• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi sevemiyorum

Kimse mukemmel degildir diye dusundugunuz zaman konusmaya ve sosyallesmeye basliyorsunuz.

Doğru soyluyorsunuz aslinda tum konu bakis acimi degistirmekten geciyor

Devlet hastanelerinde, aile sosyal hizmetlerde psikolog bedava?
Peki hanimefendi ama hic gittiniz mi bilmiyorum 1 sene boyunca psikiyatra gittim ve bana ilac verme psikologa yolla dedim ilac tedavisine devam ettirdiler. Devletteki psikologlara direk gidilmiyor psikiyatrinin gorusu uzerine yolluyorlar ki ben ilaclarla beynimi uyusturmak istemiyorum.

Ben anlamiyorum cok fazla konusmayan,utangaç olan her insan ozguvensiz mi oluyor?Ne alakasi var..bu sizin karakteriniz olamazmi?
Herkes cok konusmak zorunda degil ki..yada cok girişken olmak zorunda degil.
Belki girdiginiz ortamlardaki sohbetleri sevmiyorsunuz,belki ortak noktalariniz yok o insanlarla..
Bende uyum saglayamadigim ortamlara girdigimde hic sevmem sohbete katilmayi.Ama kafama uyan bana hitap eden bir ortamdaysam zaten konusacak cok sey bulurum.
Sohbet sıkıcılıgı degil inanin her ortamda boyleyim. Ortak noktam olsa bile sohbet keyifli gecse bile ben anca aylar sonra tam anlamiyla isiniyorum. Bu surecin iki uc gunle sınırlı olmasini istiyorum. Hepsi bu yapimsa kendimi sevmeyi ogrenmek istiyorum o yuzden bu konuyu actim.

Bazen bende keske ole olabilsem diyorum :) cunku her ortamda olmasada cogu ortamda dikkat cekmek.. her zmn guzel olmuyo... sanki kimseye firsat vermiyomussun gibi oluyo bazen :)

Her durumun avantaji oldugu gibi dezavantaji var ama dikkat çekmekten ziyade biraz daha girisken olabilirim diye düşünüyorum.

Burada bir sorun yok çünkü bu senin karakterin. Kendini istemediğin şeyler yapmaya zorlamak yerine karakterinle barışsan sorun çözülecek.

Ayrıca sessiz insan, ozguvensiz bir insan degildir. Özgüveni olan bir insan nerede ne kadar konusacagini zaten bilir. Siz belki de o ortamların insanı değilsiniz.

Siz kendinizi sırf sizin tabirinizle "özgüvenli sosyal kadın" olmak için gezilere vs gitmeye zorlarsanız yapınız tepki verip daha çok içe çekilir. Söylemiş olayım.

Haklisiniz belkide yapim bu olabilir nasil kendimle barisacagimi anlasam belki hersey daha guzel olur.

Drama kursuna gidin hem güzel bir hobi olur hem de sosyal hayatta rahatlamanıza büyük faydası olur.

Arastiracagim tesekkur ederim :)

Hiç öz güvenli ortamda dikkat ceken girisken konuskan bir hatun olamadım. Sorunun hep kilomla alakalı oldugunu sanmıştım ama zayiflayinca bir espirisi kalmadi. Kendimi sevemiyorum ben, hani o koseye sinmis sessiz sakin seyirci gibi gelen kiz benim. Fazla sosyallesmeyen, ilgi benim uzerime kayinca eli ayagina dolasan biriyim. Sanki fazla konusunca yapmacik gibi hissediyorum. Ilk girdigim ortamlarda konusmaktan cok dinlemeyi insanlari analiz etmeyi seviyorum alistigimda konusmaya basliyorum ama bu alisma sureci aylari bulabiliyor. Insanlari kirmaktan korkuyorum yada yanlis anlasilmaktan korkuyorum. Ama cogunlukla konusacak konu bulamiyorum. Etrafimda cok insan yok. Gel bugun kahve icelim diyebilecegim kimse yok. Yeryüzündeki en aglak insanlardan biriyim. Bu durumdan hosnut degilim. Disardan gorenler burnu havada kibirli olarak görüyormuş. Aksine icine kapalı duygularini disa vurmak istemeyen biriyim. Cunku hep burdan vurgun yedim. Sanki iki disimin arasına tutkali sürmüşte konusamiyormusum gibi hissediyorum. Cekingen utangac biri varsa o benim.Bu durum beni rahatsiz ediyor
Bu durumu kendim cozmek istiyorum. Bana bir yol gosterin kendimle barismak istiyorum.

