Kendimi suçlamaktan bıktım :(

cceylann

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
39
0
16
Eskişehir
Slm arkadaşlar
Derdimi nasıl anlatacağımı bilmiyorum bile. Anlatılacak somut bi sorunum yok genel olarak zaman zaman yaşadığım kendime olan güvensizliğim ve kendimi suçlama duygum.
Bu duygum genelde arkadşmla veya çevreden biriyle sorun yaşadığımda ortaya çıkıyor.
Mesela yakın arkadaşım var onunla bi sorunum olsun ufakta olsa ben bunu çok kafaya takıyorum. Yok öyle demesemiydim, şöylemi deseydim, küçük bi olay olsa bile ben içimde öyle düşünüp büyütüyorumki artık haklı olsam bile kendimi suçluyorum bi zamn sonra. Ben kendimi karşı tarafa açıklasam bile o bi şekilde haklı çıkıyo herzamnan.
aslında anlatmak istediğim ama anlatamadıgım okadar çok şey varki içimde dile getiremiyorum.
Kendimi suçlamaktan, başkalarına göre yaşamaktan bıktım gerçekten. Ve ben 26 yaşındayım bu saatten sonra değişebileceğimi de sanmıyorum.
Ama değişmeyi kendime güvenli, her ortamda mutlu ve enerjik bi insan olmayı o kadar çok isterdim ki :(

özgüven eksikliği ama başa çıkabilirsin bu durumla yardım al uzmandan psikologdan eğer hayatında çok yer alıyorsa bu durum neden ilk akla bu gelmiyor inanın faydasını göreceksiniz zamanla ama 'zamanla'insanları okdar takmaya değmez çok dünyevi düşünüyorsun ikili ilişkilerde çok abartıya kaçmayın bence ne çok samimi ne çok soğuk olun ortasını tutturursanız güzel olacaktır bazen insanlar ben samimi sıcak bir insanım diyor ama o kişi laubalidir kendisi bilmez kütfen kendinizi hep eleştirmeyin hep sizmisiniz hatalı suçlu ama bilinki sizin gibide çoook insan var devamlı kendini eleştiren acaba kırdımmı onu üzdümmü fln çok derinsel düşünüp inanın kafanızız sadece allak bullak yapıyorsunuz değmez bu dünyada hiç kimse için lütfen kendinize gelin bir an önce eğer çalışmıyorsanız okumyorsanız yapacak bir şeyiniz yoksa bir meşkale bulun spora gidin veya bir kursa vs.kendinizle ne kadar baş başa kaldıkç abunlar yığılır ve lütfen mutluluğu seçiniz siz mutsuzluluğu bence tercih ediyorsunuz mutlu olmak var iken tercih siziz....

özgüven eksikliği ama başa çıkabilirsin bu durumla yardım al uzmandan psikologdan eğer hayatında çok yer alıyorsa bu durum neden ilk akla bu gelmiyor inanın faydasını göreceksiniz zamanla ama 'zamanla'insanları okdar takmaya değmez çok dünyevi düşünüyorsun ikili ilişkilerde çok abartıya kaçmayın bence ne çok samimi ne çok soğuk olun ortasını tutturursanız güzel olacaktır bazen insanlar ben samimi sıcak bir insanım diyor ama o kişi laubalidir kendisi bilmez kütfen kendinizi hep eleştirmeyin hep sizmisiniz hatalı suçlu ama bilinki sizin gibide çoook insan var devamlı kendini eleştiren acaba kırdımmı onu üzdümmü fln çok derinsel düşünüp inanın kafanızız sadece allak bullak yapıyorsunuz değmez bu dünyada hiç kimse için lütfen kendinize gelin bir an önce eğer çalışmıyorsanız okumyorsanız yapacak bir şeyiniz yoksa bir meşkale bulun spora gidin veya bir kursa vs.kendinizle ne kadar baş başa kaldıkç abunlar yığılır ve lütfen mutluluğu seçiniz siz mutsuzluluğu bence tercih ediyorsunuz mutlu olmak var iken tercih siziz....

öncelikle yardımınız için tşkler.
Aslında mutlu olmayı seçen biriyim. Ama aklıma birden o sorun geldiğinde bütün enerjim bitiyo ve kendimi suçlamaya geçiyorum.
Kendimin farkındayım zayıf yönleriminde güçlü yönlerimnde onlarla mutluyumda ama başkalarının benim hakkıındaki düşüncelerine çok takılıyorum ve olumsuzsa üzülüyorum. Dediğin gibi çok fazla derin düşünüyorum ve bundan kurtulmak istiyorum.
Psikolojik destek düşündüm ama şuan çalışmadıgım için parasal yönden sıkıntı.

aynı sorun bende de var.ben de aman kırılmasınlar ,mutlu olsunlar ,gönülleri olsun diye paralıyorum kendimi.keşkeler yiyip bitiriyor beni.keşke öyle yapmasaydım,keşke bu olmasaydı oofff üzüp duruyorum kendimi.aynı ayda pek çok şey için kafa yorabiliyorum.sonuç ne üzülen harap olan ben...

arkadaşlar çok takılıyorsunuz insanlar çok değerli ama siz ?önce siz değerlisiniz kırmızı bir çizginiz olsun onu geçen insanlara karşı susmayın rahatsız oluyorsanız belli edin sözel olarak ama öfke ile bağırarak değil tatlı sert bir şekilde eğer karşınızdaki alınganlık gösteriyorsa o onun problemidir sizin değil buna emin olun sınırlarınızı belirlemezseniz hep üzülürsünüz ...olurmu öyle şey herşeye amenna...eğer size birimi kırıldı söylemiyormu o da onun problemi siz kahin değilsiniz ama çokmu rahatsız size sıcak davranan birinin birden soğumasına bir problem olup olmadığını sorabilirsiniz söylemeyip trip yapıyorsa o davranış o kişiyi bağlar...devamlı acaba ne düşüyor hakkımda kırıldımı demekten vazgeçin siz kendi hayatınızı bırakıp başka hayatlarla meşgul olmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz bırakın insalar sizin hakkınızda hep düşünsün konuşşun çok kibarlık çok incelik size zarar verebilir herşeyin aşırısı zarardır..siz neden başkalarını düşünerek mutsuz oluyorsunuz bir sorun kendinize kendinizi sevin evham yapmayın yaptığınız evham ve kuruntu aslıda sizin büyüttüğünüz bir dünya var inanın öyle bir dünya yok o dünyayı yıkın bu dünyaya geldik ve gideceğiz hiçkimse baki değil bu dünyada bukadar dünyevi düşünmeyin insanlar gelir geçer yenileri gelir eskileri gider ve insan hep yanlızdır aslında bu duygularınızı hemen hemen her insan hissedebilir sizde bu aşırılık gösteriyor sadece beyninizin size oynadığı oyuna yenik düşmeyin...

Arkadasa katiliyorum beynin bir oyunu bu

İnce fikirliyseniz bu kadar o zaman sizde etrafa karsi cabuk kirilan

İcinde uzuntuler kopan ama belli etmeyen birisiniz

Bende yaparim bazen

Aman kirilmasin aman gucenmesin derim karsimdakini

Baktim o bana oyle degil cat diye bende kiriyorum

Ama haklisiniz bu kolay basedilir duygu degil

Back
X