Kendimi ifade edemiyorum..

SelenSeymen

2 kız 2 oğlan :)
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
1.677
25
158
Kendimi ifade edemiyorum..

Evet arkadaşlar.
Kendimi hiçkimseye karşı ifade edemiyorum.Bunun için de devamlı annemle bile iletişim bozukluğu yaşıyoruz.
Çabuk sinirlenip söyleyeceğim sözü de söyleyemiyorum.
Böyle olunca haklıyken haksız konuma düşüyorum.
Psikoloğa gitmek istiyorum.Ama maddiyattan dolayı gidemiyorum.Eşime söylediğimde gülüp geçiyor.Kendim çalışmadığım için de gidemiyorum.
Belki aranızda psikolojimi anlayan birileri vardır diye umuyorum:18:

Lütfen yardımcı olun.

kendimi ifade edemiyorum derken? duygularınızı mı ifade edemiyorsunuz? yoksa genel olarak ne düşündüğünüzü mü anlatamıyorsunuz?

kendimi ifade edemiyorum derken? duygularınızı mı ifade edemiyorsunuz? yoksa genel olarak ne düşündüğünüzü mü anlatamıyorsunuz?

Ne düşündüğümü ifade edemiyorum.şahsıma bir haksızlık yapıldığı zaman kan beynime sıçrıyor sanki:26:

İçimden ne cümleler geçiyor ama karşımdakne uslubuyla anlatamıyorum düşüncelerimi

özgüven eksikliğiniz var sanırım. karşıdaki size haksızlık yaptığında kendinizi savunursunuz. yok bunun faydası olmaz, karşı taraf laftan anlamayan biri ise o zaman susar ve uzaklaşırsınız. cahille tartışmanın ne anlamı vardır ki?

içinizden geçen cümleleri ifade edememenizin sebebi yeterince kelime dağarcığınızın olmaması. ne kadar çok kitap okursanız o kadar çok kendinizi iyi ifade edersiniz. bu yüzden okumaya ağırlık verin. kendinizi geliştirmek için buna ağırlık verin. birilerinin ağzına lafı tıkmak yada üste çıkmaktan ziyade...

bir de başta da dediğim gibi özgüven konusuna eğilin mutlaka. haksızlığa kimse tahammül edemez ama ne kadar güçlü bir özgüveniniz olursa o kadar sağlam bir duruşunuz olur ve haksızlıklar da sizi bu anlamda kızdırmaz. kendinize güvendiğiniz ve kendinizi bildiğiniz için bunu önemsemezsiniz fazla. fakat ne kadar düşük bir özsaygınız olursa basit durumlar, haksızlıklar da o kadar çok sizi öfkelendirir....

Son düzenleme:

Canım aslında kitap okumayı çok severim.Akranlarımla konuşurken çok güzel ifade edebiliyorum kendimi.
Ama bana fazlaca yanlış yapmış büyüklere karşı kendimi savunamıyorum.Bir hatalarını daha görünce bana karşı çok sinirleniyorum.Sanki kelimeler boğazımda düğümleniyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
teşekkürler ilgin için.

Son düzenleme:

anladım. sabrınızı tüketmişsiniz. bu yüzden size yanlış yapmış büyüklerle konuşurken çok sinirleniyorsunuz. daha fazla yıkım yapmamak için susuyorsunuz belki de ama bu da sizde içten içe daha fazla birikmeye neden oluyor...

büyükler bu tarz tartışmaları kolay unutmazlar, hele ki biraz kinci insanlarsa. ne hissettiğinizi anlıyorum. yalnız bence kendinizi savunmaya çalışın biraz, olmuyorsa ortamdan uzaklaşın cevap vermeyin. çünkü öfkelenip ters birşey söylerseniz bu yıllarca ısıtılıp ısıtılıp önünüze konur. hele bizim gibi toplumlarda haklı haksız ayrımından çok büyük küçük ayrımı yapılıyorsa sizin dezavantajınız da çok fazladır. bu yüzden olabildiğince kendinize hakim olun. sadece sakin kalacağınıza inanıyorsanız cevap verin yoksa cevap vermeyin.

bunun haricinde eski konulara takılmamaya çalışın. o bana şunu yaptı, bunu yaptı..vs ...bunları aşmaya çalışın. en zoru belki de karşı tarafı affetmektir. onları affederseniz size yaptıklarını unutursunuz ve ruhunuz da böylece huzura kavuşur. affederseniz bunu onlar için değil kendiniz için yapmış olursunuz. bu yüzden affetmeye çalışın. olanları ancak böyle unutabilirsiniz.

Çok teşekkürler canım derdimle ilgilendiğin için.Yapmaya çalışcam inşallah

Son düzenleme:
birincisi yapinizla alakali bir durum olabilir.. kimi insanin yapisi oyledir..

Ama bence bolca kitap okumanin bu konuda cok faydasi olabilir diye dusunuyorum..

birincisi yapinizla alakali bir durum olabilir.. kimi insanin yapisi oyledir..

Ama bence bolca kitap okumanin bu konuda cok faydasi olabilir diye dusunuyorum..

Yapı olarak çok ince fikirliyim.
İnsanların kalbini kırmamaya çok özen gösteririm.Ufacık bir çocuğa bile sert konuşamam.
Bundan daa kaynaklı olabilir
Böyle olunca daha çok üstüme geliyorlar tabii.
Kendimi savunsam da alıngana çıkıyor adım..

merhaba canim
seni cok iyi anliyorum
bazen insanlar bana haksizlik ettiginde geri birsey diyemiyorum cünki asla karsimdakinin kalbini kirmak istemem veya rezil etmek istemem oysaki onlar bunlari düsünmüyor. Annemde hep bana der kendini ifade etmeyi ögrenmelisin cünki hep haksiz durumuna düsüyorsun diye
ve büyüklerime karsida agzimi acamiyorum nedenini bilmiyorum fazla saygidanmi artik bilemiyorum..
zamaninda bana yanlislar yapildi birsey demedim ama simdi o yanlislari düsündükce icim icimi yiyor sinirleniyorumm patlayasim geliyor ama patlayamiyorum.
belki böyle olmamin sebebi sudur ben 14-17 yaslarndayken akrabalarim kendi cocuklarini hep üstün tutarlardi ve hep beni ezerlerdi azarlamalar benimle dalga gecmeler gibi seyler . Ve annem asla beni savunmazdi sonra ben kendimi savunmaya kalktikca annem hep masa altindan kolumu okadar cimciklerdiki susayim diye bazen okadar agirirdiki aglardim. belki bundan kaynaklanabilir ve simdide bazen sirf bu sorunum yüzünden agliyorum cünki insan gercekten kendisini cok kötü his ediyor piskolojikmen
kusura bakma biraz uzattim canim ama belki sende buna benzer birsey yasamissindir ondan dolayida olabilir diye düsünüyorum

aynı ben gibi haksızlığa gelemiyorum kendimi savunurkende kekeliyorum kelimeler karışıyor kalakalıyorum bi çözümü vardır sanırım

Canım anladığım kadarıyla durumumuz aynı.

Aşağılama felan olmadı ama annem bana da çok baskı yapardı.:18:

Ama kendimiz için bişeyler yapmadıkça bu durum ilerliyor farkında mısın*?

aynı ben gibi haksızlığa gelemiyorum kendimi savunurkende kekeliyorum kelimeler karışıyor kalakalıyorum bi çözümü vardır sanırım

Hep çocukken baskı altında kalmaktan, konuşmak istediğimiz zaman sus diye işaret eden ebeveynlerin açtığı yaralar bunlar bence:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…