• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine değer vermemek

bizarif

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
149
71
18
41
sizde de böyle hisseden var mı?karşımdaki insanı yüceltip kendimi değersiz görüyorum..yaptığı kötülükleri dahi ona konduramıyorum, kin tutmak iyi bir şey değil biliyorum ama keşke biraz kinci olsaydım, kendi değerimi bilebilseydim..aşamıyorum bu durumu..sanırım özgüvensiz yetiştirilmenin acısını çekiyorum..insanın çocukluğu ne kadar önemli..

Kendine değer vermek ve kin tutmak arasındaki bağlantıyı kuramadım. Ama özgüven için kendi yeteneğine gore başarılı olduğun alanlarda geliştirebilirsin. Bir de aynaya bakıp kendini güzel ve önemli hissetmen ve her gün bunu kendine tekrarlaman önemli. Ayrıca bunu fark etmiş olman yola 1-0 önde başlamak demek.
Unutma karşıdaki de sen de değerlisin. Kıyaslama yaptığın anda kendini durdur. Herkesin meziyeti farklı. Ayrıca kin duymak insanı yıpratır.

Bu uzun vadede size çok zarar verecek bir durum.
Ben yaşadım yaşıyorum ve atlatmak için mücadele ediyorum.
Bunu kabullenip ne yapalım ben buyum demeyin. Çok fazla yük alıyorsunuz sırtınıza çünkü. insan bir saatten sonra çok yoruluyor

Kin tutmak iyi bişey değil. Kendimden biliyorum. İnsanı yıpratıyor. Unutmak istesen de unutturmuyor sana. Olur olmadık an da o kişiyi aklına getitip, bi an da tüm keyfini kaçırabiliyor. Zaman, geçirmiyor veya hafifletmiyor hiç bir şekilde. Hislerin yumuşamıyor. Bu çok yorucu ama elimde değil. Bende kolay affedebilebilen, unutan, kin nedir bilmeyen insanlara gıpta etmişimdir. Bi daha k.çımızı da yırtsak, tekrarı olmayan bi hayatı, içimde birilerine karşı, nefret besleyerek geçirmek, hiç bir şekilde hiç bir zaman affedemeyeceğini bilerek yaşamak, benim için büyük kayıp.

Kin tutmamak ve affetmek kendine değer vermemek değil aksine kendini sevmektir bence. Çünkü kin ve nefret fare gibidir kemirir insanı. Sen en doğrusunu yapıyorsun

Sanırım kin tutmaktan kastınız onaylamadığınız durumlara tepki koyabilmek, bildiğimiz anlamda kin tutmak değil gibi geldi bana.

sizde de böyle hisseden var mı?karşımdaki insanı yüceltip kendimi değersiz görüyorum..yaptığı kötülükleri dahi ona konduramıyorum, kin tutmak iyi bir şey değil biliyorum ama keşke biraz kinci olsaydım, kendi değerimi bilebilseydim..aşamıyorum bu durumu..sanırım özgüvensiz yetiştirilmenin acısını çekiyorum..insanın çocukluğu ne kadar önemli..
Boyle devam edersen hayat boyu insan ilişkilerinde uzulen taraf olursun. Haber vermesi benden. Ben pek oyle biri degiljm ama cevremden gorduklerim pek mutlu olamiyor hiç. Kendine değer vermek biraz zor ama karsindakine verdigin degeri azaltirsan sorunu da hafifletmiş olursun.

Bende aynı durumdayım inan ki ne yapacağımı da bilmiyorum çocuğuma bile layık olmadığımı düşünüyorum hicbiseyden zevk almıyorum sanki ben olmasam daha iyi olcakmis gibi geliyor

Kendine değer vermek ve kin tutmak arasındaki bağlantıyı kuramadım. Ama özgüven için kendi yeteneğine gore başarılı olduğun alanlarda geliştirebilirsin. Bir de aynaya bakıp kendini güzel ve önemli hissetmen ve her gün bunu kendine tekrarlaman önemli. Ayrıca bunu fark etmiş olman yola 1-0 önde başlamak demek.
Unutma karşıdaki de sen de değerlisin. Kıyaslama yaptığın anda kendini durdur. Herkesin meziyeti farklı. Ayrıca kin duymak insanı yıpratır.
Kin duymaktan kastım; karşımdaki insan bana kendimi değersiz de hissettirse hala ona değer vermeyi sürdürüyorum yaptıklarını unutmuyorum ama eyvallah da diyemiyorum, bazı insanlar bir kalemde silebiliyolar..

Sanırım kin tutmaktan kastınız onaylamadığınız durumlara tepki koyabilmek, bildiğimiz anlamda kin tutmak değil gibi geldi bana.
Tam olarak anlatmak istediğimi yazmışsınız teşekkür ederim..yani yapılan şeye karşı sessiz kalmak o an tepki verememek ve sonrasında hala o kişiyi değerli görmek gözünden düşürememek..

Kin duymaktan kastım; karşımdaki insan bana kendimi değersiz de hissettirse hala ona değer vermeyi sürdürüyorum yaptıklarını unutmuyorum ama eyvallah da diyemiyorum, bazı insanlar bir kalemde silebiliyolar..
belki bu içten içe kendimize değer vermediğimiz için olabilir belki ben değer verirsem o da bana değer verir diye düşünüyoruz.

