• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Durduramıyorum

Bir şeylere ihtiyacınız olduğunuz için değil, sahip olmanın zevkini yaşamaya alıştığınız için bu şekilde.Bunun çözümü sizde, planlayacak, zorlana zorlana rahatsız olarak da olsa o şekilde yaşayacaksınız. Planın dışına çıkmayacaksınız, sonra bu şekilde yavas yavas alıskanlık olacak. Bir de inanın yaşla da ilgili bir şey. Şu an hevesiniz var her şeye, zamanla azalacak geçecek.
Aldıklarınıza, yediklerinize içtiklerinize pişman olmayın, ohh sefanız olsun :)) ama alacaklarınızı planlayın bundan sonrası için.
Teşekkürler daha dozunda gitmeye planlı olmaya çalışacağım
 
Yaneee bence bizlerde hiçbir suç yok, her yere mağaza hepsi de güzel ne yapalım yani.. valla bir giriyorum içerde çok cici bici şeyler var hepsi güzel ben de hepsini almak istiyorum tabi :)
Ay evet ya her girdiğim mağazada benim aslında hiçbir şeyim yok bunlardanım olmalı fikri geliyor 😂 bilmiyorum nasıl yontucam iki tane minimalizm kitabı aldım, satın almaktan kurtulmak için bişeyler satın alıyor olmam da ayrı çelişki ama bir şekilde çare bulmaya çalışıcam 😂
 
Ben de babası ile ilgili problemleri olanların cimri, anne ile ilgili problemleri olanların ise asla para biriktiremediklerine dair bir yazı okumuştum. Ne kadar doğru tartışılır tabii.

Bireysel emekliliğe filan girin. Bir kez para biriktirmeye başladığınızda gerisi geliyor bir şekilde.
Aa olabilir ya gercekten
 
Evet evet ben çektim ama ev almak için çektim 🤗
En alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyordu 🤔

~Bu arada konuya istinaden kredi kartlarım patladı en sonunda bloke oldu sanırım kaç haftadır yenileri gelmedi 🥲 böyle çok memnunum kart yok diye sokağa bile çıkmıyorum evden işe işten eve haliyle hiç para harcamadım mevcut borçlarım duruyor çok da iyi oldu 😂
Size de tavsiyem heralde bir süre cüzdan almadan sokağa çıkmanız 🙈
 
En alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyordu 🤔

~Bu arada konuya istinaden kredi kartlarım patladı en sonunda bloke oldu sanırım kaç haftadır yenileri gelmedi 🥲 böyle çok memnunum kart yok diye sokağa bile çıkmıyorum evden işe işten eve haliyle hiç para harcamadım mevcut borçlarım duruyor çok da iyi oldu 😂
Size de tavsiyem heralde bir süre cüzdan almadan sokağa çıkmanız 🙈
Mobil ödeme var 🥲🥲 bu arada bireysel emeklilik de baya iyi fikir hiç üzerine düşünmemişim birikim için çok çok mantıklı
 
En alt seviyeden ödüyorum bireysel emekliliği sizce seneye artırsam mı bir faydası yok gibi geliyordu 🤔

~Bu arada konuya istinaden kredi kartlarım patladı en sonunda bloke oldu sanırım kaç haftadır yenileri gelmedi 🥲 böyle çok memnunum kart yok diye sokağa bile çıkmıyorum evden işe işten eve haliyle hiç para harcamadım mevcut borçlarım duruyor çok da iyi oldu 😂
Size de tavsiyem heralde bir süre cüzdan almadan sokağa çıkmanız 🙈
Ben güzel bir sepet yapmıştım peşinat birikmişti 🤗 Ama şu an peşinat biriktirmek de kolay değil :/
 
Valla iflah olmuyorum alıcam bitane 3310 bitecek dert hahahah
Şu an o kadar dipteyim ki ; kartta limit olmadığı için telf faturam otomatik ödemede ödenmiyor 😂 yakında internet de kesilecek
3310dan farkı kalmıycak güzelim telefonun 🤣
Ben güzel bir sepet yapmıştım peşinat birikmişti 🤗 Ama şu an peşinat biriktirmek de kolay değil :/
gerçekten hiç kolay değil :( ben de dolar endeksli yaptım bir miktar artırırım belli seneye ölmez sağ kalırsam bu gidişle
 
Şu an o kadar dipteyim ki ; kartta limit olmadığı için telf faturam otomatik ödemede ödenmiyor 😂 yakında internet de kesilecek
3310dan farkı kalmıycak güzelim telefonun 🤣

gerçekten hiç kolay değil :KK43: ben de dolar endeksli yaptım bir miktar artırırım belli seneye ölmez sağ kalırsam bu gidişle
İşte sadece dolar yerine bence sepet daha mantıklı. Siz bilirsiniz tabii. Tez zamanda dileğiniz gerçek olur umarım 😍🤗
 
