Kendimi evime ve çocuguma karşı çok yetersiz hissediyorum

Minnakhaylaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2018
21
11
3
34
Herkese iyi pazarlar hanımlar benim kafama takılan bir konu var ve sizlerin cocuklariniz esiniz ve evinizle ilgili nasıl ilgilendiginizi merak ettm.
Ben şu an çalisiyorum, yakın zamanda ise basladim . calismadan öncede aynıydı.
Bebegime yetemiyorum sanki, onunla verimli vakit geciremiyorum m sevgimi veremiyorum, yeterince ilgilenemiyorum .
Evdeyken evin isi gücü rutin isler derken zaman hizla akip geçerdi. Temel ihtiyaclarini karsilardim ama onun harici oyun etkinlk vs olsun pek yapamazdik
Ben mesela bebegim le vakit gecirirken sıkılıyorum afakanlar basıyor, birseyler oynastirirken, kendi halinde oynasin diye gozune bakıyorum çoğu zaman.
simdi calisiyorum.. Hoş evdeykende ayniydi dediğim gibi. aksam yemek faslindan sonra biraz benimle biraz. babayla yahut her ikimizle ayni anda oynuyor
Bazen lego yapıyoruz
Araba suruyoruz
Zeka oyunlari oynuyoruz
Etkinlik yapiyoruz puzzle oyun hamuru renk eşitleme vs. Kovalamaca yakalamaca.. Yazın bol bol gezeriz park bahçe hesabi.. Hic durmayiz neyse
Sonra saate bakıyorum uyku saati gelsede bir kafam rahatlasa diyorum çoğu zaman.
Bazen babası na atiyorum :) ben biraz oturayim diye. Of hadi kendi halinde oyalan diyorum icimden
İnternet blog da vs oyle sayfalarda annelern cocuklari ile nasil ilgilendiğini, dolu dolu vakit geçirdiğini gordukce ben nasil anneyim ? Boyle anne mi olur diyorum sizler nasilsiniz cocuklariniza karşı ?
Ayrıca esimle olsun evimle olsun dogru düzgün pek ilgilenemiyorum kimse bana dokunmasin gibi bir ruh halindeym. Ama hep boyleydim. Sonradan olmadı bu ruh halim bekarkende aynydm ama herseyden onemlisi ben bir anneym artik onunla ilgilenmek yuk gibi geliyor çoğu zaman tekrar belirtmek istedim donemsel birsey degil oyun oynamak felan hic benlik degil
Ben gercekten neden boyle bir anneyim
Gercekten yorumlariniza cok ihtiyacim var herkese tesekkurler.

Son düzenleme:
Annelik=bolca hesaplasma, surekli vicdan azabi ve yetememe hissi demekmis.
Ben bunu ogrendim iki yillik anneligimde.
Uyuyunca fotograflarina bakmak ama uyaninca olu taklidi yapasi gelmek gibi celiskiler :))
Evet onlar icin en onemli yatirimimiz zaman ayirmak, ruhunu oksamak ama ayri ayri bir birey oldugumuzu da unutmamak gerek.
Yavrunuz mutsuz olsa bunu zaten anlardiniz :)

Ay aynen. Gün boyu geceyi beklerim, çok hareketli çocuğum. Gece uyuyup da yatağına yatırmak için kucakladigimda öpücüklere bogarim resmen. Uykudan 2-3 saat sonra mutlaka uyanır geceleri. Bir sevgi seli aramızda.. O 2 saatte pilim şarj oluyor resmen. Böyle hissetmen normal.

Ama ben uyanik oldugu zamanlarda da temel ihtiyclari hariç cook az ilgileniyorum yük gibi geliyor inann ben nasil anneyim ?,

Siz nasıl ilgileniyorsunuz peki gün icerisinde ?

Ama ben uyanik oldugu zamanlarda da temel ihtiyclari hariç cook az ilgileniyorum yük gibi geliyor inann ben nasil anneyim ?,
Ev işleriyle kendini çok mu yoruyorsun? Ben de çok sıkılıyorum ama bu fedakarlığı yapmam gerekli diye düşündüğüm için oynuyorum. Bazı oyunlardan keyif aliyorum sadece. Neler için fedakarlık yapmıyoruz ki..

birebir aynı konu hakkında yeni konu açacaktım biraz sonra.Bu konuyu görünce sizleri takipteyim.
Bende asosyallikte var.Eğer yalnız başıma kalıp kafamı dinlemiyorsam çok sinirli hırçın oluyorum.Bakalım neler goreceğiz

hayır akisinee oldugu kadar yapiyorim ev islerini

Ee bir sürü şey yapıyormuşsunuz ya işte.. o etkinlikler az değil yani. O internette gördüğümüz anneler de böyledir bence o sayfalarda falan sadece yaptıkları etkinlikleri anlattıkları için böyle geliyor size, tüm gününü anlatmıyor onu yazan kadın, onların çocuklarının kendi kendilerine oynadıkları annelerin dinlendikleri zaman da vardır eminim. Bir de çocuğunuzu ev işlerine oyun oynuyormuş gibi dahil edebilirsiniz. Bi taşla iki kuş olmuş olur hem.

