• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Savunamıyorum

KARACAY

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
309
740
303
Diğer
Hayatım boyunca hep böyleydim ben. Haklı bile olayım alttan alan hatta özür dileyen oldum hep. Okullar kapandığından beri çocuklarla dışarı çıkmışlığım 3ü 5 i geçmez. Bugün çocuk izninden dolayı ilk defa çıktık ve ben büyük oğlum çok istediği icin çocuklarımı hamburgerciye götürdüm. Sipariş verdigimde içeride sıra bekleyen 5-6 kışı varken bu sayı biz beklerken birden artmaya başladı. Ben de kalabalıkta durmayalım diye dışarı çıkıp çocukları kapı önünde bekletip paketi almaya iceri girdim. Bir baktım geniş koridorda neredeyse 15 20 kişi dip dibe. Diğer ince koridorda da bir bayan var sadece. Ve hazırlanan pakedim de o koridorun hemen karşısı. Malum tek bir bayanın olduğu yeri seçtim. Bayanın yanından geçerken yan döndüm ama dirseğin hafif temas etti. ''Kadın neden mesafeni korumuyorsun bana temas ettin. Dedi. Ben de diğer taraf çok daha kalabalık o yüzden kusura bakmayın'' dedim. Kadın yine aynı şeyleri tekrarladı ve ben çikarken bir daha özür dileyip durumu izah etmeye çalıştım. Son saniye kadın bana yüzünü çevirdi ve ben de oradan çıktım. Ama o kadar üzüldüm ki. Haklı olduğum halde kendimi bu kadar ezip kadını daha da cesaretlendirdim. Ben kendimi bile savunamazken çocuklarıma her zaman dik durmalarını nasıl öğreteceğim?

Birine çarptığımızda ortam ne kadar kalabalık olursa olsun özür dilemek normal olan şey zaten. Ben neden kendinizi savunamadığınızı düşündünüz anlamadım. Ha çarpmışsınız ha temas etmişsiniz aynı şey. Olması gerektiği gibi özür dilemişsiniz, ne diyebilirdiniz ki başka?

Ben zaten aylardır evdeyim ve oraya ilk girdiğimde kalabalık değildi.
Bi beş dakika içinde sayı 3e ketlandı resmen.
Kaldı ki bu yorumunuz benim karşılaştığım bayan için daha münasip değil mi?

Bakin hepimiz zor gunlerden geciyoruz hamburgerin bir aciliyeti yok. Ben olsam o kadar insanin temas ettigi yerlerden cocuklara bir sey yedirmezdim sahsen.
Markette burnumun ucuna kadar gelen insanlari ben de uyariyorum. Ikiniz de haksizsiniz.

Hayatım boyunca hep böyleydim ben. Haklı bile olayım alttan alan hatta özür dileyen oldum hep. Okullar kapandığından beri çocuklarla dışarı çıkmışlığım 3ü 5 i geçmez. Bugün çocuk izninden dolayı ilk defa çıktık ve ben büyük oğlum çok istediği icin çocuklarımı hamburgerciye götürdüm. Sipariş verdigimde içeride sıra bekleyen 5-6 kışı varken bu sayı biz beklerken birden artmaya başladı. Ben de kalabalıkta durmayalım diye dışarı çıkıp çocukları kapı önünde bekletip paketi almaya iceri girdim. Bir baktım geniş koridorda neredeyse 15 20 kişi dip dibe. Diğer ince koridorda da bir bayan var sadece. Ve hazırlanan pakedim de o koridorun hemen karşısı. Malum tek bir bayanın olduğu yeri seçtim. Bayanın yanından geçerken yan döndüm ama dirseğin hafif temas etti. ''Kadın neden mesafeni korumuyorsun bana temas ettin. Dedi. Ben de diğer taraf çok daha kalabalık o yüzden kusura bakmayın'' dedim. Kadın yine aynı şeyleri tekrarladı ve ben çikarken bir daha özür dileyip durumu izah etmeye çalıştım. Son saniye kadın bana yüzünü çevirdi ve ben de oradan çıktım. Ama o kadar üzüldüm ki. Haklı olduğum halde kendimi bu kadar ezip kadını daha da cesaretlendirdim. Ben kendimi bile savunamazken çocuklarıma her zaman dik durmalarını nasıl öğreteceğim?
Online hamburger alacağınız bi ton yer var ,
Çocukları kalabalığa niye soktunuz ?

Ki siz kadına çarpmışsınız ,
Özür dilemeniz lazım zaten.

