Kendimi nasıl sakinleştireceğim?

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhaba kk..Son zamanlarda o kadar öfkeliyim ki,yorgunluktan uykusuzluktan eşimle istediğim frekansı tutturamamak,okul iş stresi çocuk,ailemle kafama taktıklarım,yok kilo problemi yok hiç organiza olamamak derken çok ama çok tükenmiş hissediyorum kendimi.
Eşimden beklediğim desteği de göremiyorum,ne bi takdir ne teşekkür ne adam akıllı dinlemek..çok bitkinim ve en ufak şeye öfke nöbetleri yaşıyorum. Bugün kızım kucak diye tutturdu ben kan ter içinde evi temizlerken,almadım diye kendini yere attı ve oyuncağı dişine çarptı diş eti kanadı. O kadar kötü oldum kendime kızdım ki,kendime zarar verdim dizlerimi tırnakladım. Öyle öfkemendim ki istemsiz küfredip kendimi hırpaladım.
Akşam gelip eşim o kadar iş yapmışım çocuğa yemek yapmadın mı diye surat yaptı gelir gelmez o kadar öfkelendim ki üzerimdeki tişörtü yırttım.
Lütfen yargılayıcı yorum yazacaklar yazmasın. Bunların normal davranışlar olmadığını ben de beliyorum.
Ben sadece kendinizi nasıl sakinleştiriyorsunuz fikir almak istiyorum.

1- Kesinlikle yardım almalısınız öfke kontrolü önemli
2-Önceliklerinizi iyi belirleyin öncelik temizlik değildir evlattır
3- Kendinize zaman ayırın ki sakinleşebilesiniz
4- Bazen sadece susmak tişörtünüzü yırtmaktan daha çok ifade eder sizi çünkü susarak aslında ne kadar yorgun olduğunuzu göstermiş olursunuz

Temizlik az dursaydi.. ya da annen kv filan yok mu buyuk temizlik yapican zaman onlara birak kizini..erkeklerin cogu temizligi gormezki.. onlara gore tozlu evde ayni yeni tozu alinmis evde.. once yemegini koy atese.. yemek hazirsa is bitmistir..gerisinide yapabildigin kadar yap..

Canim benim yargilanacak bir durumun yokki, aslinda herseyin ust uste gelmesi ile cikan sonuclar bunlar. Her insan 1 degil. Herkes ofkelerini bir yasamayabilir. Sabah kalkinca kendine yap bir kahve al bebebegini cik balkona. Yada o uyuyoken sende dinlen o uyurken is yapma..

Ev temiz ve düzenli değilken extra stresli oluyorum,hijyen takıntım var titizlik hastası gibi değil de her yer temiz ve düzenli olsun isterim.
İkimizin ailesi de uzakta..

Oluyor ole dönem dönem cok yuklenme kendine.is yapma bir sey olmaz.
Dinlen firsat buldukca uyu.temiz hava al.
Esine ruhunun yoruldugunu biraz mola ve ilgiye ihtiyacin oldugunu anlat.
Sen iyi tshirt yirtmissin bana geldiklerinde keciler beni görsen kendini iyimisim ben diye teselli ederdin : ))

@Nedesemboss

Kendinizi herşeye yetmek için darlamamaya çalışın. 1 gun icerisinde yaptığınız isleri çıkarın. O gün içerisinde "Olmazsa olmaz" dediklerinizi o gün yapın, ertesi güne birakabileceklerinizi sonraki güne erteleyin. Insanın bir direnci var. Kendi sınırınızı kendiniz bilirsiniz. Bu sınırı aşmamaya çalışın. Hepsinden önemlisi de kendinize zaman ayırın. Zihninizi bosaltacak, sevdiginiz bir ugrasla vakit gecirin. Örgü olur, cicek bakımı olur, resim, boyama, vs..

Ofkelendiginiz zaman sizi öfkelendiren konudan zihnen ve bedenen uzaklaşmaya calisin. Çıkın balkona, bahçeye.. 2-3 dk bile uzak kalmanız sizi sakinlestirecektir. Sonra sizi ofkelendiren seyi düşündüğünüzde daha sağlıklı düşündüğünüzü fark edeceksiniz..

Hayat öyle kısa ki. Böyle öfke duymaya, sinir harbiyle yaşamaya hic gerek yok

Sende kendimi gördüm. Önerim yok. Olsa kendim uygulardım :)

bazı seyler eksik olsun .

temzlimten önemli kızınız sonra yemek .

banada geliyor böyle esine anlat destek istediğini

bazı seyler eksik olsun .

temzlimten önemli kızınız sonra yemek .

banada geliyor böyle esine anlat destek istediğini
Sakin bir dille anlatemıyorum zaten tüm gün papağan ğibi de tekrarlasam o değişmez,umru değil doğruları dışında bişe

Öfkelendiğim anda aklım uçup ğidiyor sanki bişe düşüremiyorum ki,her şeyi bir anda kusuyorum

Kızın uyanıkken iş yapma. İşleri o uyurken azar azar yap. Hafta sonları arada çocuğu eşine ver. 1 saat falan gezdirsin o zaman da daha büyük işlerini yap. Çocuğun annesi yanındayken annesiz kalmasın. En önemli işin çocuğun. Dünyaya getirdiysen önceliğin o olmalı.

Sizin asıl probleminiz öfke kontrolü değil yaşadığınız şeyler birikmiş artık. böyle tepkiler vermeniz normal her şeye siz kosuyorsunuz
Psikolojik yardım almanız konusuna ben de katılıyorum hatta eşiniz de gitmeli

Ayı kocasını ne yapsın:)

Ev temiz ve düzenli değilken extra stresli oluyorum,hijyen takıntım var titizlik hastası gibi değil de her yer temiz ve düzenli olsun isterim.
İkimizin ailesi de uzakta..
Kocan boş adam boş. Tanımadan çocuk yapmasaydın keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…