Var galiba ..Bu tarz programlar izlemem ağır dram içeren film dizi izlemem. Siz de izlemeyin bu kadar etkileniyorsanız. Mazoşist bir tarafınız mı var
Melankolik olmak öğretildi belki de..Hayatı zor olan akrabalarım benim hayatıma gıptayla bakıp bunu dile getirirlerdi.Bizim ailemiz seninki gibi değil vs.Şeklinde cümleler kurarlardı.Zor durumda kaldıklarında başkalarını suçlarlardı.Onlar bizim çektiğimizi çekmediler derlerdi.Annem de öyle .Biz babamızdan şunu görmedik ama size böyle davranıyoruz dediğini çok duydum..Zamanla beynime yerleşti ve şimdi bunu her olaya genelliyorum galiba bu durumu..Melankolik doğan bi insansiniz demek ki. Ama sunu düşünün herkes sizin gibi yapsa dünya iyicene çekilmez bi yer olur hic güneş doğmasın mi? Her koyun kendi bacagindan asılır mantigi herkes kendini kurtarmak zorunda ancak öyle bi sekilde feraha çıkılır. Herkes birbirini düşünse kördüğüm olur her sey. Ucakta maskeyi önce kendinize sonra cocuga takin demeleri gibi bi sistem var siz bunun disina çıkıyorsunuz. Bu sekilde ne baskasina faydaniz olur ne kendinize.
Galiba evet..Çekirdek duygunuz suçluluk mu peki ? Öteki ile kendinizi ayırmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Ben işlemeyi tercih ediyorum. Bazen insan kendi acısıyla baş etmekte zorlanıyor , onun yerine başkalarının acısına yoğunlaşarak günü kurtarıyoruz. Biraz bu alanlara bakın bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?