Kendini savunamamak nerede konuda ?

Birine çarptığımızda ortam ne kadar kalabalık olursa olsun özür dilemek normal olan şey zaten. Ben neden kendinizi savunamadığınızı düşündünüz anlamadım. Ha çarpmışsınız ha temas etmişsiniz aynı şey. Olması gerektiği gibi özür dilemişsiniz, ne diyebilirdiniz ki başka?
Carpmak gibi degil sıyırdı diyelim. Dirseğimin ucu kıyafetine değdi. Ben ilk etapta bunu bir dokunuş olarak bile algılamadım bayan rahatsız olunca özür diledim. Oyle bir ortamda koridoru kaplayacak şekilde bekliyordu ben yan şekilde yanindan geçmeyi denedim. Ve ona sırtımı verdim. Yüz yüze gelmedik. Özür diledim defalarca ve o bana yüzünü dönmeyi tercih etti. Zoruma giden buydu.

Bakin hepimiz zor gunlerden geciyoruz hamburgerin bir aciliyeti yok. Ben olsam o kadar insanin temas ettigi yerlerden cocuklara bir sey yedirmezdim sahsen.
Markette burnumun ucuna kadar gelen insanlari ben de uyariyorum. Ikiniz de haksizsiniz.
Ben de artık ikilemde kaldım bizim burada hergün dışarısı çocuk kaynıyor kamelyalar insan dolu. Oğlum ağlıyor çıkmak için izin vermiyorum. Hamburger çok isteyince hem hava alsınlar hem gönlü olsun diye ilk defa çıktım. Ve benim gectigim koridor kalabalık değildi o bayan ve ben vardık.

Carpmak gibi degil sıyırdı diyelim. Dirseğimin ucu kıyafetine değdi. Ben ilk etapta bunu bir dokunuş olarak bile algılamadım bayan rahatsız olunca özür diledim. Oyle bir ortamda koridoru kaplayacak şekilde bekliyordu ben yan şekilde yanindan geçmeyi denedim. Ve ona sırtımı verdim. Yüz yüze gelmedik. Özür diledim defalarca ve o bana yüzünü dönmeyi tercih etti. Zoruma giden buydu.

Yan geçmekle uğraşacağınıza pardon izin verir misiniz deseydiniz hiç sorun kalmazdı ortada. O çekilirdi siz de rahat rahat geçerdiniz. Bunu yapmamışsınız sıyırdı veya ucu değdi veya çarptınız hiç fark yok sonuçta temas etmişsiniz az veya çok. Özür dilemeniz normal burda kendinizi savunabileceğiniz bir şey zaten yok. Gerçekten anlamadığım için soruyordum bu olay tekrar yaşansa ne derdiniz mesela? Keşke bunu söyleseydim dediğiniz şey ne olurdu?

Online hamburger alacağınız bi ton yer var ,
Çocukları kalabalığa niye soktunuz ?

Ki siz kadına çarpmışsınız ,
Özür dilemeniz lazım zaten.

Kendini savunamamak nerede konuda ?
Durumu tam anlatamıyorum sanırım. Çocuklar hava alsın diye çıktım. cocukları kalabalığa sokmadım. Kendim de kalabalık olan tarafı değil sadece o bayanın olduğu tarafı seçtim. Bir ortamda 2 kişiydik ama koridor dar olunca. Maskeme rağmen nefesim değmesin diye sırtımı dönerek yanından geçtim. Ve direğinin ucu ceketini sıyırdı.

Yan geçmekle uğraşacağınıza pardon izin verir misiniz deseydiniz hiç sorun kalmazdı ortada. O çekilirdi siz de rahat rahat geçerdiniz. Bunu yapmamışsınız sıyırdı veya ucu değdi veya çarptınız hiç fark yok sonuçta temas etmişsiniz az veya çok. Özür dilemeniz normal burda kendinizi savunabileceğiniz bir şey zaten yok. Gerçekten anlamadığım için soruyordum bu olay tekrar yaşansa ne derdiniz mesela? Keşke bunu söyleseydim dediğiniz şey ne olurdu?
Ben aslında yaklaşıp konuşmaktanda kaçındım. Dün haberlerde servis icinde konuşmak yasakladı haberini izlemiştim nedeni damlacık yoluyla bulaşmasıymış.. O aklimda kaldı mümkün oldukça kimseyle konuşmadan cıkmayı düşünmüstüm.