Merhaba bende sizin gibiydim bi kaç yıl önce ikiz kardeşim var ve kız o da hep onunla takılirdim lise yıllarında sonra üniversite için ayrı şehirlere düştük ilk başta çok zorlandım uzun bir süre depresyon yaşadım ama şu an çok iyiyim işe kendimi severek ve saygı duyarak başladım birinci kural bu:) kendim için biseyler yapmaya başladım spora gittim dernekte çalıştım bir suru farkli insanlarla tanistim bu sekilde soguklugumu kırdım.su anda eski halime göre çok daha farklıyım hatta bugün biri ne kadar konuşkan ve girişkensin dedi :) bir donem surekli yazi yaziyordum ve olumlama yapiyordum.su anda tek başıma alışverişe de tiyatro ya da müzeye de giderim en fazla kendimi seviyorum:)

Merhaba bende sizin gibiydim bi kaç yıl önce ikiz kardeşim var ve kız o da hep onunla takılirdim lise yıllarında sonra üniversite için ayrı şehirlere düştük ilk başta çok zorlandım uzun bir süre depresyon yaşadım ama şu an çok iyiyim işe kendimi severek ve saygı duyarak başladım birinci kural bu:) kendim için biseyler yapmaya başladım spora gittim dernekte çalıştım bir suru farkli insanlarla tanistim bu sekilde soguklugumu kırdım.su anda eski halime göre çok daha farklıyım hatta bugün biri ne kadar konuşkan ve girişkensin dedi :) bir donem surekli yazi yaziyordum ve olumlama yapiyordum.su anda tek başıma alışverişe de tiyatro ya da müzeye de giderim en fazla kendimi seviyorum:)

Iste nasil kendinizi sevmeye basladiniz bu durumdan nasul ciktiniz ay cok soru sordum ama :)

Iste nasil kendinizi sevmeye basladiniz bu durumdan nasul ciktiniz ay cok soru sordum ama :)

Yo hayır:) hayatın böyle gecmeyecegine karar verdim gerçekten değişmeye karar verdim eninde sonunda insan kendisiyle kalıyor sonuçta olduğun kişiyi sevmen gerek

Ben o kadar asosyal ve kapaniktim ki akrabalar anneme sorardı herkes uzaylı gibi bakardı şimdi neler yapiyorum:)

Hiç öz güvenli ortamda dikkat ceken girisken konuskan bir hatun olamadım. Sorunun hep kilomla alakalı oldugunu sanmıştım ama zayiflayinca bir espirisi kalmadi. Kendimi sevemiyorum ben, hani o koseye sinmis sessiz sakin seyirci gibi gelen kiz benim. Fazla sosyallesmeyen, ilgi benim uzerime kayinca eli ayagina dolasan biriyim. Sanki fazla konusunca yapmacik gibi hissediyorum. Ilk girdigim ortamlarda konusmaktan cok dinlemeyi insanlari analiz etmeyi seviyorum alistigimda konusmaya basliyorum ama bu alisma sureci aylari bulabiliyor. Insanlari kirmaktan korkuyorum yada yanlis anlasilmaktan korkuyorum. Ama cogunlukla konusacak konu bulamiyorum. Etrafimda cok insan yok. Gel bugun kahve icelim diyebilecegim kimse yok. Yeryüzündeki en aglak insanlardan biriyim. Bu durumdan hosnut degilim. Disardan gorenler burnu havada kibirli olarak görüyormuş. Aksine icine kapalı duygularini disa vurmak istemeyen biriyim. Cunku hep burdan vurgun yedim. Sanki iki disimin arasına tutkali sürmüşte konusamiyormusum gibi hissediyorum. Cekingen utangac biri varsa o benim.Bu durum beni rahatsiz ediyor
Bu durumu kendim cozmek istiyorum. Bana bir yol gosterin kendimle barismak istiyorum.
Eskı bende öyleydım sımdı kı ben orta işte yas ılerledıkce acılıyor ınsan.

Yo hayır:) hayatın böyle gecmeyecegine karar verdim gerçekten değişmeye karar verdim eninde sonunda insan kendisiyle kalıyor sonuçta olduğun kişiyi sevmen gerek

Ben o kadar asosyal ve kapaniktim ki akrabalar anneme sorardı herkes uzaylı gibi bakardı şimdi neler yapiyorum:)

Bende yapacagin basaracagim. Tesekkur ederim. Paylastigin icin :)

Eskı bende öyleydım sımdı kı ben orta işte yas ılerledıkce acılıyor ınsan.

Ben biraz erken olsun istiyorum. Tesekkur ederim :)

Komiksin bacım ilaç istemiyorsan içme pskiyatri zorla icirmez ilacı haklısın psikiyatri her şeye ilaç yazıyor ama senin bir hasta olarak bu ilacı kullanmama hakkın var. bu arada ilaç beyni uyuşturmaz, sadece mutluluk hormonlarını düzenler
psikiyatri ilaç veriyor ilaçlar beyni uyusturuyor, ilaç kötüdür ilacı icersem ben daha kötü olurum bu görüşün yanlış ama sen bilirsin

Aaa ben de aynı anlattığın gibiyim :KK71:

Bunu kendimi sevmeme olarak görmüyorum, utangacım ortamlara zor alışıyorum diyorum sadece. İnsanlara ve değişen ortamlara alışmam zaman alıyor benim. Köşede sessiz sakin oturanlardan biri de benim. Yalnız değilsiin :rolleyes:

Aaa ben de aynı anlattığın gibiyim :KK71:

Bunu kendimi sevmeme olarak görmüyorum, utangacım ortamlara zor alışıyorum diyorum sadece. İnsanlara ve değişen ortamlara alışmam zaman alıyor benim. Köşede sessiz sakin oturanlardan biri de benim. Yalnız değilsiin :rolleyes:

Ay cok sevindim:KK48: ortamlarda bir sıkıntı olmuyor mu peki bana uzayli muamelesi yapiyorlar genelde :KK43:

Back
X