Teşekkürler daha dozunda gitmeye planlı olmaya çalışacağımBir şeylere ihtiyacınız olduğunuz için değil, sahip olmanın zevkini yaşamaya alıştığınız için bu şekilde.Bunun çözümü sizde, planlayacak, zorlana zorlana rahatsız olarak da olsa o şekilde yaşayacaksınız. Planın dışına çıkmayacaksınız, sonra bu şekilde yavas yavas alıskanlık olacak. Bir de inanın yaşla da ilgili bir şey. Şu an hevesiniz var her şeye, zamanla azalacak geçecek.
Aldıklarınıza, yediklerinize içtiklerinize pişman olmayın, ohh sefanız olsun :)) ama alacaklarınızı planlayın bundan sonrası için.
Ay evet ya her girdiğim mağazada benim aslında hiçbir şeyim yok bunlardanım olmalı fikri geliyorYaneee bence bizlerde hiçbir suç yok, her yere mağaza hepsi de güzel ne yapalım yani.. valla bir giriyorum içerde çok cici bici şeyler var hepsi güzel ben de hepsini almak istiyorum tabi :)
Aa olabilir ya gercektenBen de babası ile ilgili problemleri olanların cimri, anne ile ilgili problemleri olanların ise asla para biriktiremediklerine dair bir yazı okumuştum. Ne kadar doğru tartışılır tabii.
Bireysel emekliliğe filan girin. Bir kez para biriktirmeye başladığınızda gerisi geliyor bir şekilde.
En alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyorduEvet evet ben çektim ama ev almak için çektim
Mobil ödeme varEn alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyordu
~Bu arada konuya istinaden kredi kartlarım patladı en sonunda bloke oldu sanırım kaç haftadır yenileri gelmediböyle çok memnunum kart yok diye sokağa bile çıkmıyorum evden işe işten eve haliyle hiç para harcamadım mevcut borçlarım duruyor çok da iyi oldu
Size de tavsiyem heralde bir süre cüzdan almadan sokağa çıkmanız
Uygulamaları silinMobil ödeme var
Ben güzel bir sepet yapmıştım peşinat birikmiştiEn alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyordu
~Bu arada konuya istinaden kredi kartlarım patladı en sonunda bloke oldu sanırım kaç haftadır yenileri gelmediböyle çok memnunum kart yok diye sokağa bile çıkmıyorum evden işe işten eve haliyle hiç para harcamadım mevcut borçlarım duruyor çok da iyi oldu
Size de tavsiyem heralde bir süre cüzdan almadan sokağa çıkmanız
Valla iflah olmuyorum alıcam bitane 3310 bitecek dert hahahahUygulamaları silin
Şu an o kadar dipteyim ki ; kartta limit olmadığı için telf faturam otomatik ödemede ödenmiyorValla iflah olmuyorum alıcam bitane 3310 bitecek dert hahahah
gerçekten hiç kolay değilBen güzel bir sepet yapmıştım peşinat birikmiştiAma şu an peşinat biriktirmek de kolay değil :/
İşte sadece dolar yerine bence sepet daha mantıklı. Siz bilirsiniz tabii. Tez zamanda dileğiniz gerçek olur umarımŞu an o kadar dipteyim ki ; kartta limit olmadığı için telf faturam otomatik ödemede ödenmiyoryakında internet de kesilecek
3310dan farkı kalmıycak güzelim telefonun
gerçekten hiç kolay değilben de dolar endeksli yaptım bir miktar artırırım belli seneye ölmez sağ kalırsam bu gidişle
Aldığınız giyim vb ürünleri kullanmayıp dolapta tutuyor sırf almış olmak için mi alıyorsunuz? O zaman kusura bakmayın sizin de dediğiniz gibi müsrifsiniz.Kızlar merhaba ben 25 yaşında nişanlı çalışan bir kadınım. Özel sektörde çalışıyorum, çok kötü bir gelirim yok aslında ama ben aşırı müsrifim sanırım. Gözüm doymuyor. Özellikle son 2 senedir sürekli bir şeyler satın alıyorum gerekli veya gereksiz. Dolabım çanta dolu, bir sürü kıyafet, balkon bitki kaynıyor hala gözüm çiçekçilerde her tür var oysa neredeyse. Zengin falan değilim yani standart bir insan evladıyım, para gökten yağmur olarak yağmıyor sonuçta ama duramıyorum ve bütçeyi aşıyorum. Her gün işe giderken malum kahveciden orta boy kahve, öğle yemeklerinde hiç fiyata bile bakmamalar. Nasılsa her şey pahalı diye temazsızı basa basa gezmeler. Ben nasıl durucam. Müsrifliği aşmış birileri var mı ben nasıl gözümü doyurabilirim yani her seferinde tamam bunları da alayım her şeyim var artık daha almıcam diyorum. Sonra yine sitelerde sepeti dolduruyorum. Harcamaktan pişman olmadığım tek şey kitap, diğer her şey saçma ben de biliyorum ama bir anda alıveriyorum işte. Bu şekilde giderse sonum hiç iyi görünmüyor hazır borç bataklarında yuvarlanmıyorken çare bulmam gerektiğini düşünüyorum. Biri beni durdursun lütfen bunu nasıl aşabilirim?
Kk kullanmaKızlar merhaba ben 25 yaşında nişanlı çalışan bir kadınım. Özel sektörde çalışıyorum, çok kötü bir gelirim yok aslında ama ben aşırı müsrifim sanırım. Gözüm doymuyor. Özellikle son 2 senedir sürekli bir şeyler satın alıyorum gerekli veya gereksiz. Dolabım çanta dolu, bir sürü kıyafet, balkon bitki kaynıyor hala gözüm çiçekçilerde her tür var oysa neredeyse. Zengin falan değilim yani standart bir insan evladıyım, para gökten yağmur olarak yağmıyor sonuçta ama duramıyorum ve bütçeyi aşıyorum. Her gün işe giderken malum kahveciden orta boy kahve, öğle yemeklerinde hiç fiyata bile bakmamalar. Nasılsa her şey pahalı diye temazsızı basa basa gezmeler. Ben nasıl durucam. Müsrifliği aşmış birileri var mı ben nasıl gözümü doyurabilirim yani her seferinde tamam bunları da alayım her şeyim var artık daha almıcam diyorum. Sonra yine sitelerde sepeti dolduruyorum. Harcamaktan pişman olmadığım tek şey kitap, diğer her şey saçma ben de biliyorum ama bir anda alıveriyorum işte. Bu şekilde giderse sonum hiç iyi görünmüyor hazır borç bataklarında yuvarlanmıyorken çare bulmam gerektiğini düşünüyorum. Biri beni durdursun lütfen bunu nasıl aşabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?