kendimi nasıl affettirmeliyim

aydagece

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
361
260
23
kızlar öncelikle şunu söyliyim ben bipolar hastasıyım duygularım davranışlarım sürekli değişir bunu anlatmaya kalksam sayfalar alır...sorunum erkek arkadasima cok kotu davrandim beni seven ilgisini alakasini eksik etmeyen adama yapmadigim simariklik kalmadi arama beni istemiyorum seni ki cok yogun calistigi icin bu hafta bulusamama ihtimalimiz var dedi diye bunlar dun oldu bugun normal halime dondum ozur diledim cok ofkeli hakli da bipolar oldugumu bilmiyor sonra ararim dedi ama pek olumlu degil uzuntuden kurdesen oldum inanin bide stres yapinca boyle alerjim oluyor ilk kez bu kadar beni seven birini incittim bi yol gosterin hastaliğimi soyleyemem

Neden hastalığınızı söyleyemiyorsunuz? Utanılcak korkulcak bir durum değilki bu, hastalığınızı bilmesi belki size de fayda sağlar. Akıl akıldan üstündür hastalığın nüksettiği durumlarda belki de size yardımcı olucak öneriler bulur, araştırır öğrenir. Destek görürsünüz anlattığınız gibi ilgili alakalı biriyse.

söylersem kesin biter bir bipolarla kimse omur gecirmez yasadiklarimdan emin olarak soyluyorum

Muhtemelen bipolar olduğunu netten bakıp kendine teşhis koydun.
Aynı şekilde dün tartıştınız dünden bugüne kurdeşen oldun bunu da mı netten bakarak analiz koydun?
Alerjim var demişsin neye alerjin var strese mi?
Ona herkesin alerjisi var.
Eğer gerçekten hastaysan da tedavi olmadan ilişkiye başlama hem kendi iyiliğin için hem de karşı tarafın iyiliği için.

suan dengesiz oldugumu dusunuyor evet soylersen zaten terkeder bipolar cekilicek bi kahir degil karsi taraf icin
Peki saklaman etik mi? Vicdanın rahat mı? Çekilmez bir insanla sevgili kalması için hastalığını gizliyosun. Evlenme teklif etse ne yapacaksın? İliskiniz o aşamaya gelince mi açıklayacaksın yoksa çekilmez bir insanla evlenene kadar ondan saklamaya devam mı edeceksin? Ne kadar bencilce!

Hasta olduğunuzu söylemek zorundasıniz.

Zaten söylemeseniz de illaki bir anormallik olduğunu anlayacaktır.
zaten anlayanlar ve bilenler çekip gittiler birini daha kaybetmek istemedigim icin soylememe karari aldim ama hastalik davranislarimi etkiledigi icin normal insanlar gibi davranamiyorum

söylersem kesin biter bir bipolarla kimse omur gecirmez yasadiklarimdan emin olarak soyluyorum
Ben psikiyatri hemsiresiyim yüksek lisansim var bu konuda. Bir sürü hasta tanıdım ailesi ile gelip tedavi olan eşleri çok anlayisli ve yardımcılar. Biterse bitsin senin hastalığını öğrenince yanında olmayacak insana ihtiyacın yok. Yoksa daha kötüye gidersin.

Valla gerçekten aşık olan bir sürü insan fiziksel hastalıklarda da psikolojik hastalıklarda da sevdiğinin yanında olur. Ben neredeyse bir senedir panik atak tedavisi görüyorum bazen evden çıkmaya korktuğum için, kendimi kötü hissettiğim için buluşmayı iptal ettiğim oluyor anlayışla karşılıyor sevgilim, ufak bir örnek bu. Kolay değil mental bir hastalıkla uğraşmak ama size destek olacak biri olduğunda emin olun herşey daha iyi oluyor. Tabi her kavgada ben zaten hastayım diye haklı çıkmaya çalışmazsanız sürekli bu hastalığı kullanmazsanız devam eder ilişki, yoksa kimse dayanamaz zaten

12 yıldır bipolar tedavisi goruyorum ürtigerde strese bağlı gelisiyor yani kendim teshis koymuyorum ama siz baya bi yargisiz infaz da iyisiniz

12 yıldır bipolar tedavisi goruyorum ürtigerde strese bağlı gelisiyor yani kendim teshis koymuyorum ama siz baya bi yargisiz infaz da iyisiniz
Konuda kaç yıllık hasta olduğun yazmıyor.
Evet önyargılı olmuş olabilirim geçmiş olsun.
Ama sevdiğin insandan bunu saklamak doğru değil.
Sende vicdan yapmama olayında iyisin

haklisiniz ilk kavgamiz di bu sacma sapan benim bir anda duygu durumum değişti kral dönemime geçtim( bipokarda böyle tabir ediliyor)adamin burnundan getirdim ne yapsa hakli zaten ama benim elimde olan bisey degil malesef ama soyleyemem giderse de dengesiz oldugumu dusunerek gitsin

Bipolar grip gibi bir rahatsızlık değil
Duygu durumlarınız sürekli değişir
İlaç kullanmalısınız
Ve hayatınızdaki her insanın bunu bilmeye hakkı var
Ki siZin tedavi süreciniz içinde onların nasıl davrandıgı çok önemli!

bencilce değil mantıksızca bipolar mantīksızlık hastaligidir bencillik değil eğer mantığımla hareket edebilecek bir beyne sahip olsaydım bugun burda bunlari yazip sizin gibi asil olan bir bencile cvp vermek zorunda kalmazdim

herkes hakli soylemem konusunda ama her seferinde yanliz kalan terkedilen olan biri olarak biraz empati kurun lutfen suan ki ruh halim bunu kaldiramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…