- Konu Sahibi alaraberen
-
Benim çocuğum yok ama kendim bu sorunu yaşadım. Burnum çok akıyordu çok hapşuruyordum biraz da öksürük vardı burnum da nasıl kaşınıyordu anlatamam yani gözümden yaş gelirdi 1 sene başka ilaçlarla oyaladılar mahvoluyodum sonra anlaşıldı ki alerjim varmış toza falan. 9 yaşında falan başladı bu yıllarca ilaç kullandım sonra 14 yaşlarımda falan geçti gibi. O zamandan beri de bir burun spreyim var nadiren öyle kaşıntı falan geliyor yüne toza sigaraya falan çok maruz kalınca.
Kuzenlerimden biri de öyle alerjik onun hep ateşi çıkardı aynı yaşlardayız aynı anda teşhis konuldu
Bir diğer kuzenim de aynı öyle öksürürdü o da alerjikmiş yani yaşadığım ve gördüğüm kadarıyla alerjik olması muhtemel endişelenme.
Ama bir an önce doktoruna alerji testi yaptırt. Dahiliyede devlet hastanesinde yapılıyor diye biliyorum tabii çocuk doktorları da yapar heralde anlamam pek
Umarım yardımcı olmuşumdur geçmiş olsun :)
geçmiş olsun kızınıza
allerjiye benziyor,bence içirdiğiniz bu karışımıda vermeyin.belki zencefile belki bala,belkide pekmeze allerjisi olabilir,bu yüzdende devam edebilir(eğer allerjikse).
2 gündür onlarıda vermiyorum bir kaçgündür kendi haline bıraktım.zaten iştahsız çocuk onlarıda verdimmi daha beter yiyeceği varsada yemek yemiyor.alerjikse kendi kendine geçmiyormu tedavi olması gerekiyormu bunun hakkında bilginiz varmı?alerjik bu aylardamı çoğalıyor?
gecmıs olsun önce .sızın cocugunuzun buyuk ıhtımalle genız etı problemı ve alerjısı vardır.bu mevsım donuslerınde oldukca arıyor kı ayrıca öksuruk en gec son bulan komplıkasyondur.aslında ıyı bır cocuk doktoruna denk gelmıs olsaydınız sıze burun acıcı dekonjestan yada alerjı suruplarında da verırdı ılk kullandıgınız ılacların yanında.cunku tek basına antıbıyotık gecırmıyor.oglumda aynı oldu kı her mevsım donusunde yasıyoruz bunu helede nemlı ıklımde yasıyorsanız bızım gıbı.antıbıyotıgın yanında alerjı surubuda kullanıyoruz bır donem.sadece oksurukse korkmayında bu arada.gogse ınmedıyse bu bır tepkıdır cunku.oksurugude ılacla kesmemeye calısın.sız surupla kesersenız vucut baska bır alanda tepkı verıyor.ıyı bır cocuk doktoru bulun ve aynı doktora goturun cocugunuzu.
evet tam allerji zamanı,nisanda başlıyor bizimde çilemiz bizde genetik.eğer kesin allerji denirse ilaçları var.
belkide alerji dediğiniz gibi ama doktorlar niye test yapmadı anlamadım.herzaman gittiğim doktora gittim bronşit dedi ilaç verdi geçmedi.konturola gittim geçmedi dedim balgam sökücüye devam et dedi.alerjik olabilirmi dedim sesini çıkarmadı.ilaçlarına devam et geçer dedi hala geçmedi.artık geçmezse bu hafta sonu başka doktora getireceğim alerji test yapılmasını söylüyeceğim.inşallah geçer ozamana kadar.evet aynı sizin dediğiniz gibi burnu kaşınıyor ,hapşurup, öksürüyor.
Eğer aile hekimine falan gittiyseniz oralarda test yapılmıyor. Bir de ben küçükken de öyle test falan yapmayıp saman nezlesi diyip yollamışlardı uğraşmak mı istemiyorlar sorunları ne anlamadım. Bu alerjiler özellikle çiçekler açıyor ya o zamanlar çok oluyor çünkü polen de tetikliyor.
özel hastaneye gittim.dediğin gin uğraşmak istemediler herhalde.arı poleni kullandınızmı iyi gelirmi.babam almışta içirsem faydası olurmu acba
Aklımı yiyeceğim arkadaşlar bir akıl verin.2,5 yaşında kızım var.mayısın 9 dan beri öksürüyor.3 doktora getirdim ilaç verdiler antibiyotik,balgamı sökücü verdiler içirdim geçmedi.evde kendim çay,ballı zencefil,pekmez vs..her ne faydalısa yaptım geçmedi.ya niye geçmiyor anlamadım.önceden sabahtan akşama kadar durmaksızın öksürüyordu şimdi sabahları daha fazla öğlene doğru azalıyor.neden bitmiyor çok rahatsız oluyorum üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım.arkadaşlar sizlerde de bu durum varmı.devam eden öksürük.
Şahsen benim polene alerjim var arı poleni de buna dahil mi içsem ne olur bilmiyorum uzman değilim. Hem testini yaptırıp hem de bir doktora sorsanız daha iyi olur gibi geldi:26:
alakasız canım o benim de toza ve polene karşı alerjim var,ama arı poleni çok alakasız onunla,burnuna sokmuyosun neticedebala karıştırıp yediriyodu annem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?