kendimi zor tutuyorum! bunaldım artık

elaa34

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
31
0
16
İstanbul
mrb arkadaşlar.evimiz inşaat halinde olduğu için kendi oturduğumuz evi kapatıp kayınvalidemlerin yanına yerleştik.evimiz bitmedi hala beklemedeyiz. bazen annemlerede gidip bir iki gün kalıyoruz ama genelde kayınvalidemlerle beraber oturuyoruz şuan.benim sıkıntım kayınvalidem.herşeye her yaptığımakarışıyor.öyle yapma böyle yapma yada birşeyi yapacağım zaman hemen engel oluyor.hevesim kursağımda kalıyor.sonuçta bende bir kadınım ve bir işi becerebilirim ama o böyle yapınca bunalıyorum.en küçük örneği bebeğim var 4 aylık ben hiç birşey bilmiyormuşum gibi karışıyor kendi büyütmeye çalışıyor.ne biliiym sürekli birşeyler yedirme içirme çabasında küçücük çocuğa.sonuçta ben çocuk yaptıysam bakmayıda bilirim ama o hep karışıyor.annemlere bazen gidiyorum bir iki gün kalıyorum geldiğimde odamda herşeyin yeri değişmiş oluyor.zaten bir odaya tıkılıp kaldık 3 kişi zor sığıyoruz bende bi odada 3 kişinin eşyalarıyla idare etmeye çalışıyorum.yeni doğum yaptığımda her gelen bir hediye getirmişti genelde bebeğime göre büyük kıyafet almış çoğu kişi bende ona olmaz diye hiç açmamıştım karışmasınlar diye anneme gittim geçen gün eve geri döndüm bir baktımki eşyalar karıştırılmış paketler açılmış kıyafetleri çıkarmış.sinir oldum.ben onun odasına girip karıştırıyormuyum sanki o benim eşyalarımı karıştırıyor.tamam belki kötü niyetle yapmyor ama istemiyorum istemediğimide söyleyemiyorum eşimden çekiniyorum bana kızar diye.o hediyeleri açtı sanki ne geçti eline gene olmuyor çocuğun üzerine fazla eşya çıkartıyor daracık odada.off allahım evim bir an önce bitsede geçsem evime.neyapmalıyım konuşmalımıyım kayınvalidemle yoksa sık dişini idare etmi dersiniz bayanlar lütfen benim durumumda olan yada başından böyle bir şey gemiş olan varsa yazarmısınız??yorum rica ediyorum herkesten.teşekkür ederim.

Sayılı gün çabuk geçer.
İyi ki,önünüzde kendi evinize geçme durumunuz var.
Bu süreçte biraz idare edilebilir.
Ben olsam,çocuğum ve odam konusunda taviz vermem.
Ama evdeki işler konusunda,idareyi kayınvalideme bırakırım.
Nazikçe uyarmakta sakınca görmem.

evının bıtmesıne az varsa canım sabret derım hıç kotu olmaya degmez
sonucta kalıcı degılsın evıne gececeksın

Evine geçmene az kalmış, bence de biraz daha sabret. Yaptıkları da büyük saygısızlık.

nasıl taviz vermicemki yani nasıl anlatmalıyım eşimdende çekiniyorum.evdeki işlere pek karışmıyorum ben zaten.o nasıl yapmam gerektiğini mutlalka söyler bende ona göre yaparım ama o benim hayatıma müdahale ediyor.inş çabuk geçer.

yani anne odama girmeni eşyalarımı karıştırmanı yada düzeltmeni istemiyorum desem hiç diyememki öyle birşey.eşim annesine çok düşkündür laf söyletmez annesi haksız bile olsa bana kızar.kalkıpta böyle birşey sölesem oda eşime söylerse eşim beni mahveder.ama napıcam bilmiyorum.1,5 senedir sabrettim ama tükeniyorum artık

1,5 sene sabrettin mi Inşaat ne zaman bitecek canım eger tek sorun eşyaların yerinin degişmesiyse hiç yüzgöz olma tatlım olur böyle şeyler nasılsa evinize geçeceksiniz hep kv kalma durumunuz olsaydı o zaman rahatsız olduğununuzu dile getirirdiniz

nezamn biteceği meçhul mütahit çok sorunlu aslında normalde geön sene bitecekti ama hala bkliyorz.belli değil.o belirsizlkte canımı sıkıyor.sırf eşyalar değil aslında çok şey var.birşey söylüyo çok saçma yani tmm yparım diyorum mesela hafif burnum akmaya başladı minoset iç geçer ya minoset ağrı kesici ne alakası var burun akmasıyla neden boş yere saçma sapan bi ilaç alıp içeyim bende tamm içerim diyorum.bakıyor yapmıyorsam tekrar tekrar söylüyor tamam belki iyilik olsun diye ama işte anla yapmıyorum ama yaptırana kadar uğraşıyor.bu örnek aklıma geldi başka pek çok şey var çok doluyum aslında

Karıştırmanı istemiyorum demek,olumsuz etki yaratır.

