Kendimizi nasıl tutarız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım Cirilla, seni yorumlarından tanıdığım kadarıyla eşin de sen de ilişkiler konusunda oldukça makul ve olgun insanlarsınız. Genelde çözüm odaklı hareket ediyorsunuz.

Ancak bu konuda zannediyorum ki eşin ilk defa böyle davranmış. Yani en azından normalde böyle surat asıp trip atan biri değil diye hatırlıyorum.

eğer normalde böyle davranan biri değilse, ve hemen hemen ilk defa olduysa, hemen patlamak doğru olmamış bence 😊

Haklısın, ben de nefret ederim öyle ağzının içinden konuşup, trip atıp derdini söylemeyen insanlara, ancak bunu alışkanlık haline getirdiyse o kişi, patlamakta haklısın kesinlikle.

eşin seni tanıyordur sonuçta, böyle davranışlara sinir olduğunu biliyordur illa ki. Ona rağmen böyle davrandıysa belki o da bugün modunda değildir, başka bir derdi vardır da sana Naz yapıyordur? 🤷🏻‍♀️😅

Premens. Gerginliğini hepimiz çok iyi biliriz zaten, tahammülün 5 ise 1 e indirmiştir 😅

Ancak bu Defalığa mahsus gidip derdini sormanı, neden öyle davrandığını, bir şey mi oldu diye sormanı tavsiye ederim. Çünkü normalde böyle naz yapıp trip atan biri değilmiş.

bu seferlik alttan al bence 🥰☺️

6 bucuk senelik evliyiz daha degistiremem ki. 🙄 Hic umitli degilim.

Surat asan ben degilim ki. Kendisi surat asiyordu. Ben bişeye dolmamiştim gayet normal uyanmiştim. En cokta benim haberim yokken eften puften biseye bozulup bu hareketlerle huzurumu kacirmasi delirtiyor zaten ortada dişe dokunur bisey olsa bari.

Gecen seneydi galiba gene boyle surat yapip evden cikmisti (bana kizip markete gitmişti) 😂 oyun oynama mi ne kizmiş oyle biseylerdi hatirlamiyorum bile. Boyle sacmalik yani.

O zaman huyu bu.

Ben biriyle flort ediyordum ve onun da küsme huyu varmis. Ben ona yakin davranamadikca (sosyal fobim var) kendi kendine küsüyordu. Daha sevgili bile degildik bana hangi hakla küsüyordu hala anlamam. Arkadasim demisti ki; Allah bilir sen farketmeden kendi kendine ne kadar küsüp barisiyor 😂😂.

Sanirim psikologla görüsürdüm ya da siz olabildigince konusmayacaksiniz kendi anlayacak ve pes edecek.

Sessizligin gücü. Ben karsimdaki insanin agressif oldugunu ve konusarak onunla bir yere varamayacagimi fark ettigim an sessizlige bürünürum ve o kisiyi umursamam. Bazi insanlarla kavga etmek bosa kürek cekmeye benzer.
Daha önceleri kavga sirasinda tutumunuz nasildi ?

Yeni mi evlisiniz? Çünkü bir süre sonra hiç ses çıkartmasa da kavga çıkıp olay büyümese diye düşünüyor insan 😁
Bu sebep olan ne bilemiyorum ama susması en güzeli. Surat asması sinir bozucu

Napayim işte...
Sessiz insana tahammul etmek zor degil mi? Kavga etse konussa biyere varirsin.
Ama susunca napilir ki? Konussam simdi tamam der.🙄 Huyu oyle kavga edince bikac saat pek konusmaz, olan da o ara olir.
Benimkide oyle

Kolay kolay kavga etmeyiz tartismayiz ama esimin surati bi dustumu evde soguk ruzgarlar esiyo
Bende surat asandan nefret ederim oyuzden bende naz falan cekmek bende soguk olurum. Ama cok sinir bozucu geecektende

Bugün gökyüzünde bi şeyler oldu sanırım
Biz de uzun zaman sonra patlamalı kavga yaşadık😂

Nasıl sakin kalınır pek bilmiyorum
Ben genelde umursamıyorum veya başka odaya veya başka sokağa veya başka şehre kadar geçiyorum 😂

Aslinda olay sabah yaşandı ama sakinleşip konu açayım dedim. Tam delirmişken konu açinca abartıyorum diye bekledim. 😁

Şimdi biz küsmeyen bir ciftiz. Hani tartissakta, kizsakta en fazla bikac saatte ortada birsey kalmaz. Küsme huyumuz yok.

