Kendimi Ona Layık Hissetmiyorum

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Şu aralar beni aşırı derecede etkileyen bir kompleksim var, normalde burnumu beğenirdim, fakat bu yazın sonunda farkettim ki bi taraftan bakınca gayet normal duruken diğer taraftan bakınca kemerli gibi görünüyor. Burnumun üstünde değil fakat yan kemikte bir çıkıntı var ve burnumu kemerli gibi gösteriyor. Aslında minik bir şey ama görüntüye yansıması kötü duruyor.

Bunun yüzünden kendimi aşırı çirkin hissediyorum, kıyafet almaya makyaj yapmaya hevesim kalmadı zaten çirkinim yapsam nolacak diye. Herkesin burnuna dikkat ediyorum, herkesin güzel benimki neden böyle diye üzülüyorum.

Asıl kompleks yaptığım konu ise, kendimi hoşlandığım cocuğa layık hissetmemem. Bakıyorum o da süper yakışıklı değil evet ama gayet hoş ve hiçbir kusuru yok. Burnu gayet düzgün. Zaten beğenilen birisi, arkadaşlarım hep baby face falan diyorlar.

Geçen burundan konu açılmıştı, kızın biri hoşlandığım çocuğu göstererek burnu ne kadar güzel dimi dedi, çenesi de çıkık çok güzel, güzel bir yüzü falan var diyordu bana, o an o kadar üzüldüm ki, hem kıza sinir oldum hem de o çocuğa layık olmadığımı bir kez daha anladım.

Aslında düşündüklerimin saçma olduğunun farkındayım ama elimde değil takıyorum, herkes bana her güzelin bir kusuru olur, benim de burnum kemerli nolacak, sen böyle de güzelsin, hem o kadar kötü durmuyor vs gibi şeyler söylüyor. Bir ara gerçekten kabullenip takmamaya çalıştım ama olmuyor, takmasam bile kendimi çirkin hissetmem devam ediyor. O çocuk gelip bana beni sevdiğini itiraf etse bile bu takıntım yüzünden ben onu kabul etmem. Hastalık boyutuna ulaştı artık.

Estetik olmaya cesaret edemiyorum, ya daha kötü olursa burnumu bozarlarsa vs diye. Zaten şu an durumum da yok.

Not: Ergen değilim, aşırı obsesif biriyim sadece. Benim gibi hissedenler var mı diye merak ettim.

Tövbe Yarabbi.. Neyse :KK64:

Bu kadar obsesif biriyseniz estetik operasyon geçirebilirsiniz harika işler yapan plastik cerrahlar var.. Ama bence sorun burnunuzda değil beyninizin içinde. Burnu düzelttirseniz bu sefer başka bir şeye takarsınız gibi, psikolojik yardım alsanız bu konuda? Ben almıştım işe yarıyor, sevgilerr.. :KK25:

Ben her şeyden önce arkadaşına takıldım. Burnunla ilgili takıntını biliyor mu? Bilerek böyle konuştuysa çok ayıp etmiş. Üzmek ister gibi görünmüş.
Bir diğer konu, her şey burundan ibaret değil. Hoşlandığın çocuk sana senden hoşlandığını söylese reddedecekmişsin, bence saçmalama :) Herhalde o da burnunu görüp de yaklaşmıştır sana değil mi? Demek ki birbirinize layık olduğunuzu düşünmüş. Tabii umarım platonik değilsindir, çocuğun sana ilgisi varsa unut şu burnunu falan :) Dikkati gözlerine çekecek makyajlar falan yaparsan hem daha iyi hissedebilir hem de o sevmediğin görüntüden biraz uzaklaşabilirsin.

Yazını okurken liseli sandim seni. Nedir bu özgüven eksikliği? Kendine gel arkadaşım . Olduğun gibi sev kendini. Özgüven eksikliğinin olmasi seni daha sönük gösterir. Çevremde öyle kadınlar var ki yüz güzelliği pek olmasa da bi havası var baktiriyor insana.

Benim de burnumda çıkıklik var çok az bir miktar. Dedigin gibi sadece bir taraftan belli oluyor. Ben hiç umursamiyorum . Ben cillerimle, göz altı morluklarimla mutluyum ve kendimi seviyorum.

