Kendimize ayna tutalm m? Naslz?

ne anneme nede babama benziyorum ben başlı başına ayrı bir dünyayım. Şu anda gördüğüm kadarıyla ikisininde huylarını almamışım.

Annem çok fedakardır herkeslere karşı,acayip duygusaldır,çok ama çooook gururludur,kendimi ona benzettiğim çok nokta oluyo bazen buna sevinsem de bazen de bazı huylarda öff annemin aynısımı oluyorum ne dediğim de çok oluyor.Ben acayip inatçı bi kişiliğim,ama bu inadım yakınlarıma söküyo genelde:)Bi problem karşısında pısıp kalmayı sevmem(annem gibi boğazıma bişeyler düğümlenip ağlamaya başlamam)valla yırtarım ortalıkları tartışırım hakkımı alana kadar bu huyumu çok seviyorum.Ama en sevmediğim huyum çok sabırsız olmam,sözlerin sonunu dinlemeden tepki veririm bu sebepten çok olmuştur haklıyken haksız konumuna düştüğüm.
Ateş gibi bi anda parlayıp ardından sönüp hiç birşey olmamış gibi olmamı da babamdan almışım.
tutumlu olmak,malının kıymetini bilmekse annemden geçmiş bir huy ama benimki daha gelişmiş bile diyebilirim.
Çok merhametli değilimdir ne yazıkki hatta acımasız bile sayılabilirim.Ama bana bulaşana yani kendimi son sözlerle anlatmak gerekirse bana bir adım gelene ben on adım giderim(iyiyse iyi 10 adım,kötüyse kötü 10 adım)
Son bişi daha annem kova kadını aşkla meşkle çok ilgisi yoktur daha doğrusu değişik kutsal duygularla yaşar aşkını bile,cinsellikten pek hoşlanmaz,işve cilve kadını diildir;bense aşka aşığım aşık olmak bana göre dünyanın en güzel duygusu,ayrıyetten eşimle cilveleşmek bana çok tatlı gelir her ortamda onu sevdiğimi belli edicek davranışlarda bulunmak hoşuma gider.

Aslında huylarımı,hem annemden almışım,hem babamdan..
babam gibi detaycı,titiz ve sevgisini hiçkimseye aldırmadan söyleyen ve gösteren,
annem gibi,temiz,düzenli,aşırı duygusal bir kadınım işte...
benim kızımda huy olarak aynı ben,babasına göre huysuzmuşuz ikimiz de..
Allah herkesi yerinde mutlu etsin...
sevgiler...

Aslında huylarımı,hem annemden almışım,hem babamdan..
babam gibi detaycı,titiz ve sevgisini hiçkimseye aldırmadan söyleyen ve gösteren,
annem gibi,temiz,düzenli,aşırı duygusal bir kadınım işte...
benim kızımda huy olarak aynı ben,babasına göre huysuzmuşuz ikimiz de..
Allah herkesi yerinde mutlu etsin...
sevgiler...

songül abla valla repini görünce dedim eyvah konu tekrarını buldu geldi..:sinifsinif:
neyseki korktuğum gibi olmadı:lepi:Şeniz

çok güzel bi konu yazmadan geçemiycem

anneme sadece düzen huyum çekmiş
herşey muntazam olacak eğri durmayacak dağınık kalmayacak

onun haricinde annemle çok zıt karakterdeyiz
annem hızlı ben yavaş
annem ciddi ağırbaşlı ben tam tersi :tomato:
annem herşeyi kafasına takar ben asla takmam
erken kalkar erken yatar...ben öğleden önce istesemde kalkamıyorum :kedi:

babamada kan grubum çekmiş kaydirigubbakcemile3
başkada hiçbişeyimiz benzemiyo
babam çok tutumlu bi insandır bende tam tersi savruk

hediyeleşmeyi severim...herkese elimden geldiğince hediye alırım veya yaparım

birde çok kinciyimdir :umursamaz: affedici değilim asla affedemiyorum :olmaz:
bu huyumdan nefret ediyorum ama elimde değil Çok üzgünüm çoook

kızımda bana hiç benzemiyo çok dağınık halasına çekmiş :mymeka:

