Kendimi durduramıyorum

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Spor salonu üyeleğim yeni bitti 4 aydı. 3 ay gittim malesef zsyıflayamadım hergün düzenli gitsem de haftada 4-5 gün bir saat vrya daha fazla. Çünkü diyet yapmadım. Üyelik bitti yine abur cubur arttı kendime engel olamıyorum canım sürekli tatlı istiyor. Tiroid şeker hepsi normal. Ama olmuyor günde üç dört çikolata v.s. Sürekli yiyiyorum. Üç gündr keseyim dedim bu sefer puding vs kurabiye ye döndü iş. Yok tutamıyorum kafayı yemek üzereyim. Bu bağımlılığımdan kurtulmam şart. Korkudan tartılmadım ama en az 85 varımdır. Boyumun avantajını yaşayamamak çok kötü bir türlü istediğim 60-65 kiloya yıllardır düşemedim çok zor kilo veriyorum malesef. boyum 176. 24 yaşındayım. Havalarda soğuk. Acil boğazımı tutmam şart ve evde cardio yapsam olurmu? Bikç ay sonra bebek düşünüyorum ama kilo beni sıkıntılı yaptı. Hayatta en çok istediğim şey zsyıflsmak ama yapamıyorum... Istediğim tek şey nefsime nasıl hakim olabilirim sorusunun yanıtı

Duygusal yeme bozuklugu olabilir
Bence evde fitness programi takip edin. Akilli telefonlara uygulama olarak indirilebiliyor cok kullanisli. Kolay gelsin

Spora gidince daha çok yiyesin geliyor. Zaten yemek de gerekiyor ama protein.. Spor sıkılaşma ve kalori kaybı sağlıyor..

Resmen yarama tuz basmişsiniz. Ama benim kendimde gozlemledigim stres beni yemek yemeye itiyor. Tahminim kendimde duygusal yeme bozuklugu var. Sizin de böyle bir durumunuz olabilir mi stresli bir dönemden mi geciyorsunuz yoksa sürekli mi boylesiniz?

Kilo vermek, kas yapmak, vücudu şekle sokmak... Bunların temeli mutfakta yatıyor. Spor önemli olsa da beslenmenin katkısı daha çok. Canınız tatlı istiyorsa o an bir parça çikolatayla sınırlandırın kendinizi birden kesip asla yemeyeceğim derseniz kontrolü kaybedersiniz. Tatlı ihtiyacınızı hurma, kuru meyve gibi doğal besinlerle gidermeye çalışın porsiyon kontrolü yaparak. Evinizde abur cubur bulurmayın.
Özellikle hangi zamanlarda tetikleniyor bu aşırı tatlı yeme ihtiyacınız?

Benim de cok fazla kilom yok 5 kilo versem.yetecek bana ama yaz sonunda bi kac kilo almistim diyet yapmayi sevmiyorum hos kim sever ki ama ben yemek yemeye cok duskun olmasamda asiri mutsuz oluyorum motivasyonum dusuyo canim hep.cikolata tatli yemek istiyo yeni bi yontem buldum kendimce sabah 1 dilim ekmek ve 1 yumurta ve istedigim ne kadar kahvaltilik var sa yiyorum oglen sebze yemegi yogurt ya da corba salata gibi yiyorum ve 3 saat sonra acikmis oluyorum ve deli gibi tatli krizine giriyorum o zamanda kahve ve 1 avuc leblebi ve icinde bi kac tane kuru uzum yiyorum ama canim bazen bir tane kurabiye iki isirik cikolata yedigimde oldu cok kati bi diyet degil hatta diyet bile degil cunku bi gun iki kucuk lahmacun bile yemistim ama 20 gunde 3 kilo vermisim deneyebilirsiniz ama kalorisi yuksek gidalari tadina bakip birakma konusunda iradeli olmalisiniz

45 kilo biri olarak yazmayı bir borç bilirim. Ben 18 19 yaşıma kadar 58 60 kiloydum. Üni gidince 4 yıl içinde 45 kiloya düştüm. Şöyle ki; sadece kahvaltı yapıp öğle yemeği yemiyordum sadece atıştırıyordum elma yoğurt yulaf ezmesi vs akşam yemeğinde de yine ağır yemeyip ekmek yemiyordum. Ve gün içinde çok fazla hareket ediyordu.3- 6 kata merdivenleri kullanarak çıkıyordum. Asla abur cubur cips kola vs tüketmedim. Çikolata olarak sadece bitter o da bir dilim her gün de değil. Bu şekilde 45 kiloya düştüm boyum 160 olduğundan son derece harika duruyor Bu gibi şeyleri yaparak kilo verebilirsin. Hem kilo almış hemde vermiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki kilo vermek dünyanın en kolay işi. Mesele kilo alabilmektedir. Bir sınav için 2 kilo almaya çalıştım olmuyor...

Canım ben abur cubur sevmem pek ama çikolata tarzı şeyleri çok sevdiğim için ya almam eve yada arasıra alırım. Elinizin altında abur cubur bulundurmayın fazla, aklınız sürekli mutfakta olmasın oyalanın kitap falan okuyup film izleyin.