Bi donem cok fazla kozmetik alisverisi yapiyordum. En sonunda kendime sinirlendim ve elimdeki tum kozmetik malzemeler bitene kadar hicbir sey almayacagim dedimv ve almadim, biten birsey olursa yerine aldim.
Cok fazla cantam vardi, bir gun ona da kizdim. Bir daha canta almadim, olanlari da verebilecegim kisilere verdim.
Kiyafet cok almam ama alinca kaliteli almaya calisirim, ayakkabi da ayni sekilde.
Simdi ise surekli stok yaptigimi fark ettim. Mesela sabun, deterjan, bebek bezi, islak mendil gibi seyleri indirimde gordukce almisim da almisim. Bunun en buyuk sebebi de herseyin surekli pahalanmasi. Bugun o bebek bezini almazsam, yarin iki kat artacak fiyati. Boyle boyle dusunerek stoklamisim herseyi.
Mutfak esyalari da o sekilde. Gecen sene evlendim, tam degildi esyalarim. Surekli bir eksik cikiyor, tencereydi, tavaydi. En son ben de abartip kahve makinesi, mutfak sefi falan almaya basladim yine indirimli gorunce.
Simdi ise alisverisi tamamen birakmaya karar verdim. Birsey bitmeden yenisi -indirimde olsa dahi- alinmayacak.
Kiyafetler iyice eskiyip giyilmeyecek durumda olana kadar alinmayacak.
Mutfak esyasi yettigi kadar artik.
Kendi kendime kesin karar aldim. Biraz da kafada bitiyor bu. Kendinize gelip "ben ne yapiyorum" dediginiz an, ciddi bir karar verin, degilse kim ne derse boş.
Ayrica para biriktirmenin keyfine varinca, yavas yavas gereksiz alisverisi birakacaksiniz zaten.
 
Sepete at ama alma. Bir sure bekle. Sonra hevesin kacacak. Hatta sen alana kadar alinmis olursa cok daha iyi 😁
 
Kızlar merhaba ben 25 yaşında nişanlı çalışan bir kadınım. Özel sektörde çalışıyorum, çok kötü bir gelirim yok aslında ama ben aşırı müsrifim sanırım. Gözüm doymuyor. Özellikle son 2 senedir sürekli bir şeyler satın alıyorum gerekli veya gereksiz. Dolabım çanta dolu, bir sürü kıyafet, balkon bitki kaynıyor hala gözüm çiçekçilerde her tür var oysa neredeyse. Zengin falan değilim yani standart bir insan evladıyım, para gökten yağmur olarak yağmıyor sonuçta ama duramıyorum ve bütçeyi aşıyorum. Her gün işe giderken malum kahveciden orta boy kahve, öğle yemeklerinde hiç fiyata bile bakmamalar. Nasılsa her şey pahalı diye temazsızı basa basa gezmeler. Ben nasıl durucam. Müsrifliği aşmış birileri var mı ben nasıl gözümü doyurabilirim yani her seferinde tamam bunları da alayım her şeyim var artık daha almıcam diyorum. Sonra yine sitelerde sepeti dolduruyorum. Harcamaktan pişman olmadığım tek şey kitap, diğer her şey saçma ben de biliyorum ama bir anda alıveriyorum işte. Bu şekilde giderse sonum hiç iyi görünmüyor hazır borç bataklarında yuvarlanmıyorken çare bulmam gerektiğini düşünüyorum. Biri beni durdursun lütfen bunu nasıl aşabilirim?
Aldığınız giyim vb ürünleri kullanmayıp dolapta tutuyor sırf almış olmak için mi alıyorsunuz? O zaman kusura bakmayın sizin de dediğiniz gibi müsrifsiniz.

Zorunlu giderleriniz 3 aşağı 5 yukarı bellidir, atıyorum işte ne bileyim örneğin kira, faturalar, mutfak masrafı, sinema, tiyatro, konser vs etkinlikler gibi, her ay maaşı alınca zorunlu giderleri kenara ayırıp geri kalan parayı değerlendirmek için altın, döviz vs hesabı açıp o hesaba atın biriksin.

Elinizdeki fazlalık olarak görünen asla kullanmayı düşünmediğiniz eşyaları da 2. el olarak satıp birikiminize katın.

Anlatımınıza göre alışveriş isteğinizi durduramıyorsunuz, kendinizi frenleyememeniz ya alışkanlık haline geldiğinden veya doyumsuzluk hissinizi besleyen psikolojik sebeplerden, bilemiyorum 🤷‍♀️ ama gidişata dur diyemezseniz ciddi anlamda borç batağına düşersiniz, bir arkadaşım bu yüzden elindeki tüm k.kartlarını patlatıp icralık olmuştu.
 
Aynı sizin durumunuzdayım. Ahahahaha hatta elimde kahve fincanı bir kahvecide geç kalıp yetişemediğim ekstra işten alacağım paradan daha çok para harcadım. Oturdum düşünüyorum nasıl eğiteceğim bu anlamda kendimi diye bu konuyu gördüm.
 
