Kendimi GELİN gibi hissedemiyorum..

İyi geceler sevgili KK üyecanları. Benim 1 yıldan fazla ilişkim var 1 aydır da sözlüyüz kısmet olursa 2 ay sonrada nişanım var. Biz uzaktan akrabayız sözlümle ama severek birlikteyiz görücü usulü vs yok. Gelelim asıl konumuza. Ben sözlümün evine gittiğim zaman kendimi gelin gibi hissedemiyorum. Yani çok eğreti duruyorum hani bir işe çabuk el atamıyorum en basitinden salata yapacak olsam bile her zaman yapılan basit bişey sonuçta onu bile elime yüzüme bulaştırıcam sanıyorum. Kv şuanlık allahı var iyi elimi bi işe sürdürmez ama ben yardımcı olmak istiyorum herşeyi o hazırlıyor çok tez canlı acele bacı gibi herşeyi şipşak. Ama ben abooovv :KK34:yardım edilecek birşey varmı anne diye bile zor soruyorum çok mu utanıyorum acaba kasılıyormuyum anlayamadım. Belki yaptığım işi beğenmez diye düşünüyorum sanırım ay kızlar siz napıyorsunuz ya ilk zamanlarda böylemiydiniz yada bilemedimki. Tam bir saf çömez gelin olcam heralde oooof offff akıl verin yol gösterin allah aşkına :KK17:
Bende senin gibiydim sanki herseyi elime yuzume bulastrcam gibi hissediyordum hersey sanki cokk zor geliyordu ama zamanla asiyorsun canim aile gibi saydigin zaman gecer ilk seferde tabimide kasilirsin ama zamanla geccekk

7 yıllık evliyim kv nin evinde masayı hazırlayıp çay servisinden başka işe karışmam.
Benden sana tavsiye bildiğin birşey de olsa BİLMİYORUM de yoksa çok kullanmaya kalkar.gelin gibi hissetmenin altın kuralı biraz kurnaz biraz da politik olmaktan geçer...şimdi yolun başındasın canım kv ler ilk başta cici sonra da acı olurlar.

Bende içimden diyorum kendime insan bir yardım eder elini çabuk tutar ama ben öyle mi yooook anca sözlümle orda sarmaş dolaş kaçamak öpücükler varken kim gidip yardım edecek :KK45:
Kaçamak Öpücükler . :110:e madem hoşuna gidiyor bu durum neden sordun ki. Hem yardım et nolacak kaç yaşında insan işini yapıyor sen de yap yardım et. Annene evde nasıl yardım ediyorsun orda da yap. Yarın sen de kv olacaksın. Ben hiç sknti yasamadim yapılacak şeyi yaptım. Zaten alıştırma vs diyenlere de kulak asma sen istemezsen kimse bişey yaptiramaz

sen kendi evinde hizmet et yeter.
alıştırırsan gelin değil hizmetçi olursun.

Gerçi çok doğru anneme bakıyorum öte yandan babannem her misafir geldiğinde muhakkak çağırır niye ? Gelin var sonuçta o hizmet etsin o pasta börek yapsın olur mu hiç adı üstünde gelin yani babannem de oturur hizmet hörmet bekler annemden. Ah canım annem
annen gibi olma.

