kendine bakmayan esiniz olsa

Bazı insanlar daha spor, daha casual takılmak isteyebilirler;ama diz yapmış, tenasül uzvunun belli olduğu gri pijamayla da her yere gidilmez. Benim eşim de çok rahat giyinir;ama gömlek giyeceği yeri de bilir, kot tshirt giyeceği yeri de bilir. Siz müdahâle edeceksiniz. Kıyafetlerini önceden hazırlayın, ona kalsa her yere pijama tshirt baksanıza.

Umarım hijyenine temizliğine dikkat ediyordur. Öyleyse hiç tahammül edemem.

Pijamada olmaz yani

Benim annem de öyle, bir sürü güzel şey almamıza rağmen evsizler gibi giyniyor, dizleri çıkmış, solmuş kumaş pantolon, saçma sapan rengarenk harap olmuş penyeler, cırtlak renkli artık şekli değişmiş yamulmuş polar pijamalarla geziyor, söyleyince de "neden bana karışıyorsunuz? Beni beğenmiyorsunuz. Beni istemiyorsunuz." Diyerek manipülasyona başlıyor bir de üstüne üstlük.

Çok zor öyle insanla uğraşmak.

Haksız değilsin, arkadaşımın kocası da beden kullanılan bir işte çalışıyor , tamam ekmeğini oradan kazanıyor. Ama adam markete, yuruyuye bile delinmiş pantolonla yırtık tsortle pis pis geliyor. Bir boya damlamis terliği var mesela, yaz boyu onu giydi .
Bir kere ben de gördüm , pantolondan baksiri çıkmış, tsortu içine girmiş. Çocuk gibi ama kırk iki yasinda adam. Arkadaşım da utaniyor ama elden ne gelir

esofman da degil pijama giymis siyah pijama üstüne sarı tshirt onun ustune beyaz esofman üstü saclar daginik öyle yani
Ay yok o kadar da rahat olmasın, haklısınız.

Benim eşimde hiç umursamazdı,sökülse yırtılsa gidip almazdı,adam alışverişten nefret ediyor podyuma mı çıkıcam deyip giyiyordu eski püskü.

Sonra pantolon bedenlerine baktım pantolon,ayakkabı,tişört kemerinden donuna kadar gittim kendim seçtim aldım ama onunda giyeceği tarzda.
Aldım koydum dolaba eskileri de atmadım baktım ara ara hala giyiyor yenisi var onları çeyizine mi koymayı düşünüyorsun sevmediysen atalım dedim.

Baktım eski kemerini ayakkabılarını atıyor çöpe öylelikle alıştı.

Hala herşeyini ben seçip alırım,kendisi de sen olmasan çıplak gezeceğim herhalde diye güler geçer bu duruma çok alıştı.
Bana kazak lazım der bana bırakır sen al ben ne alsan giyerim diye.

Demem o ki baskı yapmadan ne varsa yavaş yavaş dolabı yenileyin,pijama almıyorum ben mesela direkt eşofman altı alıyorum pantolon giymese bile dışarı çıkınca onunla göze batmayan birşey olsun diye.
Bu kadar salmış değildi tabi ama çoğu erkek takılmıyor böyle şeylere o yüzden dolabı komple elden geçirin ufak ufak telkinlerde bulunun sonra komple kendilerini bırakıyorlar.

Şuan 8 yıllık evliyim artık fön çekmeden parfüm sıkmadan,nasıl olmuşum diye sormadan dışarı çıkmıyor. Eski takım elbisesini attı geçen gün ben bunu mu giyiyormuşum diyor :)) Yaşlı amcalar gibiymişim diye dalga geçiyor yani .

Baskı yapmadan,müdahale edin dolaba,uyardıkça beni kendine yakıştırmıyor mu düşüncesi olabilir diye ben böyle bir şey yapmadım.

benim ki hayatta böyle yapmaz

Ne demek temizse kişisel bakımı iyiyse sorun yok? Nereye ne giyeceğini bilmeyen bir adamı da normalleştirelim?

