• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi salak gibi hissediyorum

Bazı şeyleri cok fazla içine atmak iyi değil. Zaten insanların pisliğini gördükçe sen de anladıkları dilden konusuyorsun bir süre sonra. Evi beğenmez düzgün şekilde dile getirir tamam ama kırıcı oluyorsa orda dursun, durduracaksın.
Hayat insanların beğenilerini, eleştirilerini çekmekle geçmez. Bir yapar iki yapar üçüncüde ağzını payını vereceksin. Senin evinin derdi ona mı düştü?

Aman böyle insanlardan uzak dur arkadaşım
Onun istedigi gibi yapsan yine begenmez
Örnegimide vereyim
Annem evin eşyalarını komple degiştirmişti
Salonun halısının rengini yengem hanım begenmedi
Ayy bu olmamış şu renk olsa daha iyi olur dedi
Neyse bayagı zaman geçti
Annemin halısı çabuk kirleniyordu açık renk oldugundan
Koyu renk alalım dedik,yengemin dedigi renkten aldırdım anneme
Sırf denemek için
Kadın halıyı gördü
Ayy bu ne olmamış bu renk dedi
Bunun adı kıskançlık,fesatlık
Salla gitsin.Begenmiyorsa kendi evine begendigini yapsın
Canını sıkmaya degmeeeezzz:KK39:

Onlar once kendilerine baksin kiskancliktan yapiyorlar cekemiyorlar cnm cekemiyorlar nefret ediyorum boyle insanlardan ! birak istedikleri kadar laf soksunlar sanki kendileri saray'da buyumus ! elbet havalari söner bunlardan arkadas bile olmaz insanlar kendilerini belli ediyo.. Gecenlerde dogum gunumu kutlamistim dunyanin hazirligini yaptim onlari memnum edebilmek icin dalga ustune dalga gectiler benimle sofraya getirenlere kusur buldular daha neler neler akrabamin bir tanesi cok havalidir evli ya guya ama bilmedigi bisi var (kocasi onu surekli aldatir) her neyse hem yedi hemde laf soktu insan bu kadarda beceriksiz olmaz'ki demezmi halbuki tam tersi anlican kutladim ama inan pisman oldum onlarin seviyesine dusmeye degmez

Son düzenleme:
yeni evlendiğim sıralar apartmandakiler hoşgeldine gelmişti.sigara içmek için 2 komşu ve birinin gelini mutfağa gelmişti.kaynanası geline dediki;mutfak masası aldınız mı siz bi o eksikti evde dedi,kızda aldık dedi.nerden aldınız dedi.kızla bi yer söyledi unuttum adını,hee onlar kaliteli aferin şu masalar gibi değil diyede benim masamı gösterdi.bende orada kahve yapıyorum yani.bende bozuldum tabi.sonra bana dedi nerden kaça aldınız diye.tekzenden 395e aldık dedim.burun kıvırdı..kalitelisiz geldiyse oturma istersen salona geç hadi dedim!nefret ediyorum bu tip insanlardan.fesatlıktan başka bişey değil

Kimsenin evine , giysisine , titizliğine , pisliğine , eşyasına , açığına söz etmem . Alaya almam ,Gittiğim heryer güzel , alınan her yenî şeye güle güle kullan derim . Elbet herkes daha iyisini almak ister her zaman daha iyisi vardır , gücü ona yetmiştir . Ama evime gelen insanların evimin açıklarını bulup dile getirmelerine sinir oluyorum !! Orası öyle burası böyle ? Sana ne ? Bendemi aynısını yapmalıyım ? Gönül almak bu kadar mı kötü ! Sana evini açmış ikramda bulunmuş neden bu güzellikleri yaşamak varken , az evvel arkadaşım gitti .. Canımı sıktı . Bendemi hata var ? Neden insanlar böyle davranıyor /: nasıl davranmam lazım .
Diyeceksin ki; Benim evime Eksik Gedik Aramaya Geleceksen Gelme Kabul etmiyorum...!! Kalkıp defolsun Gitsin!!! Arkadaşlar birbirinin eksiğini gediğini Aramazlar Birbirlerine yardımcı olurlar

Sadece fesatlik ve kiskanclik. Baska bir sey degil. sen onlari takma. Onlarin evi seninkinden beterdir ama baskalarini konusurlar.

