Kendimi iyi hissetmiyorum :(((

hani derler ya bir cinnet herşeyi çözer.. tabi size yapın demiyorum ha aman yanlış anlamayın.. ama biz kadınların sinir krizleri kontrollüdür mesela.. o sinirlendiğinde siz ondan biraz fazla sinirlenseniz alttan alır mı ki?

Kesinlikle taktik değiştirmek gerekir.evlilikler bazen satranç oyununa dönüyor dış etkenlerden dolayı ve kim doğru hamle yaparsa o kazanıyor.Benim genel manada anladığım eşinizin böyle olmasına etken ailesinin ondan taraf davranmaları.siz küçük yaşta gelin olduğunuzdan sizden beklenen emre amade hallerken siz belkide onlara göre başınabuyruksunuz.Bence bu haller eşinize gizliden gizliye dikte ediliyor,hayırlı bir görümce yahut hayırlı bir aile böyle gezmelere zemin hazırlamaz.hoşbeş etmemiş olsalar eşiniz gidip orda burda kalmaya yüz bulamaz,onu üstünüze salmışlar keyif alarak olanları izliyorlar.Kayınvalidelerde bu haller olur,güç gösterileri 'sen çocuğuna güvenme halleri'.Bunları çevremde görerek yorumluyorum.Tabi işin iç yüzü farklı da olabilir ama aile size cephe almış gibi geldi bana.Huzursuz olmanızı istiyor olabilirler 'bize uyacaksın' manasında ültimatomik tavırlar.

Ve evliliğin ilk senelerinde bir çekişme genelde olur ilk 5 yıl risktir evlilikte,herkesin huyunu suyunu öğrenmek için böyle bir zaman gerekiyormuş.Ailede bitiyor iş,erkek çocuklar evlenince noluyorsa kıymetleniyorlar.

asla alttan almaz....
Ben işi ciddiye bindirip,sinir krizi gecirip gitmek istedigim zamanlar, beni birakmıyordu.
Ben hatalıyım diyor hep.

Ama o sinirliyken ben aynı tavrı sergilersem, işe yaramaz...
ebrucum, zaten imanım olmasa, birgün bana cektireceklerinin hesabını cekecegini bilmesem asla dayanamam.
çok şükür, dediğin gibi Rabbimiz vekildir elhamdülillah..
Bol dua, çokça sabır gerekli...

Ama nefsim sabra pek el vermiyor...
zor oluyor cok zor...
evet,ailesinin yanına götürebilir.
Ama bunu alıskanlık haline getirecegini bildigim için götürmesini istemiyorum.Kendi sağa sola gidip kalıyor,oglumuda öyle alıstıracak böyle giderse...

Görümcemi aramamdaki nedense patlama noktasına gelmem.
Kendisinin işi gücü olmadıgı halde,sürekli bizi ayagına cagırır.Yok oglanı özledik gelin falan der.
Be mübarek,seni baglayan bişey yok.bi günde kalkıp sen gelsene cok özlediysen....

o yüzden patadım valla pişmanda dedilim, iyi oldu...

yanlış birşey yazmamıssın,çok sagol yorumun için...

böyle bir durum oldugunu sanmıyorum. ancak ailesi inanılmaz vurdumduymaz bi tavırda...
O sizin sorununuz bizi ilgilendirmez, bize duyurup bizi üzmeyin diyorlar hep....

bakalım ileriki zamanlarda neler olacak...

sade bende degil, diger gelinlerde bu umursamazlıktan bıkmış durumda artık...
hiçbirinin evlilikleri iyi degil ama cocuklarımız var deyip oturuyorlar...

Eşim dünden beri iyi gibi...
Olayların üstünü kapatmayı cok sever beyimiz...
İnanın onun bu dengesizliği beni çiledne çıkarıyor...

Birgün arkandan bakmayacak kadar umursamaz,bir gün canımlı cicimli ilgili tavırlar...
Anlasılması zor ve karmasık...

O böyle davranınca bende nasıl davranacagımı bilemiyorum...

Bu görümcemler en sonunda beni delirtecekler...
Dün yine oğluma ikisi birden telefonda " yine babanla buraya gel, bizde kal tamam mı? " dediler.
En son " annende gelsin" deyip teli kapattılar...
Oğlumda " annemi getirmem ben gelirim" dedi

Çocugun bilinçaltına nasıl yerleştirmişler ya

Kaç kere dedim, cagırmayın su cocugu kalmaya diye...
eşim kesin bu aksam yada yarın gidip kalacak yine..
Diğer eltilerimin hiçbir cocuguna gelde bizde kal demiyorlar, ben sinir oluyorum ikide bir cagırıyorlar...

Su an sakinliğimi korumaya calısıyorum ama ikisinide bir tek görsem agzıma geleni sayrıdıcam...
Bu ne ya?
Eşimle aram bozuk biliyorlar,cogugun kalmasını istemdgimide biliyorlar..
nispet yapar gib " gel gel " diyorlar utanmadan...

Ara ara okuyorum konunu..

Seni kızdırmak sinirlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar bunlar..

Ah ahh.. Bazı durumlar okadar benziyoki..

Sana tavsiyem eşinin onlara gidip kalmasını veya oğlunu götürmesini çok kafana takmamaya çalış..

Bırak gitsinler hatta bazen sen teklif bile edebilirsin..Umursamadıgını yavaş yavaş anlasınlar..

Annesi yapsın yemeklerini, yedirsin ..oğlunun gerektiği zaman ağlamalarını çeksin..Bi süre sonra çok sıkılacaklar bu durumdan emin olabilirsin..

Sende onlar annesine gittiği zaman arkadaşlarınla buluş, annenlerde kal, bişeylerle meşgul ol ..Sinirli bi şekilde gitme ama önemli nokta bu..

Şu aşamada çok zorlanıyorsun oğlundan ayrı kalmak biliyorum ki çok zordur ama umursamadıgını anladıkları an bi daha gel diye teklifler gelmeyecek eşine ve oğluna..

Hatta daha sonra k.walidenle veya görümcenle karşılaşırsan, geçen eşimle oğlumu gönderdim, arkadaşlarımla buluştum çok eglendik, arkadaşımda bende kaldı özlemişim fln diyebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…