Kendimi kötü hissediyorum

ofneyapicam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2025
24
10
3
23
Merhaba daha önce buna benzer farklı bir olay yaşamıştım normalde gerçekten çok sessiz sakin bir hayatım olmasına rağmen gerçekten son zamanlarda kendimi çok kötü hissettiğim bir şey oldu.

ben diş 3. Sınıf öğrencisiyim bu sene anestezi dersimiz var ve biz henüz yeni bir fakülteyiz hastanemiz olmadığı için 4. sınıfta başka bir fakülteye geçirilme ihtimalimiz var. anestezide de hastayı anestezi etmeyi teorik olarak vs. Görüyoruz. Hatta bir kez de yaptırıyorlar çok kritik bir şey değil ancak tabii ki hiç öğrenmemek oldukça kötü. Her neyse, bizim üst dönemlerimiz başka fakültede oldukları için onlara giren hocadan hiç verim almadıklarını, hocanın derslere bile gelmediğini, oradaki cerrahi stajında bile anesteziyle alakalı şeyler sorulup kendilerinin hiçbir şey bilmediğini hiçbir teknik öğrenmediklerini bizs bastıra bastıra söylemişlerdi. bizim de başka çok ünlü bir hocamız var, asistanımızın önerisiyle dekanlığa o hocanın bizim anestezi dersimize gelmesini söylememiz istendi. Adam kimseyi sınıfta bırakmıyor ama dersini çok anlatıyor gayet her şeyi öğretiyor rüştünü kanıtlamış biri. Her neyse bu geçen dönem oldu birçok kişi olarak hocadan rica ettik hatta kendi alan dersinde de tekrarladık, kimse de itiraz etmedi hatta birkaç kişi benimle beraber özellikle hocaya 1 ay sonra tekrar söyledik hoca kabul etti dersimize girdi. Her şey iyi hoş herkes çok da sevindi dersi de verimliydi taa ki bugüne kadar. Bugün final sınavında zor sordu ben dahil sınıfın yarısı büte kaldık. Hoca şimdiye kadar hiçbir öğrencisini bırakan bir hoca değil ama sınıf grubunda temsilci bir anda “zaten bu hocayı bize sormadan getirdiniz” tarzında bir şey yazdı. getirmek isteyenlerin öncülerinden biri de ben olduğum için üstüme alındım. Hiçbir şey yazmadım ama hocayı istediğimiz dönem kimse hocayı istemediğini söylemedi bile, herkes derslerde çok okeydi şimdi büte kaldıkları için bunu suçladılar. Oldu da sınıfta kalırlarsa bana yapacakları baskıdan korkuyorum o mesaja bile bir erkek grubu işaret koymuş.
İnsanlara tek tek cevap versem mi yoksa takmasam mı bilmiyorum. Üst dönemlerimiz zaten büte bırakır ama kesin geçersiniz hoca öğretmek için yapıyor diyor zaten kimsenin kalacağını da sanmıyorum. İnsanların o dönem itiraz etmeyip hatta iletilmesini istedikkeri şeyleri şimdi biz aslında istememiştij deyip sınıf grubunda 1-2 kişiden sorumlu bilmeleri beni çok garip hissettirdi. Evet ümiversite için fazla hassas düşünüyorum belki ama bilmiyorum. Ne cevap vereceğimi de bilmiyorum finak haftası ve ben bunlarla uğraşıp kafamı bunlarla bulandırıyorum. Ki hocayla konuşan kişi ilk etapta ben de değildim sınıftaki herkes konuştu en sonunda da herkes istiyor dekanla aramız iyiydi ben ve bir arkadaşım sonucu öğrenmek için sadece sormuştuk. sanki ben yapmışım gibi de suçlandığımı hissediyorum.

Basit ve önemsiz bir mesele ama böyle küçük şeyleri çok takıyor ve insanların düşüncesini çok önemsiyorum.

İnsanların sağlığı söz konusu bence yapamayan geçmesin öyle bütle de filan ya!
Dişlerden çok çekmiş biri olarak cevaplıyorum
Ya pratik bir eğitim değil şu anlık teorik olarak görüyoruz ama seneye zaten bu sene gördüğümüz şeyleri de soruyorlar. Teorik olarak hiçbir şey bilmeden dersi geçmek de seneye stajda kalmamız açısından kötü. Hem de farklı bir ünide olacağımız için zaten direkt bırakma niyeitnde oluyorlar

Başarılar… Bu hoca olmasaydı diğer hocayla büte kalınmayacağının garantisini versinler ? Bu sebeple takılacak bir şey yok hoca öğretmek için bırakıyorlar olabilir bir çok bırakma sebebi de olabilir . Yaşamımız boyunca hastalıkları bile kafaya takmamamız gerekirken bu durumu takman olmaz.