Cok sukur eliniz,koluniz saglammis.Koku alabildiginiz bir burna da sahipsiniz.Allah beterinden saklasin...
Evet çok şükür bunlar için şükrediyorum, fakat insan her sıkıntısında elim kolum sağlam diye şükredemiyor :(

Plastik cerrahiden önce psikiyatriye ugra bence zaten
Bunu birinin yazacağını tahmin etmiştim, ben de isterdim bu kadar kompleksli olmayı fakat hassas olduğum bir konu, takmadan edemiyorum.

O sana layık mı?
güzel nokta :)
Tövbe Yarabbi.. Neyse :KK64:

Bu kadar obsesif biriyseniz estetik operasyon geçirebilirsiniz harika işler yapan plastik cerrahlar var.. Ama bence sorun burnunuzda değil beyninizin içinde. Burnu düzelttirseniz bu sefer başka bir şeye takarsınız gibi, psikolojik yardım alsanız bu konuda? Ben almıştım işe yarıyor, sevgilerr.. :KK25:
Sorunumun psikolojik bir boyutunun da olduğunu farkindayım, fakat pskiloga gitsem ne yapacak ki? Ay canım ne var senin burnunda der yollar. Aynı KBB doktorunun burnuma bakıp gayet kabaca ''fotoğraflarda güzel çıkmak için ameliyat mı olacaksın'' demesi gibi. Ne alakaysa.

Ben her şeyden önce arkadaşına takıldım. Burnunla ilgili takıntını biliyor mu? Bilerek böyle konuştuysa çok ayıp etmiş. Üzmek ister gibi görünmüş.
Bir diğer konu, her şey burundan ibaret değil. Hoşlandığın çocuk sana senden hoşlandığını söylese reddedecekmişsin, bence saçmalama :) Herhalde o da burnunu görüp de yaklaşmıştır sana değil mi? Demek ki birbirinize layık olduğunuzu düşünmüş. Tabii umarım platonik değilsindir, çocuğun sana ilgisi varsa unut şu burnunu falan :) Dikkati gözlerine çekecek makyajlar falan yaparsan hem daha iyi hissedebilir hem de o sevmediğin görüntüden biraz uzaklaşabilirsin.
Bunu diyen kızın kendisi de estetik ameliyat oldu, herkesin burnunu özellikle inceleyen birisi ve benim de burnumdaki çıkıntıyı farkettiğini söylemişti. Belki bilerek yapmıştır bilmiyorum. Ayrıca ona ne ki onun burnundan, hadi burnunu beğendin niye yüzü güzel diyorsun. Ona da ayrı sinir oldum.

Deryaderya sen misin???:KK57:

Layık değilsen çocupa yaklaşmazsın olur biter. Madem kemerli burunlular düz burunlulara layık değil sen de kemerli burunlu biriyle olursun. Sizce de mükemmel çözüm olmadı mı?

Mükemmel cevap olmuş gerçekten, kafamı taktığım üzüldüğüm bir konudan bahsediyorum ve siz dalga geçer gibi cevap veriyorsunuz. Ayrıca kemerli burunlular düz burunlulara layık değil gibi bir şey kastetmedim, şu an kafamı buna çok taktığım için ben kendimi ona layık hissetmiyorum dedim.

Mükemmel cevap olmuş gerçekten, kafamı taktığım üzüldüğüm bir konudan bahsediyorum ve siz dalga geçer gibi cevap veriyorsunuz. Ayrıca kemerli burunlular düz burunlulara layık değil gibi bir şey kastetmedim, şu an kafamı buna çok taktığım için ben kendimi ona layık hissetmiyorum dedim.
tamam işte kafayı burnuna taktığın için kendini ona layık hissetmiyorsun

Herkesin kendini özgüvensiz hissettiği bir konu vardır benimki de bu işte, ama konuyu buraya açarken kale alınmayacağım aklıma gelmemişti.
kaale alınmamak değil güzel kardeşim, daha çok gençsin, ne gerek var böyle şeyleri kafana takıyorsun

Herkesin kendini özgüvensiz hissettiği bir konu vardır benimki de bu işte, ama konuyu buraya açarken kale alınmayacağım aklıma gelmemişti.
benim de sevmediğim özelliklerim var ama dert edinipte buraya konu açmıyorum ya da hayatı kendime zindan etmiyorum... şuna layık değilim, buna layık değilim demiyorum, ne gerek var yani?

Back
X