Kendimi küçük düşmüş gibi hissediyorum.

Bu konu aslında bulunduğu yeri hak edip etmemekle ilgili değil.
Konu açan devlet memuru ve öğretmenler işlerini muhakkak iyi yapıyordur.
Konu olgunluk, hayata yaşlarının gerisinde bakmaları, tek düze bı hayat vs vs...
Yoksa neden işlerinde başarılı olmasınlar gayette başarılı olurlar.
Okumuş belirli bi yerlere gelmiş kadın kendini savunmali arkadaşlarının cahil düşünceleri karşısında ya da ne bilim şu konudako adamı çevresinde bile gezememeli vs vs.
Anlayışınız icin tesekkurler.Bazi durumlarda çocuk kalabiliyoruz.Bu durumda da malesef böyle. Neden böyle bir durumun icinde oldugunu dusunup duruyorum.ama olan oldu bir kere.

Canım burada eleştiriler olmuş ama genelde haklılar. İnsan ilk atandigi yıllarda yaşına yakın insanlarla bir ortama giriyor. Herkes atandım sıra evlenmekte gözüyle birbirini inceliyor. Farkında olmadan komik durumlara dusulebiliyor. Aklında da kavak yelleri esiyor o sıralarda, bunları goremiyorsun. Benim atandigim şehirde herkes aynı şekilde evlenmişti. Ben de dahil🙄 sonra kültür farkları , inanç farkları, yaşam tarzı farkları ortaya çıkıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Valla o yıllara dönsem çok daha akıllıca davranirdim. Ben davranamadim bari sen davran🙄🙄 Uzun süre bir şey yaşama her şeyi düzgün ölç tart sonra yaşa. Bahsettiğin kişiyle de hiçbir şey yasamaman en doğrusu gibi görünüyor.

Durumunuza üzüldüm. Ama kendinize deger verin ve enejinizi sömüren insanlardan uzak durun. Gercek yüzünü görmüs oldunuz. Bundan sonra size iyi gelen islerle insanlarla ilgilenin.

Benim anlamadigim genel bir konu var. Cogu konuda ve gercek hayatta karsilastigim bir olay. Neden bir insan ögretmen avukat doktor veya baska bir yüksek pozisyonda , ise sahib olunca " ay birde ögretmensin??? Yaa bide doktorsun böyle duruma düsüyorsun?? Veya böyle davraniyosun??? Deniliyor,? Yani neden bir avukat hata yapamaz, bir ögretmen salakca bir duruma düsemez? Veya bir doktor esinden siddet görmüs olamaz??? Tabj bunlarin hepsi baslarinda gelmesin. Ama bu tür seylsr kimsenkn basina gelmesin, sadece belirli bir egitim gördü diye ve hos olmayan duruma düstü diye veya ne bileyim... böyle sasirmak nedir?? Onlarda hatalari olan , sasip düsen kalkan insanlar sonucta? Neden böyle olayla onlarin basina gelince hayretlere düsülüyor, ? Ayy bide cocuklarimiz kimlere emanet? Veya siz doktorsunuz nasil kendinizi ezdirirsiiniz deniliyor? Demem o ki burda belki bir cogunluk ev kadini ama bence kimsenin kimseden farki yok. Ne azi ne cogu var. Ona bakilirsa ev kadinlari da en kutsal göreve sahip gelecekteki nesli büyütüp egitiyorlar??? Onlar hata yaparken iyi de bir ögretmen yapinca neden daha tepkilk olunuyor ? Yani umarim anlatabilmisimdir durumu. Gercekten cok ilgimi cekiyor bu tür yorumlar ve bakis acilari:)

Durumunuza üzüldüm. Ama kendinize deger verin ve enejinizi sömüren insanlardan uzak durun. Gercek yüzünü görmüs oldunuz. Bundan sonra size iyi gelen islerle insanlarla ilgilenin.

