Kendimi yeterince ifade edemiyorun

ogretmnhnm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
165
56
298
35
Adana
Merhaba hanımlar site site gezindim ama kafam daha da doldu buraya açılmak istedim. Ben 24 yaşında öğretmenliği bitirmiş atanmayı bekleyen genç bir kızım 4 kişilik bir çekirdek aileyiz bir de sevgilim var nasipse evleneceğiz. Benim sorunum büyüdükçe büyüyor kafamda. Ev işi yapıyorum örgü örüyorum hemen hemen her konuda bilgim var ama bunları davranışa dökerken hep bi sıkıntı. Elim çok yavaş mesela dikkatli yapim derken yavaş davranıyorum. Genel olarak kendimi ifade ederken cümlelerim takılıyor bazen karşımdaki saçmaladığımı düşünüyor. Belki de kafam çok dolu o yüzden oluyor bilemiyorum. Evlilik konuşuluyor aile içerisinde ben bi utangaç bi sıkılgan kendimi kadınsı hissetmek istiyorum psikolojim elvermiyor. Fiziğim de düzgün yani kadınsı hatlarım falan ama neden böyle hissediyorum? Belli etmemeye çalışsam da dışarıya karşı bi çekinme utanma oluyor bunu kendime bile belli etmek istemiyorum. Becerikli hamarat eli çabuk kadınlar içerisinde rahat davranan biri olayım artık ben de. Acaba acele mi ediyorum ?

Kişisel gelişim kursuna gidebilirsiniz. Sevgilinize karşı nasılsınız? Ona karşıda mı utangaçsınıx?

Elestirilme korkunuz mu var ? Ya da yaptığınız birseyi begenmezler diye mi düşünüyorsunuz

Sosyal fobiniz olabilir.
Bende bir dönem böyleydim kendimi yetersiz görme, topluluk önünde konuşmaktan çekinme, eleştirilme korkusu gibi endişelerim vardı.
Sanırım verebileceğim en iyi tavsiye bunların üstüne gitmeniz.
Sosyal ortamlarda bulunun, konuşun, kaynaşın, elinizin yavaş olması sizin yetersizliğiniz değil bazı insanların eli çabuktur bazıları daha ağırdan alır ben de onlardanım, yapıyla alakalı bu.
Bunu yenebilirsiniz iş sizde bitiyor.
Özgüveninizi arttırmaya odaklanın.

El yavaşlığının sebebini bilemiyorum ama utangaçlık, çekingenlik genellikle öz güven eksikliğinden kaynaklanan bir durum.
İnsan önce kendi farkında olmalı, kendini tanımalı, daha sonra çözüme odaklı neler yapabilirim diye düşünmeli bence.
Sosyal hayatınızı da etkiliyordur bu durum muhtemelen.

Bende 2 3 yıl öncesi böyleydim saçmalrım die konuşmazdım okulda bildiğim sorulara bile cvp vermezdim çekinirdim. Sonra hayatımı zorlaştırdığımı farkettim ve girişken olmaya başladım korkmadan konuştum yorum yaptım çok fazla kitap okumaya başladım kelime haznemi genişlettim konuştukça kendimi ifade ettikçe özgüvenim arttı şimdi 23 yaşındayım çok kalabalık ortamlarda bile dinlenitirim kendimi . El çabukluğuna gelirsek mesela temizliği ütüyü çok hızlı yaparım sürekli yaptığım için püf noktalr geliştirdiğim için. Ama yemekte yavaşım çünkü az yaparım annem sağolsun o yapıyo genelde :) kendinize güvenin ve değişime başlayın başarıcaksınız eminim

Merhaba hanımlar site site gezindim ama kafam daha da doldu buraya açılmak istedim. Ben 24 yaşında öğretmenliği bitirmiş atanmayı bekleyen genç bir kızım 4 kişilik bir çekirdek aileyiz bir de sevgilim var nasipse evleneceğiz. Benim sorunum büyüdükçe büyüyor kafamda. Ev işi yapıyorum örgü örüyorum hemen hemen her konuda bilgim var ama bunları davranışa dökerken hep bi sıkıntı. Elim çok yavaş mesela dikkatli yapim derken yavaş davranıyorum. Genel olarak kendimi ifade ederken cümlelerim takılıyor bazen karşımdaki saçmaladığımı düşünüyor. Belki de kafam çok dolu o yüzden oluyor bilemiyorum. Evlilik konuşuluyor aile içerisinde ben bi utangaç bi sıkılgan kendimi kadınsı hissetmek istiyorum psikolojim elvermiyor. Fiziğim de düzgün yani kadınsı hatlarım falan ama neden böyle hissediyorum? Belli etmemeye çalışsam da dışarıya karşı bi çekinme utanma oluyor bunu kendime bile belli etmek istemiyorum. Becerikli hamarat eli çabuk kadınlar içerisinde rahat davranan biri olayım artık ben de. Acaba acele mi ediyorum ?
Becerikli hamarat eli çabuk olmak zorundamisin.zamana birak zorlama

Utanma, cekinme durumunuz hayatinizi zorlastirir evette ev islerini hizli yapinca noluyor veya ne olacakki?

