Kendimi GELİN gibi hissedemiyorum..

Ben babamın evinde pek yemeğe karışmadığım icin sonradan biraz pişman olan gillerdenim xD
Ilk nişanlandığımda banada allah var iş yaptırmazlardı. ben net ve sevecen tavırla bi işin ucundan tutmak istediğimi hep belli ederdim ama evlenip ilk memlekete gittiğimizde bile kv bana doğru düzgün bişey yaptırmadı hep benle beraber yaptı...zaten sonraları kendide dedi ben oturup sen yapacan diye bisey yok hep beraber filan..
Eltimin evine gittik ortalik topluydu vakit öğlendi oda toz alacaktı bende birsey demedim cunku bende evimde kimseye iş buyurmayi sevmem kendi isimi begenirim icin rahat eder( simdi bebegim var tabii sen bebekle oyna yerleri ben supureyim derim misafire cok zorda kalirsam). eltimede dedim canim yanlis anlama ben kimsenin isine mutfagina dolabina karismaj istemiyorum ayni sekilde biz evlenirsek seni en guzel rahat sekilde agirlamak isterim. oda dedi ki yoooo istesen buradaa is yapabilirsin :D

Ilk heyecanı olduğu için insanın kendinden beklentiside çok oluyor. begenirlermi beni, onlara farklı gelirmi, tadı hoşlarına gidermi diye.

Siz kendinizi abartmadan istekli gösterince bence güzel bişey çünkü bu sizin uyum sağlamak istediginizi cekinmediginiz gösterir bi nevi...
Ilk zamanlar bende hic sessiz olmama ragmen sakindim yani uzun lafib kisasi herseyi zamana birakin. evde deneyin eliniz iyi alisinca yanlarinda maharetinizi misal konusturun.
Simdi kv bile bana sasiriyor takdir ediyor yaptiklarima kimse anasin karninda ogrenmedi diyor belli hosuna gidiyor...dolayisi ile bende seviniyorum oglu az cok biseyden yemek anlaminda geri kalmiyor eski duzen daha guzel sekilde devam ediyo

İlk evliliğinden ne kadar hizmet edersen o kadar kullanılırsın tecrübesini edindim,en iyisi doğal olmak kendimi paraladım da noldu

Gelin gibi hissetmek nasıl.oluyor? Kadınlar parmaklarına o yüzüğü takınca neden kendi kimliklerinden vazgeçip hemen gelip sıfatının gereklerine göre değişmeye çalışıyorlar. Anlamıyorum cidden.

Gelin demek illa evlerinde hizmet etmek yardım etmek demek değil bence öncelikle bu moddan çıkın..gittiğiniz zaman ufak ufak yardım edin ama abartmadan tabi.. sonuçta sizden büyük insanlar saygıyı elden de bırakmamak lazım

Hic gelin oldum mu olamadim mi diye dusunmedim. Kaynananin evinde is yapinca madalya mi takiyolarmis?

Ayyy ne güzel derdin varmış :) Kimsenin evinde bir şey yapmak zorunda değilsin canım. Alıştırma bence hiç, soruna cevap olarak : normal. Ben de beğenmezler diye dokunmazdım , hala da dokunmuyorum, 7 yılı geçti

İyi geceler sevgili KK üyecanları. Benim 1 yıldan fazla ilişkim var 1 aydır da sözlüyüz kısmet olursa 2 ay sonrada nişanım var. Biz uzaktan akrabayız sözlümle ama severek birlikteyiz görücü usulü vs yok. Gelelim asıl konumuza. Ben sözlümün evine gittiğim zaman kendimi gelin gibi hissedemiyorum. Yani çok eğreti duruyorum hani bir işe çabuk el atamıyorum en basitinden salata yapacak olsam bile her zaman yapılan basit bişey sonuçta onu bile elime yüzüme bulaştırıcam sanıyorum. Kv şuanlık allahı var iyi elimi bi işe sürdürmez ama ben yardımcı olmak istiyorum herşeyi o hazırlıyor çok tez canlı acele bacı gibi herşeyi şipşak. Ama ben abooovv :KK34:yardım edilecek birşey varmı anne diye bile zor soruyorum çok mu utanıyorum acaba kasılıyormuyum anlayamadım. Belki yaptığım işi beğenmez diye düşünüyorum sanırım ay kızlar siz napıyorsunuz ya ilk zamanlarda böylemiydiniz yada bilemedimki. Tam bir saf çömez gelin olcam heralde oooof offff akıl verin yol gösterin allah aşkına :KK17:
Ya önce şu ben gelinim gelin oldum gelin şöyle yapmalı şöyle olmalı zihniyetinden kurtul.Benim elim çok hızldır ama bilmediğim bir mutfakta başkasının evinde yavaşlaşırım.
Neysen o sun.Sen sensin.Bir sıfata gerek yok.Gider her normal insan gibi yapılacak bir şey var mı dersin gerektiğince yardım edersin.Ay ben gelinim çok yapmalıyım beğenilmeliyim diye bir şey yok.Beğenmeyen kendi yapsın.

Önce gelin olmaya , sonrada hizmetci olmaya baslıyorsunuz sayın adetlı orflu hanımlar

şimdi nasılsam ilk zamanlar da böyleydim, yani k.validemin evinde iş yapmam.. gerçi ben gelin gibi de değilim ya neyse :27:

Back
X