tip olarak babama benzerim renk olarak da anneme...çoğu zaman ketumumdur...bunu da annemden almışım ...babam coşkulu yaşamayı sever...birden parlarım öfkemi kontrol edemem babam da öyledir...annem susar yeri zamanı geldiğinde söyler söyliyeceğini...çekingen biridir annecim bende çekingenim çoğu zaman ...cimriliğim babama benzemiş....muhafazakar bir aile yapımız vardı...kafamıza estiği gibi giyinip gezemezdik...kendi sülalemizle içiçe yaşardık ...sonra evlendim...herşey değişiyor zamanla insanların huyu suyu da değişiyor haliyle...eşim son derece özgüveni yüksek canı nasıl isterse öyle yaşayan birisi...ailesine değer verir fakat onlarla içiçe değildir hiçbir zaman....ee 15 yıl evli olunca ben de şimdi ona benzemeye başladım...buyrunnnnnnnnn

songül abla valla repini görünce dedim eyvah konu tekrarını buldu geldi..:sinifsinif:
neyseki korktuğum gibi olmadı:lepi:Şeniz

Aşkolsun vallahi adım tekrarcıya çıktı ama
napiiim tekrar konu çok..
aaa kambersiz düğün olur mu,benim de yazmam lazımdı,yazdım,
bu arada Gülşah,o pamığı vallahi yerim ben,

babamın kopyasıyımdır
huysuzum bıraz babamda oyledır
yataktan sınırlı suratsız uyanırız
kımseye mınnetı yoktur ali kıran baskesen gıbıyızdırkaydirigubbakcemile3
e cok merhametlıyızdır
:bbo:
ikimizde işimize gelmedıgı zaman kacmayı yeglerızkaydirigubbakcemile3
asırı temizdiriz babamda erkek halıyle banyo cifler hergunkaydirigubbakcemile3
bende elımde toz bezı gezer dururumkaydirigubbakcemile3
babam sınırının ona benzemesınden dolayı cok uzulur hıc ıyı degıl bı gun benım gıbı kalp hastası olucan o gunlerı gormeyım ben dayanamam der :çok üzgünüm:

babamda bende hayvanları dogayı cok severız :1rolleyes:
turku kulturumuz cok ıyıdır ondan ogrenmısımdır bı cok turkuyu hıkayelerı ıle:lepi:
anneme göre gıygıy bıze göre hayatın anlamı turkuler..
kötü alıskanlıklarıma huylarıma ragmen babama benzedıgım ıcın mutluyum

annemle ılgılı bısey dıyemıycem hayata farklı bakıyoruz
allah yoklugunu göstermesın aratmasın annemın
ama farklıyız:1rolleyes:

ben..
aileme cok düşkünümdür..sevdiğimi cok belli ederim..durmadan annemi babamı sevgilimi öperim sarılırım Şeniz :1hug:
inatcıyımdır :umursamaz:
coook sabırsızımdır..bişey olcaksa yapcaksam hemen olsun yapayım bitsin isterm kaydirigubbakcemile
cok duygusalım..ki bu ynüme gıcık olurum hemen aglayabilirim.. mafoldumben hüngür hüngür aglarken pat diye bişey olur kahkahalarla gülerim kaydirigubbakcemile3
merhametliyim..
kinci değilim..galiba cabuk unuturum ..
alışverişi cok severim..param olsun sabahtan akşama kadar alışveriş yapaym sositososito
takıntılıyım.. mafoldumben
kıskancım..
paramın eşyalarımın sevdiklerimin kıymetini bilirim.. :kedi:
hem içine kapanık hem dışa dönüğüm :)))

Ben huy olarak babama cekmisim
Calismayi seviyorum, yan gelip yatmak bana göre degil afaganlar baziyor
Misafiri severim, degisik ikramliklar hazirlarim yenilsin icilsin isterim
Annem her yüze gülleni dost zanneder, ben öyle degilim negativ bi elektrik aldimmi o kisiyle görüsmeyi keserim

Babam gıbıyım cok kararsızım.Tedırgın oldugum zamanlarda cok soru sorarım.iYardımseverımdır ve durustumdur.
Ayrıca anneme de benzemeye basladım bu aralar.Aamaan anne dedıgım seylere sımdı ben abanıyorum.tıtızım sureklı heryer temız olmalı.kıskancım.mısafırperverım.