Birde spor yapmak esneklik, sıkılaşma ve zindelik için iyi oluyor genelde. Yemeğe dikkat edilmedikçe kilo vermek yerine kilo aldırır spor yapmak.

Bence önce "yapamıyorum " kelimesini kaldırın .

Ben de 50 kilodan 65 kiloya çıkmıştım ve çok rahatsız ediciydi, veremiyordum kilo. Sonra veremiyorum, yapamıyorum demeyi bıraktım. Zihnimde otomatikman odaklanmış olacak ki daha az yemeye, aç olmadan yemeğe geçmemeye, abur cubur alırken 2 kez düşünmeye başladım, bunları yapınca da doğal olarak zayıfladım.

Yani önce kendi önünüzdeki en büyük engel olan "yapamıyorum" duvarını yıkın derim. :KK39:

Ya bende böleyim , yemek yemeye aşığım resmen.
Hele gece yemesi.
Bide en ağır şeyler canım ister.
Evlendiğimde 57kiloydum şimdi 77.
Rejim desen , Allah korusun rejim yapmamı gerektiren bi hastalık olursa ben hemen ölürüm.

Bende tatlı isteğimi sütlü sıcak çikolata, kakaolu süt ve tahinli muz gibi şeyler tüketerek bastırıyorum oldukça işe yaradı bende.

İnsülin direncine baktirdin mi? İnsülin direnci olanların da canı hep tatlı ister ve zor kilo verir.
İkincisi de that sugar belgeselini izleyenler şekeri hayatlarından çıkardığını söylüyor tavsiye ederim.
Üçüncüsü de Instagram'da gıda dedektifini takip edebilirsin. İçeriklerini öğrendikçe insanın içi almıyor.
Son olarak ne kadar çok yersen o kadar çok canın istiyor malesef...

45 kilo biri olarak yazmayı bir borç bilirim. Ben 18 19 yaşıma kadar 58 60 kiloydum. Üni gidince 4 yıl içinde 45 kiloya düştüm. Şöyle ki; sadece kahvaltı yapıp öğle yemeği yemiyordum sadece atıştırıyordum elma yoğurt yulaf ezmesi vs akşam yemeğinde de yine ağır yemeyip ekmek yemiyordum. Ve gün içinde çok fazla hareket ediyordu.3- 6 kata merdivenleri kullanarak çıkıyordum. Asla abur cubur cips kola vs tüketmedim. Çikolata olarak sadece bitter o da bir dilim her gün de değil. Bu şekilde 45 kiloya düştüm boyum 160 olduğundan son derece harika duruyor Bu gibi şeyleri yaparak kilo verebilirsin. Hem kilo almış hemde vermiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki kilo vermek dünyanın en kolay işi. Mesele kilo alabilmektedir. Bir sınav için 2 kilo almaya çalıştım olmuyor...

O bünye işi malesef. Iki ay spor sıkı diyet yapıp sadece 4 kilo verebildim birşeyleri kısınca ds Asla veremiyorum. sıkı diyet ve spor olmadan Asla veremiyorum versem de çok çok yavsş oluyor ve iradem sabrım sinirim buna dayanmıyor her srferinde versem de istediğim kiloya düşmeden geri bırakıyorum

Duygusal yeme bozukluğu ne ola ki
Ben de deli gibi tatlı istiyorum spor yaptığım dönemde kendimi tutsam bile doğru düzgün kilo veremedim. Ne yapçam bilmiyorum artık kilo vermek de içimden gelmiyor açıkçası

Kilo vermek, kas yapmak, vücudu şekle sokmak... Bunların temeli mutfakta yatıyor. Spor önemli olsa da beslenmenin katkısı daha çok. Canınız tatlı istiyorsa o an bir parça çikolatayla sınırlandırın kendinizi birden kesip asla yemeyeceğim derseniz kontrolü kaybedersiniz. Tatlı ihtiyacınızı hurma, kuru meyve gibi doğal besinlerle gidermeye çalışın porsiyon kontrolü yaparak. Evinizde abur cubur bulurmayın.
Özellikle hangi zamanlarda tetikleniyor bu aşırı tatlı yeme ihtiyacınız?

Kahvaltıdan ve akşam yemkten sonra.

İnsülin direncine baktirdin mi? İnsülin direnci olanların da canı hep tatlı ister ve zor kilo verir.
İkincisi de that sugar belgeselini izleyenler şekeri hayatlarından çıkardığını söylüyor tavsiye ederim.
Üçüncüsü de Instagram'da gıda dedektifini takip edebilirsin. İçeriklerini öğrendikçe insanın içi almıyor.
Son olarak ne kadar çok yersen o kadar çok canın istiyor malesef...

Uzun süredir baktırmadım valla

Yaş kaç acaba? Evlilik? Çocuk?

Tatlı isteğiniz varsa hurma incir muz elma kuruyemiş yiyerek geçiştirebilirsin. Olmadı bi tatlı kaşığı bitter çikolata son çare olarak

Back
X