Ayni olmasanda cok benzer bur hayattan geldigim ve tahmin ediyorum yasca sizden epeyce buyuk oldugum icin kendi twcrubelerimi belirtmek istiyorum. 36 yasindayim, birbirinden nefret eden ama tam anlamiyla nefret eden anne babanin ilk cocuguyum. Birbirlerini sevmekdikleri icin ben kardeslerimi de hic sevemediler. Lise ye kadar dayak ile egitilmeye calisildim. Mesela annem odaya kapatirdi gunlerce. Hatta yemek vermedigi gunlerinhatirliyorum. Dayak zaten rutindi. Dayak yedigim gun okula gidemezdim utanirdim elimdeki yuzmdeki morluklar kizarikliklar gorunurdu bi kac arkadasim farkedip sormuslardi. . Mesela kiyafet alinmazdi hic. Sadece 1 pantolon bir gomlek le 3 dersane yilini gecirdim. Genc kiz oldum makyaj malzemem olmadi hic. Babam diliyle doversi daha cok. Kucumser begenmezdi cok iyi hatirliyorum. Lanet olsun hepinize dersi surekli. Cok sinirli. Cok huysuz bi adamdi. Hem fiziksel hem ruhsal siddete yillar boyu maruz kaldim. Cok pisirik korkak ozguvensiz bir cocukluk genclik hatta yetiskinlik yasadim. Sole ki hayatim biyunca sevildigimi hissedemedim. Kendimi anne ve babami memnun etmeye adamistim uzunca bir muddet. Sanki onlarin onayi olmadan ben varolamayackmisim gibi hissederdim. Evlendim anne babamin yerini esim aldi. Ona bagimli hale geldim. Taa ki etrafimdaki insanlar hatta oz cocuklarim tarafindan bile dolaylida olsa kullanilsigimi anlayana kadar.
Psikolojik yardim aldim. Dusunsel yontemle yani kognitif terapiyle bunu yenmeye calisiyorum. Benim varligim kimsenin varligina bagli degil, insanlari mutlu etmek icin yatailmadim, herseyden once kendimi sevecegim .. bu cumleleri kendime sk sk hatirlatiyorum. Kisacasi yavas yavas kandimi sevmeye basliyorum. Veee en onemlisi bana tavsiye edilen ferahligini ruhumdanhissettigim tek sey”AFFETTIM” cok zor oldu ama cocukluguma gencligime dair bana yapilan her yanlisi affettim. Ruhum rahatladi. Basta annemi sonra babami.. iyiye gidiyorum ruhumdaki kiriklarimonariyorum. Kendike yatirim yaomayinogrendim kendimi simartmayi.. bazen kendime cicek aliyorum mesela. Sevdigim muzikleri dinliyorum.
Bunlri nasil yaptim terapiyle sevgili arkadasim. Uzman insanlar yol gosterdilet ha birde kisisel gelisim
Kitaplari cok isime yaradi. Hatta o kadar sevdim ki bende psikoloji dersleri almaya basladim.
Tavsiiyem su ki kendini yine sen iyilestoreceksin sevgili arkadasim. Ayaga kalakacksin yardim isteyeceksin ve kendini seveceksin.