Kendimi çok kötü hissediyorum

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.592
63
daha cok yeni nişanlıyım. nişanlımla cocukluktan beri tanısıyoruz. herkes tarafından sevilen biri. bana deger verir önemser iyi anlaşıyoruz ama eltim benim için gercek büyük dert.
bana türlü türlü hainlikler yaptı . yaptıgı hiç bişeyden korkmuyor, ne eşinden ne kayınbabası,kayınvalidesinden ne de nişanlımdan çekinmiyor. çok rahat bi şekilde yalan konusuyor çünkü ortaya cıkınca bile kimse gidip ona hesap sormuyor. nedeni de '' huzur bozulmasın'' bana yaptıgı şeylerin hiç birinde muhattap olmadım münakaşaya girmedim.
peki onun huzur bozmasını istemeyen insanlar neden benim huzurumu düşünmüyor.
dün yine bir mevzu gecti.eltim yine yalan konuştu, basit bi mevzu ama can sıkıcı. neyse ki kayınvalidem de olaya şahitti. ama çıkıp ona sen yalan söylüyosun demedi. bana '' boşver kızım ben biliyorum kimin dogru söyledigini ama böyle seyleri uzatmayın o biraz sinirli kin tutar eşine kötü olur'' dedi.
çok bozuldum. ben ondan beni savunmasını beklemedim zaten, ama şahit oldugu bi olayda bi yalan varsa bunu dile getirebilmeli insan.
kendimi ezilmiş hissediyorum. sırf sorun cıkmasın, çekip gitmesin,kavga cıkarmasın diye her istedigini yapıyolar.
ben de öyle bi insan olsam bana da yaparlar biliyorum. nişanlımın kuzeni bile bana '' sende eltin gibi onları parmagında oynat ne istersen aldır istersen yaparlar ama sesini cıkarmazsan kalırsın öyle'' dedi.
ama ben gururuma yediremem böyle bi insan olmayı, kendime saygımdan yapamam. yani onun gibi taktik uygulayamam.

o yüzden bana akıl verin lütfen, ben napayım? daha cok yeni nişanlıyız şimdiden bir sürü sorun cıkarttı. bana 1 kurusluk bişey alınsa kıskanclık yapılmasın diye ona da alınıyor.
daha bunun ev dizmesi var orda büyük sorunlar bekliyor beni. bu arada nişanlım da farkında ama onu öyle kabul et kıskanc o takma,umursama,cevabını ver diyor.

bitirmek çözümse onada varım artık. lütfen biraz fikir.

ne güzel eltiniz huzursuzluk çıkarmasın diye herkes kulu kölesi olmuş

ama böyle tipler çok var biliyor musunuz insanlar sırf çamuru üzerlerine sıçratmamak için susuyorlar

siz muhatap olmayın,umursamayın o yokmuş gibi davranın onunla aynı seviyeye inmeyin

sana alınınca ona da alınsın, sana ne ki bundan? alan düşünsün. daha yeni nişanlısın hemen elti kaynana moduna girip neden aile ile içli dışlı oluyorsun, mesafe koysana. sen insanları hayatının dşında bırak,isteseler de bişey yapamazlar.

Valla hayat hep boyle agriza insanlara guzel
Aman idare et, suyuna git diye diye omrunuzu tuketirler
En iyisi simdiden iletisiminizi sinirlandirmak
Minik bir sinir krizi ile agzinin payini verip geri adim atmayin
Bakin nasil pisiyor oldugu yere
Ne de olsa deli deliyi gorunce degnegini saklarmis

Kendi huzurunu bozmadan sen de gereken şekilde cevap vermek zorundasın.
Bu çirkeflik değil, kendini ve huzurunu korumaktır.
Devamlı susan ve ezilen taraf olmayı sen seçmemelisin.
Kendine ve etrafındaki kişilere olan saygını tabii ki bozma.
Ama boşverip kenarda susup kalmakta adil bir durum değil.

Gerektiğinde eltini savunuyorlar ve seni savunmuyorlarsa o durumda sesini çıkart.
Senin de savunmanın yapılması veya kendini savunmaya hakkının olduğunu belirt.
Aksi halde, ilerde daha büyük sorunlar yaşadığınızda asıl çok sıkıntı çekersin.
Şimdiden sen bunlara göz yumamayacağını bildirmelisin.

Eltin gibi boş bir teneke - dış kapının dış mandalı için mi bitireceksin ilişkini?,
Bir yaşıma daha girdim.
Ya kim neyi hak ediyorsa sende öyle davran ,görüşme olsun bitsin.

alınsın, inanın hiç gözüm yok. sadece olayı anlayın diye.
hiç içli dışlı degilim, iş yerimizle evleri cok yakın. kayınvalidem öglen gelip bizde yemek ye diyor. daha 1 kere bile gitmedim.
evlerine 2 kere gittim o da ailemle.
ben zaten huy olarak mesafeli bi insanım. beni korkutan da bu mesafeye ragmen böyle oluyor

Eltinizi tebrik ediyorum. Ya sen herkesin kahrını çekeceksin. Ya da herkes senin. Siz de kısa zamanda kararınızı verin. Ortası yok evlilikte maalesef.

nişanlınızın annesi öğlen gelip sizin iş yerinizde yemek mi yiyor?

O zaman ayrılıp sağlıklı ailesi olan biriyle evlen ..Acı çekmeyeceksen..

ben ayrılıkla baş edebilirim. ama onun yüzünden bitirmek dogru mu orda tıkanıp kalıyorum. ayrılırsak onun istedigi olacak. mutlu olacak. ya da yeterli bi sebep mi ? bunları düşünüyorum hep.

Neden bu kadar pasif bir insansin? Bu kadar huzursuzsan nisanlin bu olaylarin neresinde? Ben olsam bunu gayet de yansitir ve olay cikarir sonra da hic gorusmezdim. Benim aldigim seylerden onun neden haberi olsun mesela? Git nisanlinla Al.

Durumunuz baya sıkıntılı görünüyor ama anladığım kadarıyla nişanlınız ve ailesi pek de öyle kavgacı sorun çıkaran insanlara benzemiyorlar. Tam tersi sorunlu eltinize rağmen hata ve kusur kapatıcı huzur bozulmasın diye susan yapıları var. Ama işin güzel yanı nişanlınız annesi ne güzel demiş size '' boşver kızım ben biliyorum kimin dogru söyledigini ama böyle seyleri uzatmayın o biraz sinirli kin tutar eşine kötü olur'' diye. Onlarda herşeyin farkında ama maalesef iş insanlarla geçinmek ve bir ailenin yıkılmaması için susmak zorda olsa bazen susmak zorunda kalıyor insanlar. Eltiniz çok zor bir karakter doğru ama siz niye kendinizi ezilmiş hissediyorsunuz. Herkesin dediği gibi görmezden gelip umursamayacaksınız. Eltinizin seviyesine inmeden orta yolu bulacaksınız. Sonuçta siz eltinizle evlenmiyorsunuz o ne yaparsa yapsın kendi çizginizi kendi yuvanızı düşüneceksiniz. Ama ben böyle şeylere katlanamam kaldıramam diyorsanız bu işi evlenmeden iyice düşünüp ona göre adımlar atın. Bu arada eltinizin çocuğu var mı belkide varsa o masumun hatrına susuyordur birazda herkes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…