• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Savunamıyorum

Bence siz okuduğunuzu ısrarla anlamıyorsunuz. Carpmakla, istemeden temas etmek çok farklı şeyler. Kaldı ki istemeden de birilerine çarpma ihtimalimiz var. Boş alandan sorunsuz geçeceğini hesaplamış ama düşündüğü gibi olmamış olabilir. O anda dengesini kaybeder ustune bile düşebilir. Minibüste yaşlı bir amca kucağıma uçtu, adamı tokatlasaydim keske 😁

Kişiyi hiç görmemiş olmak, düşmek farkli birşey, insani görduğu halde arkasindan bile bile dar yerden geçmeye ugrasmak farkli.
Niyeyse 2 kelime musade istemek aşiriiiii zor geliyor herkese.
Ayni dili konuşuyoruz oysa. 🙄

Ortalık da korona olsa da olmasa da hiç kimseyle tartışmayın, ezik kaldım diye de üzülmeyin. Annemlerin gözünün önünde hastanede bir kadın diğer kadının sırası varken, sonuç göstermek için içeri girmiş. Rica de etmiş, genç kız yaşlı teyzenin saçından tutup yere yatırmış ve kadın öldü. Ne kadar basit bir olay değil mi? Bir anne olarak hiç kimseyle tartışmayın. İnsanlar cani.

Kişiyi hiç görmemiş olmak, düşmek farkli birşey, insani görduğu halde arkasindan bile bile dar yerden geçmeye ugrasmak farkli.
Niyeyse 2 kelime musade istemek aşiriiiii zor geliyor herkese.
Ayni dili konuşuyoruz oysa. 🙄
Gördügü boş alandan kimseye temas etmeden geçebileceğine inanmak ama hesabı tutmayınca temas ettigi 1 cmlik kiyafet icin birinden defalarca özür dilemek . Buna rağmen aynı korkunç tavırla karşılaşmak nasıl birşey bir bilseniz.

Gördügü boş alandan kimseye temas etmeden geçebileceğine inanmak ama hesabı tutmayınca temas ettigi 1 cmlik kiyafet icin birinden defalarca özür dilemek . Buna rağmen aynı korkunç tavırla karşılaşmak nasıl birşey bir bilseniz.

Defalarca özür dilemenize, aciklama yapmaniza gerek yok. Bir kere özür dilersiniz karşi taraf uzatiyorsa döner işinize bakarsiniz.

Asiri dikkat etmeme rağmen benim de birilerine değdiğim oldu ve özür diledim eğer biri ozur diledigim halde aşiri tepki verirse döner giderim.
"Ortada durmasaydinnn" ozaman gibi kavgalara girmem sonucta çarpan benim, ben de önüme baksaydim dimi?

Defalarca dilemenize, aciklama yapmanjza gerek yok. Bir kere özür dilersiniz karşi taraf uzatiyorsa döner işinize bakarsiniz.
Asiri dikkat etmeme rağmen benim de birilerine değdiğim oldu ve özür diledim eğer biri asiri tepki verirse döner giderim.
Ortada durmasaydinnn ozaman gibi kavgalara girmem sonucta carpan benim.
Benim konuyu acmamdaki sebepte buydu zaten özür dilerim deyip gecemiyiorum karşımdaki insana durumu izah etme kendimi aciklama geregi hissediyorum hep. Özür diledigimde karşı taraf hala tartışmak istiyor ben dönüp gidebilmeyi isterdim. Bu da bir savunma biçimidir. Ben bunu bile yapamıyorum. Ayrıca ortada duruyordu gercekten yalan değil yani. Sipariş paketini almaya gideceğimiz koridorun ortasındaydı. Aslında siz begenmeseniz de "dokunulmasını istemiyorsanız ortada durmayın' demek te bir savunmadır. Ama ben onu da yapamadım zaten.

