Çocuk Hastalıkları kendimi unuttum kulağım,gözüm hep kızımın üstünde

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

belkide alerji dediğiniz gibi ama doktorlar niye test yapmadı anlamadım.herzaman gittiğim doktora gittim bronşit dedi ilaç verdi geçmedi.konturola gittim geçmedi dedim balgam sökücüye devam et dedi.alerjik olabilirmi dedim sesini çıkarmadı.ilaçlarına devam et geçer dedi hala geçmedi.artık geçmezse bu hafta sonu başka doktora getireceğim alerji test yapılmasını söylüyeceğim.inşallah geçer ozamana kadar.evet aynı sizin dediğiniz gibi burnu kaşınıyor ,hapşurup, öksürüyor.

gecmıs olsun önce .sızın cocugunuzun buyuk ıhtımalle genız etı problemı ve alerjısı vardır.bu mevsım donuslerınde oldukca arıyor kı ayrıca öksuruk en gec son bulan komplıkasyondur.aslında ıyı bır cocuk doktoruna denk gelmıs olsaydınız sıze burun acıcı dekonjestan yada alerjı suruplarında da verırdı ılk kullandıgınız ılacların yanında.cunku tek basına antıbıyotık gecırmıyor.oglumda aynı oldu kı her mevsım donusunde yasıyoruz bunu helede nemlı ıklımde yasıyorsanız bızım gıbı.antıbıyotgın yanında alerjı surubuda kullanıyoruz bır donem.sadece oksurukse korkmayında bu arada.gogse ınmedıyse bu bır tepkıdır cunku.oksurugude ılacla kesmemeye calısın.sız surupla kesersenız vucut baska bır alanda tepkı verıyor.ıyı bır cocuk doktoru bulun ve aynı doktora goturun cocugunuzu.

geçmiş olsun kızınıza
allerjiye benziyor,bence içirdiğiniz bu karışımıda vermeyin.belki zencefile belki bala,belkide pekmeze allerjisi olabilir,bu yüzdende devam edebilir(eğer allerjikse).

2 gündür onlarıda vermiyorum bir kaçgündür kendi haline bıraktım.zaten iştahsız çocuk onlarıda verdimmi daha beter yiyeceği varsada yemek yemiyor.alerjikse kendi kendine geçmiyormu tedavi olması gerekiyormu bunun hakkında bilginiz varmı?alerjik bu aylardamı çoğalıyor?

gecmıs olsun önce .sızın cocugunuzun buyuk ıhtımalle genız etı problemı ve alerjısı vardır.bu mevsım donuslerınde oldukca arıyor kı ayrıca öksuruk en gec son bulan komplıkasyondur.aslında ıyı bır cocuk doktoruna denk gelmıs olsaydınız sıze burun acıcı dekonjestan yada alerjı suruplarında da verırdı ılk kullandıgınız ılacların yanında.cunku tek basına antıbıyotık gecırmıyor.oglumda aynı oldu kı her mevsım donusunde yasıyoruz bunu helede nemlı ıklımde yasıyorsanız bızım gıbı.antıbıyotıgın yanında alerjı surubuda kullanıyoruz bır donem.sadece oksurukse korkmayında bu arada.gogse ınmedıyse bu bır tepkıdır cunku.oksurugude ılacla kesmemeye calısın.sız surupla kesersenız vucut baska bır alanda tepkı verıyor.ıyı bır cocuk doktoru bulun ve aynı doktora goturun cocugunuzu.

evet tam allerji zamanı,nisanda başlıyor bizimde çilemiz bizde genetik.eğer kesin allerji denirse ilaçları var.

öksürük şurubu vermiyorum.bu arada kızım kışın sık hastalandı ama öksürüğü bu kadar uzun sürmedi.en geç 20 günün içinde ilaçlarla iyileşti.bu sefer ne ilaçlar nede çaylar vs.. hiçbirşey iyileştiremedi

Eğer aile hekimine falan gittiyseniz oralarda test yapılmıyor. Bir de ben küçükken de öyle test falan yapmayıp saman nezlesi diyip yollamışlardı uğraşmak mı istemiyorlar sorunları ne anlamadım. Bu alerjiler özellikle çiçekler açıyor ya o zamanlar çok oluyor çünkü polen de tetikliyor.

özel hastaneye gittim.dediğin gin uğraşmak istemediler herhalde.arı poleni kullandınızmı iyi gelirmi.babam almışta içirsem faydası olurmu acba

özel hastaneye gittim.dediğin gin uğraşmak istemediler herhalde.arı poleni kullandınızmı iyi gelirmi.babam almışta içirsem faydası olurmu acba