Şöyle birşey olabilir : Ben yokken odama girilmesine alışkın değilim.Annem bile ben yokken eşyalarımı ellemezdi.Yardım etmek istemenizi anlıyorum ama kendi işimi kendim yapmak isterim.Merak ettiğiniz birşey olursa,ben evdeyken gösterebilirim vs....

Yani siz meraklısınız,siz karışıyorsunuz,siz rahatsız ediyorsunuz değil.
Ben rahatsız oluyorum,ben böyle istiyorum,ben alışık değilim anlamında sözler.
Suçlamadan,eleştirmeden,rica havasında.

ayyyyyy kıyamam ya biter allah ın izniyle canım bebişe dikkat et minicik 4 aylık mış ya çok şekerdir
Valla ne dense boş eşin tepki yaparsa diye birşey diyemiyorum laf arasında yeri degişen eşyanı bulamıyor gb yap sürekli sor yada eşinin eşyasına elliyorsa ne biliyim saati ,kyafeti,parfümü ortadan kaldır eşin sorunca nerede diye bilmiyorum annen kaldırıyo degiştiriyo falan desen Böylelikle söylemiş olursun

Ustaların basına cökkkk nıye bıtırmıyosunuz dıe

Mumkun oldugunca pılını pırtını topla anacuna gotur

Hıc bısıyede karısma uzaktan ızle cocun warmıs bak onla ılgılen

Ewınnbıtıncede belırlı aralıkla gorussenız yeter bu kadr samımı olmakmıyı dıl

Böyle huyu olan insanlar gerçekten çekilmez oluyor.
Benim bir arkadaşım var böyle şuan evlilik aşamasında ve her şeye karışıyor huy sanırım bu.
Mesela bize geliyor bir şey yapıyoruz o öyle koyulur mu böyle koyun! Bunu buraya koy vs.
Teyzemler de bizdeydi çay koymuştuk deminin içine 1 tane küp şeker atmışlar ne sebeple olduğunu bilmiyorum ama vardır bir bildikleri, arkadaşım görmüş kardeşime çıkar onları demiş, kardeşim ilgilenmeyince kendisi çıkarıp eline vermiş atması için kardeşimde o gidince tekrar içine atmış.

Şimdiden her şeye müdahale ediyor ileri de kayın valide halini düşünemiyorum şahsen.
İyi ki geçici bir süreç sizinkisi, kendinizi bu şekilde motive etmeye çalışın.
Anneniz de niye 2 gün kalıyor sunuz? Ben olsam annemde de 2 günden fazla kalırdım.

Son düzenleme:
Ben dayanamazdım sanırım:26:

Ben bu konuda takıntılı bir insanım malesef. Eşyamın yeri değiştirildiğinde ve ya ne biliyim özel alanıma müdahale edildiğinde sinirimden oturup ağlayabiliyorum. Anneciğimin kalbini bu yüzden çok kırmışlığım vardır

Diyorum anne düzelteyim diye yapıyorsun ama sen her şeyimin yerini değiştiriyosun, önemli dediğim şeyi sana göre çöp sanıp atıyorsun elleme diyorum.

Huy işte kalemimi masama bıraktıysam onu ertesi gün orda görmem lazım:26: İnşallah ilerde öyle bir kaynanaya denk gelmem

Allah tez zamanda kendi yuvana geçmeni nasip etsin, zor işte ev ev üstüne olmuyor bu yüzden

biyerden başlamalısın yoksa sinir hastası olursun
evinizin bitimi için bir tarh olsaydı sabret dayan derdim
ama tarih belli değil hem bu yüzden bence hemde kendine olan saygını yitirmemen için
kibar dille uyar mesela odanı karıştırmış görünce anne odada bişey mi aradın diye sor
bakalım ne cavap vericek ondan sonrada bişey lazım olursa benden isteyebilirsin
aramakla uğraşma de

off zor valla en nefret ettiğim şeylerden biridir. Eşyalarımın karıştırılmasından,odama girilmesinden nefret ederim..Ama eşimde benim gibi olduğu için kimse giremez :)

kv ne hiç bulaşma..madem karıştırıyor,odanı ona göre düzenle.. eşinin ağzını arasan "keşke bu kıyafetleri çıkartmasalardı,bunlar çok büyük yer kaplıyor..keşke bana sorsalardı" gibisinden...

en iyi çözüm inşaatın bitmesi konusunda bastırmak..1,5yıl inşaat mı olur yaa.. temelden sıfır bina olsa biterdi..ne yapıyorlar ki? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…