• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi yemek konusunda eksik hissediyorum! mutsuzum :(((

ilimonn

'Kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
1.256
28
108
hanımlar selam ,yıne ben. ben 1 senelık evlıyım neredeyse. çok sukur elımden gelıyo yemek yapmak ama hergun hergun ne uretcem dıye dusunuyorum ne pişiricem vs. ayrıca bugun komşuyla sarma sardık ve ben sarmaların dıbını yaktım kızlar. neye daldım bılmıyorum ama delı gıbı koku sındı sarmalara dolmalara ve pek yıyemedım. ben bu konuda ne yapıcam... bıraz fıkır verın bana... herzaman cok çeşit yapamıyorum donup dolaşıp aynı yemeklere gelıyoruz,patates,tavuk,fasulye,pilav ,bulgur,çorbalar vs ... bunları yapabılıyorum ama sızce eksıkmıyım yoksa abartıyorummu? of of :((((((

annem bile 22 senelik evli ama oda sızın gıbı hergün acaba bugün ne pışırsem dıye dolanır evın ıçınde

eşınız çok yemek ayırır mı?

Bende geçen sene yanlız yaşıyordum bazı ınternet sıtelerınde bulduğum yemeklerı yapmaya çalışıyordum

ama hıç beceremem, sevgılım yapardı hep yemeklerı o daha becerıklı :25:

Tarıfe göre yemek yapabılıyorsan eğer netten bakabılırsın çeşıtlı yemek tarıflerı oluyor hem değışıklık olur :31:

Canım zamanla oturur herşey acele etme
Benim anne baba aşçıydı mesela
Bekarken bırak yemek yapmayı karıştırmazdım bile belki
Annem çok derdi öğren adamı aç bırakırsın sonra:37::56:
Demekki göz ucuyla bakmam bile yetmiş şimdi neler neler
Evlendiğim günden beridir hemde
Ben değişik şeyler denemeyi çok seviyorum
Yemeyide keza öyle

Sana tavsiye değişik şeyler bu ve dene
Ama sofraya getirirken sunumunuda güzel yap süsle falan
Aynı şeyleri kullansan bile faklı gibi gelir

Umarım işine yarar bişeyler yazmışımdır

annem bile 22 senelik evli ama oda sızın gıbı hergün acaba bugün ne pışırsem dıye dolanır evın ıçınde

eşınız çok yemek ayırır mı?

Bende geçen sene yanlız yaşıyordum bazı ınternet sıtelerınde bulduğum yemeklerı yapmaya çalışıyordum

ama hıç beceremem, sevgılım yapardı hep yemeklerı o daha becerıklı :25:

Tarıfe göre yemek yapabılıyorsan eğer netten bakabılırsın çeşıtlı yemek tarıflerı oluyor hem değışıklık olur :31:

sebze yemeklerını yemez,kımı sebze yemeklerını bende yemem. tarıfe gore yapabılıyorum ama guvenemıyorum nettekı tariflere. bırkere gozleme tarıfı aldım yapayım dedım rezıl oldu hamur agladım esımın yanında rezıl oldum. ama dıgerlerını yapabılıyorum gene. yanı malzeme eksık yazıyorlar felan . oyle yanı.. bu durumda nasıl kıdemlencem bılmıyorum. bugun cok taktım kafama. hele bırde sarmaları yaktım o ayrı bı rezalet zaten:2:

Üzülmeyin. Kasmayin kendinzi.
Zamanla her türlü yemegi yaparsiniz.
Herkesin basina gelir/gelmistir bugün ne pisirsem sorunu:)

Canım zamanla oturur herşey acele etme
Benim anne baba aşçıydı mesela
Bekarken bırak yemek yapmayı karıştırmazdım bile belki
Annem çok derdi öğren adamı aç bırakırsın sonra:37::56:
Demekki göz ucuyla bakmam bile yetmiş şimdi neler neler
Evlendiğim günden beridir hemde
Ben değişik şeyler denemeyi çok seviyorum
Yemeyide keza öyle

Sana tavsiye değişik şeyler bu ve dene
Ama sofraya getirirken sunumunuda güzel yap süsle falan
Aynı şeyleri kullansan bile faklı gibi gelir

Umarım işine yarar bişeyler yazmışımdır

merhaba canım.. yenı seyler denıyorum arada. bazı bazı suslemelerde de bulunuyorum yemeklerde. mısal bugun krep kanepe yaptım esım ve arkadaşına. ıslerı vardı bzıe gelmişlerdı. begenmişler yemışler felan mutlu oldum.. nettede cok araştıyorum tarıflere ama genede dusunmeden yapamıyorum bı mısafır gelcek dıyelım dusun dusun ne yapcam ne etcem dıye ıkramlık vs. temızlık konusunda sıkıntım yok tek sıkıntı yemek yapmak cesıt uretmek. ve begendırmek. sagol cnm goruslerın ıcın

imkanin varsa hergün oktay ustaya bakabilirsin... onun yemeklerini yapmasanda(malzeme eksikliginden misal) aklina o gün icin kesin bir sey gelecektir... annem hep öyle yapiyor...