Benim anlamadigim genel bir konu var. Cogu konuda ve gercek hayatta karsilastigim bir olay. Neden bir insan ögretmen avukat doktor veya baska bir yüksek pozisyonda , ise sahib olunca " ay birde ögretmensin??? Yaa bide doktorsun böyle duruma düsüyorsun?? Veya böyle davraniyosun??? Deniliyor,? Yani neden bir avukat hata yapamaz, bir ögretmen salakca bir duruma düsemez? Veya bir doktor esinden siddet görmüs olamaz??? Tabj bunlarin hepsi baslarinda gelmesin. Ama bu tür seylsr kimsenkn basina gelmesin, sadece belirli bir egitim gördü diye ve hos olmayan duruma düstü diye veya ne bileyim... böyle sasirmak nedir?? Onlarda hatalari olan , sasip düsen kalkan insanlar sonucta? Neden böyle olayla onlarin basina gelince hayretlere düsülüyor, ? Ayy bide cocuklarimiz kimlere emanet? Veya siz doktorsunuz nasil kendinizi ezdirirsiiniz deniliyor? Demem o ki burda belki bir cogunluk ev kadini ama bence kimsenin kimseden farki yok. Ne azi ne cogu var. Ona bakilirsa ev kadinlari da en kutsal göreve sahip gelecekteki nesli büyütüp egitiyorlar??? Onlar hata yaparken iyi de bir ögretmen yapinca neden daha tepkilk olunuyor ? Yani umarim anlatabilmisimdir durumu. Gercekten cok ilgimi cekiyor bu tür yorumlar ve bakis acilari:)
Bahsettiğiniz tarzda yorumlar yapanlar biri de bendim. Fakat benim bahsettiğim sizin söyledikleriniz değil. İnsanlar kaç yaşında olursa olsun hata yapabilir yanlış kararlar verebilir kimse dört dörtlük değildir ve olmak zorunda da değil zaten ancak belli bir seviyeye gelmiş bir meslek sahibi olmuş insan özel hayatıyla iş hayatını ayırdedebilmeyi bilmelidir diye düşünüyorum ki konu sahibi de yorumlarından anladığım kadarıyla iş ortamında nasıl davranması gerektiğini bilen biri. Değilse aksi davranışlar gerçekten çok çirkin duruyor. En azından kariyer sahibi insanların iş yaşamında profesyonel davranabilmesi gerektiğini düşünüyorum

Çok haklisiniz.Tesekkurler anlayisiniz icin.Ya soyle bir durum var bransimiz ilkokul öğretmenliği bizim.Cocuklarla cokca vakit geciriyoruz.Esprilerimiz,sakalasmalrimiz da o duzeyde oluyor.Mesela benim bu mesleginsecmemdeki en buyuk etken cocuklugumu tam olarak yasayamamis olmam ve bunu bu yolla telafi etmek istemem.

Ben sadece meslek gruplarına da özel değil.
Genel olarak aa nasıl annesin, nasıl ev hanımısın, nasıl çocuksun, sen yetişkin misin şimdi, nasıl öğretmensin, ne biçim öğrencisin, o nasıl ağdacı, bu nasıl ağaç ohooo birçok şeye var edecek bir lafımız illa ki.
Malum sanal ortamda olmak da işin içine girince bazen dilin ayarı kaçıyor sanırım.

Anlayışınız icin tesekkurler.Bazi durumlarda çocuk kalabiliyoruz.Bu durumda da malesef böyle. Neden böyle bir durumun icinde oldugunu dusunup duruyorum.ama olan oldu bir kere.
Çok kibarsınız bunu samimiyetimle yazıyorum.
Ben okul yıllarında çalışırken bı amca geldi yanıma konuştu. Bak kızım dedi bu hayatta ne yapıyorsan kalitelisini yap dedi. Parfümün en iyisini al, insanların kaliteli olanları seç herzaman dedi.
Konuşmanın özeti yazdıklarım.
O gün bu gündür kendimi sürekli geliştiririm. Eksikliklerimi kabul ederim. Çevremde inan asla kalitesiz insan tutmuyorum.
Kendine neyi layık görüyorsan ona git koş yürü.
Sakın boşlukta karar verme, karar alma.
Sanırım iyi niyetiniz sizi çok yoruyor.
İyi niyetli her zaman olun ama uzaktan bakmasını da bilin.
Kafanıza da bu durumu takmayın. Size lafı getirende, o yazıyı yazan da kalitesiz.

