Yani hepimiz aliskanliklarımızı değiştiriyoruz maalesef artık.
Ben birşey alacaksam hemen karar vermiyorum,bir kaç yere bakıyorum falan o şekilde aliyorum,bazen almama gerek olmadığını farkediyorum araştırırken ,o zaman almayabiliyorum.
Kitap konusunda indirim kovaliyorum,dün migrosta %40 indirim vardı,oradan aldım istediğim kitapları,kızıma da aldım hatta bir kac tane.
Kahve termosu alin,1 ay kahvenizi evden demleyip götürün termosla ve kahveye vermediginiz parayi kenara atın. Her ay en az 300 liranız cebinizde kalır.
Giyim konusunda dolabınızı duzenleyin,ben bunu mutfak cekmecemde yapmıştım,şöyle ki ıvır zıvır (kepce,kasık vs)olan cekmecemi boşalttım ve kullandıkça o boş cekmeceye kaldırdım kullandiklarımı. 1 ay denedim bunu ve kullandıgım 1 el rendesi,2 ahsap kaşık ,2 spatulaydı ve o gün bugündür yenilerini almıyorum.
Giysi dolabına da uygulanır bu ki uyguladım onuda. Dolabın bir tarafını boşalttım,hangi canta,hangi pantalonu giydiysem onları yikayip geri astım ay sonunda baya bir şey yandaki dolapta duruyordu,sonra eledim onları asla giymem dediklerimi falan cıkarttım dolaptan ,tum fazlaliklardan kurtuldum. Yeni bir canta ,ayakkabı yada giysi almam gerekirse evdeki minimal dolapta neye uyar ona bakarak alıyorum,yada eskiyen her dolapta olmasi gereken siyah pantalon vb şeyleri yenisiyle degiştiriyorum. Atıl kullanılmayan tek parça kalmadı bende.(özel gunlerde giyilecek 1 -2 şey dısinda)
Sizde bu dolap uygulamasıni yapın,1 ay deneyin bakalım tek 1 parça bile almamayı,sonra dolaptan neleri kullaniyorsunuz daha sık ,onları asın boş tarafa ,göreceksiniz yarısı belki daha fazlası gereksiz,eliniz gitmiyor bile,belki aldığınızi bile unuttunuz etiketi ile duruyor. Farkındalık önemli, bunu saglayabilirseniz zaten cogu şeyin gereksiz olduğuna kendiniz kanaat getireceksiniz ve almayacaksiniz.