Kendimi nasıl toparlayabilirim?

Merhaba.1 yılı geçen süredir bebek sahibi olmaya çalışıyorum ancak kismet olmadı. Bu aydan çok umutluydum. Erken gebelik testinde negatifi gördüm. Belki umut tükenmesi için erken ama yoktur muhtemelen. Benim sıkıntım uçan kuşun gebe kaldığı bu dönemde artık o kadar bunaldim ki. İş yerinde ve akrabalarimda ben hariç herkes hamile. Artık yaşlı kesim üzülme inşallah senin de olur demeye başladı. Birlikte çalıştığım bir kız var; o da saçma sapan yüzüme bakıp beni kışkırtmaya çalışarak "ben çok akıllıyim hamile kaldim böyle planlıyım hamile kaldım" diyip duruyor. Her gebelik haberinde sanki kalbime hançer saplanıyor. En son bir arkadaşımın gebelik haberini aldığımın ertesi günü öyle moralim bozulmuş ki trafik kazası yaptim. Allahtan çok büyük bir sıkıntı olmadi. Artik dayanma gücümü kaybettiğimi hissediyorum. Acaba hamile miyim diyerek yeri geldi o kadar tedavi gerektiren durumlarda kendi sağlığımı hiçe sayarak ilaç kullanmadan hastalık geçirmeye çalıştım. Aşımı erteledim. Dua ediyorum ama içten içe de en ufak şeyde ağlama isteğimi bastıramıyorum. Boşluktayım ve bu durumun içinden çıkamıyorum. Sabret diyorlar sabredemiyorum. Sanki herkese kolay olan şey benim için çok zor. Kendimi toparlayamıyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum ve çok üzülüyorum. Ne yapayım kendimi nasıl rahatlatayım bir akıl verin lütfen ....
Bugün Kuran-i Kerim okuduğumda bütün çocuk isteyen ve bekleyenler için dua ettim.Allah'im sen evlat isteyen hiç kimsenin kucağını boş birakma.Hayirli evlatlar nasip et,insanlığa hayırlı bireyler olsun dedim.Tesaduf bu konu çıktı önüme.Üzülmeyin.Rabbim'in bir bildiği vardır.Olmasinda da bir hayır vardır,olmamasında da.Siz,tedavisi varsa yaptırın.Tedbir kuldan,takdir Allah'tan.İnsallah en kısa sürede hayırlı haberler alırsınız 🙏

Inşallah. Tetkik yapildik ama bir türlü adim atamadik. Tüp bebek için aşılama yapmam lazim ama surekli husteroskopi gerekiyor ve bazen de iş durumlarindan sıkıntı olup bir türlü işlerimiz ilerlemiyor. Hayırlısı olur insallah
Hayırlısı olsun inşallah 🤲🏻

Allah tez vakitte size de tatli ve sağlıklı bir bebiş nasip etsin inşallah. İnsanlar bu tür soruları nasıl sorabiliyorlar hiç aklim almıyor. Ben kendi ablama bile sormam etmem, kendi anlatamadığı sürece hiç bu konu acilmaz. Ki en iyi dostumdur kendisi.

Merhaba.1 yılı geçen süredir bebek sahibi olmaya çalışıyorum ancak kismet olmadı. Bu aydan çok umutluydum. Erken gebelik testinde negatifi gördüm. Belki umut tükenmesi için erken ama yoktur muhtemelen. Benim sıkıntım uçan kuşun gebe kaldığı bu dönemde artık o kadar bunaldim ki. İş yerinde ve akrabalarimda ben hariç herkes hamile. Artık yaşlı kesim üzülme inşallah senin de olur demeye başladı. Birlikte çalıştığım bir kız var; o da saçma sapan yüzüme bakıp beni kışkırtmaya çalışarak "ben çok akıllıyim hamile kaldim böyle planlıyım hamile kaldım" diyip duruyor. Her gebelik haberinde sanki kalbime hançer saplanıyor. En son bir arkadaşımın gebelik haberini aldığımın ertesi günü öyle moralim bozulmuş ki trafik kazası yaptim. Allahtan çok büyük bir sıkıntı olmadi. Artik dayanma gücümü kaybettiğimi hissediyorum. Acaba hamile miyim diyerek yeri geldi o kadar tedavi gerektiren durumlarda kendi sağlığımı hiçe sayarak ilaç kullanmadan hastalık geçirmeye çalıştım. Aşımı erteledim. Dua ediyorum ama içten içe de en ufak şeyde ağlama isteğimi bastıramıyorum. Boşluktayım ve bu durumun içinden çıkamıyorum. Sabret diyorlar sabredemiyorum. Sanki herkese kolay olan şey benim için çok zor. Kendimi toparlayamıyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum ve çok üzülüyorum. Ne yapayım kendimi nasıl rahatlatayım bir akıl verin lütfen ....
Bukadar kafanıza takarsanız çok zor bir sürece girersiniz her ilişkiyi hamile kalmak için yaşamıyorsunuzdur umarım inanın kafanız rahat olursa en kısa zamanda hamile kalırsınız tabi önce dr görünün eşinizle.

sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçlerden geçtiğim için. ama yaşadığınız bu streste gebe kalamama nedeni. o yüzden sakin olmaya çalış kimseye kulak asma. tedavilerini aksatma gıdana dikkat et tatlım yaşın daha çok genç umudunu kaybetme. Rabbim senin ve tüm isteyenlere anneliği nasip etsin inşallah