** Canım benim güzel bir konu açmışsın..

Ben ;

güleryüzlü - cömert - temiz - titiz

sinirlendiğimde kendimi tutmaya çabalayan

karşımda ki insanı daima incitmeden konuşmalarımı seçmeye özen gösteren

eğlenceli

mütevazi - karşımda ki insana kişiliği nasıl olursa olsun saygı duyan

farklı açılardan düşünüp karşımda ki insanı anlamaya çabalayan

ne kadar yorgun olursam olayım eşimin sevdiği yemeği -
tatlıyı yapmaya çalışan birisiyim ..

çocuğum içinde aynısı söz konusu o benim kuzum ...

Ve haklısınız bu özelliklerin genetik olduğuna inanıyorum

yetiştirilme tarzıyla doğru orantılı ..

Eeee boşa dememişler ;

İnsan ailesinden belli olur diye !!!

Canım Sevgiler
...

böcüğüm, konunu çok beğendim.

annem gibi, sabırlı, anlayışlı, merhametli, hayvansever, hümanist, duygusal, uyumlu, dürüst, inatçı, ağırkanlı oldum. huyumu anneme çok benzetirler zaten. mantıklı ve akılcıdır, bu konuda da anneme benzerim. önsezisi çok güçlüdür, bende de var bu. yemek en sevmediği iştir, benim en sevdiğim.
otoriter bir kadın değildir, ben daha kuralcıyımdır. çok titizdir, hijyencidir, ben de ona benzemişim. arada dağınık olabilirim ama evde, kendimde hijyene çok dikkat ederim

huy yönünden babama pek benzemem. babam pratik ve sorumsuzdur. bencildir, bende hiç bencillik yoktur. çok huysuzdur, hırçındır, ben sakinimdir, tartışma ortamından hiç hoşlanmam. babam hiç kinci değildir, ben kinciyimdir. art niyet yoksa büyütmem ama...

babam kendine çok güvenir, annem daha çekingendir. bu konuda babama çekmişim daha çok. inadımı biraz da babamdan aldım.

biraz patavatsızımdır, babamdan geçmiş sanırım...

annem ve babamdan farklı olarak tembellik var bende. çok üşenirim.

Son düzenleme:
Ben ne babama nede anneme cektigmi düsünüyorum...muhtemelen ilk 5 yilim onlardan uzakta gectigi icin....

Disardan bakildiginda cok soguk kendini begenmis, bir kadin olarak görülüyorum galiba....hemen kaynasmam insanlarla, güvenmi ve arkadasligmi kazanmak cok zordur...ama bir kere kazanan biri icinde yapmicagim birsey yok....
Rahmetli annem öyle degildi....insanlarla cabucak kaynasir arkadaslik kurardi...
Bazen bana aman allahim kiz sanki AEG buzdolabi derdi benneyaptımki

Düzene tertipe asiri düskünlügüm var...ne hayatimda nede cevremde daginikliga tahamül edemiyorum....en nefret ettigim seyde acizlik ve cahilliktir....öyle insanlardan mümkün oldugunca uzak dururum....:kahve:

Cocuklarimdan haric hic kimseye sevgimi tam manasi ile gösteremem...bazen bu huyuma cok sinir oluyorum ama malesef böyleyim iste....:çok üzgünüm:

Ve birde ömür gectikce aciya ne kadar cok dayanikli ve sabirli bir insan oldugmu anladim....belkide sadece bu huyum rahmetli anneme cekti....

Mesela ben..
Annemin ve babamın bir çok huyunu almışım..Babam gibiyim,inanılmaz gevşek davranıyorum her konuda.Rahatım.Anneminde çabukluğunu almışım,bir şey yapacaksam çabuk çabuk yapıyorum..şutarafagitti
Temizim ama iş yapmayı sevmiyorum fazla..
Beceriklimiyim;o kadar becerikliler varki etrafımda sanırım onlar kadar değilim..Bu anlamda anneme benzememişim mesela.mafoldumben
ıyi bir eş olmaya çalışıyormuyum,bilemiyorum işte bunu.Sanırım eşimden bekliyorum o nasılsa bende ona göre davranıyorum.Bazı zamanlarda onu anlamadığım oluyor kabul ediyorum;bu huyumda babamdankaydirigubbakcemile3
Saygılıyım ama bazen saygısız davrandığımda oluyor kabul ediyorum..:kedi:Eşime karşı olsun,çevremdekilere karşı olsun..
Merhametliyim birde.Hiç bir şeye dayanamıyorum hemen sulugözlü oluyorum bir anda..
Birde dalga geçme durumu..Off bu da babamdan..Anında herşeyle dalga geçebilirim..
dört mevsim gibinkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ben annemle babamın dışında birde halamlara benzerim kız halaya derler doğru