Bu sabah eşim birseye bozulmuş. Bir surat bir surat, bana fenalik geldi.
Nefret ederim surattan, neyse kahvalti yapacagiz. Suratsiz suratsiz domates, salata dogradi orda. Ben de bari dedim yumurta kirayim. Soruyorum kaç tane yersin diye (sabit olmuyor)
Cevap yok. Sordum 2 kere daha yok ben sanki orda yokuuuummm, duvara konuşuyorum. Regl olmama da kalmış şurda 3-4 gun bana bir sinir geldi butun boyle yumurtalari basina atasim geldi. 😂
Ben delirdim, bayadir delirmiyordum, ilk kez delirdim o an biraz çileden cikmiş olabilirim...

Cidden otursa kavga etse ben sakinlesiyorum ama cevap gelmeyince evi barki başina yikasim geliyor adamin. Aslinda bikac saat sabretsem duzelecek cunku biz kusmeyiz oyle uzun uzadiya...
🙄🙄
Allahim sabir veeeer, bazen cok özeniyorum sakin sakin duranlara.
Simdi terapi al demeyin. Hergun herşeye sinir krizi gecirmiyorum. 😬😬
Ben de sinir olurum böyle neye olduğunu anlamadığım triplere ama kendinizle ilgili olmadığına eminseniz çok da takılmayın derim. Haksız değilsiniz ama keşke az bekleseydiniz çözüleceğini biliyorsunuz nasıl olsa.

Ben alıştım artık öyle durumlarda patlamamaya, çünkü haklı da olsanız haksız duruma düşüyorsunuz. Bir de bana bağırdın tribi biniyor üzerine o hiç çekilmiyor.

Canım Cirilla, seni yorumlarından tanıdığım kadarıyla eşin de sen de ilişkiler konusunda oldukça makul ve olgun insanlarsınız. Genelde çözüm odaklı hareket ediyorsunuz.

Ancak bu konuda zannediyorum ki eşin ilk defa böyle davranmış. Yani en azından normalde böyle surat asıp trip atan biri değil diye hatırlıyorum.

eğer normalde böyle davranan biri değilse, ve hemen hemen ilk defa olduysa, hemen patlamak doğru olmamış bence 😊

Haklısın, ben de nefret ederim öyle ağzının içinden konuşup, trip atıp derdini söylemeyen insanlara, ancak bunu alışkanlık haline getirdiyse o kişi, patlamakta haklısın kesinlikle.

eşin seni tanıyordur sonuçta, böyle davranışlara sinir olduğunu biliyordur illa ki. Ona rağmen böyle davrandıysa belki o da bugün modunda değildir, başka bir derdi vardır da sana Naz yapıyordur? 🤷🏻‍♀️😅

Premens. Gerginliğini hepimiz çok iyi biliriz zaten, tahammülün 5 ise 1 e indirmiştir 😅

Ancak bu Defalığa mahsus gidip derdini sormanı, neden öyle davrandığını, bir şey mi oldu diye sormanı tavsiye ederim. Çünkü normalde böyle naz yapıp trip atan biri değilmiş.

bu seferlik alttan al bence 🥰☺️

İlk defa değil huyu boyledir. Ama çok sık olan birsey degildir ve benim de delirme gunume denk gelmezse pek sorun olmazdi. Genelde biseye bozulursa veya tartisirsak bikac saat boyle olur yani. Eşimin sicagi sicagina konusma huyu yok aradan bikac saat gececek illa.

