Bizim akrabalardan birinin karısı öldü ve adam tekrar evlendi . Herhalde 50 yaşında filandır amca . 3 tane kızları vardı . Kızlar annelerinin fotoğrafını duvardan indirmek istemediler , babalarının evlenmelerine ses çıkarmadılar . Hatta abla diyerek çok saygı da duyarlar .
Evlendiği kadın da misafir odasına astı ve orda kaldı o resim . Hala da oradaymış . Çünkü annesinin hayali o eve taşınmak rahat etmekti , kanser olunca kısmet olmadı .
Boşanmış olsaydı rahat olurdu kv en başta kendi o resimleri imha ederdi. Allah rahmet eylesin, sizede yardım etsin.
Mezarlığa gitmeyin ancak eşinize karışamazsınız.
Fotoğraflar için eşinize ricada bulunursunuz, zaten odun değilse kendisi de rahatsız olup kaldırır.
Belki başka odaya asılabilir. Ancak eşyalar da var . Bilemiyorum , ben olsam şöyle yapardım da diyemiyorum ancak orta yolu bulabilirsiniz inşallah. Olmadı bir kaç gün kalın o evde , o süreçte de babanızın evini temizletin oraya geçin .
Bizim akrabalardan birinin karısı öldü ve adam tekrar evlendi . Herhalde 50 yaşında filandır amca . 3 tane kızları vardı . Kızlar annelerinin fotoğrafını duvardan indirmek istemediler , babalarının evlenmelerine ses çıkarmadılar . Hatta abla diyerek çok saygı da duyarlar .
Evlendiği kadın da misafir odasına astı ve orda kaldı o resim . Hala da oradaymış . Çünkü annesinin hayali o eve taşınmak rahat etmekti , kanser olunca kısmet olmadı .
Eşinizin ilk eşinden kızı babaneyle kalıyordu değil mi? Siz ilk defa gidiyorsunuz ama o babanesiyle gittiğinde fotoğrafları görmek iyi geliyordur belki. Sizde kendinizce haklısınız, çok arada bir durum. Mezara elbet gider eşiniz ama sizin gelmenizi istemesi gereksiz olmuş.
Belki başka odaya asılabilir. Ancak eşyalar da var . Bilemiyorum , ben olsam şöyle yapardım da diyemiyorum ancak orta yolu bulabilirsiniz inşallah. Olmadı bir kaç gün kalın o evde , o süreçte de babanızın evini temizletin oraya geçin .
Eşinizin ilk eşinden kızı babaneyle kalıyordu değil mi? Siz ilk defa gidiyorsunuz ama o babanesiyle gittiğinde fotoğrafları görmek iyi geliyordur belki. Sizde kendinizce haklısınız, çok arada bir durum. Mezara elbet gider eşiniz ama sizin gelmenizi istemesi gereksiz olmuş.
Annesini suanda tanımıyor zaten . Elbette ki annesinin anısına saygım var aklı erdiğinde bakicam resimlerine isterse odasında da olacak fotoğrafi ama ben kaldırabilecek kadar güçlü olduğumu düşünmüyorum
Boşanmış olsaydı rahat olurdu kv en başta kendi o resimleri imha ederdi. Allah rahmet eylesin, sizede yardım etsin.
Mezarlığa gitmeyin ancak eşinize karışamazsınız.
Fotoğraflar için eşinize ricada bulunursunuz, zaten odun değilse kendisi de rahatsız olup kaldırır.
Eşiniz için zor bir durum. Benim amcamın oğlunun eşi de vefat etti yıllar önce. Tabi ki adam evlendi. Yeni gelen eşi önceden oturdukları evde oturuyor. Eşyaları değişti mi bilmiyorum. Sürekli kalmayacaksın. Belli bir süre idare edilebilir diye düşündüm.
Eşiniz için zor bir durum. Benim amcamın oğlunun eşi de vefat etti yıllar önce. Tabi ki adam evlendi. Yeni gelen eşi önceden oturdukları evde oturuyor. Eşyaları değişti mi bilmiyorum. Sürekli kalmayacaksın. Belli bir süre idare edilebilir diye düşündüm.
Ölmüş, ölen birine kıymet sevgi gösteriyor aslında. Ölüm çok çok zor bir şey Allah korusun eşinizi şuan kaybetseniz ve yıllar sonra evlenseniz silip atabilir misiniz?Anıları yaşanmışlığı. Boşanmakla ölüm maalesef aynı şey değil. Eşyalar sizi rahatsız edebilir ama o eşyalar eşinizin evinden kalanmış kavgalı gürültülü bir boşanmada kırılıp dökülüyor ama vefatta insanın eli kolu kitleniyor. 3 yıl uzun bir süre şoku acısını atlatmıştır, sizinle hayata başlarken. Ölen bir insanı kıskanmakla cidden elinize sadece huzursuzluğunuz geçer, kıskanmanız için uğraşanlar varsa ağızlarını kapatın boşverin. Ölen geri gelmiyor, kimse de ölen birinin hayalini kurup kendinden geçmiyordur. Böyle anlarda eşinizin yanında olmanız sizi onun gözünde daha kıymetli yapacaktır eminim.
Bir de ben böyle durumlarda ölsem gitsem eşim ne yapardı diye düşünüyorum. Eşyaları fotoğrafları atacak kadar değersizleştirsin istemezdim beni. Annemi alsın gelsin isterdim mezarıma. Saygı duysun. Öyle işte
Eğer eşimin bana olan ilgisinde sevgisinde eksiklik hissetmiyorsam cidden hiç sorun etmez ve o mezarlığada giderdim sanırım. Allah rahmet eylesin der geçerdim o fotoğraflara bakıp. Ben mi tuhaf düşünüyorum anlamadım. Bence eşiniz zamanında iyi anlaşamadığı eş ailesiyle mezarlığa gitmeyi istemesi bana aşırı düşünceli biri olduğunu gösterdi. Oyüzden belki o fotoğrafı siz bir şey demeden başka bir yere kaldırır.
Bu kadar cok seviyorduda 1 sene sonra nasil evlendi diyesim geldi. Eşyalara anlam yüklemeyin bencede ama eger orda o resmi indirecek biri varsa esinize söyleyin siz görmeden indirsinler eger yoksa esinize söyleyin eve girdiğinde siz görmeden indirsin. Onu unutmadiysa sizinle evlenmeyecekti. Gozunuze sokmanın da anlamı yok. Mezarada esiniz gitsin ama siz gitmeyin.
Benim eski eniştem bu Ramazan'da vefat etti.kardesinle ortak çocukları da var
Kardeşim eski eniştem ölmeden önce evlendi bebekleri oldu.
Şuan kardeşim memlekete gelse mezara gider,ziyaret eder ki gitti de.
Normalde eski eniştem ölmeden resimleri falan yoktu ama şuan resimleri hatıraları var ve evinde tutuyor.gerci çocuk için.
Kardeşim buraya geldiğinde eski gorumceleri,kv ile görüşüyor.evliyken çok problem yaşamışlardı.birlikte mezar ziyaretine gittiler.
Hatta kardeşimin şuanda evli düğü kişi yeğenime ve kardeşimi cenazeye getirdi,camiye götürdü bir daha geldiklerinde beraber mezar ziyaretine gidecekler.
Bize bu normal geliyor.ne kadar boşandıktan sonra vefat etsede hatri vardı.hatirasi var.birde yeğenim var etkilenmesin istiyoruz.ama duvardaki resim için ay i şeyi düşünmüyorum onu kaldirmalari lazımdı.