Merhaba,
ben tam anlayamadım sadece ailelerin ilgisizliğinden mi 2. çocuk fikrini aklından çıkarmaya karar verdin? neden peki?
hani eşim çok ilgisiz işte evliliğimde problemlerim var desen anlarım ama ailenin ilgisizliğinin 2. çocuğu yapma kararını neden etkilediğini pek anlayamadım.
bu arada nasip kısmet hiç ummadığın bir anda da gelebilir 2. bebek.
Tatlım hangi şehirde yaşıyorsun?Doktor tavsiyesi için sordum.Benim de 8 yıl aradan sonra 2.ye hamileyim gezmediğim doktor kalmadı.En son tavsiye üzerine gittiğim doktorun verdiği klomen(yumurtlamayı arttıran hap) ve otrivelle iğne ile 2.ayda gebe kaldım.Şuan 4 aylık hamileyim.Rahim filmi çekildinmi acaba?Kanallarda tıkanıklık varsa açıyormuş diyorlar ben tedaviye başlamadan doktorun istediğiyle çektirdimde.
Olmuyorsa vardır bir sebebi. Sıkmayın canınızı. Tek çocuk olduğu için gayet mutlu olan tanıdıklarım var. Tek çocuk olmak çok korkunç bir şeydeğil günümüzde.
tek çocuk olmak tü kaka bişey değil ki,bir tanıdığım sağlık sorunlarından dolayı 2.çocuğu yapamıyor ve 3 kişilik bir aile olarak çok mutlular.
siz çocuğunuzu güzel ve layıkıyla yetiştirin yeter bence,üzmeyin kendinizi.
Eşinizle iyi anlaşıyorsanız, huzurunuz maddi durumunuz yerindeyse ve 2. çocuğa da bakıp büyütmeyi gözünüz kesiyorsa düşünün derim. Valla benim halam teyzem hep tek çocuklu, çokta iyi hallerinden memnunlar.
Babannemim bize bir öğüdü vardı. Yine söylüycem( 1) kilolu olmayın 2) az çocuk doğurun. ikisi de sıkıntı)
Benim kızım 3 yıldır acayip istiyordu herkesin kardeşi var herkes okulda anlatıyor benim neden yok diye üzülürdü.Olmuyorsa tabiki yapacak birşey yok tatlım elinden birşey gelmez.Bana kızıma haksızlık gb geliyor.Biz yaşlanıp ölünce sanki yalnız kalacakmş bu dünyada gb geliyor bana ama şuda var benimde bir abim var yani 2 kardeşiz lakin babamın cenazesinde rahat tavırlarından sonra kestim iletişimimi malesef.2hafta sonra nişanı var gitmicem çünkü ben babamın ölümünü kabul edememişken daha 4 ay olmuşken çalgılı çengili nişanı kalbimden vurdu beni.
İçinden nasıl geçiyorsa öyle olmasını dilerim tatlım.
nasip arkadaşım..
olmuyorsa vardır onda da bi hayır yada henüz zzamanı değildir.
sıkma canını.
rabbim gönlüne göre versin.
valla sizin kardeşler öyle diye herkesin öyle olcak değil. nasıl yetiştiriseniz öyle gider. onları kardeş olarak birbirlerine bağlı yetiştiriseniz ilerde başları sıkışınca bi kan bağı olan bir insan olcak. bazı sıkıntılarını anlattıklarında belki daha iyi anlıyacaklar birbirlerini vss. birde evde 2 kardeş olunca oyun arkadaşıda oluyorlar birbirlerine.Merhabalar.. çok hassas ve yalnız bir dönemimdeyim. Samimi fikirlerinize ihtiyacım var.
12 senelik evliyim ve 10 yasında bir kızım var. 4 senedir 2. Çocuğu istemememize ragmen olmadı. Halbuki kızım istediğimiz ay olmustu. Nasip... Doktorlara gittik eşimde de bende de bir sorun yok..
Fikir almak istediğim konu şu.. kah kendi çevremden kah eşimin çevresinden bir sürü sorunlar yaşadık. Kendi kardeşlerim çok ilgisizler. Hiç bir zaman desteklerini görmedim en küçükleri benim.. çok üzülüyorum arayıp sormazlar bile. Hep benden beklerler. Artık bende 2. Çocuk fikrini aklımdan çıkarttım. Bir kaç tane arkadaşım var kardeşten öteler... yetiyorlar sağolsunlar. böyle düşünmekle kızıma hata yapmış olur muyum? Fikirlerinize çok ihtiyacım var...
Çok sağol Allah razı olsun.. mesajlarınız iyi geliyor
valla sizin kardeşler öyle diye herkesin öyle olcak değil. nasıl yetiştiriseniz öyle gider. onları kardeş olarak birbirlerine bağlı yetiştiriseniz ilerde başları sıkışınca bi kan bağı olan bir insan olcak. bazı sıkıntılarını anlattıklarında belki daha iyi anlıyacaklar birbirlerini vss. birde evde 2 kardeş olunca oyun arkadaşıda oluyorlar birbirlerine.
düşünceleriniz kızınızla bir ilgisi yokki...
Doğru yok. Ama benim yaşadıklarımdan çıkardığım düşünce bu. Yani kardeş kavramı bence artık önemini yitirmeye başladı bende iyice. Bazen insanın hayatında kardeşten öte insanlar olabiliyor.
Merhabalar.. çok hassas ve yalnız bir dönemimdeyim. Samimi fikirlerinize ihtiyacım var.
12 senelik evliyim ve 10 yasında bir kızım var. 4 senedir 2. Çocuğu istemememize ragmen olmadı. Halbuki kızım istediğimiz ay olmustu. Nasip... Doktorlara gittik eşimde de bende de bir sorun yok..
Fikir almak istediğim konu şu.. kah kendi çevremden kah eşimin çevresinden bir sürü sorunlar yaşadık. Kendi kardeşlerim çok ilgisizler. Hiç bir zaman desteklerini görmedim en küçükleri benim.. çok üzülüyorum arayıp sormazlar bile. Hep benden beklerler. Artık bende 2. Çocuk fikrini aklımdan çıkarttım. Bir kaç tane arkadaşım var kardeşten öteler... yetiyorlar sağolsunlar. böyle düşünmekle kızıma hata yapmış olur muyum? Fikirlerinize çok ihtiyacım var...
Benim kızım 3 yıldır acayip istiyordu herkesin kardeşi var herkes okulda anlatıyor benim neden yok diye üzülürdü.Olmuyorsa tabiki yapacak birşey yok tatlım elinden birşey gelmez.Bana kızıma haksızlık gb geliyor.Biz yaşlanıp ölünce sanki yalnız kalacakmş bu dünyada gb geliyor bana ama şuda var benimde bir abim var yani 2 kardeşiz lakin babamın cenazesinde rahat tavırlarından sonra kestim iletişimimi malesef.2hafta sonra nişanı var gitmicem çünkü ben babamın ölümünü kabul edememişken daha 4 ay olmuşken çalgılı çengili nişanı kalbimden vurdu beni.
İçinden nasıl geçiyorsa öyle olmasını dilerim tatlım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?