Herkez bir değil bu senin karakterin dayımın kızı var 7 aylık hamile 20 yasında iftar yemeğine aldı bizi ben onun gibiyken kendime zor bakıyordum kiminin eli pratiktir hamarattır evlenince biraz daha farklılasabilirsin.

Kişisel gelişim kursuna gidebilirsiniz. Sevgilinize karşı nasılsınız? Ona karşıda mı utangaçsınıx?
Dışarıya karşı asla utangaç değilim olduğumda da göstermiyorum bunu. İçimde yaşıyorum bu düşünceleri kendi kendimle tartışıyorum. Sevgilim şakacı ben de çok gülen biriyim. Gülmesem ortam çok ciddi oluyor sıkıcı birine dönüşmektense gülmek daha iyidir ama ona karşı daha kadınsı davranabilirim. O benim ev işinde beceriksiz olduğumu düşündü hep ben de bu düşüncesine hem sinir olurum hem güler kendimle dalga geçerim. Beraber güleriz beceriksizliğime. Ama son zamanlarda kendimi ona karşı kanıtlamaya çalışırcasına ev işi yapıyorum yeterince kadın gibi beceremeyince moralim bozuluyor aileme bile ben artık büyüdüm kadın oldum diye görünmeye utanıyorum bazen düşünüyorum evlendiğimde hamile olsam bunu anneme babama nasıl söylerim doğumuma gelseler falan çok utanırım diyorum kendi kendime.

Elestirilme korkunuz mu var ? Ya da yaptığınız birseyi begenmezler diye mi düşünüyorsunuz
Eleştirilmeyi severim düzgün bir dille olduğu sürece. 24 yaşındayım öğretmen oldum artık böyle sorunlarım olmamalı ama var işte çözüm arıyorum kendi kendime kimse bilmiyor. Benim hiç dostum yok sosyal ortamım yok sevgilimle de farklı şehirdeyiz. Gün içinde çok fazla konuşmuyorum genelde kendi kendime düşünüyorum atama beklemek de çok zor sevgilimle konuşurken de kafam çok dolu oluyor ve konuşurken akıcı olamıyorum sanırım bu sebepten. dilim sürçüyor cümlelerimi yanlış kuruyorum bazen sevgilimin hoşuna gidiyor aslında o benim halimden memnun ben değilim. daha olgun, akıcı konuşabilirim o benimle hem şakalaşır hem akıl hocam gibi konuşur ben sanki onun öğrencisiyim.

Sosyal fobiniz olabilir.
Bende bir dönem böyleydim kendimi yetersiz görme, topluluk önünde konuşmaktan çekinme, eleştirilme korkusu gibi endişelerim vardı.
Sanırım verebileceğim en iyi tavsiye bunların üstüne gitmeniz.
Sosyal ortamlarda bulunun, konuşun, kaynaşın, elinizin yavaş olması sizin yetersizliğiniz değil bazı insanların eli çabuktur bazıları daha ağırdan alır ben de onlardanım, yapıyla alakalı bu.
Bunu yenebilirsiniz iş sizde bitiyor.
Özgüveninizi arttırmaya odaklanın.
Aslında sorunumun sebebini biliyorum sanırım. Ailemden başka kimse yok yanımda evde sadece babam çalışıyor atanmam gerek aileme destek olmalıyım hala atama haberi yok öyle bekliyoruz boş boş. Maddi açıdan ailecek bir aktivitemiz yok sevgilim ayrı şehirde yani ben hiç sosyal değilim. Kendimi geliştirmem dışarıya çıkmam gerek o da paraya bakıyor. Zaten aileme destek olamazken bir de dışarıda para harcamak istemem. Kitap okuyorum film izliyorum olmuyor. Sessizlik benim hem el ve vücut becerimi hem de psikolojimi bozuyor. Atanırsam ailemden ayrlıp tek yaşayacağım ve daha önce hiç tek yaşamadım okulumu da burda okudum çünkü. Belki de zamana bırakırsam daha becerikli ve olgun olurum. Düşünce olarak olgunum belki ama bunu yansıtamamaktan şikayet ediyorum.