Dedigim gibi reglime de az var.
Bugun tahammul edemedim artik bi cinlendim ben ya. Hayir otur konuşalim diye zorlama niyetinde degildim aslinda bikac saat rahat birakacaktim yine ve konusmadigi için delirmedim ama Allahin yumurtasi yani kaç tane yiyecegini soylese sorun olmayacakti bu kadar. Kac kere sordum.

Zaten biraktim gittim basta yemicem yemicem dedi sonra yemiş orda fare gibi 😂
Ben dayanamiyorum ki oyle biraz dayansam gececek ama yok sayildigimi hissetmek saldirgan yapiyor beni. 🙁 Ozellikle regl zamani veya oncesi zaten agresif oluyorum, biliyor.
Siz eşinizi daha iyi tanırsınız ama bu bence yok saymak değil. Bazı insanların huyu böyledir, sinirliyken o tartışma anında fevri davranıp kırıcı olmak istemez. Biraz sakinleştikten sonra konuşur. Ben de böyleyim mesela. İki tarafta tartışma anında alevlenirse daha kötü olmaz mı, birinin su olması lazım. Kendimizi tutma konusuna gelince o an karşımdaki kişiye söylemek yerine onun duymayacagi şekilde ya kendi kendinize söylenin ya da bir yere yazın sonra silin. Bunu yaptıktan sonra siniriniz biraz daha yatismis olur zaten :)

Siz eşinizi daha iyi tanırsınız ama bu bence yok saymak değil. Bazı insanların huyu böyledir, sinirliyken o tartışma anında fevri davranıp kırıcı olmak istemez. Biraz sakinleştikten sonra konuşur. Ben de böyleyim mesela. İki tarafta tartışma anında alevlenirse daha kötü olmaz mı, birinin su olması lazım.

Sakinleşince konussun da yumurtanin suçu ne? 😬 Hani bozuldugu konuyu konuşmamasina hadi tamam dedim. Ya 2 ya da 3 diyecek sadece. Bokunu cikartti aslinda bugun.

Aslinda olay sabah yaşandı ama sakinleşip konu açayım dedim. Tam delirmişken konu açinca abartıyorum diye bekledim. 😁

Şimdi biz küsmeyen bir ciftiz. Hani tartissakta, kizsakta en fazla bikac saatte ortada birsey kalmaz. Küsme huyumuz yok.

Bu sabah eşim birseye bozulmuş. Bir surat bir surat, bana fenalik geldi.
Nefret ederim surattan, neyse kahvalti yapacagiz. Suratsiz suratsiz domates, salata dogradi orda. Ben de bari dedim yumurta kirayim. Soruyorum kaç tane yersin diye (sabit olmuyor)
Cevap yok. Sordum 2 kere daha yok ben sanki orda yokuuuummm, duvara konuşuyorum. Regl olmama da kalmış şurda 3-4 gun bana bir sinir geldi butun boyle yumurtalari basina atasim geldi. 😂
Ben delirdim, bayadir delirmiyordum, ilk kez delirdim o an biraz çileden cikmiş olabilirim...

Cidden otursa kavga etse ben sakinlesiyorum ama cevap gelmeyince evi barki başina yikasim geliyor adamin. Aslinda bikac saat sabretsem duzelecek cunku biz kusmeyiz oyle uzun uzadiya...
🙄🙄
Allahim sabir veeeer, bazen cok özeniyorum sakin sakin duranlara.
Simdi terapi al demeyin. Hergun herşeye sinir krizi gecirmiyorum. 😬😬
Terapilik bir durum yokta erkek de surat yaparmiymis :) Genelde (hepsi degil) duz olmazlar mi.Pat diye soylemezler mi icindekileri.Sanki bizden rol calinmis. :) Barisiyorsaniz problem yok,ara ara tutuyor demek ki onunda hey heyleri :)

