Kozmetik alışverişleri de aşırı pahalı ya eskiden lise harçlığımla neler alırdım şimdi bir ürün için kaç saat düşünüyorum işe yaramazsa yandım çünkü çöpe attığım para 5 TL değil sonuçta. Dolaptan da kıyafet vs sattım çok kere o işe yaradı ciddenEvet kesinlikle, en azından günlük rutin masraflarınız azalmış olur hem de sağlıklı ve temiz beslenirsiniz. Fazla eşyalarınızı ikinci el uygulamalardan satarak borçlarınızın bir kısmını kapatın. Kıyafet için mesela kendinize sınır koyun, ayda yalnızca 1-2 parça alacağım gibi. Elinizdeki kitapları bitirmeden yenisini almayın. Bir zaman dişinizi sıkarsanız, insan gerçekten elindekileri değerlendirerek bazı masrafları kısmaktan da ayrı bir zevk alıyor. Ben şu ara kozmetik alışverişi perhizindeyim mesela, elimdeki makyaj malzemeleri ve bakım ürünleri bitmeden yenilerini almayacağım. Ala ala birikmiş bir sürü var elimde. Atsan atılmaz satsan satılmaz.
Malum alışveriş sitesini hiç şakam yok, enn az 10 kere silip yeniden yüklemişimdir. Yeter ya diye silip, ama şu deterjan uyguna geliyordu ya o da tasarruf için gerekli sonuçta diye geri yüklüyorumTelefonundan alışveriş uygulamalarını sil oncelikle
Ay evet ya. Hadi kremi fondöteni geçtim, birer tane güzelinden alırsın. Ama rujdur ojedir bunlar üçer beşer olur, beğendikçe atarsın sepetine yani nedir ki? Oje alamıyorum kurursa kahrolurum diye valla artık.Kozmetik alışverişleri de aşırı pahalı ya eskiden lise harçlığımla neler alırdım şimdi bir ürün için kaç saat düşünüyorum işe yaramazsa yandım çünkü çöpe attığım para 5 TL değil sonuçta. Dolaptan da kıyafet vs sattım çok kere o işe yaradı cidden
Yok bakıyorum çiçeklerime iyiler çok şükürMaasinizdan ne kadar birikim yapmak istiyorsanız onu belirleyin ve maaş elinize geçince o parayı ayırın. Ya da altın filan alın onu kolay bozup yemezsiniz. Çalışıyorsan kıyafet lazım. Kahveni evde yapabilirsin hatta daha güzelini de yaparsın. Çok saçma o kadar paraya kahve almak. Çiçek alıp bakiyorsan başka ama öldürüyorsun onun da gereği yok.
Evet altın alınabilir cidden sonuçta kendimi bak bu ay da bir şeyler satın aldın diye sakinleştiririm hahahaMaaşını aldığın an bir kısmıyla gram ya da çeyrek altın al. Bunlar çok diyorsan 0.25 gram altın bile var ya da online bankacılıktan altın hesabı aç. Oraya aktar direkt. O para yokmuş gibi takıl. Geri kalanla da istediğini yap.
Evet alıyorum kız kardeşlerime vs de alıyorum tabi sadece kendime değil ama kendime de işte dediğim gibi o kadar çantaya ne gerek var mesela etrafımda her gün başka çantayla gezen yok kaldı ki ben de max 5 çeşit çanta kullanıyorumBirikim hesabı açın. Geri kalan gelirinizi gönlünüzce harcayınPara harcamak güzel şey. Kendi evinize de birşeyler alıyor musunuz bari
Evet evet ben çektim ama ev almak için çektimBireysel emeklilik hiç aklıma gelmemişti bu da çok mantıklıymış peki emekli yaşı gelmeden çekebiliyor muyuz
İşte dediğim gibi yatırım yaparsanız kurtulursunuz.Evet alıyorum kız kardeşlerime vs de alıyorum tabi sadece kendime değil ama kendime de işte dediğim gibi o kadar çantaya ne gerek var mesela etrafımda her gün başka çantayla gezen yok kaldı ki ben de max 5 çeşit çanta kullanıyorum
Bir şeylere ihtiyacınız olduğunuz için değil, sahip olmanın zevkini yaşamaya alıştığınız için bu şekilde.Bunun çözümü sizde, planlayacak, zorlana zorlana rahatsız olarak da olsa o şekilde yaşayacaksınız. Planın dışına çıkmayacaksınız, sonra bu şekilde yavas yavas alıskanlık olacak. Bir de inanın yaşla da ilgili bir şey. Şu an hevesiniz var her şeye, zamanla azalacak geçecek.Kızlar merhaba ben 25 yaşında nişanlı çalışan bir kadınım. Özel sektörde çalışıyorum, çok kötü bir gelirim yok aslında ama ben aşırı müsrifim sanırım. Gözüm doymuyor. Özellikle son 2 senedir sürekli bir şeyler satın alıyorum gerekli veya gereksiz. Dolabım çanta dolu, bir sürü kıyafet, balkon bitki kaynıyor hala gözüm çiçekçilerde her tür var oysa neredeyse. Zengin falan değilim yani standart bir insan evladıyım, para gökten yağmur olarak yağmıyor sonuçta ama duramıyorum ve bütçeyi aşıyorum. Her gün işe giderken malum kahveciden orta boy kahve, öğle yemeklerinde hiç fiyata bile bakmamalar. Nasılsa her şey pahalı diye temazsızı basa basa gezmeler. Ben nasıl durucam. Müsrifliği aşmış birileri var mı ben nasıl gözümü doyurabilirim yani her seferinde tamam bunları da alayım her şeyim var artık daha almıcam diyorum. Sonra yine sitelerde sepeti dolduruyorum. Harcamaktan pişman olmadığım tek şey kitap, diğer her şey saçma ben de biliyorum ama bir anda alıveriyorum işte. Bu şekilde giderse sonum hiç iyi görünmüyor hazır borç bataklarında yuvarlanmıyorken çare bulmam gerektiğini düşünüyorum. Biri beni durdursun lütfen bunu nasıl aşabilirim?
Ben bu şekilde kendimi durdurdum, altın da artmadı. Aynı şekilde duruyor, en azından harcamadımEvet altın alınabilir cidden sonuçta kendimi bak bu ay da bir şeyler satın aldın diye sakinleştiririm hahaha
İstanbul’da yaşıyorum. Burası da adım başı mağaza avm kafe butikValla ben de aynıyım konu sahibesi nerde yaşıyordun gel beraber alalım
İstanbul’da yaşıyorum. Burası da adım başı mağaza avm kafe butikyani düşüyorum bu tuzaklara ne yapayım gözüm dönüyor hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?