haklisiniz fakat arkadasiniz sizi yakin buldugu icin fikir vermek istemistir belki...

acik aramak degil de kolay yontemlerle daha guzel gorunmesinin sizi daha rahat ettirecegini dusunerek oyle demis olabilir...
hoslanmiyorsaniz "bir daha bu konuyu acmayalim kafam oraya takiliyor sonra, bosver yasayip gidiyoruz... huzurum eksik olmasin yeter" deseniz tekrarlar mi acaba?

eger sorun "arkadasinizin" kisiligi ise biraz daha mesafeli olabilirsiniz...

amaaaaannnn her konuşanı takarsan işin var...
bırak kimisi patavatsızlığından,kimisi saflığından,kimisi kıskançlıktan konuşup lonuşup duruyo herkes işte..

ben böyle "arkadaşları" hayatımda kesinlikle tutmuyorum, enerjimi alıyorlar.
eğer hayatımdan çıkartamayacağım biriyse, canım böyle istedi, böyle mutluyum diyorum, uzatmıyorum.

Son düzenleme:
Maalesef var böyle insanlar. Ama hiç umurumda olmaz şahsen. Bana göre benim evim dünyanın en güzel evi, eşyalarım öyle.
Ben beğendim daha iyisi senin olsun der çıkarım işin içinden hiç uzemem kendimi.
Geçenlerde benimde buna benzer bişey geldi başıma güldüm geçtim.
Bir arkadaşım vardı çok severdim. 5 ay maaş alamadan aynı işyerinde calışmıştık geçmişte. 1 poğaçayı paylaşırdık bazen bazen öğle yemeğimizi, suyumuzu, cebimizdeki parayı. Böyle yakındık yani. Yıllar geçti o evlendi ben evlendim. Maddi durumumuz iyi çok şükür ama onun maddi durumu bizden çok çok iyi. Evime geldi ilk lafı bu kadar güzel mobilyaların olduğunu tahmin etmiyordum oldu. Kızımı gördü ay bu çok tatlı bu kadar tatlı bir bebek olacağını tahmin edemezdim oldu. Konu ev işinden açıldı (bana ayda 2 gün temizlikçi gelir bu arada) ay benim 1 tane yatılı var 1 tane daha alacağım oldu. Hatta abartıp sende al dedi yatılı yardımcı. (Ki ben çalışmıyorum şu an)Gittiği tatillerden vs bahsetti. Hava attı en son model arabasından bahsetti, yeni modeliyle değiştireceginden vs. Şimdi benim bu insanın söylediklerine üzülmem imkansız çünkü tam bir sonradan görme olmuş. Gelmiş kocasının mevki ve parasıyla hava atıyor. Tek üzüldüğüm dostumu kaybetmiş olmam o benim dostumdu çünkü. Kızıma altın bilezik taktı bende oğluna altın aldım gitmem vermem gerek ama inanın içimden gelmiyor şu an. Altta kalmak istemiyorum mutlaka evine gideceğim ama erteliyorum paylaşacak birşeyim yok artık maalesef eski dostumla.
Uzun oldu biliyorum ama inanın üzülmeye değmez. Boşverin daha iyisi senin olsun deyin geçin.

benimde hayatımda vardı böyle biri...ne alsam hımmmm keske şöyle olsaymış .... falan yapardı .... bende ne alsa(beğenmesem bile güzel derdim).....
ona ne mi oldu?
10 seneden sonra hayatımdan s.kt.r ettim....:KK53:
sende et çok zevkli.....

boş verin..
benim kuzenim öyle sonradan görme olmuştu.
zengin bir adamla evlenince.
parasıyla hava atmaya çalışmalar falan..
adam iflas etti, tepetaklak oldu.. düşmez kalkmaz bir Allah.

kendinizi üzmeyecekseniz görüşmeye devam edin.. sinir olmayacaksanız eğer.. hatta eğlence bile çıkarabilirsiniz siz de onun yaptıklarından...
ama baktınız ki canınızı sıkıyor.. mesafe koyun bahane bulun görüşmeyin gitsin..
parayla karakteri değişen insandan zaten "dost" da olmaz "arkadaş" da...

