Bir üyenin yorumunda geçiyordu herkesin moda gözü yoktur diye. Ben de ayni seyleri düşünüyorum. Buradaki konu uyumsuz giyinmek değil. Derli toplu yerine göre giyinmek önce kendimize sonra çevremize duydugumuz saygıyı gösterir.Konu aslında moda değil, adab-ı muaşeret. Takım giysin de demiyorum business casual dediğimiz daha spor tarzda da takılabilir. Her yere pijama terlikle gidilmez.
İnsan toplumda nasıl davranacağını da nasıl giyineceğini de bilmeli, kültürdür bu. Denize mi gidecek deniz kıyafetini alacak, düğüne mi gidiyor çekecek takımları, yatağa mı girecek giyecek uyku takımlarını. Çocukken bile yataktan pijamayla kalkardık, babam değişsenize üstünüzü derdi; yatağa mı girerdik çıkarın pijamanızı giyin, günlük kıyafetle yatılmaz derdi.
Yine kıyafetten örnek vereceğim mesela beyaz atletle görgüsüz gibi balkonda oturan heriflere ayar olurum. Ev üstü başı donu tumanı eteğiyle sokakta oturan kadınlara da ayar olurum. Denize bokserla çamaşırla kıyafetle girene ayar olurum. Dışarıya markete giderken dahi üstüme başıma düzen veririm. Evet yine spor giyerim ama evdeki diz yapmış hello kitili pijamamı giymem. Annem de üstüne kumaş tunik yağmurluk geçirmeden, başına çeki düzen vermeden ekmeğe bile gitmezdi.
iste bundan tartistik hakliyim ama umursamiyo grand tuvalet mi gidicem okula abartyosun diyo.
Bir üyenin yorumunda geçiyordu herkesin moda gözü yoktur diye. Ben de ayni seyleri düşünüyorum. Buradaki konu uyumsuz giyinmek değil. Derli toplu yerine göre giyinmek önce kendimize sonra çevremize duydugumuz saygıyı gösterir.
Ben Öğretmenim. Bugün pijama ile gelen velim olsaydı. Çocuğu için hayal kırıklığı yaşardım..iste bundan tartistik hakliyim ama umursamiyo grand tuvalet mi gidicem okula abartyosun diyo.
Adam eline ütü almadıktan sonra kadın ne yapsın.bence pijama hariç bütün kıyafetlerini kaldırın imkanınız varsa dolabına gündelikte şık olabileceği şeyler alıp yerleştirin. Ya da varsa onları koyun sadece.
Bizim dönem belki farketmez anlamazdi anlasa konuşmazdı ama yeni nesil için giyim kuşam moda çok önemli. Sosyal medya ellerinde ve giyinmenin kendini ifade ediş biçimi olduğunu biliyorlar. Umarim küçük sınıflardır da çok anlayan olmamıştır.Okuldakiler fark etse cocukla da dalga gecerler pijamali baban var diye
Bizim dönem belki farketmez anlamazdi anlasa konuşmazdı ama yeni nesil için giyim kuşam moda çok önemli. Sosyal medya ellerinde ve giyinmenin kendini ifade ediş biçimi olduğunu biliyorlar. Umarim küçük sınıflardır da çok anlayan olmamıştır.
Benim babamda böyle malesef. 65 yaşında ve değişmedi oda değişmeyecek malesef kikocaniz kendine bakmasa kılık kiyafetine hic onem vermese ve umursamasa tavrınız ne olur. vurdumduymaz mi olursunuz tavır mı alırsınız. ben kendime disarda önem veririm elimden geldigi kadar ama eşim cok paspal giyinir ama her zaman degil onemli bi yere giderken yine kot tshirt falan hadi uyduruyo ben kiziyorum diye bugun çocuğumun karne gunu okula oyle bi giyinmiş gelmiski evde tartistik resmen yatip kalktığı kıyafetlerle gelmis. sizce haksizmiyim bu ne hal dedim sac bas daginik. karne resmi cekilecektik. illai ben mi giydireyim ya orda arkadaslarimda var onların esleri gayet duzgun giyinmiş gelmis benimki birseyi yok gibi cikmis gelmis. disarda bile oyle ancak kıza kıza duzelttiriyorum. ve umursamiyo banane grand tuvaletmi giycem diyo esofman da degil pijama giymis gelmis yani
degismey niyeti bile yokBenim babamda böyle malesef. 65 yaşında ve değişmedi oda değişmeyecek malesef ki
Eşofman dememiş ki. Pijama demiş. İnşallah eşofmandırTemiz, düzgün göründüğü sürece ister eşofmanla gezer ister şortla.
Sonuçta okula karneye gitmiş, hakikaten abartı değil mi beklentiniz?
Bir akşam davete, özel bir yemeğe ya da kutlamaya öyle katılsa anlayacağım da ne var yani eşofmanda?
Günümüzde hangi insan pijama ile sokağa çıkar?Eşofman dememiş ki. Pijama demiş. İnşallah eşofmandır
siyah pijama gibi esofman alti ama yani pijama isteEşofman dememiş ki. Pijama demiş. İnşallah eşofmandır
yok siyahGünümüzde hangi insan pijama ile sokağa çıkar?
Eşofman tipli pijamadır olsa olsa, ev giyimde kullanılan gayet dışarıya da olabilecek şeylerdir.
Gaffur pijamasıyla sokaklara daldığını düşünmüyorum yayok
Geçen hafta okulda böyle bir adam gördüm. Gri pijama altıyla çocuğu okula getirmiş. Bütün mal varlığı meydanda. Yemin ederim deli sandım irkildim. Tam yolumu değiştirecektim son anda farkettim yanındaki çocuğun babası olduğunu. Bu yaptıkları sadece kendilerine değil çevreye de saygısızlık.Ya bir de erkek pijamaları çoğunun bir tarafını belli diyor. Ayıp yani o şekilde dışarı çıkmak. Şuna da temiz olsun yeter denmez, o kadar da değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?