Kendimi kusturuyorum:(

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Lütfen yazdıklarım için, beni kınamayın. Ben yaklaşık beş sene önce kendimi kusturuyordum bi sekiz dokuz kilo fazlam vardı. Annem, bu durumu, farketti ve bana engel oldu, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlattı ve bir daha yapmamam konusunda, beni baya tembihledi. Şuan evliyim, eşim geçen haftalarda iki hafta boyunca evdeydi o sırada fazla ekmek yedim ve yine kilo almışım. Diyete başlayım dedim, ertesi gün yine çok yedim abur cubur ve kendimi kusturdum. Sonra diyete girdim ve gerçekten bir haftayı aşkın süredir hiç abur cubur ve sağlıksız bir şey yemedim. Bugün kendime ödül verdim kendimce, ve abur cubur yedim yine kendimi tutmadım ve çok yedim her zmanki gibi. Kendimi gidip kusturucaktım. Lavaboya gittim, sonra vazgeçtm. Ben blumia olmaktan korkuyorum. Hem nefsime hakim olamıyorum hem de zevkle yediğin şeyleri sonrasında çıkarma gereksinimi hissediyorum. Bana lütfen fikir verin. Hemen buraya konu açtım. Çünkü buraya yazmasam şuan gidip ksuturucam kendimi.

Lütfen yazdıklarım için, beni kınamayın. Ben yaklaşık beş sene önce kendimi kusturuyordum bi sekiz dokuz kilo fazlam vardı. Annem, bu durumu, farketti ve bana engel oldu, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlattı ve bir daha yapmamam konusunda, beni baya tembihledi. Şuan evliyim, eşim geçen haftalarda iki hafta boyunca evdeydi o sırada fazla ekmek yedim ve yine kilo almışım. Diyete başlayım dedim, ertesi gün yine çok yedim abur cubur ve kendimi kusturdum. Sonra diyete girdim ve gerçekten bir haftayı aşkın süredir hiç abur cubur ve sağlıksız bir şey yemedim. Bugün kendime ödül verdim kendimce, ve abur cubur yedim yine kendimi tutmadım ve çok yedim her zmanki gibi. Kendimi gidip kusturucaktım. Lavaboya gittim, sonra vazgeçtm. Ben blumia olmaktan korkuyorum. Hem nefsime hakim olamıyorum hem de zevkle yediğin şeyleri sonrasında çıkarma gereksinimi hissediyorum. Bana lütfen fikir verin. Hemen buraya konu açtım. Çünkü buraya yazmasam şuan gidip ksuturucam kendimi.
Kaç kilosun ki canım?

Yaptığınız şeyin doğru olmadığının farkındasınız.Bu davranışı tekrarlamayın.
Şu dönemi biraz kilo alarak atlatırsınız kendinizi şanslı hissetmelisiniz diyor diyetisyenler.
Şu süreç bitsin hareket eder yürüyüş yapar verirsiniz kiloları.
Tartılmayın bu süreçte madem

Kendinizi strese sokmayın. Hepimiz bu süreçte evdeyiz stresten sıkıntıdan yiyoruz. Harekette kısıtlı olduğu için kilo aldık. Abur cuburu kaçırabilirsiniz. Diyelim kaçırdınız, ertesi günü dikkat edin yediğinize mesela. Bir gün kaçırsanız bile ertesi günü dikkat ettikten sonra kilo almazsınız. Bu dönem bitince tekrar hareketli bir maraton yaşayacağımız için o kilolar gider. Yerleşmemiş kilolar olacak çünkü.

o aptal tekniği bende yaptım haftada 1 yapardım sırf sürekli yapmamak için aç gezerdim falan 4 aydır yapmıyorum çünkü midem deli gibi yanmaya ve göz altlarımda kırmızı benekler oluşmaya başladı. ayrıca bağışıklık sistemini aşırı derecede bozuyor her gün tuvalete çıkan ben artık 4 günde bir çıkmaya başladım ve sürekli gaz sorunum var. Artık yapmıyorum ve düzenim yerine geldi. Yapma çok tehlikeli çok hemde en son yaptığımda aort damarım yırtılıyor sanmıştım çok korktum. ki öyle sonuçları da var. Ve hastaneye bu sebepten gidersen ruh ve sinir hastalıklarında yatman da cabası oluyor. Psikolojik hastalık olarak bakılıyor çünkü.

Ne gerek var ki böyle birşeye kendinize zarar veriyorsunuz bırakın canım kilo alın ne var yani tabi sağlınız için diyet ve Spor yapın ama takıntı haline getirip kendinizi hastalatmayın.

