kendimi çok kötü hissediyorum

birisimbulbana

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
346
82
18
İyi geceler kızlar, kk yi uzun zamandır takip ediyorum bugün üye olmak istedim sorunlarımı anlatacağım kimse yok çünkü. Benim şöyle bir sorunum var bir ortama ilk girdiğimde sevilirim ama daha sonra sevilmeyen biri oluyorum ve neden bilmiyorum.lisede de böyle olmuştu insanlar ezik görüyor sanırım beni.insanlar beni ezme cesaretinde bulunabiliyorlar ama başkalarına bunu yapamıyorlar bendeki sorun ne anlayamıyorum, şu an üniversitede okuyorum ve aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum sanki birden beni sevmeyecekler beni dışlayacaklar gibi hissediyorum iki gündür böyle düşünmekten normal hayatımı devam ettiremiyorum, çok kötüyüm, kendimi ifade bile edemiyorum. Bana bir akıl verin, ya da bir şey söyleyin ben napıcam neden hep başıma geliyor ve bu durumu düşünmeye başlayınca davranışlarım da ezikleşiyor aptal gibi davranıyorum

Eğer insanların yanında pasif davranıyorsan bu sebepten olabilir..Her zaman özgüvenini yüksek tutmalısın ki insanlar sana ezikmişsin gibi davranamasın...

Sessiz biri misin herhangi bi gıcıklık yapmıyosan uzak duruyosundur ben de soğuk dururum mesela toplum içinde
herkesin sesi benden fazla çıkar genelde de ezilirim

İyi geceler kızlar, kk yi uzun zamandır takip ediyorum bugün üye olmak istedim sorunlarımı anlatacağım kimse yok çünkü. Benim şöyle bir sorunum var bir ortama ilk girdiğimde sevilirim ama daha sonra sevilmeyen biri oluyorum ve neden bilmiyorum.lisede de böyle olmuştu insanlar ezik görüyor sanırım beni.insanlar beni ezme cesaretinde bulunabiliyorlar ama başkalarına bunu yapamıyorlar bendeki sorun ne anlayamıyorum, şu an üniversitede okuyorum ve aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum sanki birden beni sevmeyecekler beni dışlayacaklar gibi hissediyorum iki gündür böyle düşünmekten normal hayatımı devam ettiremiyorum, çok kötüyüm, kendimi ifade bile edemiyorum. Bana bir akıl verin, ya da bir şey söyleyin ben napıcam neden hep başıma geliyor ve bu durumu düşünmeye başlayınca davranışlarım da ezikleşiyor aptal gibi davranıyorum

Aslında bence mutlaka bir psikologla konuşmalısın
ama bunu yapmak istemiyorsan kendi üzerinde ciddi ciddi çalış
yani öncelikle iyi bulduğun özelliklerini belirle, hem huy, davranış, hem de fiziksel olarak
bunları bir yere yaz, ama aklına gelen her özelliğini
ardından bir de kötü bulduklarını yaz, aynı şekilde hem davranış hem fiziksel, tabi başka bir kağıda

bunlar senin bazı bildiğin ve bazı düşünerek farkettiğin yönlerini öğrenmeni sağlar
sonra önce iyi özelliklerini ezberle ve o özelliklerine güven, hep aklına getir, özellikle ezik gibi davranacağın zaman
kötü özelliklerini de tek tek ele al, değiştirmeye en azından olumlu yönde geliştirmeye çalış, değiştirdikçe de üzerlerini çiz, bir diğer maddeye geç
ama tek tek ele al, aynı anda değil

bak göreceksin, sadece düşünerek birşeyleri değiştirmeye veya bir sorunu çözmeye çalışmakla
bunu yazarak yapmak arasında dağlaaaar kadar fark var
inan bana sana biraz olsun huzur verir bu yapacağın :KK39:

Yapamıyorum, yani kendimi çok kötü bir insan olarak görüyorum sanırım, sürekli eski yaşadıklarım aklıma geliyor, toplum içine çıkmak istmemeye başladım, ufak bir hatamdan insanların beni sileceğini düşünme korkusu arttı, bu olayı tetikleyecek bir şeyin olması beni iyice bu ruh haline soktu

Bunu kendine kuruntu yapma. Insanlardan saygı görmek istiyorsan, önce sen saygı duyacaksın kendine.
Başın dik dur, sen kendine güvenirsen, etrafa pozitif olursan insanlar da sana karşı iyi olur.
Aman beni ezikleyecekler diye düşünüp sinmiş bir tavır sergilersen senden uzaklaşmaları kolay olur.
Şunu gördüm;
EN ÇOK, KENDINE GÜVENEN İNSANLAR SAYGI GÖRÜR.