İyi geceler sevgili KK üyecanları. Benim 1 yıldan fazla ilişkim var 1 aydır da sözlüyüz kısmet olursa 2 ay sonrada nişanım var. Biz uzaktan akrabayız sözlümle ama severek birlikteyiz görücü usulü vs yok. Gelelim asıl konumuza. Ben sözlümün evine gittiğim zaman kendimi gelin gibi hissedemiyorum. Yani çok eğreti duruyorum hani bir işe çabuk el atamıyorum en basitinden salata yapacak olsam bile her zaman yapılan basit bişey sonuçta onu bile elime yüzüme bulaştırıcam sanıyorum. Kv şuanlık allahı var iyi elimi bi işe sürdürmez ama ben yardımcı olmak istiyorum herşeyi o hazırlıyor çok tez canlı acele bacı gibi herşeyi şipşak. Ama ben abooovv :KK34:yardım edilecek birşey varmı anne diye bile zor soruyorum çok mu utanıyorum acaba kasılıyormuyum anlayamadım. Belki yaptığım işi beğenmez diye düşünüyorum sanırım ay kızlar siz napıyorsunuz ya ilk zamanlarda böylemiydiniz yada bilemedimki. Tam bir saf çömez gelin olcam heralde oooof offff akıl verin yol gösterin allah aşkına :KK17:
Ben böyle değildim
Gelin gbi hissedip napıcAm ki?
Yaptıgım şeyi begendirmek zorunda da hiç
Hissetmedim kendimi.
Kendiniz olun kimse sizi begenmek zorunda değil

Valla ben kayınvalidemin evinde pek bir işe karışmam. Sağolsun o da hamarattır kimseden de beklentisi olmaz zaten. En fazla yaptığım sofrayı toplamasına yardım etmek veya beraber bulaşıkları makineye dizmek falan. Çoğu zaman sen geç ben sonra yaparım der o da zaten. Bunun dışında ne öyle çay servisi yaparım, ne sürekli bir şeyleri getirir götürürüm.
Ne kadar hizmet edersen o kadar beklentiyi artırırsın. Temizliğe çağrılmak falan istemiyorsan yani pek işe el sürme. Gelinsin diye hizmet etmek zorunda değilsin. Böyle düşünmelerine fırsat verme.

Kayınvalidem rahmetli olmadan önce birkaç kez gittim. Görümcem her şeyi hazırlardı ben sadece masayı hazırlama ve toplamaya yardım ettim. Gelin olmak hizmet etmek demek değil ki.

Ben gelin olarak giyinip süslenip kayınvalidemle şirin şirin sohbet ederdim hep :KK39:

Alistirmaman daha iuo aslinda biz 4 eltiyiz sadece benim buyugum yapar hizmeti kaynanamda alismis hep ondan bekler biz pek yapmayiz :D

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar anladığım şu ki şuan ki davranışlarımı hiç değiştirmeden devam edeceğim :halay:bazıları biraz kalaylar gibi yorum yazmış da o herkesin kendi düşüncesi ben sadece size sormak akıl almak istediğim için açtım bu konuyu. Okuyan yorum yapan herkese teşekkürler :KK54:

Bende oyleyim. O yuzden bana hic bi ortamda is yaptırmak istemezler. İvir zivir isleri yaparim, tabaklari catallari dizmek gibi. Bende durumdan gayet memnunum. Begenmeyende isini kendisi yapsin bence.

Kayinvalidene hamarat gozukmeye calisma derim sonra ustune yapisir, gelin sarma sar, gelin borek yap, gel evi temizle, vidi vidi. Bunlarin hepsinin ornegini gordum. En iyisi egreti durmasi, bosver.

Bende içimden diyorum kendime insan bir yardım eder elini çabuk tutar ama ben öyle mi yooook anca sözlümle orda sarmaş dolaş kaçamak öpücükler varken kim gidip yardım edecek :KK45:

Boş ver yardımı sen kurmaya kaldırmaya yardım et yeter diyecektim ki burasını gördüm

Bence hoş değil bu durum iş beklenmese de başka yerde oynaşın

Bakın ben genişimdir evlenmeden her şey yaşanır vs derim ama her şeyim yeri zamanı vardır

Ilk yazdığınızdan pratik değilim elim ayağım dolanır diye yapamıyorsun sanmıştım herkes kendi evinde yemeğini yapar bulaşığını yıkar diyecektim misafir olarak hareket et

Ne acelen var.cekingen ol kendi evin gibi işte yapma zaten.gelinsin biraz nazin olsun.yoksa evliliğin boyunca hizmetçi olursun takdir de edilmez.gerektigi kadar yap sofrayi kaldırmaya getir götürme işine yardim et yeter.

Back
X