Çok haklisiniz.Tesekkurler anlayisiniz icin.Ya soyle bir durum var bransimiz ilkokul öğretmenliği bizim.Cocuklarla cokca vakit geciriyoruz.Esprilerimiz,sakalasmalrimiz da o duzeyde oluyor.Mesela benim bu mesleginsecmemdeki en buyuk etken cocuklugumu tam olarak yasayamamis olmam ve bunu bu yolla telafi etmek istemem.

Anlıyorum ama iş başka ilişkiler başka.
Düştüğünüz durum için hata payınız var mı bilmiyorum (hani işimiz çocuklarla ve biz de o düzeyde kalıyoruz demişsiniz ya ona binaen diyorum) diğer konularınızı okumadım ama bu konu için utanması gereken o arkadaşlar.
Ben de sınıfımda güler eğlenirim ama öğretmenler odasında ya da herhangi bir öğretmenle mesafeli ilişkiler kurarım.
Eğer buna dikkat etmediyseniz geç değil, bundan sonra daha tedbirli davranırsınız

Merhabalar.Ben aynı okulda olduğum samimi arkadasimdan hoslanmistim.Nedense onun da benden hoslandigini dusunmustum.Burada pek cok defa konu da acmistim.Davranislarindan emin olamamistim.Simdi ben bir sekilde bu kisiyle gorusmeyi kestim.Daha dogrusu o bi uzak bir yakin davraninca,kaçarmış gibi davranınca,kararsiz davranislar sergileyince ben de tamamen uzak durdum kendisinden.Tabi oncesinde arkadasligimizin hatrina "Konusalim ,aramizda soguk ruzgarlar esiyor."Dedim.Hatta konusmak istedi,ya denk gelemedik,ya da baska seyler.Konusamadik araya tatil girince.Konusmak istememis diyenler olacak ama o tekrar benim yanima gekip konusamadigimizi,en kisa zamanda gorusmek istedigini belirtmişti. Ben tamamen onu arkadas olarak kaybetmek istemedigim icin oyle davranmistim.Neyse olmadı.
Sonra bi buzlar kirilir gibi oldu ama şöyle bir onuj tavırlarını gozlemledigimde sogudum ondan.Uzak durdum.Gorustugu kisiler olsun, tavirlari olsun,egosu olsun hosuma gitmedi. Degismisti veya bana oyle geldi. Tabi uzulmustum de..Isterdim aramizda bir seyler olsun.
Sonra tamamen koptuk birbirimizden.Selam bile vermez olduk.Ben de onemsemedim artik.Ortak bir grubumuz vardı.Uzun zamandir aktif olmadigim bir grup.Cok nadir bir sey yaziyordum.Sonra ayrildim o gruptan.Malum pek cok vats up grubu olunca insan sıkılıyor.Bir arkadas neden ayrildigimi sordu.Sebebi yok dedim.Neyse grupta konusma gecmis benimle ilgili.
Grupta sevmedigim bi arkadas bu durumla ilgili kesin sana gicik olmustur demis.O da farkindaysan ben son zamanlarda ona eskisi gibi takilmiyorum demis.Benim uzerimden geyik yapmışlar. Arkadas yankislikla cikmistir belki dediginde o da kesin oyledir demis ve kahkahali emoji gondermis.
Konusma belki basit gelebilir.Ama hosuma gitmedi.Neden boyle konusmuslar ki.Ben kimseye bir sey demedim.Samimiyetine inandigim arkadasim neden bıyle bir sohbete dahil olmus?Bu durum beni uzdu acikcasi.
İkinizin de sınıf öğretmeni olduğunu duyunca şoklar geçirdim.Sizin baktığınız sınıflarda da dönüyordur bu muhabbetler.

-Aykiz- -Aykiz- kadar haklısınız ki, iş klavye başında akıl vermek olunca herkes ne kadar olgun, ne kadar profesyonel ne kadar işinin ehli. Gerçekten böyle olan ve samimiyetle yorum yazan arkadaşları ayırıyorum, ama sanal bir ortamda bariz şekilde duyar kasmak ne kadar olgun peki? Arkadaşın dahil olduğu konu size çocukça gelmiş ancak burdan bakınca sizin yazdıklarınız inanın daha çocukça. Herkes gene profesyonel olmuş, herkes aşırı mantıklı ve olgun. 😂

Back
X