Bence herşeyi üstünüze alıp çok abartıyorsunuz. Ne yapabilirler ki? Köşeye sıkıştırıp dövmeyeceklerse umursamayın. Size direkt birşey bile söylememişler, boşuna stress yapıyorsunuz. Böyle devam ederseniz hayatta çok zorlanırsınız.

Bu nasıl bir fakültedir anlamadım, adam gibi hoca yok, planlama yok, iş çocukların lafına mı bakıyor yani Hoca zor sorduysa da zordu kırın dizinizi çalışın öğrenin insan sağlığı bu. Ayrıca anestezi kritik değil ne demek, nasıl olmaz ablacığım, çocuk hastalarda ciddi rahatsızlıklara yol açabilirsin. Yeni nesil bir acaip kırın dizinizi çalışın, öğrenmeden çıkmayın fakülteden gözünüzü seveyim

Yok zaten öyle bir garanti. Şu an sırf bu öyle olduğu için üstüme geliyorlar

Hoca var sadece bir hoca sıkıntılıydı bziim lafımıza bakılmıyor ama bu hocayı çok seviyoruz istedik yani. Aynı anabilim dalında bir sürü hoca oluyor en iyi ve kıdemli olanı bu hocaydı zaten çalışmak öğrenmek amacım. Öyle olmasa profesör gelsin diye ısrar etmeyiz

sizde büte kalmışsınız. bende kaldım ne var dersiniz geçersiniz . hayat o kadar kısa ki böyle şeyleri mesele yapmak için. Erkek grubunu boşverin, bu tip erkekler kurban kadın seçerler hep birlikte abanıp tüm kadınlara olan hırslarını çıkarırlar. sivrilmeyin artık ama ezilmeyinde,ortada biryerlerde takılın. herşeyi geçelim oturun derslerinize çalışın, kavga kızgınlık olacaksa da sonra edersiniz.

Böyle birkaç konunuz daha vardı yanlış hatırlamıyorsam. Çok küçük saçma sapan şeyleri dert ediniyorsunuz. Her üniversitede, her bölümde var böyle yattığı yerden sınavı geçmek isteyenler. Üstünüze çullanacak halleri yok, ne diyorlarsa desinler. Zaten bitiyor birkaç haftaya okulunuz

Zaten alenen bir şey demediler ama sürekli arkamdan konuşuyorlar gibi hissediyorum

Ya zaten öyle ben büte kaldım gram üzülmedim yeterince çalışmamışım dedim bir kez daha çalışırım hiç problem yok. Stajyer hekim olacağım elbette bazı zorlukları olmalı. Sivri biri değilken bir anda böyle şeylerin içinde buldum

Üstüme çullanmıyorlar ama bunlara kalsa bütün dersler boş olsun, hiçbirinde bir şey öğrenmeden sınıfı rahatça geçmek en mantıklısı. Ben bana yarayacak her şeyi öğrenmekten yanayım

iş hayatını görseniz , bu mevzular masum kalacak. Bırakın konuşsunlar, konuşulmakta güzel, bu süreci atlatmakta size bir katkı sağlayacak. insan başarısız olunca hemen sebep aramaya koyulur. dediğim gibi siz sadece kurbansınız. çalışın geçin. hoca zor sormuş kolay sormuş hakkıyla çalışanın umrunda olur mu ? hekim olacak bu insanlar, kalmaları gerekiyorsa kalsınlar iyi bile olmuş ; ) başarılar

Ay aklıma henüz 5 yaşında iken genel anestezi ile diş çekimi sonrası ölen deniz geldi mekanı cennet olsun.. sağlık hata kabul etmiyor maalesef.. sağlıkla ilgili bölümler okuyanlar da farkında olsa keşke

Hocanın ve dersin kalitesi ve bunun eksikliğinin vereceği olası sıkıntılar onun tercih edilmesinden dolayı suçlanacak olmanızdan daha önemli.
Ben burda kârıma bakardım.
Ve neticenin böyle olacağını bilseydim yine aynı hoca için önayak olurdum.
Ortada bir yanlış yok. Takılmayın.

Sınıf grubundaki mesajı göndereyim şuna 9 kişi işaret bırakmış hepsi de gerçekten hiçbir ekstra öğrenmek istemeyen insanlar, kendimi resmen herkese açıklama yapmak xodundahissettim

Sınıf grubundaki mesajı göndereyim şuna 9 kişi işaret bırakmış hepsi de gerçekten hiçbir ekstra öğrenmek istemeyen insanlar, kendimi resmen herkese açıklama yapmak xodundahissettim
yapma işte açıklama, konuya bir hayalet gibi dışardan bak ; ) sen bişeye sebebiyet vermedin, onlar tanrılar kurban istiyor modunda şu an ; ) hadi senin suçun hocayı sen buldun ne yapıcaz zamanı geri mi sarıcaz ? ya da basın açıklaması mı yapacaksın fakültede. onlar kendilerini bu kadar ciddiye almıyordur, boşver .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…