Sen kendini ezik olarak gormedikten sonra kimse seni öyle gormez. Kendinden emin ol, özgüvenin bol olsun...

Yapamıyorum, yani kendimi çok kötü bir insan olarak görüyorum sanırım, sürekli eski yaşadıklarım aklıma geliyor, toplum içine çıkmak istmemeye başladım, ufak bir hatamdan insanların beni sileceğini düşünme korkusu arttı, bu olayı tetikleyecek bir şeyin olması beni iyice bu ruh haline soktu
O zaman psikologa gidip,yardım alman gerekiyor..Kendi çabanla bu durumu aşamıyorsan bir uzmana gitmen şart...

Kızlar, sizin cevap yazdığınızı görmek ağlattı beni, çok teşekkür ederim bunu söylemek istedim

Kıyamam sana ya :)
Sen değer görmeyi istiyorsun, emin ol değerlisin de.. Sadece bunun farkına var, hepimiz eksilerimizle artılarımızla insanız. Diğer insanların senden artısı yok, o nedenle de kendine güven, kendini sev.

Kendinden çok ödün verme insanlar ıle ne cok mesafelı ol nede hıc .Ortada olsun insanların senı ezmesıne ızın verme bu fırsatı sen verırsen etmeye tenezzül ederler.Sen , sen oldugun ıcın kendıne deger ver cunku sende baska yok bu dunyada.

Pa
Aslında bence mutlaka bir psikologla konuşmalısın
ama bunu yapmak istemiyorsan kendi üzerinde ciddi ciddi çalış
yani öncelikle iyi bulduğun özelliklerini belirle, hem huy, davranış, hem de fiziksel olarak
bunları bir yere yaz, ama aklına gelen her özelliğini
ardından bir de kötü bulduklarını yaz, aynı şekilde hem davranış hem fiziksel, tabi başka bir kağıda

bunlar senin bazı bildiğin ve bazı düşünerek farkettiğin yönlerini öğrenmeni sağlar
sonra önce iyi özelliklerini ezberle ve o özelliklerine güven, hep aklına getir, özellikle ezik gibi davranacağın zaman
kötü özelliklerini de tek tek ele al, değiştirmeye en azından olumlu yönde geliştirmeye çalış, değiştirdikçe de üzerlerini çiz, bir diğer maddeye geç
ama tek tek ele al, aynı anda değil

bak göreceksin, sadece düşünerek birşeyleri değiştirmeye veya bir sorunu çözmeye çalışmakla
bunu yazarak yapmak arasında dağlaaaar kadar fark var
inan bana sana biraz olsun huzur verir bu yapacağın :KK39:
psikoloğa anlatmaktan utanıyorum, böylesine ezik görünmek onun önünde ağlamak utandırıyor beni tavsiyenizi deniycem ama

Eğer insanların yanında pasif davranıyorsan bu sebepten olabilir..Her zaman özgüvenini yüksek tutmalısın ki insanlar sana ezikmişsin gibi davranamasın...

Bunu kendine kuruntu yapma. Insanlardan saygı görmek istiyorsan, önce sen saygı duyacaksın kendine.
Başın dik dur, sen kendine güvenirsen, etrafa pozitif olursan insanlar da sana karşı iyi olur.
Aman beni ezikleyecekler diye düşünüp sinmiş bir tavır sergilersen senden uzaklaşmaları kolay olur.
Şunu gördüm;
EN ÇOK, KENDINE GÜVENEN İNSANLAR SAYGI GÖRÜR.
okulda bana sürekli bakan çocuk bile çekinmiyor benden, hiç konuşmuşluğumuz yok ama beni germeye çalışıyor, bilerek yanımda durup bir şeyler yapıyor ve ben geriliyorum bunu anlıyor, benim korktuğum şey okulda yapayalnız kalmak sanırım her şeyin üzerime gelecek olması geriyor beni