Ben kendine çok güvenen biriyim, aynanın karşısına geçer ben ne kadar güzelim derim benimki de fazla :) Ama bende senin gibi kin tutamıyorum, çok fazla kişisel gelişim kitabı okurum, seviyorum böyle kitapları, hepsi kin tutmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu söylüyor, bir yük insana, kin tutmamak iyi bir şey o yüzden ama bu demek değil ki iyice salak olalım yapılanları unutalım, maalesef ben kendime yapılan kötülükleri unutuyorum :(

Eski sevgilimden konuşuyorduk bugün, evlendi, evlenmesine rağmen görebileceğimi bildiği yerlerden (linkeldn vs) profilime bakıyor, amacı rahatsız mı etmek anlamadım normal bir insan yapmaz çünkü bunu ama ben hala yok ya o beni rahatsız etmek istemez, iyi bir insandır o, ben yanlış düşünüyorum dedim arkadaşa. Arkadaş kızım farkında mısın bu çocuk seni aldattı gitti üzerine 3 ayda nişanlanıp evlendi neresi iyi dedi (daha da yaptığı bir sürü şey var da neyse) ben hala yok ya o özünde iyi bir insan diyorum, bu kin tutmamak değil ki bu bildiğin farkındalığın olmaması, bir insana kötü demem için daha ne yapacak ki? Hayatımda şu gerçekten kötüdür dediğim tek insan yok, ki çok haksızlığauğrayan bir insanımdır, hep haklı bir yanını bulurum aslında öyle yapmak istemedi şu yüzden yaptı diye. Aldatıldığımda bile önce hatayı kendimde aradım sonra baktım bende hata yok ama napsın bu bir hastalık sonuçta elinde değil, elinde olsa yapmazdı dedim :) Ay ne diyim ya Allah bana akıl fikir versin, az gözümü açsın, iyiye iyi kötüye kötü diyebilelim.

Valla bana sorarsanız ben bu dünyadaki en değerli insanım kalan herkes de çiğ süt emmiş. Kim ne yaptıysa ona onu mis gibi kondurur yıllar geçse de unutmam. Bu affetmemem veya kin tutmam öç almam anlamına gelmez ama aklımın bi köşesine yazarım daima

Ben kendine çok güvenen biriyim, aynanın karşısına geçer ben ne kadar güzelim derim benimki de fazla :) Ama bende senin gibi kin tutamıyorum, çok fazla kişisel gelişim kitabı okurum, seviyorum böyle kitapları, hepsi kin tutmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu söylüyor, bir yük insana, kin tutmamak iyi bir şey o yüzden ama bu demek değil ki iyice salak olalım yapılanları unutalım, maalesef ben kendime yapılan kötülükleri unutuyorum :KK43:

Eski sevgilimden konuşuyorduk bugün, evlendi, evlenmesine rağmen görebileceğimi bildiği yerlerden (linkeldn vs) profilime bakıyor, amacı rahatsız mı etmek anlamadım normal bir insan yapmaz çünkü bunu ama ben hala yok ya o beni rahatsız etmek istemez, iyi bir insandır o, ben yanlış düşünüyorum dedim arkadaşa. Arkadaş kızım farkında mısın bu çocuk seni aldattı gitti üzerine 3 ayda nişanlanıp evlendi neresi iyi dedi (daha da yaptığı bir sürü şey var da neyse) ben hala yok ya o özünde iyi bir insan diyorum, bu kin tutmamak değil ki bu bildiğin farkındalığın olmaması, bir insana kötü demem için daha ne yapacak ki? Hayatımda şu gerçekten kötüdür dediğim tek insan yok, ki çok haksızlığauğrayan bir insanımdır, hep haklı bir yanını bulurum aslında öyle yapmak istemedi şu yüzden yaptı diye. Aldatıldığımda bile önce hatayı kendimde aradım sonra baktım bende hata yok ama napsın bu bir hastalık sonuçta elinde değil, elinde olsa yapmazdı dedim :) Ay ne diyim ya Allah bana akıl fikir versin, az gözümü açsın, iyiye iyi kötüye kötü diyebilelim.
Sanki beni anlatmışsınız..Kendimi gördüm ben burda..kindar olmaktan kastım kötü olup nefret etmek değildi..Allah bize Hidayet versin bence çok değişmeyiz bu saatten sonra

ya çok az yorum gelmiş konuyu takipteyim

Sanki beni anlatmışsınız..Kendimi gördüm ben burda..kindar olmaktan kastım kötü olup nefret etmek değildi..Allah bize Hidayet versin bence çok değişmeyiz bu saatten sonra

Benden başka böyle biri yoktur sanıyordum çok şaşırdım :) elde olan bir şey değil bu ama içten geliyor maalesef. bugün olan başka bir olayı anlatayım, bana çok ümit veren bir adam vardı, sen şöyle bir insansın böyle bir insansın tek hayalim seninle evlenmek diye, bir anda sesi soluğu kesildi bir baktım bugün nişanlanmış, annem Allah böylelerini mutlu etmesin insanların hayalleri ile oynuyorlar dedi ona bile gönlüm olmadı, olsun anne beddua etme sen dedim, içimden böyle geliyor cidden, neden böyle hissediyorum tam çözemiyorum. Yapılan hareketlere üzülmesem kin tutmamamı anlayabilirim ama çok çok üzülüyorum aslında, hassas bir yapım var, beni bu kadar üzen insanlara kin tutamamam çok ilginç, psikolojik bir vakayım cidden :)

Back
X