öncelikle .....annemden başlayım annem gibi titizim ,iş yapmayı seviyorum ,yemekleri güzel yaparım annemin elinden çıkmış gibi olur
hızlıyımdır elim çabuktur ,tez canlıyımdır....

babam gibi sevgimi çok fazla belli edemem çok sırnaşık harketlerden hoşlanmam anneme bile sırnaşmam şalap şulap öpmem öptürmem .....babamda böledir babam gibi çalışmayı çok severim erken yatarım erken kalkarım onun gibi.....annemde babamda misafirperverdir...bende öleyimdir tek farkla onlar saat kaçta olursa olsun haberli habersiz misafiri kabul eder ben sevmem çat kapıları emrivakileri....

halam gibi kokoşumdur annem asla süsü sevmez ben bayılırım halamlarde aşırı titizdir bu huyum annemden çok halalarıma çekmişş....

eşle ilgili genellemeye bakarsak iyi bir eşim ev işlerimi aksatmam temiz ve derli topluyumdur ....yemeklerim iyidir ....eşimi seviyorum birbimize karışmayız...
sadece onun eli çok açık benimki biraz kapalıdır....buda denge oluyor
ama ben kendim agresif fevri kaprisli biriyim ...eşimse daha yumuşak ve sakin dir...

merhametliyim .....herkese yardım etmek isterim ama suistimal edildim bir iki kere o yüzden dikkatli olmaya çalışıyorum...........

konuşmayı çok severim ama ortama ve kişiye göre konuşurum buyüzden ukala kendini beğenmiş biri gibi anlırım ve artı dışarıdan soğuk durduğum için herkes çabuk yaklaşamaz

Son düzenleme:
bende bir çocugun yetiştirilmesinde krakterinde annenin rolünün büyük olduguna inananlardanım......

benım babamla hiç ilgim yoktur yakından uzaktan......babam rahat sessiz sakın biridir....yerimseniben..

annem.....panık titiztir.......evhamlı alıngan......aşırı herşeyi kafaya takan biridir......opuyorumnanaktan

bende annem kadar panik olmasamda birazcık bulaşmış........
annem aşırı titizdir........bir sürü rahatsızlıgı vardır.....ona ragmen evini temiz tutar ..........
anne bugün kalsın desem........duygu kızım bir gelen olur der.........
artık yıllardır o geleni beklemekten bi hal olduk kimse onun yüzünden ev sil süpür.....kendimizden geçer olduk.....halada kendisi gelmedi.....kaydirigubbakcemile3.
annem çok güzel yemekler yapar ben işte ama pasta harika yaparım.....
kırlıganım ........alınganım...........sulu gözüm..........senağlamasenağlama
sinirli sayılmam herkes gibi benimde patlamalarım olur küserimde........ama ilk adımıda ben atarım......
kırdımsa özür de dilerim..........
büyük olsun benden küçük olsun farketmez.........
sıcak biriyimdir.......ortama hemen uyarım.....sevilmiyorsamda soguk durur ordan uzaklaşırım......
takıntılarım vardır.......
yanlızlıgı severim........hemde çok.........
kimsenin bilmedigi içinde benle birlikte yaşıyan bir duygu vardır...........çogu şeyimi onunla paylaşırım......
eskiden içime kapnık degildim........
çoktandır kapandım.......zorda açılırım......
konuşkanımdır.....espriliyimdir..........çok hayaller kurmam...çünkü çok hayal kırıklıgı yaşadım.......
aglarım ........hemen hemen herşeye......akrabalarımın bazısından hoşlanmam .....:mymeka:....malasef bu huyumu önceleri içimde saklıyordum.......ailemi çok kırdıkları için .arada bir dışarıya çıkarıyorum........
ne yapıyım hak ediyorlar.....

anneme bazı huyları yüzünden kızarım.........yinede ona benziyorum git gide Şeniz

sanırım.............oldugum gibiyim.......neysem o.....yapmacık olmadım hiç bir zaman olamadımda......birazda safmıyım ne .....:uhm:..

