- 12 Nisan 2016
- 1.139
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.961
- 133
Bu forumda zaman zaman dert yarıştıranları görüyoruz. Bu da dert mi vs demeler başkalarının derdini küçümsemeler daha önemli sorunların olduğunu hatırlatmak falan... diyorum ki şu hayatta bir insanın yaşayabileceği en önemli sorunlardan biri ailevi problemler. Sorunlu bir aileye sahipsen tüm hayatını etkiler, ilişkilerini etkiler , arkanı dönüp gidemezsin, banane diyemezsin ama yine de bu sorunların arkasına sığınıp hatalarına başarısızlıklarina bahane yapmamalisin. Ben de hep ailevi problemlerle mücadele ettim.maddi manevi sıkıntılarımız oldu hep. Hayatımın en iyi zamanlarında tam her şey oldu bitti bundan sonra her şey iyi olacak dediğim günlerde hayatıma biri girdi. Kendine inandırdı güvenimi aşkımı kazandı. Onun da bazı ailevi sorunları vardı. Kendini eksik hissetmesin dye ben de yaşadığım sorunları paylaştım onunla. Öyle sürekli dert de anlatmiyodum. Bu adam ciddi adımlar atmaya başladığımız anda hiç bir sebep göstermeden beni terketti başkasıyla evlendi yani beni aldatmış sonradan öğrendim. Başka sebepleri de vardı onun kendince bencilce ama sebeplerden biri de tamamen sorunsuz problemsiz dört dörtlük bir insan aramasiydi. Evlendiği kız benim yaşadıklarımı yaşamadı belki dye çok düşündüm ben de. Yani demek istediğim erkekler kendi problemleri bile olsa evleneceği kızın hiç bir problemi olsun istemiyorlar. Onlar bizim kadar fedakar olamıyorlar. Ve başka bir örnek: bir kız arkadaşım vardı. Onun da ciddi sorunları oldu hep yanında oldum dertlerini dinledim ki geçimsiz bir kız olduğu halde ona tahammül ettim. Ne zamanki benim sorunlarım oldu dertlerimi paylaşmak istedim benimle dert yarışına girdi o da. Benim sorunlarım onun kadar önemli değilmiş kendime boşuna dert ediniyormuşum gibi davrandı. Uzun yıllara dayanan dostluğumuza rağmen bunu yaptığı için bende iletişimi kopardım artık. Bu kadar uzatmamin sebebi kimse sana senin kadar önem vermez acılarını dertlerini dinlemez ailen bile. İyi günde güçlü olduğunda yanında olanlar sırtını sivazlayip sana yüklenenler sorunlarını paylaştığında ya küçümser ya yok sayar senden kaçar. Üzücü ama acılarını içinde yaşa kendine dön sadece kendini düşün kendini mutlu et. Geçmişe takılı kalmamaya çalış. Sen de bencil ol. Kimsenin yükünü derdini çekme. Senin sorunların sana yetiyor zaten. İlla paylaşmak istediğinde bu forumda paylaş sıkıntılarını. Allah yardımcın olsun.