Hemen hemen aynı süreci yaşıyoruz..Hamile kalan herkes yakın arkadaşlarım da dahil kendileri birinci ben ikinci sınıf insanmışım gibi davranmaya başladı.. Naptım sohbeti kestim artık çoğuyla..Bende her ay bir umut bekliyorum ve hüsrana uğruyorum.. Şehir değişikliği sebebiyle tedavi de yarım kaldı, şimdi herşeye baştan başlayacağım..Artık diyorum var herşey de bir hayır, nasipse olucak.. Rabbim nasip eder inşallah hepimize🙏
41 yaşındayım çocuğum olmadı senin gibi çok yordum kendimi ağlamakla geçti yıllarım. bütün kardeşlerimin arkadaş, akraba herkesin çocuğu varken benim karnımda, kucağımda boştu. çok üzüldüm balkonda yuva yapan kuşlar yavru yaptı günlerce kendime gelemedim. herkesin evinden çocuk sesleri yükseliyor benim evim ıssız, sessiz çok zor.. misafir gelir çocuk var ben bir yere giderim herkesin çocuğu var kendimi çok yalnız hissederdim. atlattım çok şükür sana tavsiyem kolay değil biliyorum kimsenin dediğini duyma görme bu dünyaya sadece anne olmak için gelmedik. bana çocuğun neden olmuyor diyen kişilere saç baş dalsam diyordum şimdi ne oldu çocuk olmuyor mu diyenlere çok sakin cevap veriyorum. yaşın benden küçük sanıyorum umudunu kesme ama her an aklında olmasın bu daha çok dibe çekiyor insanı. Ben anne olursam çok mutlu olurum olmasam da canım sağolsun diyorum. çok şükür etrafımda sevdiklerim yeğenlerim onlarla mutlu oluyorum. uzun oldu kusura bakmayın daha çok yazmak isterdim bu yollardan geçtiğim için seni çok iyi anlıyorum. Kendini üzme herşey nasip kısmet 😊
Hepimiz için hayırlısı olsun...

Aslinda çoğumuzun hissettiği bebek ozlemj değil, herkesin var benim yok, benden hep cocuk soruyorlar gibi dusuncelerden bikmiş olmamiz. Ben daha bir kaç aylik evliyken hamile kalamiyorum diye ağlamaya başlardim. Yani ne zaman aileye alişdimki bebek ozlemi de duydum di mi? O yuzden kafanda netleşdir hislerini. Ilk hamileligim 20 ay sonra oldu. Onlari da 4 ayimda kaybettim. Şimdi yine bebek dusunuyorum. Farkettimki hamilelikden onceki ve şuanki duygularim farkli. Oncekinde gerçektende bebek ozlemi degilde artik etrafla başa çikmamaya başladiğim için her ay inada bindirmişdim. Ama şimdi o tadi aldimya çok ozlem çekiyorum. Bunu şimdi anliyorum. Bizler asla kendi hayatimizi başkalarinin hayatiyla kiyaslamamaliyiz. Asla baskalarinin mutluluğuna uzulen insanlardan olmamaliyiz. Aklimizi her zaman sağlam tutmaliyiz. Çunki dunyaya yeni bir canin katilmasi haberine nefretle karşilamamliyiz. Bu sağlikli bir dusunce değil. Ben dusuk yaptikdan sonra 3 ay içinde 3 dogum 3 hamilelik haberi aldim. Onlar adina sevindim ama kendi adima uzuldum. Çunki şu an kucağimda olacaklardi ikizlerim. Ama hep dua ettim benim yaşadiğimi başkalari yaşamasim, evlat hasreti çekenleri mujdele diye. Ve asla kiskanmadim. Ilk once kendini toparla. Hayat bu 1 sene ne ki karalar bağlamak için? Dogru tedaviyle hamilr kalirsin. Olamzsa aşilama, tup bebek var. Bu umutsuzluk, bu üzüntuler neden? Bebek oldukdan sonra hayatinin en zorlu donemine gireceksin? Buna hazir olmak gerekir. Bunun için ilk once dusuncelerini kiskançlik, başkalarinin mutluluğuna uzulmek gibi sorumlu dusuncelerden arindir. Biz insanlara yakişmaz. Ha senin hislerini anlamiyormuyum? Çok iyi anliyorum. Ama kendimizi frenlemeliyiz. Uzuntulere sabretmek yakişir bizlere
Çok haklısın. 4 yildir evliyim 2.5 yıldır uğraşıyorum, son 1 yılı aşırı yıprandım. Normalde bu kadar değildi ama zaman uzayip her şey üst üste geldikçe duygularım beni zorlar oldu. Allah hepimize hayırlısı ile evlat nasip etsin...

Benim kizım var. Ve şunu soyleyebilirim. Doğurmak degil buyütmek asıl annelik. Tedavi deneyin olmazsa evlatlık seçeneğini duşünün. Komsum evlat edindi 2 yasında minik bir kizı. Süreç de 3 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Çok mutlular

Bugün Kuran-i Kerim okuduğumda bütün çocuk isteyen ve bekleyenler için dua ettim.Allah'im sen evlat isteyen hiç kimsenin kucağını boş birakma.Hayirli evlatlar nasip et,insanlığa hayırlı bireyler olsun dedim.Tesaduf bu konu çıktı önüme.Üzülmeyin.Rabbim'in bir bildiği vardır.Olmasinda da bir hayır vardır,olmamasında da.Siz,tedavisi varsa yaptırın.Tedbir kuldan,takdir Allah'tan.İnsallah en kısa sürede hayırlı haberler alırsınız 🙏
Amin. Inşallah hayırlısı olur..

Back
X