Canım keşke konu sahibi yanınızda olsaydıda bir ikide tokat çekseydiniz böyle az olmuş🙄

Ne munasebet? Konu sahibine hangi hakla ve neden tokat atayim? Yazdigimdan gercekten bunu mu anladiniz?

Taraflardan ikisi de haksiz. Konu sahibinin hala kendi nedenlerini anlatarak ben hakliydim demesi anlamsiz. Nedenleri onu hakli yapmaz. Hala kendini savunamadigini dusunuyor, oysa ki savunacak bir durum yok. Ozurunu dilemis bitmis gecmis.
Ben de iki taraf da haksiz oldugu icin konu sahibini incitmemek adina boyle bir cevap yazmisim.

Yorumlara bakiyorum biri yuzune oksuruyor, biri keske sen de olsaydin tokat atsaydin diyor ben var sizi anlamamak :KK53:

Benim konuyu acmamdaki sebepte buydu zaten özür dilerim deyip gecemiyiorum karşımdaki insana durumu izah etme kendimi aciklama geregi hissediyorum hep. Özür diledigimde karşı taraf hala tartışmak istiyor ben dönüp gidebilmeyi isterdim. Bu da bir savunma biçimidir. Ben bunu bile yapamıyorum. Ayrıca ortada duruyordu gercekten yalan değil yani. Sipariş paketini almaya gideceğimiz koridorun ortasındaydı. Aslında siz begenmeseniz de "dokunulmasını istemiyorsanız ortada durmayın' demek te bir savunmadır. Ama ben onu da yapamadım zaten.

Hayir ortada veya degil kimsenin vucuduna temas etme hakkiniz YOK, musade isteyecekiniz veya ikaz edin ortada durduğu söyleyin ama dokunmak hakkiniz olmuyor göre göre.
Biri bana yolu kapatiyorsunuz dese utanirim pardon der çekilirim.

Siz burada carpmanizi veya değmenizi de hakli görerek konu açtiniz aynı şey değil.

Neyse bu son yorumum👍
Ben fazla şey bekliyorum heralde. İletişim kurmak zor geliyor.

Hayir ortada veya degil kimsenin vucuduna temas etme hakkiniz YOK, musade isteyecekiniz veya ikaz edin ortada durduğu söyleyin ama dokunmak hakkiniz olmuyor göre göre.
Biri bana yolu kapatiyorsunuz dese utanirim pardon der çekilirim.

Siz burada carpmanizi veya değmenizi de hakli görerek konu açtiniz aynı şey değil.

Neyse bu son yorumum👍
Ben fazla şey bekliyorum heralde. İletişim kurmak zor geliyor.
Peki bu da benim size son yorumum olsun. Başından beri söyledigim gibi. Bile isteye bir dokunuş söz konusu değil.

Ne munasebet? Konu sahibine hangi hakla ve neden tokat atayim? Yazdigimdan gercekten bunu mu anladiniz?

Taraflardan ikisi de haksiz. Konu sahibinin hala kendi nedenlerini anlatarak ben hakliydim demesi anlamsiz. Nedenleri onu hakli yapmaz. Hala kendini savunamadigini dusunuyor, oysa ki savunacak bir durum yok. Ozurunu dilemis bitmis gecmis.
Ben de iki taraf da haksiz oldugu icin konu sahibini incitmemek adina boyle bir cevap yazmisim.

Yorumlara bakiyorum biri yuzune oksuruyor, biri keske sen de olsaydin tokat atsaydin diyor ben var sizi anlamamak :KK53:
Her insan bilerek yada bilmeyerek hata yapar, bu arkadaşta bilmeden istemeden çarpmış kalkmış özür dilemiş burda mevzu biter! Ama o ruh hastası uzatmışta uzatmış sakıza çevirmiş! Konu sahibi değilde başkasına denk gelse tekme tokat yerdi bence uzatma payı olarak🤣🤣🤣

Ya arkadaşlar konu sahibi kaç defa yazmış işte istemeden olan anlık bir temastı ve defalarca özür diledim diye, sanki çekilin ulan önümden diye domino taşı gibi milleti devire devire ilerliyormuş gibi çarpıtmışsınız ve ayıp etmişsiniz. Yazım tarzından öyle biri olmadığı aksine naif olduğu belli konu sahibinin, ne diye sakız gibi uzamış mevzu anlamadım ben bile höff oldum buradan okurken.

