Kendimi taniyamiyorum mutsuz ailenin cocugu.

Hiç üzülme, sen artık tüm bunların etkisinden kurtuldun. Kendine ait bir dünyan var. Çok iyi bir anne olacaksın. Bunları neden söyleyebiliyorum. Çünkü tüm sorunları ve sebeplerini çözmüşsün. Ne yapmaman gerektiğini öğrenmişsin. Kendine ve bebeğine inan. Güzel şeylere odaklan.

Şurdan ben şaşırdım üzüldüm.Şu an mutlu olmanıza çok sevindim

Keşke çocuk kararından önce iyi bir terapi alsaymışsınız tek başınıza zor aşacağınız olaylar yaşamışsınız. Yine de terapi alabilirsiniz hamilelik engel değil.

Bu bahsettiğiniz çocukluk yıllarına ait sorunları çalışmak yıllar alabiliyor. Ben sizin yerinizde olsaydım şuan hamile biri olarak mindfulness eğitimi almış bir psikoterapiste giderdim heralde bu süreçte. Klinik psikolog olmasına özen gösterin, aldığı eğitimleri inceleyin mutlaka..

Canım evet kötü günler geçirmişsin ama bundan sonra iyi olmayacağım anlamına gelmez herkes için bir milat vardır eskiyi kapat annenle babanla görüşmek zorunda değilsin farzet ki ölmüşler.Artik kendi ailene çocuğuna bak çocuğun senin yaşadıklarını yaşasın istemezsin değil mi

Şurdan ben şaşırdım üzüldüm.Şu an mutlu olmanıza çok sevindim
Tesekku ederim 30 lu yaslarimi buldu kendimi tanimam. Anlamam. Hala insanlara karsi guven problemim var, arkadas edinemiyorum mesela . Sosyal bi gruba girdigimde heyecanlaniyorum, insanlarin benden hoslanmayacagi korkusu yakami birakmiyor. Kendimi insanlari mutlu etmeye calisirken buluyorum. Eger onlarin istediklerini yaparsam beni kabulleneceklerini dusunuyorum( bunun nedeni annemdir. Hic birseyden memnun olmazdi surekli ama surekli acimaszica elestirirdi, kaslarinincatardi ve beni her gordugu insana sikayet ederdi cok utanirdim hatirliyorum) haliyle buda biraz egreti durmama sebep oluyor. Tuhaf gorunuyorum heyecanlaniyorum mesela hemen. Ama calisiyorum degismeye kararliyim

en kısa zamanda psikiyatriste gitmeniz gerek
çok rahatlayacaksınız inşallah
ama gitmezseniz o çocuğa yazık olur

bir de geçmişte yaşadıklarınızı hiç düşünmeyin
ya bunlara takılır kalırsınız ve geleceğiniz de geçmişin gölgesinde geçer
ya da yaşadığınız anı en iyi şekilde yaşamak için elinizden geleni yaparsınız, seçim sizin
zorlanacağınız anlar olacaktır, işte onun için de doktor gerek

Umarım kalan küçük şeyleri de aşar,çok mutlu olursunuz.Kararlıysanız olacaktır bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…