- 10 Kasım 2010
- 5.146
- 4.907
- 373
Kimse mukemmel degildir diye dusundugunuz zaman konusmaya ve sosyallesmeye basliyorsunuz.
Doğru soyluyorsunuz aslinda tum konu bakis acimi degistirmekten geciyor
Peki hanimefendi ama hic gittiniz mi bilmiyorum 1 sene boyunca psikiyatra gittim ve bana ilac verme psikologa yolla dedim ilac tedavisine devam ettirdiler. Devletteki psikologlara direk gidilmiyor psikiyatrinin gorusu uzerine yolluyorlar ki ben ilaclarla beynimi uyusturmak istemiyorum.Devlet hastanelerinde, aile sosyal hizmetlerde psikolog bedava?
Sohbet sıkıcılıgı degil inanin her ortamda boyleyim. Ortak noktam olsa bile sohbet keyifli gecse bile ben anca aylar sonra tam anlamiyla isiniyorum. Bu surecin iki uc gunle sınırlı olmasini istiyorum. Hepsi bu yapimsa kendimi sevmeyi ogrenmek istiyorum o yuzden bu konuyu actim.Ben anlamiyorum cok fazla konusmayan,utangaç olan her insan ozguvensiz mi oluyor?Ne alakasi var..bu sizin karakteriniz olamazmi?
Herkes cok konusmak zorunda degil ki..yada cok girişken olmak zorunda degil.
Belki girdiginiz ortamlardaki sohbetleri sevmiyorsunuz,belki ortak noktalariniz yok o insanlarla..
Bende uyum saglayamadigim ortamlara girdigimde hic sevmem sohbete katilmayi.Ama kafama uyan bana hitap eden bir ortamdaysam zaten konusacak cok sey bulurum.
Bazen bende keske ole olabilsem diyorum :) cunku her ortamda olmasada cogu ortamda dikkat cekmek.. her zmn guzel olmuyo... sanki kimseye firsat vermiyomussun gibi oluyo bazen :)
Her durumun avantaji oldugu gibi dezavantaji var ama dikkat çekmekten ziyade biraz daha girisken olabilirim diye düşünüyorum.
Burada bir sorun yok çünkü bu senin karakterin. Kendini istemediğin şeyler yapmaya zorlamak yerine karakterinle barışsan sorun çözülecek.
Ayrıca sessiz insan, ozguvensiz bir insan degildir. Özgüveni olan bir insan nerede ne kadar konusacagini zaten bilir. Siz belki de o ortamların insanı değilsiniz.
Siz kendinizi sırf sizin tabirinizle "özgüvenli sosyal kadın" olmak için gezilere vs gitmeye zorlarsanız yapınız tepki verip daha çok içe çekilir. Söylemiş olayım.
Haklisiniz belkide yapim bu olabilir nasil kendimle barisacagimi anlasam belki hersey daha guzel olur.
Drama kursuna gidin hem güzel bir hobi olur hem de sosyal hayatta rahatlamanıza büyük faydası olur.
Arastiracagim tesekkur ederim :)