Son düzenleme:
saftırık oldugumu soylerlerdı...
keske oyle kalsaydım zarar gormeden..
fazlaca sınırlıyım(guatr cok cok yuksek cıkmış) zaten sınırlıydım duşunun artık halımı...
gercekleşmeyecek yada gercekleşmeye başlayacagı gune kadar bırşey ıcın hayal kuramam...
ıstesemde polyannacılık oynayamıyorum..
bu yuzden sorun sorunlar cozumlenmeden kolay huzur bulamıyor ıcım..
yaşadıgım herşeyde bır hayır olduguna ınanlardan olmak bıraz rahatlatıyor benı...
anne yada baba ıkısındende almışım bırşeyler..
ben ben olmuşum işte...

Kendi kendime kalmayı çok severim.Yalnız olayım,kimseye bağımlı kalmıyım,kafama eseni yapayım.Bu huyumda babamdan..opuyorumnanaktan
Gittiğim yerde çok kalamam.Afakanlar basar beni.Aynı babam gibi.Alyayı sevmeye gelir her gün babam buraya,en fazla 20 dakikadır burda duruş süresi.21 dakika olmaz..
Yemek konusunda da babama benziyorum.Yeni şeyleri denemeyi,sevmiyorum dediğim şeyleri yemekten hoşlanmıyorum.İstemiyorsam yemem,karşımdaki ne kadar ısrar ederse etsin..:umursamaz:
Babam geçende şey dedi..Annensin aynı sen.Neden dedim.O da senin Alyayla oynadığın gibi oynardı sizinle..Oyalamayı,o anki huzursuzluğunu dağıtmayı becerebiliyormuşum aynı annecim gibi:asigim:
Birde çok paylaşımcıyımdır.Bu huyum annemle babamın ortak özelliği..,Evde ne yiyorsam ne yaptıysam babamlara giderken mutlaka götürürm,yada babam geldğinde ikram ederim..Hemen hemen babam ve kardeşimin yemediği bir şeyi yememişimdir..Köfte yaptıysam köfte gönderirim,dondurma yediysem dondurma götürürüm giderken..:1hug:
Şu ambulans takıntımıda annemden aldım sanırım..Ne zaman ambulans geçse babamla,kardeşimi ararım..Birde eşimi..Çok kötü bu takıntım da..Annemden yadigar bana..

okurken içimi yaktın böcüğümm yaaa gözyaşlarıma engel olamadım inankiii:gitme:
allah anneciğinin mekanını cennet eylesin...babacığına da hayırlı bi ömür nasiip etsin...sana da ailenle sağlıklı hzurlu bi ömür diliyorum tatlım...

Ben babam gibi bir konuya kafamı taktım mı doğru benim için neyse odur.Küçükken böyleydim ama artık çoğu doğrum değişti
Babamda bende koç burcu olduğumuz için midir nedir mesela topluca bişey yapılcaksa arkadaş ortamımızda biz başta olmak isteriz lider olmak yönetmek isteriz.Ama ben bu huyumu zamanla atlattığımı düşünüyorum.ınsan bi şekilde kendini yetiştirdikçe değiştirebiliyor.
Dışardan soğuk gibi görünüyorum,çevremden öyle derler sanki kendini beğenmiş gibi görünüyorsun derler oysa tanıdıkça beni çok farklı düşündüklerini anlarlar.
Hayatta bi insanda en sevmediğim huylardan birisi ise kendini övmesidir.Öyle nefret ederimki bu tip insanlardan uzak durmaya çalışırım. kötükedihüso
Asla kendimi övmemişimdir hatta kendi beğenmediğim yönlerim daha çoktur biri kendini övdüğünde kendimi aşağılamaya çalıştığım bile olur bu huyda hiç iyi değil :olmaz:
Ayrıca bişey istedim mi çok aceleciyimdir hemen olmalı bu huyumu da sevmiyorum
Ama kötü durumda birini gördümmü çok acırım elimden geleni yapmaya çalışırım.Heleki biri ağladı mı bende ağlıyorumdur asla dayanamam küçük bebecikler ağladığında bile :gitme:
Dağınıklık huyum ne anneme çekmiştir nede babama :sm_confused:
Anneme çekmişmiyim diye düşündüm de sanırım hamaratlığımı annemden almışım zemuszemus
Ayrıca espiri yapmayıda severim :jeyyar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X