Tüm anneler aynı olmak zorunda değil kendinize ait bi vakite ihtiyaç duymanız çok normal. Onu sizden daha çok kimse sevip önemseyemez bence anneliğinizi hiç az görmeyin elinizden geleni yapın yine eminim yapıyorsunuzdur.

Bu annelikten ziyade kişiliğinizle ilgili sanırım. Belki çocukken de çok sevmiyordunuz oyun oynamayı? Ihtiyaçlarini karşılamak yük gibi gelmiyor değil mi? Mesela uff yemeğini yese de bitse filan gibi bir tavır içinde değilsiniz.
Ben anaokulunda çalışıyorum gün boyu orda oyun oynayıp sonra gelip ķızımla oynuyorum fakat bunu mükemmel annelik aşkına değil oyun oynamayı sevdiğim için rahatça yapabiliyorum.

Belki biraz araştırma yapıp ikinizinde hoşlanacağı türden etkinlikler bulabilirsiniz.

Ben daha anne değilim baştan soyliyim düşüncelerim de çok yanlis olabilir ama anne olmak arkadaşı olmak değil gibi geliyor bana yani siz daha çok oyundan örnek verdiginiz için burdan girdim ben de. Benim annemin benle bir kez olsun oynadığını hatirlamam ama diğer türlü sever her türlü ihtiyacımi karşılardı tabiki. Annem bana gayet iyi bir annelik yaptı yanlışları olmasına rağmen. Çocuğa arkadaş olacağınıza daha çok arkadaş sunmanız ya da kendi kendine oyun kurmasını sağlamanız daha doğru gibi geliyor. Şimdilik yani... Belki anne olunca ben de sizin gibi düşünürüm

Sanki beni anlatmışsın ama bir farkla benim üç çocuğum var. Hepsinde de aynı vicdan azabiyla yıllarim geçti. Evde oynamak parka gitmek çok sıkıcı geliyor mecburen yapmaya çalışıyorum. Acaba o bloglarda gördüklerimiz gerçek mi yoksa abarti mi diye merak etmişimdir hep. Çocuklarım herşeyim elbette onlari bir kenara bırakıp keyif yapmam ama iş güç derken zamam geçiveriyor ve ben hep aynı suçluluk duygusuyla yaşıyorum. Galiba bu anne olmanın bir sonucu ya da kişilikle alakalı olabilir. konunu takipte olacagim hep hissedip de kelimelere dökemedigim şeyleri yazmişsin.

Bizleri internet ve sosyal medya bu hale getirdi her tarafımız maddi sıkıntı nedir bilmeyen sürekli bakımlı gezen tozan insan doldu ama aslında kimsenin hayatı yansıttığı kadar kusursuz değil o bebek blogları süper anneler hep kurgu hiçbirimiz dört dörtlük değiliz olmanda bindebirdir çocuğunuza sarılıp seni çok seviyorum diyebildikten sonra sıcacık kokunuz yeter gerisi ayrıntı

İnanin cevremdeki anneleri gordukce kendi mi anne olmaya bile yakistiramaz oldum

Buna " ben nasil anneyim " olayi olarak bakmayI birakin ilk once.
Benimde oğlum var. tum gun %100 oyun oynamiyorum onunla.
onlar bebek biz ise yetiskiniz elbette onlarla oyun oynarken bunalicaZ kimi zaman.
Çogu anne senin, bizim gibi zaten. O bloggerlere felan bakma sen hepsi abarti ve saçmaliktan baska birsey degil

Bende hiç kelimelere dokemezdm Sanem artk çok doldum o yüzden.. Belki de anne olmayi hak etmedmm insan çocuğu ile ilgilenmekten gocunur mu sklr mi uuf bi basimda git der mi ?,diyormus demek ki

Bende hiç kelimelere dokemezdm Sanem artk çok doldum o yüzden.. Belki de anne olmayi hak etmedmm insan çocuğu ile ilgilenmekten gocunur mu sklr mi uuf bi basimda git der mi ?,diyormus demek ki
Anne olmayi haketmekle ne ilgisi var. Bu konudan dertlenip konu açman bile senin çocuğuna karşı ilgili olduğunu gösterir. Bizler çocuklarımızı çok sevdigimizden böyle hissediyoruz. Daha iyisi olsun istiyoruz. Bir de ilgisiz olup da bunun farkinda olmayanlar var. Valla bir git başimdan da deniyor başka seyler de bazen öyle bunaliyor ki insan. Önemli olan telafi edebilmek sanırım.

Bence o blog ve sitelere bakmayın. O zaman bu yetersizlik duygunuz da geçer.
Hepsi gösteriş.

Arkadaşlar lütfen inanmayın şu internete. O annelere. Siz iyi bir annesiniz. Bir sürü şey yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…