Şahsen benim polene alerjim var arı poleni de buna dahil mi içsem ne olur bilmiyorum uzman değilim. Hem testini yaptırıp hem de bir doktora sorsanız daha iyi olur gibi geldi:26:

merhaba,çocuğunuzda büyük ihtimalle geniz eti var gibi mutlaka k.b.b. doktoruna götürün.
benimde 3,5 yaşında oğlum var eylül ayında sizin bahsettiğiniz belirtilerin aynısı benim
oğlumda başladı bütün kış çektiğimizi anlatamam,çocuk doktorumuz gögüs doktoruna yönlendirdi
gögüs doktoru bütün alerji testlerini,röntgenleri yaptı hiçbirşey çıkmadı,buna rağmen oğluma koruyucu astım ilaçları verdi.
her ay gidiyorduk ve ben her ay söylüyordum geniz eti olabilirmi diye bana ıvır zıvır bişeyler söylüyodu ilaçlara devam et
diyodu.ben artık gögüs doktorunu bırakıp biraz araştırma yaparak çok methedilen bir k.b.b. doktoruna götürdüm ve doktor geniz eti olduğunu öksürüğün bundan kaynaklandığını söyledi.her gece yatarken bi solüsyon önerdi onla burnunu yıkamamı söyledi allaha şükür oğlum çok rahatladı,diğer ilaçlarını hemen kestim.benim oğlumdaki durum aynen sizin çocuğunuzdaki anlattıklarınız gibiydi.çok geçmiş olsun.

canım şimdi bişi dicem sana ben ocağın başından mart a kadar sürekli öksürüyodum neler neler denemedim,geçmedi...doktora gittim akut faranjit dedi,biraz alerjik bi bünyem var,ben nöbet şekeri diye bir şey var aktarda ondan alıyodum sürekli,gerçekten fayda etti... bir de yılmadan yap ballı sütü. ve ıhlamuru,hiç kuru kalmasın boğazı...bilmiyorum canım ya,bana iyi gelen şeyler ballı süt,nöbet şekeri ıhlamurdu...
bir de amcam söylemişti denemiştim nefesim açılmıştı,sıcak suya vicks katıp yüzüme havlu örtüp buharını solumuştum,bebek ya daha yaptırabilirmisin acaba?
inşallah iyileşir...
çocuktur hastalanır korkma bu kadar,geçmiş olsun.

Şahsen benim polene alerjim var arı poleni de buna dahil mi içsem ne olur bilmiyorum uzman değilim. Hem testini yaptırıp hem de bir doktora sorsanız daha iyi olur gibi geldi:26:

alakasız canım o benim de toza ve polene karşı alerjim var,ama arı poleni çok alakasız onunla,burnuna sokmuyosun neticede bala karıştırıp yediriyodu annem.

alakasız canım o benim de toza ve polene karşı alerjim var,ama arı poleni çok alakasız onunla,burnuna sokmuyosun neticede bala karıştırıp yediriyodu annem.

Bilmediğim için yanlış yönlendirme yapmak istemedim çocuğun sağlığı sonuçta teşekkür ederim :26:

Geçmiş olsun
müdür yardımcımızın oğlunda aynı sorun vardı
okula başladıktan yani daha çok dışarı çıkmaya başladıktan sonra fazlalaşmış şikayetleri
doktor doktor gezdiler en sonunda akapunktur ile tamamen kurtuldu çocuk o da alerjikti

hatmi çiçeğini kaynar suya atıp 2,3 dk demlet canım..
aktarlarda bulunur..
inşaallah faydasını bulursun..
ciğerlerini üşütmüş demekki..
terli bırakma çok dikkat et gec gündüz..
srtna bez koy kalkınca terini alır..
bide papatya çayı ver iltihap söker oda..
rabbim şifa versin inş.
tekrar dr a götür olmazsa
belki gıcık gibi bişey olmuştur boğazı...
mesala bndede olur zaman zaman kuru kuru öksürüm sadece
ama işte minicik çoçukta neden olsunki..
ayva yaprağınında çok faydası oluyor..onuda dene
üzüldüm ya kıyamam kuzuya...

çok geçmiş olsun,aynı durum benim kızdada var 2 aydır,grip olmuştu akıntı burnundan çok geriye aakınca öksürük oluyor balgam söktürücü anntibiyotik herşeyi denedim yok zaten doktorlar ne olsa antibiyotik veriyor doktora diyorum ya çocugumun ateşi yok niye antibiyotik veriyosun akıntı koyu sarı mikroplu olabilir tedbir amaçlı diyor aman doktorlarada güvenim kalmazdı zaten,gittim eczaneden okyonus suyu aldım sabah akşam sıktım arkadan akan akıntıyı kolaylaştırmak için bütün ilaçları kestim akıntı durunca öksürüğüde duruyor,sizin çocugunuzda gribal bir enfeksiyondan sonra öksürüğe yakalandıysa akıntısı bitince geçer merak etmeyin bol bol c vitamini verin..

çok geçmiş olsun. benzer durumu o yaşlarda bizde yaşadık. hatta bir gece öksürükten tıkandı. gözleri yuvalarından çıktı.

muhtemelen mevsim dönüşüne alerjisi var. doktor, çok mecbur kalmazsa bu yaşta alerji testi yaptırmıyor.

bronşit, astımın diğer adıdır. hatmi çiçeği tarifini bir arkadaş vermiş. ben yaptım. ayrıca turp olayını da yaptım. yanında ilaçta kullandım.

bu yıl alerji krizi (Allaha şükür) yaşamadık.

doktorumdan memnunum. eğer istersen özelden adını yazar gönderirim.

rüzgarlı havalarda dışarıda dolaştırmayın, sokaktan gelince çocuğun elini, yüzünü ve burnunu iyice yıkayın diye tavsiye etmişti doktoru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…