El yavaşlığının sebebini bilemiyorum ama utangaçlık, çekingenlik genellikle öz güven eksikliğinden kaynaklanan bir durum.
İnsan önce kendi farkında olmalı, kendini tanımalı, daha sonra çözüme odaklı neler yapabilirim diye düşünmeli bence.
Sosyal hayatınızı da etkiliyordur bu durum muhtemelen.
Sosyal hayatım yok ki. Okul bitti arkadaşlıklar bitti ailem ve sevgilimin var evlilik hayallerim de olmasa depresyondaydım çoktan. Bi atansam öğrencilerim olsa para kazansam her şey bambaşka olacak belki. Tek babam çalışıyor maddi manevi ailecek zorlanıyoruz zaten her şeyi düşünüyorum kafam çok dolu. Sevgilime sorunlarımı anlatmıyorum çünkü o da benim gibi atama bekliyor herkesin derdi kendine yetiyor zaten bir araya gelince şakalar yapıp gülüyoruz ancak. Telefonu kapatınca herkes kendi dünyasında yine. Ben kendimi tanıyamıyorum bazen. bu zamana kadar hep ders çalıştım annem bir iş yaptırmadı şimdi de ev işlerine yatkın olmadığımdan 24 yaşımda kendimi yetersiz hissediyorum. Sürekli evde olduğum için açıkçası bakım da yapmıyorum saç makyaj kıyafet allah ne verdiyse. İçimden gelmiyor...

Becerikli hamarat eli çabuk olmak zorundamisin.zamana birak zorlama
Aslında kendimi kendime kanıtlama çabasındayım bu daha doğru bir tabir olur. İşte sorunum tam da bu. Düşündüğümü söylüyorum sonra keşke bunu söyleseydim bu daha doğru bir tabir olurdu diyorum. O kadar çok şey düşüyorum ki kafam vücuduma ağır geliyor sanki. Kuran okuyorum son zamanlarda bol bol dua ediyorum içimi ferah tutayım diye gece olunca yine aynıyım düşün düşün uyku tutmuyor. Acaba kendimi çok mu eleştiriyorum? Bi rahatlayabilsem

Valla hocam hamarat olma da ne olursan olo_O
Sevgilimin ailesinde herkes hamarat ben de onların arasına gireceksem her işe yatkın olmalıyım diye kendime kendime kanıtlama çabasına girdim işte hem düşünce olarak hem davranış olarak tam evlenilecek bir tutum sergilemek istiyorum saygıda sevgide bir kusurum yok beceriye yoğunlaştım nedense

Utanma, cekinme durumunuz hayatinizi zorlastirir evette ev islerini hizli yapinca noluyor veya ne olacakki?
Ailelerimiz bizi biliyor evlilik konusu açılınca ailemden çekiniyorum utanıyorum yani evlilik konusunda kendi kendime bir utangaçlık sergiliyorum bunu kendimden bile gizlemeye çalışıyorum. Ben aksine evlenecek olgunluğa geldim evi çekip çeviriyorum hem evime hem eşime vakit ayıracak düzeydeyim aynı zamanda öğretmenin öğrencilerim var gibi gibi her yere yetişen bir insan olmak istiyorum fakat atama yok 1 yıldır evdeyim mesleğimde bildiklerimi de unuttum Tamamen beceriksiz hissediyorum kendimi.

Sevgilimin ailesinde herkes hamarat ben de onların arasına gireceksem her işe yatkın olmalıyım diye kendime kendime kanıtlama çabasına girdim işte hem düşünce olarak hem davranış olarak tam evlenilecek bir tutum sergilemek istiyorum saygıda sevgide bir kusurum yok beceriye yoğunlaştım nedense
Yanlış anlamayın o zaman gidip çamaşır yada bulaşık makinası ile de evlenebilir değil mi? Ayrıca siz 2- 3 ev işi için mi evlenilecek bir kadın mısınız?Bende değilsiniz.Yani şahsen ben böyle düşünüyorum.

Herkez bir değil bu senin karakterin dayımın kızı var 7 aylık hamile 20 yasında iftar yemeğine aldı bizi ben onun gibiyken kendime zor bakıyordum kiminin eli pratiktir hamarattır evlenince biraz daha farklılasabilirsin.
Maşallah benim bu sorunlarımn sebebi kendimle sürekli başbaşayım çözüm için elimden gelen bir şey yok yaptığım tek şey düşünmek. Dostoyevski Suç ve Ceza kitabındaki Raskolnikov gibiyim

Yanlış anlamayın o zaman gidip çamaşır yada bulaşık makinası ile de evlenebilir değil mi? Ayrıca siz 2- 3 ev işi için mi evlenilecek bir kadın mısınız?Bende değilsiniz.Yani şahsen ben böyle düşünüyorum.
Zaten o konuda bir şüphem yok doğru söylemişsiniz. Benim derdim kendimle. Şuan kimse bir problemim olduğunun farkında değil herkes benden memnun. Ben okulu bitirdiğimden beri atama bekliyorum henüz hiç atama yapmadı devlet. İnşallah gideceğim. Ama işe yaramaz sürekli tüketen asosyal olmaktan çok sıkıldım. Bunalımın eşiğindeyim yani. Kuran okuyorum bol bol dua ediyorum şükrediyorum en önemlisi. Bunlar beni frenliyor

Back
X