Kendimi tükenmiş hissediyorum ne yapmalıyım bilmiyorum..

secoooo

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
4
0
1
28
Merhabalar 7 yaşında bir oğlum var. Asla lafımızı dinlemeyen ne kural koyarsak koyalım umursamayan ve asla ders yaptıramadığımız kitap okutturamadığımız ve yanlış olacağını bildiği halde kendi istediğini yapmaya çalışan dediğim olacak diyen bir oğlum var. Gittiğim yerlere getirmekten çekinir oldum artık ve 1 yaşında kızım var ama onunla çok ilgili onunla çok mutlu. Verdiğimiz cezayı dahil umursamıyor yeri geliyor toplum içerisinde beni öfkelendiriyor ve anne babadan ziyade ağzı olan konuşuyor derler ya babaanne dede 15 yaşındaki amcası herkes birden kızmaya ahkam kesmeye başlıyorlar ve bende sinirleniyorum daha çok öfkeleniyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

öncelikle çocuğunuza karşı etrafa bi sınır koyun herkesin bu şekilde davranması onu kötü etkiler arsızlastırır .ilerde kızınızı da etkiler Çocuğunuz anne babaya odaklı olmalı herkes kızıyorsa bunu normalleştirir ilerde de vurdum duymaz bir birey olur .

Bizim tanıştığımızda amcası 3 yaşında falandı resmen bizimle birlikte büyüdü diyebilirim ben doğum yaptım ve 7 yaşında amca oldu ve bir kıskançlık oldu oğluma hep bir gergin sinirli tavırlar sergilendi paylaşamamazlık oldu ben çalışıyordum tabi aynı ev içerisinde oldukları için sanırım böyle gergin bir hale geldi

Oda bir çocukmuş zira suanda da öyle . Ona da kayınvalideniz sizin çocuğunuza kötü davrandıgında sınır koymalıydı siz yokken . Suanda da ergenlıkte bir delikanlı ve muhtemelen evde diş gecırebıldıgı tek kişi sizin oğlunuz olmalı . İki çocuk içinde profesyonel bir danışma alınmalı . Eşinizin abi olarak alıp karşısına kardeşiyle konuşması da gerekiyor aynı evdeyseniz net tavır belli edilmeli . Yani gecıstırılecek bi konu değil çocuğunuzun bütün hayatı şimdiden şekilleniyor ağaç yaşken eğilir dedikleri misali

Evet gerçekten tek diş geçirebildikleri benim oğlum altlı sütlü oturuyoruz kendi evimiz ve inanın bazen kiraya bile çıkmayı düşünüyorum çok eziliyor. Ama elimden geldiğince şımartılmayacak şekilde mutlu olabileceği şeyleride yapıyorum alıyorum ama yinede inadından geçmiyor yapma dediğimizi yapıyor asla ders yaptıramıyoruz kafam çok doldu artık nasıl baş edeceğim bilemiyorum

Muhtemelen kalabalıkta çocuğun aklı karışıyor siz ceza verıyorsunuz ertesi gün babanne dede şımartıyor

Muhtemelen kalabalıkta çocuğun aklı karışıyor siz ceza verıyorsunuz ertesi gün babanne dede şımartıyor
Ben genelde konuşup anlatıp çözmeye çalışırım ama eşim genel olarak sinirli bir insan her konuda yani. o genelde ses yükselterek bağırarak kızarak yaptırmaya çalışır birde herkes üstüne gidince önüne geçilemez bir hale geldi.

Eşinizle konuşun bugün ne ekerse ilerde onu biçer . Bu topluma güzel gençler yetiştirmeliyiz baba o yaşta bi erkek çocuğu için rol modeldir . Genelde insanlar en çok kendıne benzeyen kişilere kızarlar ona oğlunun kendısıne benzediğini söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…