sebze yemeklerını yemez,kımı sebze yemeklerını bende yemem. tarıfe gore yapabılıyorum ama guvenemıyorum nettekı tariflere. bırkere gozleme tarıfı aldım yapayım dedım rezıl oldu hamur agladım esımın yanında rezıl oldum. ama dıgerlerını yapabılıyorum gene. yanı malzeme eksık yazıyorlar felan . oyle yanı.. bu durumda nasıl kıdemlencem bılmıyorum. bugun cok taktım kafama. hele bırde sarmaları yaktım o ayrı bı rezalet zaten:2:

canım kk da var bir sürü tarif onlara bak

Bir sarma yaktın diye yemek yapamıyor mu oluyorsun. Zamanla herkes bu tür şeyler yapıyor. Bu beceriksizlik değil bir anlık dalgınlık.

Hepimiz annemizin karnında yemek yapmayı bilerek doğmadık.
Bende hergün bugün ne yapsam diye stres yapıyorum. Ama bekarken hep yemek kitapları almıştım. Genelde ordan baka baka yaptım ilk evlendiğimde. Değişik şeyler yapmak hoşuma gidiyor.
Birde 1,5 yaşında kızım var. Artı olarak ona da uygun yemek yapmak zorundayım. İlerde çocuk olunca daha zor. Sen yeri geliyor bazen kahvaltı yapayım diyorsun. Ama çocuk olunca mecbur o çeşit yesin diye hergün ona göre de yemek yapmak zorundasın. heleki yeni beslenmeye başlayınca birde onun için ayrı yemek yapacaksın.

Nette ki tarifler dediğin gibi bazen eksik tarif veriyor. En güvenilir yemek kitapları.

kendini eksik hissetme, zamanla yapa yapa bir bakacaksın herşeyi nefis yapıyorsun. Ama her şeyi dört dörtlük yapacak halimiz yok.
Annem aşçı mesela. O bile yeri gelince benim çeşitlerimden tarif bile aldığı oluyor benden:)

Canım ben kaç yıldır evliyim hala çeşitte zorlanıyorum.Bir de evde yemek seçilince daha zor oluyor.

Ana yemekleri zamanla oturtursun.Bu arada salata ve böreklerle menüyü zenginleştirebilirsin.
Kısır,meksika fasulyesi,yoğurtlu kabak salatası gibi kolay çeşitler olabilir.

Gözlemeyi yufkadan yapıyorum mesela,teflonda pişiriyorum,kahvaltıda güzel oluyor.
Çok darda kalınca yani süre azsa ve çeşit bulamamışsam fırından ekmek hamuru alıp pizza yapıyorum.
Sıkılınca böyle ufak kaçamaklarım var :)

Sana tavsiyem,tarifleri profesyonel aşçılardan bakma...
Bloglardan bakarsan daha pratik olur.Hem daha önce denemiş olanların yorumları da yazıyor.

Cafefernando'ya bak bi canım bence yemek blogu olarak, hem çok farklı tarifleri var, hem de anlatımı çok iyi açıklayıcı, birebir dediklerini yaptığında ortaya Cenk'in yaptıklarının aynısı çıkıyor.

Bir sarma yaktın diye yemek yapamıyor mu oluyorsun. Zamanla herkes bu tür şeyler yapıyor. Bu beceriksizlik değil bir anlık dalgınlık.

Hepimiz annemizin karnında yemek yapmayı bilerek doğmadık.
Bende hergün bugün ne yapsam diye stres yapıyorum. Ama bekarken hep yemek kitapları almıştım. Genelde ordan baka baka yaptım ilk evlendiğimde. Değişik şeyler yapmak hoşuma gidiyor.
Birde 1,5 yaşında kızım var. Artı olarak ona da uygun yemek yapmak zorundayım. İlerde çocuk olunca daha zor. Sen yeri geliyor bazen kahvaltı yapayım diyorsun. Ama çocuk olunca mecbur o çeşit yesin diye hergün ona göre de yemek yapmak zorundasın. heleki yeni beslenmeye başlayınca birde onun için ayrı yemek yapacaksın.