:KK12:

Daha beterlerini yasadim yasiyorum. Tablolarimin yerinden tut da minderlerime, bardaklarima kadar her seyime karisan bir arkadasim var. Hamile oldugumu ogrendigimde kosa kosa bana geldi ve 30 yasinda tedavisiz nasil hamile kaldin, bu cocuk durmaz kendini alistirma deyip gitti. Beta hcg degerimi sorup dıs gebeliktir bu dedi.hatta bugun yine aradi sakin bisey alma cocuga bak bu cocuk durmaz dedi.zaten cocuk icin henuz bir sey almadim.Folik asit sut ceviz badem alma diyor mesela abartma heyecanlanma kendini kaptirma diyor.tek dayanagi da artik gencler bile kalamazken ben tedavisiz nasil hamile kalmisim.

ve siz hala konusuyor musunuz o insanla????

"keske bÖyle yaptirsaydin" diyene "niye?" diye soracaksiniz biraz sasirarak
e öyle daha gÜzel dersede "iyide ben böyle begendim böye yaptirdim neden öyle yapayimki? diyin safca :D

o zaman salak durumuna dusen o olur ve haddinide asmaz

Sırf bu yüzden yakın görüştüğümüz bir iki kişi dışında, bir allahın kulunu eve davet etmem.
Dantel,örtü, biblo ve her yeri kaplayan halı sevmem. Gereksiz eşya sevmem. Evim uzay gemilerine benziyor.
Şimdi falanca biri var, sürekli ısrarda " birbirimize gidip gelelim "diye. Ben biliyorum huyunu, bu akşam bana gelecek "cınım ya süper evin var." deyip, ertesi gün sağda solda "Elune'un evinde halı yok, örtü yok. Ay parkeye bastık, kucucuk halı atmıs oraya keh keh." Dedikodu malzemesi yapacak beni.
Ya da kalkıp bana " bu televizyona bir örtü ataydın da tozlanmayaydı" falan diyecek, asabım bozulacak
İnsan içerliyor ne kadar amaaan desede. Çağırma boşver.
Ay ne kadar zevksiz olursan ol, orası senin evin yahu. Ona mı kalmış evin dekorasyonunu irdelemek.
Aynıda ben :) bendede halı örtü süs eşyası yoktur . Ama güzel dekore ederim . Sade . 5 tane dairen olmasın ama sevdiğin koltukta otur , residance olmasın ama şehre yakın cıvıltılı kullanışlı olsun ... Pirinç yatak odası olmasın ama git mobilyacıya ufak tefek dekoralar yaptır ! Değişik bi yaşam stilim var .. Ama asla kimseye karışmam .. Onu çağırma bunu çağırma çokkk yanlız kaldım be elune /:

Bazı şeyleri cok fazla içine atmak iyi değil. Zaten insanların pisliğini gördükçe sen de anladıkları dilden konusuyorsun bir süre sonra. Evi beğenmez düzgün şekilde dile getirir tamam ama kırıcı oluyorsa orda dursun, durduracaksın.
Hayat insanların beğenilerini, eleştirilerini çekmekle geçmez. Bir yapar iki yapar üçüncüde ağzını payını vereceksin. Senin evinin derdi ona mı düştü?
Bunun uslubü nasıl ? Ben deyince hemen kırıcı geçimsiz ilan ediliyorum . Susuncada çıldırtıyorlar . Takmiyim diyorum bi yere kadar .

Daha beterlerini yasadim yasiyorum. Tablolarimin yerinden tut da minderlerime, bardaklarima kadar her seyime karisan bir arkadasim var. Hamile oldugumu ogrendigimde kosa kosa bana geldi ve 30 yasinda tedavisiz nasil hamile kaldin, bu cocuk durmaz kendini alistirma deyip gitti. Beta hcg degerimi sorup dıs gebeliktir bu dedi.hatta bugun yine aradi sakin bisey alma cocuga bak bu cocuk durmaz dedi.zaten cocuk icin henuz bir sey almadim.Folik asit sut ceviz badem alma diyor mesela abartma heyecanlanma kendini kaptirma diyor.tek dayanagi da artik gencler bile kalamazken bena tedavisiz nasil hamile kalmisim.

Pardon 34 yasindayim 30 ile 34 yas arasi 2 cocuk dogurdum ve su an hamileyim ve böyle sacmalik duymadim
siz derhal onunla konusmayi kesin
ugursuz ugursuz konusmalariyla ne arkadasligi ne dostlugunu gorursunuz ki siz onun?

Back
X