Sakinleşince konussun da yumurtanin suçu ne? 😬 Hani bozuldugu konuyu konuşmamasina hadi tamam dedim. Ya 2 ya da 3 diyecek sadece. Bokunu cikartti aslinda bugun.
Haklısın ama benim de huyum boyledir, yumurtanın suçu olmasa bile öyle davranabilirim o an, o yüzden eşin suçlu diyemeyeceğim :KK53: ikinizin de ters gününe denk gelmişsiniz aslında. Konuyla hem alakalı hem alakasız olacak ama papatya çayı seviyorsan regl öncesi içebilirsin :)

Terapilik bir durum yokta erkek de surat yaparmiymis :) Genelde (hepsi degil) duz olmazlar mi.Pat diye soylemezler mi icindekileri.Sanki bizden rol calinmis. :) Barisiyorsaniz problem yok,ara ara tutuyor demek ki onunda hey heyleri :)

Biz de tam tersi pat diye soyleyen ben :))
Hatta evde diş macununu ortadan sikan da ben, kendisi dikkat eder. 😂

Haklısın ama benim de huyum boyledir, yumurtanın suçu olmasa bile öyle davranabilirim o an, o yüzden eşin suçlu diyemeyeceğim :KK53: ikinizin de ters gününe denk gelmişsiniz aslında. Konuyla hem alakalı hem alakasız olacak ama papatya çayı seviyorsan regl öncesi içebilirsin :)

Oyle davranmayin 🥺🥺🥺 Katlanmasi cok zor 😬 tesekkur ederim

Ben kotu de olsa net olarak konuşma taraftariyim, sana kırgınım/kizginim.sonra konusalim gibi. Bana göre sessiz kalmak bir iletisim sekli değil, cocukca geliyor bana ve trip atma gibi algiliyorum.ki trip atan insanlara tahammülsüzüm :)
Haklisiniz yani
Bence bir gun o yumurtaları kafasında kırın belki ders alir🤣🤣🤣

Valla çoluk çocuk olduğunda böyle kavgalardan çok etkileniyorlar baktım ki suratsız ortalama yumurta kırarım, atıyorum ikişer tane koyarım önüne, evi öyle yangın yerine çeviremem, on yıllık iki çocuklu evlilikten bildiriyorum🥸

Ben kotu de olsa net olarak konuşma taraftariyim, sana kırgınım/kizginim.sonra konusalim gibi. Bana göre sessiz kalmak bir iletisim sekli değil, cocukca geliyor bana ve trip atma gibi algiliyorum.ki trip atan insanlara tahammülsüzüm :)
Haklisiniz yani
Bence bir gun o yumurtaları kafasında kırın belki ders alir🤣🤣🤣

Ay artik konusmasini da geçtim yani oturup sicagi sicagina neye bozuldugunu anlatmasini, cozmeyi pek beklemiyorum aslinda hatta normalde bikac saat başka odaya bile giderdim ama gunluk konuşmayi da yaparsin yani...
Yumurta soruma cevap verse inanin bu kadar coşmazdim. Abartti cidden

Sessizligin gücü. Ben karsimdaki insanin agressif oldugunu ve konusarak onunla bir yere varamayacagimi fark ettigim an sessizlige bürünürum ve o kisiyi umursamam. Bazi insanlarla kavga etmek bosa kürek cekmeye benzer.
Daha önceleri kavga sirasinda tutumunuz nasildi ?
Aslinda agresif degilim yani coook yeni evliyken daha fevriydim simdi uzun zamandir evde ses yukselmezdi bile bizim. 🙄

Yeni mi evlisiniz? Çünkü bir süre sonra hiç ses çıkartmasa da kavga çıkıp olay büyümese diye düşünüyor insan 😁
Bu sebep olan ne bilemiyorum ama susması en güzeli. Surat asması sinir bozucu

Yok 7 sene olacak bikac aya. :))) aslinda olay buyumezdi. Olay ses cikartmayinca buyudu. 😬

Sendeki bendekinin modelinden. Kaç model bilemiycem ama gerçekten gına getirtir. Ben söylenirim söylenirim cevap vermez ' birşey söyle iki kavga edelim susucam :mad:' diye dellenirim en sonunda. Yapı farkı yapacak birşey yok. En azından ben dört yıldır bulamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X