havam vardı. Etkileyici bir mizacım vardı", "kendimi güzel ve ayrıcalıklı da hissetmiyorum" ve "Eskiden çok özel hissederdim kendimi" şeklindeki cümleleriydi.
psikolojiden anlar mısınız bilmem kişinin bu şekilde kendini övmesi (ki şu konumda da ev kadınlığıyla övünmeye devam ediyor hala) egosunu cilaladığının en güzel kanıtıdır.
kişinin kendi kendine "karizmatiğim, çok güzelim, havam var, mizacımdan etkilenmeye yoktur" şeklinde yaptığı tanımlamalar ego değildir.
hayatın mecburiyetleri veya zorlukları kişileri zaman zaman olduğu hayattan ya da alışkanlıklarından uzaklaştırabilir (evlilik, parasızlık, çocuk bakımı vs vs). ancak "evlendiğimden beri kendime bakmayı bıraktım" demek başkadır, bu şekilde ifade etmek başkadır.
evlilik zaten (bizim toplumumuzda) en çok kadından bir şeyler koparan bir olaydır. çocuk sorumluluğu, mutfak sorumluluğu, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, aldatma, ilgisizlik derken pekçok kadın yaşam enerjisini erkenden tüketir. Dışarıda hakkını sonuna kadar savunan kadın evde kocaya susar misali konu sahibinin de bazı yanları törpülenmiş işte.
ben kendimce fikrimi belirttim konuya. nedense sizler anlamamakla kalmayıp yorumumu benim asla ifade etmediğim şekilde saptırarak çıkarımlar yapmışsınız.
ikinize de iyi forumlar.