Ben bu sekilde düşünmeye çalışıyorum ama başaramiyorumBizim akrabalardan birinin karısı öldü ve adam tekrar evlendi . Herhalde 50 yaşında filandır amca . 3 tane kızları vardı . Kızlar annelerinin fotoğrafını duvardan indirmek istemediler , babalarının evlenmelerine ses çıkarmadılar . Hatta abla diyerek çok saygı da duyarlar .
Evlendiği kadın da misafir odasına astı ve orda kaldı o resim . Hala da oradaymış . Çünkü annesinin hayali o eve taşınmak rahat etmekti , kanser olunca kısmet olmadı .
Zaten bes günlük bir tatil için gidiyoruz . Ben bu korona dönemi bunalımın atmak için gidceektim sanırım bunalima girip geri gelicemBelki başka odaya asılabilir. Ancak eşyalar da var . Bilemiyorum , ben olsam şöyle yapardım da diyemiyorum ancak orta yolu bulabilirsiniz inşallah. Olmadı bir kaç gün kalın o evde , o süreçte de babanızın evini temizletin oraya geçin .
Annesini suanda tanımıyor zaten . Elbette ki annesinin anısına saygım var aklı erdiğinde bakicam resimlerine isterse odasında da olacak fotoğrafi ama ben kaldırabilecek kadar güçlü olduğumu düşünmüyorumEşinizin ilk eşinden kızı babaneyle kalıyordu değil mi? Siz ilk defa gidiyorsunuz ama o babanesiyle gittiğinde fotoğrafları görmek iyi geliyordur belki. Sizde kendinizce haklısınız, çok arada bir durum. Mezara elbet gider eşiniz ama sizin gelmenizi istemesi gereksiz olmuş.
Onun mezarlığa gitmesine karışmam zaten dediğim gibi bana ettiği teklif canımı sıktıBoşanmış olsaydı rahat olurdu kv en başta kendi o resimleri imha ederdi. Allah rahmet eylesin, sizede yardım etsin.
Mezarlığa gitmeyin ancak eşinize karışamazsınız.
Fotoğraflar için eşinize ricada bulunursunuz, zaten odun değilse kendisi de rahatsız olup kaldırır.
Fotoğraflar pekiEşiniz için zor bir durum. Benim amcamın oğlunun eşi de vefat etti yıllar önce. Tabi ki adam evlendi. Yeni gelen eşi önceden oturdukları evde oturuyor. Eşyaları değişti mi bilmiyorum. Sürekli kalmayacaksın. Belli bir süre idare edilebilir diye düşündüm.
Bu kadar cok seviyorduda 1 sene sonra nasil evlendi diyesim geldi. Eşyalara anlam yüklemeyin bencede ama eger orda o resmi indirecek biri varsa esinize söyleyin siz görmeden indirsinler eger yoksa esinize söyleyin eve girdiğinde siz görmeden indirsin. Onu unutmadiysa sizinle evlenmeyecekti. Gozunuze sokmanın da anlamı yok. Mezarada esiniz gitsin ama siz gitmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?