Sanki kadının yüzüne hapsurdu gibi yazmış herkes.o tavır karsısında yuzune bir öksürmeyi hak etmiş bence ama neyse bişey demicem.
Biraz insan olsa keske herkes.
Bir dahakine haksız oldugunu düşünüyorsanız kusura bakmayın deyin .

Uzatırlarsada kısasa kısas.kimsenin karşısında egilip bükülmeyin.çünkü bunu haketmiyor kimse.

bu tarz durumlarda asla pandemi olsa da olmasa da kimseye temas etmeyi doğru bulmuyorum.yurtdışında da çok dikkat ederler buna birisi asla "temasla" uyarılmaz, seslenilir.pardon deyip devam edebilirdiniz tekrar tekrar o konuşsa da cevap vermeye gerek yok ama çarpan özür diler zaten bunda kendinizi savunmalık bi durum yok, yolu ortalamışsa ordan geçemeyeceksiniz belli hani.He ama hamburgerciye girmek gerçekten cesaret işi, o virüs o ortamda siz az sıralı yere geçseniz de geziyo, o hamburgelerin paketinde duruyo, yapan pis mi temiz mi belli değil, çocuklar dışarıda beklese bile size geçebilir.vs vs .

Sanki kadının yüzüne hapsurdu gibi yazmış herkes.o tavır karsısında yuzune bir öksürmeyi hak etmiş bence ama neyse bişey demicem.

Uzatırlarsada kısasa kısas.kimsenin karşısında egilip bükülmeyin.çünkü bunu haketmiyor kimse.

Cok merak ettigim icin soruyorum sizin insanliktan anladiginiz insanlarin yuzune oksurmek mi?

Ya ben çok dikkat ediyorum aylardır kimseye yaklaşmıyorum yüz yüze gelmiyorum. Zaten evden de çıkmıyorum. Bu bayan madem virüsten bu kadar korkuyor koridorun ortasına durmuş neden bekliyor. Sağı solu hep bekleme ve yemek yeme alanı dolu. O koridor müşterilerin siparişini alabilmesi için yürüme alanı. Dirseğin kıyafetini sıyırdı diye ozür dilememe rağmen bana yüzünü çevirmesi neden insanlara bu kadar normal dgeliyor anlamıyorum.

Kadın çirkefin tekiymiş. Koridoru kapatacak şekilde durursa geçmeye çalışan birinin çarpması çok normal. Müsade isteseydiniz daha iyi olurmuş ama hatanızı fark edip özür de dilemişsiniz daha ne uzatıyor ki. Siz açıklamanızı yapmışsınız takıp üzülmeyin.

Ama burda kendinizi savunacaginiz bir durum olmamış ki, kadının dibine kadar yanaşıp birde üstüne dirseğine çarpmışsınız kadin haklı olarak mesafeyi hatırlatmış. Vala biri benim dibime kadar girse bende kızarım onun dikkat edip etmediğini bilmem, ben sadece kendimi bilirim. Ayrica birine çarpınca özür dilemek gerekir :)

bu tarz durumlarda asla pandemi olsa da olmasa da kimseye temas etmeyi doğru bulmuyorum.yurtdışında da çok dikkat ederler buna birisi asla "temasla" uyarılmaz, seslenilir.pardon deyip devam edebilirdiniz tekrar tekrar o konuşsa da cevap vermeye gerek yok ama çarpan özür diler zaten bunda kendinizi savunmalık bi durum yok, yolu ortalamışsa ordan geçemeyeceksiniz belli hani.He ama hamburgerciye girmek gerçekten cesaret işi, o virüs o ortamda siz az sıralı yere geçseniz de geziyo, o hamburgelerin paketinde duruyo, yapan pis mi temiz mi belli değil, çocuklar dışarıda beklese bile size geçebilir.vs vs .
Çarpmadım mesele de bu zaten dirseğin kıyafetini sıyırdı. Çok dikkat ettim elim değmesin nefesim değmesin. Ne onunki bana ne benim ki ona diye ama hesaplarım bir tik tutmadı dirseğimin ucu kıyafetine değdi.

Ne yani dirseğin çarptı da yedin mi kadını Allah sana sabır vermiş demek ki. İnsanlar neden bu kadar tahammülsüzler anlam veremiyorum çarpmışsın sonuçta bilerek yapılan bir şey değil ki . O kadar düşünüyorsa çıkmasaymış dışarıya . Bana da bugün markette kızın biri bildiğin çarptı geri geri gelirken öyleyse bende onunla kavga edeyim ne alaka . Tamam virüs var ama en büyük virüs insanların içindeki kötülük

Back
X