İnsanlık hali günlük hayatta her zaman olabilir bunlar, normal insanlarda biri özrünü diler öbürü eyvallah kardeşim ama dikkat et yürürken bak salgın var falan der en fazla. Kudurmuş gibi uzatıp durmaz büyük meseleymiş gibi, çen çen çen ötmüş işte kadın konu sahibinin paylaşmak istediği durum tam da bu zaten, niye böyle zamanlarda böyle tiplere açıklama yapıyorum ki diyor.

Konu sahibi normal hayatta mahcup biri misiniz? Veya insanların sizin hakkınızda ne düşüneceğini fazla umursar mısınız?

Durumu tam anlatamıyorum sanırım. Çocuklar hava alsın diye çıktım. cocukları kalabalığa sokmadım. Kendim de kalabalık olan tarafı değil sadece o bayanın olduğu tarafı seçtim. Bir ortamda 2 kişiydik ama koridor dar olunca. Maskeme rağmen nefesim değmesin diye sırtımı dönerek yanından geçtim. Ve direğinin ucu ceketini sıyırdı.
Siz durumu anlatsanız da sizi savunmayacak insanlar var şuan.Yorumlara bak kadını burda bile durduk yere mahcubiyete sokmuşssunuz ki hala haksız olsa bile açıkşama gereği duyuyor size.

Bence siz okuduğunuzu ısrarla anlamıyorsunuz. Carpmakla, istemeden temas etmek çok farklı şeyler. Kaldı ki istemeden de birilerine çarpma ihtimalimiz var. Boş alandan sorunsuz geçeceğini hesaplamış ama düşündüğü gibi olmamış olabilir. O anda dengesini kaybeder ustune bile düşebilir. Minibüste yaşlı bir amca kucağıma uçtu, adamı tokatlasaydim keske 😁
Hahahaqhah bir teyze de otobüste az daha düşüyordu benim saçımı tutmuştu taa öğrenciyken. Bu mantıkla kadını dövmem gerekiyormuş bak haberim yok😂

bence kendinizi savunamaz degilsiniz.. cocuklugunuz cok kavgali gurultulu bir ortamda mi gecti bilmem, kavgadan kaciyorsunuz siz.. gayet guzel durumu izah etmissiniz. bahsettiginiz biraz edepsiz olmak. sanki bilerek gidip ona dokunmussunuz gibi davranmis. edepsizligi ele alsaydiniz korkar kuyrugunu toplardi.

Carpmak gibi degil sıyırdı diyelim. Dirseğimin ucu kıyafetine değdi. Ben ilk etapta bunu bir dokunuş olarak bile algılamadım bayan rahatsız olunca özür diledim. Oyle bir ortamda koridoru kaplayacak şekilde bekliyordu ben yan şekilde yanindan geçmeyi denedim. Ve ona sırtımı verdim. Yüz yüze gelmedik. Özür diledim defalarca ve o bana yüzünü dönmeyi tercih etti. Zoruma giden buydu.
Haklısınız tek hatanız burada kendinizi anlatmak boşverin

Niye böyle insanları takıp kuruntu yapıyorsunuz? Umursamayin bitsin gitsin. Siz gereken sekilde izah etmişsiniz gerisini anlayıp anlamamak ona kalmış. Dediğiniz gibi kendinize güveniniz gelip, bazı şeylerin üstünden aşamazsanız yarın çocuklarınıza nasıl öğreteceksiniz? Böyle adaletsiz dünyada ezilmeleri sizi daha çok uzmeyecekmi? Kendinize öz güvenli olmayı öğretirseniz daha iyi asarsiniz herşeyi.

Back
X