Pa
psikoloğa anlatmaktan utanıyorum, böylesine ezik görünmek onun önünde ağlamak utandırıyor beni tavsiyenizi deniycem ama

Hoppa olur mu canım ya
bak bu hayatı kim ne der, kime nasıl görünür diye yaşamayı seçersen, ki daha yolun çok başındasın, asla mutlu olamazsın.
psikoloğun birine (psikolog olan varsa kusura bakmasın mecazlı yazdım) ezik görünsen ne oluuuuur görünmesen ne olur
onun karşısında ağlasan ne oluuuuur ağlamasan ne olur, zaten sana yardım edebilecek bir psikolog sen ağlasan da sana o "eziksin" duygusunu hissettirmez.
son olarak: bence ağlayabilmek çok güzel bir şey. ben artık pek ağlayamıyorum mesela, beni ağlatabilen hemen hemen tek şey küçük çocukların veya minik hayvanların başına gelen kötü olaylar. onun dışında ağlayamıyorum ama keşke eskisi gibi ağlayabilseydim.
Hoppa

Hoppa olur mu canım ya
bak bu hayatı kim ne der, kime nasıl görünür diye yaşamayı seçersen, ki daha yolun çok başındasın, asla mutlu olamazsın.
psikoloğun birine (psikolog olan varsa kusura bakmasın mecazlı yazdım) ezik görünsen ne oluuuuur görünmesen ne olur
onun karşısında ağlasan ne oluuuuur ağlamasan ne olur, zaten sana yardım edebilecek bir psikolog sen ağlasan da sana o "eziksin" duygusunu hissettirmez.
son olarak: bence ağlayabilmek çok güzel bir şey. ben artık pek ağlayamıyorum mesela, beni ağlatabilen hemen hemen tek şey küçük çocukların veya minik hayvanların başına gelen kötü olaylar. onun dışında ağlayamıyorum ama keşke eskisi gibi ağlayabilseydim.
Hoppa
ben geçenlerde çok kotu bir şey yaptım :( bir arkadaşıma çok kızdığım için diğerine onunla ilgili bir şey söyledim ve bu ikisinin arasında kötülük oluşturacak bir şeydi birinin diğerinin arkasından bir lafı.. O an sinirle söyledim ama oyle pişmanım ki araya fesatlık soktuğum için :( kendime gelemiyorum. Sen neden ağlayamıyorsun büyük bir sıkıntın mı oldu geçmişte

ben geçenlerde çok kotu bir şey yaptım :KK43: bir arkadaşıma çok kızdığım için diğerine onunla ilgili bir şey söyledim ve bu ikisinin arasında kötülük oluşturacak bir şeydi birinin diğerinin arkasından bir lafı.. O an sinirle söyledim ama oyle pişmanım ki araya fesatlık soktuğum için :KK43: kendime gelemiyorum. Sen neden ağlayamıyorsun büyük bir sıkıntın mı oldu geçmişte

her ne olursa olsun kimsenin arkasından konuşma, o kişinin yüzüne söyleyemeyeceğin şeyi başkasına söyleme. hem gerçekten Allah'ın sevmediği birşey hem de huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz, çıkar bile sağlasan kalıcı olmaz.
evet oldu ama geçti gitti :KK73:
yatmak zorundayım, sana iyi geceler diliyorum:KK3:

her ne olursa olsun kimsenin arkasından konuşma, o kişinin yüzüne söyleyemeyeceğin şeyi başkasına söyleme. hem gerçekten Allah'ın sevmediği birşey hem de huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz, çıkar bile sağlasan kalıcı olmaz.
evet oldu ama geçti gitti :KK73:
yatmak zorundayım, sana iyi geceler diliyorum:KK3:
evet çok haklısın, o anlık sinirle yaptığım için çok pişmanım gerçekten :( bana ders oldu, vakit ayırdığın için teşekkür ederim, iyi geceler

Back
X