:KK43:Bence siz kusmaniza guvendiginiz icin yiyorsunuz yoksa bu kdr fazla yiyemezdiniz
Ayrica cok igrenc bisey
İnan iki cocukla evde abur cubur eksik olmuyo hergun cikolata halley veriyorum ama yemiyorum bu dahada zor bisey
Kendinizi dizginleyin yemeyin yada cay kahve icin
Tarcinli sut icin istahi kesiyo
Bi yerde gormustum buzdolabina biri yazi asmis ac degilsin sadece canin sikiliyor diye
Psikolojikte kendimizi yemeye veriyoruz
Nedendir cozemedim hala kalk spor yap temizlik yap dimi neden illaki yeme istegi

Bir diyetisyene danissaniz, online huzmet veren birini simdi bile bulabilirsiniz.
Size kriz anlarinda uygulayabileceginiz tuyolar verir.

Ya da noom tarzi uygulamalardan yediklerinizin kalorisine bakip diyetinize uymayan yiyeceklerin yanina karin doyurucu alternatifler hazirlayin. Boylece cok yeseniz bile dengeli yiyeceksiniz.

Bu süreç geçince hastaneye gidin😔 kendi kendinize söz verin ve yapmayın sağlıklı kilo aldırmayan şeylerden bol bol yemeye özen gösterin

Böyle yemeği kaçırdığınız günler hiçbir şey olmamış gibi davranın.Ertesi gün normal,sağlıklı beslenmeye geri dönün. Bu kaçırdığınız günler vücutta şok etkisi yapacağından kilo almayacak aksine vereceksiniz.Ama dediğim gibi ertesi gün hiçbir.şey olmamış gibi sağlıklı beslenmeye devam etmelisiniz ve bu kaçamak günleri 10 günde 1 falan olmalı.

Bunları 40 kilo vermiş biri olarak söylüyorum. Hatta şunu da söyleyim. Ben hayatım boyunca hep obezdim.Sanırım bir kere bu kusturma fikri benim de aklımdan geçti 🙈 ama hiç yapmadım, çünkü ilerde olabilecek sorunları biliyorum.Siz de yapmayın. Çocuk değilsiniz. Hatta evlisiniz,sizi seven bi eşiniz ve aileniz var.Sağlığınızı riske atmaya değer mi?! Asla değmez.Kilonuzu takıntı haline getirmeden sağlkklı bi kiloda kalmaya çalışın ve arada yerken kaçırabileceğinizi de kabullenin.İnsansınız siz,robot değil.Ama kusturmak denilen şeyi olasılık olarak bile düşünmeyin lütfen.

Aynen
:KK43:Bence siz kusmaniza guvendiginiz icin yiyorsunuz yoksa bu kdr fazla yiyemezdiniz
Ayrica cok igrenc bisey
İnan iki cocukla evde abur cubur eksik olmuyo hergun cikolata halley veriyorum ama yemiyorum bu dahada zor bisey
Kendinizi dizginleyin yemeyin yada cay kahve icin
Tarcinli sut icin istahi kesiyo
Bi yerde gormustum buzdolabina biri yazi asmis ac degilsin sadece canin sikiliyor diye
Psikolojikte kendimizi yemeye veriyoruz
Nedendir cozemedim hala kalk spor yap temizlik yap dimi neden illaki yeme istegi
nefsime hakim olamıyorum

Aynen

nefsime hakim olamıyorum
Yaptiginizin sonuclarini bile bile nefsime hakim olamiyorum bahanesine sığınmışsınız ve gerçekten bu psikolojik bir vaka olmuş. Dilerseniz ozelden yazin size psikolog tavsiye edeyim .( Istanbuldaysaniz tabi.) Çünkü 15 yaşındaymış gbi nefsime hakim olamiyorum diyorsunuz boyle bir bahaneye siginmak olamaz. Bu ölümcül , öldurmediginde de kalıcı hasara yol açan bir hastalık. Ben zayıf olmayı tercih ediyorum ve yemiyorum bitti. Bu bir sorumluluktur. Nasıl ki kocanizin karşısında başka adamla beraber olmazsınız onun terkedecegini bilirsiniz, acabası yoktur, bunu da yerseniz kilo alirsiniz bu kadar net!

Sizin bunu tekrarlamaniz hayatınıza maal olabilir. Kötü geliyor kulağa belki ama doğru. Canım kendine bunu yapma sağlık elden gidince hiçbirşeyin anlamı kalmıyor. Sen sağliklisin. Ve kıymetini bilmelisin.

Back
X