Bunun moda gözüyle de alakası yok. Gri çizgili gömleğe mavi mor kalpli kravat takmış değil ki konu. Böyle bir güne, insan içine pijamayla, eşofmanla mı gelinir? Derli toplu olmasi gerektiğini bilmez mi?

Çocuğunuzun karne günüyse bi gömle bi pantolon ütüleyip koysanız ve gelirken hayatım bunları giyersin deseniz eminim ki dikkat ederdi. Erkekler bu konularda istisnalar hariç pek becerikli değiller

iste bunu diyorum bende hic takmiyo ya sirf bu yuzden bile sogudum

benim ki hayatta böyle yapmaz
O zaman dolabı yenileyin anlayacağı sizi dinleyeceği dilden konuşun.
Tamam çay içelim hadi yürüyelim biraz dediğinizde eşofman giysin (pijama değil) ama her yere de bu kadar kendini salmış gidilmez.
Dolabı yenileyip eskileri atın o zaman,böyle yapmaz diyorsanız.
Olmayacak yere salkım saçak gelirse herkes utanır.
Evlenmeden önce de böyle miydi?

eve geldi cuma namazina gitti resmen grabd tuvalet giymis camiye oyle gider

Isiniz zor.Annesinin egitmedigi cocugu bu yasta egitmek zor.Genelde ilgisiz anne-babalarin cocuklari boyle bakimsiz oluyor.

Kendi temizliğine dikkat ettkten ve temiz giyindikten sonra ne giyerse giysin. Kendi tercihi kendi zevki. Hiç birbirimizin ne giydiğine karışmayız. Yok kocamı ben giydiririm kıyafetini ben seçerim triplerini de hep saçma bulurum. Koca adam yani anası mıyım ayol

Ya bu sitedeki minimum beklenti beni yildirdi. Temiz olsun yetermiş. Daha neler yani. Bir insan her şeyden biraz biraz da olsa anlasın ya. Nerde ne konuşulacağını bilmek, ortama göre giyinmek, yerine göre davranmak bunlar temel beceriler olmalı. Kimseye yılın modasına uy ya da yeri gelince sanat tarihi konuş demiyoruz ama en azından kendini de rezil etmesinler.

Erkekler bir yumurta kiramasa, üstüne başına ne giyeceğini bilemese aman normal ya erkektir diyorlar ya inanamıyorum ya. Niye yani neleri eksik de bunu anlamıyorlar? Salak olmak lazım şunları yapamamak için.

Konu aslında moda değil, adab-ı muaşeret. Takım giysin de demiyorum business casual dediğimiz daha spor tarzda da takılabilir. Her yere pijama terlikle gidilmez.

İnsan toplumda nasıl davranacağını da nasıl giyineceğini de bilmeli, kültürdür bu. Denize mi gidecek deniz kıyafetini alacak, düğüne mi gidiyor çekecek takımları, yatağa mı girecek giyecek uyku takımlarını. Çocukken bile yataktan pijamayla kalkardık, babam değişsenize üstünüzü derdi; yatağa mı girerdik çıkarın pijamanızı giyin, günlük kıyafetle yatılmaz derdi.

Yine kıyafetten örnek vereceğim mesela beyaz atletle görgüsüz gibi balkonda oturan heriflere ayar olurum. Ev üstü başı donu tumanı eteğiyle sokakta oturan kadınlara da ayar olurum. Denize bokserla çamaşırla kıyafetle girene ayar olurum. Dışarıya markete giderken dahi üstüme başıma düzen veririm. Evet yine spor giyerim ama evdeki diz yapmış hello kitili pijamamı giymem. Annem de üstüne kumaş tunik yağmurluk geçirmeden, başına çeki düzen vermeden ekmeğe bile gitmezdi.

Bizde de kocam çok özen gösterir ben bluz pantolon heryere aynı beyaz bluz siyah pantolonumla gidebilirim oda beni hep çok uyarır ama pijama biraz abartı olmuş hele ki karne gününde biraz daha özen gösterilebilir tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…