Bu gidişata bir dur demek istiyorsan EVLEN. 🤓 Bu sitede gördüğüm kadarıyla kocalar genelde tutumlu. Ama cimri olmasın ha.
 
Altında yatan mutlaka bir sebep vardır kendinizi alışveriş yaparak tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Bir çok eylem aslında psikolojik kökenli buna gerçekten inanıyorum.

Henüz borç batağına saplanmadan bu durumunuzla ilgili bir uzmandan yardım alabilirsiniz bence. Şu an birazda rahat olduğunuzdan dolayı kendinizi kasmadığınızı düşünüyorum. Bende sadece kendimden sorumluyken işler başkaydı.

O eski halimden eser yok şimdi :)

Günümüz ekonomik şartları bir yana, evlendikten sonra sorumluluklar değiştiğinden isteseniz de öyle davranamıyorsunuz hele bir de çocuk olduktan sonra.. :KK51:
 
Yani hepimiz aliskanliklarımızı değiştiriyoruz maalesef artık.
Ben birşey alacaksam hemen karar vermiyorum,bir kaç yere bakıyorum falan o şekilde aliyorum,bazen almama gerek olmadığını farkediyorum araştırırken ,o zaman almayabiliyorum.
Kitap konusunda indirim kovaliyorum,dün migrosta %40 indirim vardı,oradan aldım istediğim kitapları,kızıma da aldım hatta bir kac tane.
Kahve termosu alin,1 ay kahvenizi evden demleyip götürün termosla ve kahveye vermediginiz parayi kenara atın. Her ay en az 300 liranız cebinizde kalır.
Giyim konusunda dolabınızı duzenleyin,ben bunu mutfak cekmecemde yapmıştım,şöyle ki ıvır zıvır (kepce,kasık vs)olan cekmecemi boşalttım ve kullandıkça o boş cekmeceye kaldırdım kullandiklarımı. 1 ay denedim bunu ve kullandıgım 1 el rendesi,2 ahsap kaşık ,2 spatulaydı ve o gün bugündür yenilerini almıyorum.
Giysi dolabına da uygulanır bu ki uyguladım onuda. Dolabın bir tarafını boşalttım,hangi canta,hangi pantalonu giydiysem onları yikayip geri astım ay sonunda baya bir şey yandaki dolapta duruyordu,sonra eledim onları asla giymem dediklerimi falan cıkarttım dolaptan ,tum fazlaliklardan kurtuldum. Yeni bir canta ,ayakkabı yada giysi almam gerekirse evdeki minimal dolapta neye uyar ona bakarak alıyorum,yada eskiyen her dolapta olmasi gereken siyah pantalon vb şeyleri yenisiyle degiştiriyorum. Atıl kullanılmayan tek parça kalmadı bende.(özel gunlerde giyilecek 1 -2 şey dısinda)
Sizde bu dolap uygulamasıni yapın,1 ay deneyin bakalım tek 1 parça bile almamayı,sonra dolaptan neleri kullaniyorsunuz daha sık ,onları asın boş tarafa ,göreceksiniz yarısı belki daha fazlası gereksiz,eliniz gitmiyor bile,belki aldığınızi bile unuttunuz etiketi ile duruyor. Farkındalık önemli, bunu saglayabilirseniz zaten cogu şeyin gereksiz olduğuna kendiniz kanaat getireceksiniz ve almayacaksiniz.
 
Kızlar merhaba ben 25 yaşında nişanlı çalışan bir kadınım. Özel sektörde çalışıyorum, çok kötü bir gelirim yok aslında ama ben aşırı müsrifim sanırım. Gözüm doymuyor. Özellikle son 2 senedir sürekli bir şeyler satın alıyorum gerekli veya gereksiz. Dolabım çanta dolu, bir sürü kıyafet, balkon bitki kaynıyor hala gözüm çiçekçilerde her tür var oysa neredeyse. Zengin falan değilim yani standart bir insan evladıyım, para gökten yağmur olarak yağmıyor sonuçta ama duramıyorum ve bütçeyi aşıyorum. Her gün işe giderken malum kahveciden orta boy kahve, öğle yemeklerinde hiç fiyata bile bakmamalar. Nasılsa her şey pahalı diye temazsızı basa basa gezmeler. Ben nasıl durucam. Müsrifliği aşmış birileri var mı ben nasıl gözümü doyurabilirim yani her seferinde tamam bunları da alayım her şeyim var artık daha almıcam diyorum. Sonra yine sitelerde sepeti dolduruyorum. Harcamaktan pişman olmadığım tek şey kitap, diğer her şey saçma ben de biliyorum ama bir anda alıveriyorum işte. Bu şekilde giderse sonum hiç iyi görünmüyor hazır borç bataklarında yuvarlanmıyorken çare bulmam gerektiğini düşünüyorum. Biri beni durdursun lütfen bunu nasıl aşabilirim?
Kk kullanma
Bes yaptır
 
Maaşı alır almaz uygun kısmını dövize altına çevir ve asla elleme. Kalanla geçinmeye çalış
 
Back
X