Nette ki tarifler dediğin gibi bazen eksik tarif veriyor. En güvenilir yemek kitapları.

kendini eksik hissetme, zamanla yapa yapa bir bakacaksın herşeyi nefis yapıyorsun. Ama her şeyi dört dörtlük yapacak halimiz yok.
Annem aşçı mesela. O bile yeri gelince benim çeşitlerimden tarif bile aldığı oluyor benden:)

bırde cocuk meselesı var tabı. bakalım ona nasıl yemekler yapabılcem. oda korkutuyo benı.

hanımlar selam ,yıne ben. ben 1 senelık evlıyım neredeyse. çok sukur elımden gelıyo yemek yapmak ama hergun hergun ne uretcem dıye dusunuyorum ne pişiricem vs. ayrıca bugun komşuyla sarma sardık ve ben sarmaların dıbını yaktım kızlar. neye daldım bılmıyorum ama delı gıbı koku sındı sarmalara dolmalara ve pek yıyemedım. ben bu konuda ne yapıcam... bıraz fıkır verın bana... herzaman cok çeşit yapamıyorum donup dolaşıp aynı yemeklere gelıyoruz,patates,tavuk,fasulye,pilav ,bulgur,çorbalar vs ... bunları yapabılıyorum ama sızce eksıkmıyım yoksa abartıyorummu? of of :((((((

Sen yemek yapamıyo değilsin bütün annelerimizde olduğu gibi '' yarın ne yapsam?'' sorunsalına kaptırmış gidiyosun.
Sarma yapmış altını yakmışsın. Sarmayaı yapamayanlar intihar mı etsin? (bknz: ben :ssz:) :27:
Bence eşinle oturup aylık yemek listesi yapın alışverişinizide ona göre yaparsınız. Ohh mis. :9:
Bazı bilinmiş bloglar var ordan burdan alınmış değil bizzat denenmiş tarifler resimli olarak veriliyo. Yada oktay ustanın vs sitesinden dene. O ölçeklerde değil ama yarıya düşürerek kullan. Deneyerek başka şeyler üretirsin hem. :54:

Cafefernando'ya bak bi canım bence yemek blogu olarak, hem çok farklı tarifleri var, hem de anlatımı çok iyi açıklayıcı, birebir dediklerini yaptığında ortaya Cenk'in yaptıklarının aynısı çıkıyor.

orayada bakıyım canım..cok tesekkur ederım. ınsallah uyum saglarım artık pratıklıge yemeklere . ınsallah...

Sen yemek yapamıyo değilsin bütün annelerimizde olduğu gibi '' yarın ne yapsam?'' sorunsalına kaptırmış gidiyosun.
Sarma yapmış altını yakmışsın. Sarmayaı yapamayanlar intihar mı etsin? (bknz: ben :ssz:) :27:
Bence eşinle oturup aylık yemek listesi yapın alışverişinizide ona göre yaparsınız. Ohh mis. :9:
Bazı bilinmiş bloglar var ordan burdan alınmış değil bizzat denenmiş tarifler resimli olarak veriliyo. Yada oktay ustanın vs sitesinden dene. O ölçeklerde değil ama yarıya düşürerek kullan. Deneyerek başka şeyler üretirsin hem. :54:

yemek lıstesı ıse yarayabılır ama herzaman uyulurmu onu bılmıyorum? ama denemekte fayda var.. bloglara arada bakıyordum ama guvenemıyordum tekrardan bakıcam muhakkak. bazı zamanlarda israf da yapabılıyorum mutfakta sebzelerde yıyeceklerde. acaba sadece bende mı oluyor. sızdede oluyormu*

yemek lıstesı ıse yarayabılır ama herzaman uyulurmu onu bılmıyorum? ama denemekte fayda var.. bloglara arada bakıyordum ama guvenemıyordum tekrardan bakıcam muhakkak. bazı zamanlarda israf da yapabılıyorum mutfakta sebzelerde yıyeceklerde. acaba sadece bende mı oluyor. sızdede oluyormu*

İlk evlendiğimde bende çok israf yapıyordum. Ama zamanla öğreniliyor. Mesela artık günlük ne yapacaksam ona göre alıyorum. 1 haftalık alırdım bazen, Bakardım çoğu çürümüş. Ama günlük alınca israf falan olmuyor.

Mutlaka oluyo o her evde.
Yemeklerde bile çoğunlukla israf olduğunu (döküldüğünü) düşünürsek bunlar zamanla oturacak şeyler. :34:

hergün yemek düşünmek çok sıkıcı cidden yav):).
bencede 1 haftalık liste oluşturabilirsin..
malzeme olduktan sonra çeşit çeşit deneye bilirsin

hergün yemek düşünmek çok sıkıcı cidden yav):).
bencede 1 haftalık liste oluşturabilirsin..
malzeme olduktan sonra çeşit çeşit deneye bilirsin

evet lıste olayını denıycem. malzeme var şükür. ama işte parık lazım accık akıl lazım:d uretemıyorum ıste ah ah

Back
X