Kendimi nasıl sakinleştireceğim?

Bayaaaaa bı dolmuşun. Bence biraz kendine zmn ayır hatta mümkünse güzel bir tatil. O zmn daha sakin olacağını düşünüyorum. Bu da ise yaramazsa bence bı destek almalisin. Bebeğin için... Allah korusun istemeden daha büyük zararlar verebilirsin bebeğine..

Kendinizi ev isi yemek bilmemne diye bu kadar yipratmayin. Sadece sizin goreviniz degil bunlar. Esinizden yardim alin,uzulmeyin. Bebeginizle zaten elinizden geldigince ilgileniyorsunuzdur. Takmayin kafaniza basit seyleri

kendinimi sakinleştiremedigim bir döneme girdigimi fark ettigim zaman da psikolog destegi almak için devlet hastanesinden randevu alıp ertesi gün doktorla konuşurken bulmuştum
1yıl ilaç ve konuşma tedavisinden sonra iyi ki gitmişim benden daha önemli kimse yok diyorum
ev işlerini bölün bir güne sıkıştırmayın
temizlik yapacagınız günün öncesinde yemeginiz pişirin dolapta hazır olsun
hayatta herşey çözülüyor yeter ki isteyin

Organize olamama sorunum var,herşeyi aynı anda yapmaya çalışıyorum veya topyekün bırakıyorum. Devlet hastaneleri çok dinlemeden ilaç verip geçiştiriyor diye biliyorum?

- o çocuğu tek başınıza yapmadınız.
- o evde tek başınıza yaşamıyorsunuz.
- o yemeği kendinize yapmıyorsunuz.

hayatı eşinizle paylaşmazsanız bu yükün altında ezilirsiniz. çok haklısınız.

Tedavi olun

Dün eşime de söyledim,ev temiz kalsın hiç değilse die.temizlik anlayışımız o kadar farklı ki,kurt düşmesi gerek temizlemesi için. O temizlik yapsa ne olacak aynı bezle hem yeri hem mutfak tezgahını silerken gördüm ikaz ettim,yok dinlekezki. Yapmasa daha iyi yani. Ayrıca çook dağınık sürekli arkasını toplamak zorundayım. Ben az eşya seviyorum,fazla şeyler üzerime geliyor ama o da tam bir toplayıcı. Birsürü ıvır zıvırı var kullanmadığı ev küçük dolaplar yetersiz sürekli dağınıklık çıkıyor bu yüzden. Toplamayım diyorum ayağım takılıyor ortada duran şeylere.. kızım da ortadaki oyuncağa çarptı da dişini kanattı işte..

Bazen sadece susmak tişörtünüzü yırtmaktan daha çok ifade eder sizi çünkü susarak aslında ne kadar yorgun olduğunuzu göstermiş olursunuz

Sakinleşin.
Fazla yük yüklemeyin kendinize. Önceliğiniz çocuğunuz olsun,
yemek şart mı? birlikte yoğurt yeyin meyve tabağı yapın. Keyif yapın evladınızla.
Çocuklar yemekten içmekten ziyade, sevgi şefkat ve mutlu annelerle daha sağlıklı büyürler. bunu unutmayın.
Çocuğunuzun kendini yere atması ile sizin tşört yırmanız arasında bir fark görebiliyor musunuz ???

Kafanızı meşgul eden yükleri atın. Eşya olur, insan olur, internet tv vs..vs.... Zaten anne olmak başlıbaşına zihin yoruyor.

Eşiniz dağınıksa versin 150,00tl kadın tutsun temizletsin silsin süpürsün bir zahmet..
Bunu tatlı bir dille söyleyin kendisine..

Haklısınız çocuğun psikolojisini de bozuyorum ğerçi bunları yaparken beni görmüyor ama hissediyordur belki

Organize olamama sorunum var,herşeyi aynı anda yapmaya çalışıyorum veya topyekün bırakıyorum. Devlet hastaneleri çok dinlemeden ilaç verip geçiştiriyor diye biliyorum?
Aslında tedavinin asıl parçası ilaç konuşmak yön bulmana yardımcı oluyor sorunları çözmenizde
ilaç sizin öfke kontrolunü/sıkıntı zamanlarınız da kafaya takmayı engelliyor
siz bırakın onun bunun ne dedigini gidin işin ehli doktorlardan birini
ilaç tüh pis yapıldı toplumumuz da kulak asmayın siz bunlara

fazla eşyaları kutulara koyup dolap üstüne yıga
sürekli el altında olmasını istediginiz eşyaları karton kutulara koyup kaldırabilirsiniz dolap üstüne yada üst üste bir köşe de istiflemek işe yarıyor
kuruları da yapışkanlı kaplıkla kaplayıp görüntü kirliligini de engellemiş olursunuz
kendim bu düzeni kullanıyorum
atmak herzaman dogru olmuyor baxı eşyalara ihtiyaç duyulabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…